Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
Bir sürü diyet yaptım veremedim veya verdim aldım verdim aldım diyenler
Ben ne yapsam kilo veremiyorum soyaçekimin etkisi var
Liste diyetleri yapamıyorum, yasaklamalara gelemiyorum
Kilo vermek için acelem yok, yavaş ve kalıcı olsun istiyorum
Eve spor aletleri, sauna eşofman filan aldım bir köşede duruyor diyenler
Nerdesiniz?
Gelin beraber verelim kiloları. Bu yöntemde yasaklar yok yalnız birkaç kural var.
Ben başladığım yarın 1 hafta olacak. 2 kilo verdim.
Birlikte yapmak isteyenler, destekle daha iyi motive oluruz diye düşünüyorum. Ben varım diyen olursa yazmaya devam edeceğim. Yoksa kendim devam edeceğim yazmayacağım.
İlk kuralı aşağıda yazıyorum. Bugün başlangıç için yapmamız gereken bu zaten.:hulya:

1. kural: Ben kilo veremiyorum, su içsem yarıyor gibi olumsuz düşünceleri kafamızdan atmakla başlıyoruz. Ben zayıflayacağım da demiyoruz. 'zayıflıyorum' düşüncesini beynimize yerleştiriyoruz.
Üç dosya kağıdına büyükçe hedef kilomuzu yazıyoruz. Örn: Ben 50 kiloyum. Mutfağa, yatak odasına ve bir odaya daha göreceğimiz şekilde yapıştırıyoruz. Bu basit gibi görünse de önemi sonradan anlaşılıyor. Dikkat ederseniz ben 50 kilo olacağım değil, 50 kiloyum yazıyoruz. Gelecek zaman kullanmıyoruz.
Bugünkü hazırlık bu. Konsantre olmak.

Son düzenleme:
ben de bu kategoriye giriyorum yaa ne yesem içsem yarıyo:dilcikar: uyguladığım yöntemler de geçici olarak işe yarıyo inşallah burda kendi etkili yöntemlerimizi de paylaşarak şu fazlalıklara veda ederiz:teselli:

Cok dogru bi noktadan basliyosun cnm..takipcinim..bende katilabilirim 5 kilo fazlam var tamda 50 hedefim:)

Hoş geldiniz arkadaşlar. Merak etmeyin birbirimize destek olarak kilolardan kurtulacağız. Ben de 1 hafta öncesine kadar ne yesem yarıyor diyenlerdendim. Aslında bu fikri kendimiz yerleştiriyoruz kafamıza. beyine öyle emir verdiysek öyle gerçekleşiyor. Başka şansı yok. Bu kiloları nasıl aldıysak öylece kolay vereceğiz. Yani düşünce ve davranışlarımızı tam tersi değiştirerek.
Yazılarımızı yazıp, kilo vermeye konsantre olduysak devam edelim.
kural 2: Mutlaka üç öğün yemek yiyoruz. Çok yavaş ve her lokmadan sonra çatalımızı bırakarak. Sofradan yarı tok olarak kalkıyoruz. Çünkü doyduğumuzu 20dk. sonra anlayacağız. kalorili gıdalar yasak değil ancak 1 lokma yeterli. Canımız istediğinde istediğimiz kiloya indiğimizde her ay bir gün istediğimizi yeme lüksümüz olduğunu düşüneceğiz. Zaten o kocaman yazı gözünüzün önünde olunca istesen de yiyemiyorsun.
Kimse yasaklamıyor ama özgür iradenle vazgeçiyorsun. Bu çok önemli.

Kural 3: Ara öğünlerde meyve ve sebze yiyoruz. Bitki çayları içilebilir.Diyet atıştırmalıkları tercih etmiyoruz.
Akşamdan sonra meyve, acıkırsak birkaç leblebi veya badem yiyoruz.
Kural 4: Haftanın birkaç günü 1 saati spora ayırıyoruz. Dışarı çıkamayanlar evde kendilerine mutlaka zaman ayırmalıdırlar. En azından evde yürüyüş, dans, kültürfizik yapılabilir.
Kural 5: Günde 2-3 lt. su içilmeli mutlaka. Ilık tercih edilirse daha yararlı.

