- 11 Kasım 2009
- 110
- 0
-
- Konu Sahibi BinbirRenk
- #19.101
merhaba
tam 3 gündür tüm yorumları okumakla meşguldüm.hiçbir ayrıntıyı kaçırmak istemedim.a.s
işte tam bana göre bir topik dedim başlığı okuduğumdaa.s
binbirrenk sana teşekkürler duygularıma tercüman olduğun ve çözüm bulmaya çalıştığın için........
arkadaşlar ben 1.50 boyundayım. ve şu anda 50-51 kg arası gidip geliyorum.boydan anlaşılacağı üzere kısayım ve 1 kg 3 kg gibi fazla duruyor bende.üstelik yaşım 34 .yaaaniii metabolizma sıfırlara doğru yanaşıyor.:gitme:
2.5 yaşında bir kızım var .hamilelik sırasında tam 20 kg almıştım ve 22 aylığa kadar kızımı emzirdim hiçbirşey yapmadım spor da dahil....doğum sonrası 12 kg 1 sene bende tatil yaptı:1closedeyes: ve onuda 1.5 senede verdim çok şükür.geçen yaz spor yaptım azmettim ve özel bir diyetisyen olmadığı için devlet hastanesindeki bir diyetisyene galeyana gelip gittim.bana listeyi verdi 15 gün içinde 2 kg vereceğimi söyledi.ama ben 500 gr vermiştim .üstelik ömrü hayatımda ilk defa bari bunu uygulayayım diye kendimi sıkmıştım:çok üzgünüm:çünkü hiçbir zaman diyet yapamadım sadece 1 kere denedim ve çektiğim eziyete değmez deyip bir daha hiç yapmamıştım.
kendi vücudumu tanıyorum ve ksıtlamaya girdiğim anda metabolizmama sanki mesaj atıyorlar anında duruyor:umursamaz: üstelikuygulayamıyorum yok kibrit kutusu kadar peynir yok avuç içi kadar ızgara....ben bunları yapamıyorum .ev işleri yok çocuk derken yemem gereken saatte yiyemiyorum.çocuk olunca istediğin saatte yatıp kalkamıyorsun :çok üzgünüm:
neyse diyetisyeni 15 gün dinledikten sonra sadece tabaklarımı küçülttüm ve en azından hangi yiyecekten kaç kaşık yiyebileceğimi öğrendim ve süreklilik olmasa da egzersiz yapmaya alıştırmış oldum kendimi ...daha uzun sürede daha az kilo vererek hamilelik öncesi kiloma döndüm:lepi::lepi::lepi:
amaaaaaaa daha bitmedi şu anda eski kilomdayım ama eski kıyafetlerimi giydiğimde 3 kat göbeğim oluyor oturamıyorum:kedi::kedi::kedi: şimdi diyenler olabilir o kadar kiloyu vermişsin daha ne istiyorsun diye???
inanın o kadar kiloyu verip özlemle 2.5 sene baktığınız o kıyafetlere girip o fışkıran göbeği gördüğünüzde siniriniz bozuluyor.üstelik kızıma bir kardeş daha düşünüyorum ee malum yaşım var ve bu ndan alacağım kilolar çok daha zor gidecek.o yüzden eski yağlarımı eritmem lazım kurtulmam lazımmmmkötükedihüso
ama yapıştılar kaldılar aylardır gram veremiyorum sezeryan olduğum için zaten göbek sorunu mutlaka oluyor ama ben bunun üstesinden de gelmek istiyorum.
bu başlığı sevmemin diğer sebebi ise benim maalesef düzenli beslenme alışkanlığım yok.11- bazen 12 gibi kahvaltı yapabiliyorum ve öğlen öğünü kaçıyor ara öğün kavramım hiç yok meyvaya hiçççç girmiyorum bile arada çikolata atıştırmak işte o an açlığımı bastıracak ne varsa 1-2 kırıntı ondan yiyerek günü geçiriyorum ve akşam çokkk geç yemek yiyorduk eşimden işinden dolayı.benim en büyük sorunum düzenli beslenme alışkanlığımın olmaması.
burda gördüğüm kadarıyla ölçülü ama istenilen herşeyden yemek ve düzenli beslenme alışkanlığına teşvik ediliyor.
birkaç gündür bazı değişiklikler yaptım .akşamları 7 gibi yemek yiyoruz ki yarı aç kalkıyorum 9.30 gibi karışık meyvelerden yiyorumve sonra bitki çayı ve yatarken 1 bardak tarçınlı ılık süt içiyorum.sabah erken kalkmaya başladım nazar değmesin:))) 8 gibi kahvaltıyı yapıyorum.öğlen işlerden ve kızımdan fırsat bulamadıysam ya sütlü gevrek yiyorum 1 kase (içinde keten tohumu ve tarçınlı karışımlı) ya da yemek ne varsa ...arada 1 elma gibi meyve alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum kendime.bol bolllll bitki çayları zencefil ,yeşil çay ,elma suyu(metabolizmayı canlandırıcı karışım)ve ender saraçın tavsiye ettiği yağ yakıcı ve 5 i bir yerde çaylarını dönüşümlü içiyorum.
sizin yazılarınızı okuduktan sonra bu kararları alıp uygulamam daha kolay oldu o yüzden hepinize teşekkürler:sm_cool::sm_cool:
evimde spor aletleri yok olsa da kızım fırsat vermeyeceği için kullanamam zaten.dışarı çıkıp aletlerde çalışmak içinde aynı şey geçerli.bende elimde geçen yazdan kalma bir cd var bugün onu koydum ve kızımla beraber eğlenceli bir şekilde 1 saat yaptım.adı styl gym.tavsiye ederim.birde topikte yazılan nivea nın cd sini istedim 15 güne kadar elimegeçermiş .benim kendimce çarem bu.
ve aldığım bir karar daha var hergün spro yapmayacağımkötükedihüso
çünkü ben hem sporu hemde düzenli beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeyi istiy7orum.hayatım boyunca hergün düzenli spor yapmam imkansız.çünkü ev boş durmuyor çamaşırı ütüsü temizliği yemeği derken yorulan vücuda spor işkence oluyor ya da spordan sonra bu işleri yapmaya halin kalmıyor.bende kendimce gün aşırı spor egzersiz yapma kararı aldım.birgün ev işleri ertesi gün spor (nasıl olsa 1 gün önce işlerimi hallettim spor yaptığım günler bedenime ve keyfime bakacağım:lepi::lepi:)
bence sporuda yaşam biçimi haline getirmek isteyen arkadaşlar:
ruhlarını ve bedenlerini yormamak benim daha önce yaptığım gibi sporadan kaçma noktasına gelmemek için en azından düzenli ve sürekli bir şekilde sporu yaparak hem eğlenir spora küsmez kaçmaz hemde kilolarını verir.opuyorumnanaktan.naçizane önerim.
uzun yazdım hakkınızı helal edin ve LÜTFEN bu güzel topiği yalnız BIRAKMAYIN....nerdeyseniz devam edelim ortaya çıkındelikafaduldendelikafadulden
bende geldiiiimmmmm