Gülüm, olabileceklerin farkındayım, hatta neyse sustum, da işte aramızda hamileler var, yalnız yaşayanlar var, fobileri olanlar var sorun yaşamasınlar istiyorum.
Ablacım ben kendimize de kızıyorum, satılan her arsayı düşünmeden aldık, eskilerden hiç feyz almadık, Türkiye genelinde eski yerleşimler nasıldır bilmiyorum ama mesela Yalova'da düz ovalara asla yerleşim yapılmaması söylenmiş taaa 100 yıl kadar önce, Balıkesir Çanakkale gibi illerin eski yerleşim yerleri, köyler hep dağ eteklerindedir, misal Altınoluk'ta eski köy denen yer tepede, Çanakkale Küçükkuyu Adatepe keza öyle.
Tepelere yerleşim düz ovalar, deniz kenarları bağ bahçe tarla yapılırmış eskiden.
Bizlerde aman evim düz ayak olsun, deniz manzarası olsun derken tepelerden uzak durup düzlük yerlere yerleştik, bize de dur diyen olmadı.
Bina çelik diyelim, temeli hangi tür toprak üzerinde bilebiliyor muyuz?
Kaldı ki ben yeni binalara da güvenmiyorum, her yerim inşaat, müstakil apartmanlar yapılıyor, evet beton kalitesi deprem yönetmenliğine uygun belki ama açılan temelleri görseniz facia, yaşım 47 10 yaşındayken de inşaatlar içerisindeydim, o zaman yapılan 3 katlı binalar için dahi en az 1 daire yüksekliğinde temel kazılırdı ama şimdi 5 katlı bina için yarım metre temel kazılıyor görüyorum şahidim, insanlar gelip geziyor, mutfak, banyo, yatak odası güzel diyorlar, gidip de almayın bunların temeli yok diyemiyorum anında linç edilirim çünkü.
Önce biz düşünmeliyiz böyle şeyleri, önce kendimiz önlem almalıyız yoksa bizi kimse düşünmez, asla yüksek binalarda oturmadım sebebi depremdir, ki 99 depreminde de oturduğum ev 2 katlıydı, kendimce ders çıkardım, aklımı başımdan alacak bir ev bile olsa yüksek binalara bakmadım.