Evet arkadaşlar hedefimizi, ne gibi davranış değişiklikleri yaptığımızı, uygulamalarımızı burada paylaşalım.
Yasaksız ve rahat, kendi irademizle kilo vereceğimizi kendimize kanıtlayalım.kaydirigubbakcemile2

Ben 67 kilo ile başladım. Hedefim 57. İkisi gitti kaldı 8 kilo.
Deneyimlerimi anlatacak olursam:
Sabah hafta içi yulaf ezmesi ve meyveli nesfit ve iki cevizi bir tabağa koyup sütle yiyorum.
Hafta sonu normal kahvaltı.
yemeklerde sebze, kurubaklagiller, ızgara beyaz et, salata, çorba tercih ediyorum. Tüm yemekler zeytinyağlı.
Eskiden çok hızlı yerdim ve şişkinlik sorunum olurdu. Yavaşlattım ve doymadan kalktığım için sorun yok. Bir dilim tam buğday veya tahıl ekmeği yiyorum. İlginçtir ilk tabakta doyma hissi geliyor ve bırakıyorum.buyrunnnnnnnnn
Sürekli diyet psikolojisinde olduğumdan hep tatlı krizleri gelirdi. Artık özgür olduğumdan yok. Evde çikolata var ve ben yemiyorum eskiden mümkün değildi.a.s
Arada elim dolaba gittiğinde duvardaki yazı cısss diyor.lmaz: Sen yersen hedefini rüyanda bile göremezsin.
Haftanın üç günü spor merkezine gidiyorum. Üç günde yürüyüş ve koşu. 1 gün dinlenme.
10 bardak suyu saymak zor geliyor. 1 lt. lik cam şişeye ılık su koyuyorum. 2,5 lt. içiyorum.
yemeklerde tuzu azalttım. Çünkü tuz vücutta su tutar.

Biraz fazla uzattım ama bir şeyi daha söylemeden geçemeyeceğim.
Mesela: Az yememiz gerekenleri oldu ya biraz fazla kaçırdık. Asla suçluluk pişmanlık duymayalım.
Hatta oh sefam olsun, bir dahaki öğünde telafi ederim veya hareketlerimi biraz fazla yapıp atarım diyelim. İlla ki yiyeceksek sabah yiyelim yakma fırsatımız olur. Aynı gün atmaya çalışırsak vücutta yağa dönüşmesine fırsat vermeyiz.
Unutmayalım yaptıklarımızdan daha önemlisi kendimize olan inancımız. kaydirigubbakcemile5

Çok doğru canım, önemli olan inanmak, başarmanın yarısı ne de olsa kaydirigubbakcemile5 Bende 73,5 civarında başladım 3 hafta kadar önce zayıflama serüvenime. Şu anda 70 kilo civarındayım. 20 kg. vermem gerekiyor inanıyorum kendime başarıcam :enbuyukkk:

Tebrik ederim canım. Kısa sürede çok iyi kilo vermişsin.a.s. Azmettikten sonra gerisi geliyor.
Kiloları nasıl aldıysak öyle de veririz.
Umarım deneyimlerini bizle de paylaşırsın.

cnm tüm bu baştaki saydıkalrın tıpa tıp bana uyuyor bu bölümü açman çok iyi oldu umarım seninle bu kilolarımdan kurtulacağım ve en çok bu durum eşimi sevindirecek.ben de seninle aynı kilodayım yanii 67 hedefim öncelikle 55 olmak daha sonra 50 olursdam eğer bekarkenki kiloma ulaşmış olacağım..sabahalrı sirkeli ballı karışımdan içmeye başladım bende ekstra olarak birde öğlen akşam yemeğinden önce beşi bir yerde çayı içiyorum umarım faydası olur

Slm, zemuszemus

Elma sirkeli suyun işe yaradığını düşünüyorum bende. Başlayalı 3 hafta kadar oldu diyetime ve sirkeli suyu içmeye. Ben bal katmıyorum içimi önceleri zor gelmişti ama şimdi alıştım. 3,5 kg. net verdim hatta 4 kg. diyebilirim, o kadarda düzenli içmedim aslında. Ama onu içmediysem limonlu su içtim. Tabi 2,5 lt. de su içtim hergün opuyorumnanaktan

Tebrik ederim canım. Kısa sürede çok iyi kilo vermişsin.a.s. Azmettikten sonra gerisi geliyor.
Kiloları nasıl aldıysak öyle de veririz.
Umarım deneyimlerini bizle de paylaşırsın.

