Deprem fobisi tak etti

Esim isten biraz gec cikti diye vuracajtim adami allah yardimcin olsun.

Bende salona yatak kurdum, hep birlikte uyuyalim bari diye, odadaki guvenli alanlari belirledik deprem cantamizi hazirladik. Oyle gerilmisim ki olacaksa olsun ne olacaksa diyecegim nerdeyse...
,biz de o moddayız artık.ne olacaksa olsun bitsin zaten kaçış yok depremden.sürekli ha oldu ha olacak diye gerilmek çok daha kötü.

Esim isten biraz gec cikti diye vuracajtim adami allah yardimcin olsun.

Bende salona yatak kurdum, hep birlikte uyuyalim bari diye, odadaki guvenli alanlari belirledik deprem cantamizi hazirladik. Oyle gerilmisim ki olacaksa olsun ne olacaksa diyecegim nerdeyse...
Bizde yatak odasına aldık kızımızı
Çantamızı hazırladık
Uyuyamiyorum bende a haberi izliyorum
Sizinle aynı dusuncedeyim gündüz olsaydı ve bitseydi bu korku
Panik atak anksiyetem tavan yaptı hep kötü senaryolar dönüp duruyor beynimde...
Allahım yardımcımız olsun

Kızlar odalarınızın kapınızı kapatmayin diş kapınızı kitlemeyin

Evet kapılar sıkışıyor, odaların kapılarını kesinlikle tamamen açık bırakın lütfen. Birsey olmasa bile o panik çok kötü yapar insanı, 99 depreminde çoğu insan o sıkışan kapılar yüzünden camlardan filan atlamış.

Off ben de korkudan uyuyamayacagimm. Esime de daha fazla deprem muhabbeti yapamiyorum zaten kendisi depremi umursamiyor uyuyor bile😟 ama ben ara ara hep kandilliye bakiyorum depremler devam ediyor.
23.02de 3.9 deprem olmuş sonra yine siddeti düşmüş. Hissetmiyorum hicbirini bilmiyorum hissedilen yer var mi?

Bu gece uyuyamam
Ya bende cok kötüyüm benim esimde umursamıyor çocuğu yanima alacam dedim zar zor yatağına alıştırdık diyor hazir gece gece kavga ettik çocuğun yanina yattim ben ama araba yatak allah korusun bisey olsa yatktan kendinizi yere atamayız cok üzgünüm deli muamelesi yapiyor bana çocuğumun biseyden haberi yok hissetmedi ama ben ne yapacam bilmiyorum .

Evet kapılar sıkışıyor, odaların kapılarını kesinlikle tamamen açık bırakın lütfen. Birsey olmasa bile o panik çok kötü yapar insanı, 99 depreminde çoğu insan o sıkışan kapılar yüzünden camlardan filan atlamış.
Evet ikinci kattaydık ve kapımız kitlenmisti zor bela açtı babam da çıkabildik.. daha 7 8 yaşlarındaydım o zaman

Yine sallandık kısa ve hafif. Biz parka çıktık afet toplanma merkezine. Binamız yeni olsa bile güvenli olduğunu düşünmüyorum. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun
Cocuk uyuyo cok kucuk daha kucuk olmasa bu gece arabada sabahlamak isterdim bende.

Binamiz yeni ve acikcasi beni kendi binamiz cok urkutmuyor 4 katli ve yatayda cok genis bir bina en ust kattayim da, hemen dibimizde resmen bir gokdelen var ben en ust katta olmama ragmen 8 kat daha yuksek o ve kotlu bir yerdeyiz hoooop diye uzerimize yikilmasi cok cok yuksek ihtimal bende ondan korkuyorum

Bende deprem çantasını hazırladım, esim yok yanımızda, çocukları yanıma aldım ama tabi uyuyamıyorum.

Çocuklardan biri yatakta dönse tedirgin oluyorum. Kendim için değil de en çok onlar için korkum. İçimi rahatlatan tek şey dua etmek. Korktuğumuz gibi olmaz inşallah diyorum.

Korkuyorsunuz korku ve endişelerinize hak veriyorum ama bina taşıyıcılarında hasar yoksa tedirgin olmayın, sürekli depremi düşünerek korkularınızı tetiklemeyin, tedbirli olun ama bu korkunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin, nereye kadar uyumayacaksınız? Kendinize bu kadar eziyet etmeyin lütfen.

Ben depremi hisseder hissetmez disari cikmak icin harekete geciyorum. Cikmayin hayat ucgeni olusturup bekleyin diyorlar ama bana cikmak daha mantikli geliyor.
Yuksek katta degilim 1 dakika icinde binadan ayrilabilirim. Bu durumu goz onune aldigimizda disari cikmaya calismak mi saglikli yoksa çömüp depremin gecmesini mi beklesem?

Hangisi guvenli ki? Beklemek cok zir geliyor
[/QU siz 1 dakikda cikarim diyorsunuz ama zaten deprem 1 saniye ile 90 saniye yani 1 bucuk dakika suruyor en fazla . o anda ne olacaksa oluyor ona gore olcup tartip dusunun derim .

O 99 depremı vıdeolarında kucuk kızın amca ksrdesımı kurtar amca annem babam öldü kardesımı kurtar dıye cıglık cıglıga aglaması hala benı aglatır😔 allah bırdsha o acıları o gunlerı yasatmasın. Onlemınızı alın. Once bir eczameye gıdıp kendınıze ilk yardım cantası hazırlayın. Onu heran cantanızda tasıyın. Boyle dıs kapıya yakın bır dolapta deprem anında acılen yanımıza alabılcrgınz bıseyler olsun battanıye mont ayakkabı bır sırt cantasına veya valize doldurun kacıs anında yanınıza alırsunz acılen. Ben dolaba koymusjm bır valızı ıcınde 1 kg seker 3 kg un 1 kg bukgur yag tuz. bır torbanın ıcınde bu tarz gıdam var. Bır valızın ıcındede o an yanıma alabılcegm monttu kalın gıysıler ilk yardım cantam, 1 battanıye. Yanı pıknıge gıder gıbı olmus ama en azından o am dısarı kacınca tekrar eve ulasana kadt bunlarla ıdare edebılır ınsnlara yardımcı olabılır. Bu gıvı durumlar ıcın aslında halkı uyarmak ve bu tarz onlemler almalarknı saglamak lazım. Sızdekı fobı bendekı bu korkuyu dusunun artk nasıl canta hazırlatmıs bana🤷‍♀️ bınalar yapılar cogaldıkca depremler artıyor gıbu. Fay hattına kadar kazıyoruz cok sukur. Allah korusun vallla co kdıkkat edın havalarda serınlıyor turl uturlu afetler yasıycaz dıkkart edınız

Kilidi actim hırsız girerse diye düşünmüyor deglim her türlü korkuyu yaşıyorum psikolojim resmen bozuldu. Artçı oldukça enerji atilir deniliyordu smdi atmaz daha kötü deniliyor anlayamıyorum hicbir seyi

Artçılar devam edecek zaten; bu sürekli söyleniyor. En az 1-2 hafta sürecek, sonra fay hatları oturması gereken yere oturacaktır. Yerine oturması uzun sürebilir. Şu anda kimse bir şey söyleyemiyor; yoğun bilgi kirliliği var. Kendini kahin ilan eden astrologlar bol bol saçmalıyor. Korkularınızı anlıyorum ama korkmak da maalesef bir fayda getirmiyor. Önleminizi alın, gerisi Allah'a kalmış. Bir de mutlaka DASK yaptırın arkadaşlar, çok önemli yaptırmayanlar kaldıysa.