Teşekkür ederim canım kaydirigubbakcemile5

Bende şaşırdım kendime vallahi kaydirigubbakcemile3 3-3,5 haftada 3,5 kg. fena değil. Diyete başladığım ilk zamanlar açıkçası zorlandım :kedi: Baş dönmeleri ve bayılma hissi ile geçen 10 gün atlattım. Tansiyonu düşük biriyim, bayağı aç kaldım o süre içinde etkiledi tabi beni, şekerim de düşmüş olabilir belki tatlıyı şekeri birden kestim çünkü :çok üzgünüm: Şimdilerde alıştı bünyem az yemeye arkadaşlar. Doydum diyorum doymasamda, beynini ikna edebilmek önemli olan bence. O ikna olursa sizde olursunuz kaydirigubbakcemile5 sabahları yarım simit yiyiyorum ya da 2-3 diyet büs1 fincan şekersiz çay (işe çok erken geldiğim için evde kahvaltı şansım olamıyor maalesef ) ha tabi önce aç karnına sirkeli su. Öğleye kadar elma ve yeşil çay (şekersiz tabi) öğle yemeğinde şirkete ne geliyorsa çorba kesin içiyorum. Yanındada salata ya da yoğurt ve sebze yemeği yada bir miktar et. Ekmek yemiyorum öğlenleri. Arada bir meyve ve yeşil çay. Akşam aç karna yine sirkeli ılık su. Evde ne varsa çorba, sebze yemeği, ya da et varsa (az miktarda et) sınırsız salata limonlu az zeytinyağlı tuzsuz. Genelde ekmek yememeye çalışıyorum. Yatana kadar acıkırsamda salatalık, elma yada mandalina yiyiyorum. Bazen de yatmadan 1 bardak süt içiyorum. Bağırsaklarımı bozuyo genelde içmemeye çalışıyorum. Aman aslında ne kadar çok yiyiormuşum gün içinde kaydirigubbakcemile3 İşte böyle arkadaşlar gün içinde tükettiklerim. Spora vaktim yok zamansızlıktan yapamıyorum yapsam kimbilir daha fazla kilo verebilirim opuyorumnanaktan

Günaydın,
Ben de katılmak istiyorum.
Geçen yıl azmetmiş 11 kilo vermiştim 3 ayda. 85 ten 74 e düşmüştüm. Ancak olmam gereken kilo 60.
Yaklaşık 1 senedir geçen seneki azmin ve iradenin gelmesini bekliyordum. Çok defa denedim ama olmadı. Ama bu hafta başında yeniden başladım. Bu sefer kararlıyım artık. 74,5 ile başladım. 5 gün sonunda 73,8 oldum. Yani 700 gram. Ben çok sıkı yapmıyorum diyeti. Az ve sık yemeye çalışıyorum sadece.
Her gün yazalım buraya neler yaptığımızı ve ne kadar verdiğimizi.
Hepimize bu uzun ve meşakatli yolda kolay gelsin:)

Hep birlikte fazlalıklarımızdan kurtuluyoruz. Önce sonra değil de kağıda son hedefini yazmalısın. Hangi kiloya gelmek istediğimizi bilinçaltına işleyelim.
Ancak bildiğimiz gibi vücudumuzda olması gereken yağ miktarı vardır. Hedef belirlerken bunu da göz önüne almalıyız.

Son düzenleme:

Her şey güzel de spora vaktim yok işte bu olmadı. :umursamaz: Her sağlıklı insanın mutlaka günde bir yarım saati vardır. sağlığımız için, sıkılaşmak için. Akşam tv. izlerken bile düzenli hareket, mekik fln. yapabilirsin. Otobüsten birkaç durak önce inip yürüyebilirsin vs. Yapma lütfen. Bunun hiçbir mazereti yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…