Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

ilk başlangıç için biraz çok geldi 45 dakika bana bence 20 dakika ile başla (çabuk sıkılıp bırakırsın )bir kaç gün leslie 1 mil yap mesela sonra arttır
çok disiplinlisin anladığım kadarıyla maşallah diyorum canım
böyle kendini düzene koyman çok güzel
canım duvara vurma olayı evet çok etkili benim görümcemde yapmıştı çok faydasını gördü ama zararlı olduğu söyleniyor
oradaki kaslar lifler parçalanıyor ve sağlığa zararlı oluyormuş dikkat et derim
bana gelince geçen hafta leslie yapmaya başladım ayrıca bölgesel bazı hareketler yan simitlerim var
niveya bady i yapmıştım zamanında çok incelmiştim ondan aklımda kalan bazı hareketleri yapıyorum
senden sonrada ben de o detoksu yapayım dedim ama daha yapmadım bu hafta içi yapmayı planlıyorum:13:

Selam arkadaşlar gelip gitmişsiniz ben bu aralar çok seyrek geldiğimden uzun zaman oldu görüşemedik. Umarım iyisinizdir ve görüşürüz.
kestane şekerim sen sanırım topiğinde yine devam ediyorsun. Kolaylıklar diliyorum. Eski arkadaşlar siteye geldikçe buraya da uğrasınlar
görüşelim özledik herkesi Ben de gelmeye çalışacağım.

Dr. Ayça Kaya: Bir hastam vardı. 50 yaşında sadece tansiyon problemi olan erkek hasta, sigarayı bıraktıktan sonra 20 kilo almış. Zayıflamak için bir diyet merkezine başvurmuş, protein ağırlıklı bir diyetle 3 ayda 25 kilo vermiş. Ama kendini çok halsiz, yorgun hissediyor, kabızlık problemi yaşıyormuş. Bir sabah ayak baş parmağında çok kuvvetli bir ağrı ile uyanınca doktora başvurmuş. Teşhis gut hastalığı… Hasta protein ağırlıklı diyet yapınca kan yağları çok yükselmiş, iki kalp damarında tıkanıklık tespit edilmiş. Bununla birlikte böbrek rezervleri de azalmış. Hasta taburcu olduktan sonra proteinlerden çok korkmuş, günlük protein alımını sıfırlamış. Bu sefer sürekli karbonhidrat yemeye başlamış ve tekrar hızla kilo artışı gerçekleşmiş. Hasta “Şimdi ne yapmalıyım” diye başvurduğunda, yaptığımız incelemeler sonucunda Tip 2 Şeker hastalığı teşhisi koyduk. Sağlıklı beslenme prensipleri ile birlikte hastanın medikal tedavisini düzenledik. Bir yılda yaklaşık 18 kilo verdi ve bu hasta yaklaşık 3 yıldır kilosunu tekrar almadan korumayı başarıyor ve diğer bütün hastalıkları kontrol altında.

(ALINTI)

Obezite ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya: Protein diyetleri yetmiyor, ‘kas yapın’ diye bir de protein tozları pazarlanarak insanlar yanlış yönlendiriliyor. Günümüzde günlük protein tüketimi genel beslenmenin yüzde 15’ini geçmemeli. Sırf protein almak, hiç karbonhidrat almamak çok hızlı kilo kaybına neden olur. Her yıl bununla ilgili değişik isimli (Atkins Diyeti, Dukan Diyeti, Karatay Diyeti gibi) protein diyetleri moda oluyor. Ancak bu diyetlerle vücuda alınan yüksek protein, hızlı kilo kaybı sağlasa da, vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekiyor. Bu da özellikle kadınlarda kemik erimesi yapıyor, kan yağlarını artırıyor, karaciğerde yağlanma yapıyor, kalp hastalıklarına neden olabiliyor, böbrekte bir patoloji varsa böbrek hastalığına gidişi hızlandırıyor. Yüksek proteinli diyetler ve protein tozları ile kısa vadede bir sonuç elde etseniz bile daha sonra normal beslenmeye geçildiğinde çok hızlı geri kilo alımı oluyor.

Bu diyetleri yapanlar kusura bakmasınlar ben dr.dan alıntıladım :13:

kızlarrr ben geldimmm topiğin eski emektarııııııııııııı:)
yeni doğum yapmış biri olarak hadi bana bi akıl verin nasıll gidecek bu kilooo:18::18:
acayip moralim bozukkk

yeni doğum yapmış biri olarak hadi bana bi akıl verin nasıll gidecek bu kilooo:18::18:
acayip moralim bozukkk

Selam canım neden moralini bozuyorsun. Senin için daha erken bir 40ını çıkar bakalım
Bildiğim kadarıyla çok almamıştın ama sen oldukça disiplinlisin. KK de yardımlaşarak verirsin merak etme
Üstelik daha önce başarmış deneyimlisin de

selam canım
merak ettim seni uzun zaman oldu gelmedin nasılsın?
sağol canım evet ben devam ediyorum
bende sizleri özledim görüşelim

acayip moralim bozukkk

canım hayırlı olsun ne zaman doğum yaptın görüşemedik
kaç kilo aldın hamileliğinde ? bozma moralini sen halledersin tatlım

selam canım
merak ettim seni uzun zaman oldu gelmedin nasılsın?
sağol canım evet ben devam ediyorum
bende sizleri özledim görüşelim

Selam canım, iyiyim sağol umarım sen de iyisindir.bir ara her gün burdaydım evet uzun zaman oldu uğrayamadım.
İnşallah gelen arkadaşlar buraya da uğrarlar arada da olsa görüşürüz

canım hayırlı olsun ne zaman doğum yaptın görüşemedik
kaç kilo aldın hamileliğinde ? bozma moralini sen halledersin tatlım

sormayın valla az almış gibi görünüyordum ama son aylarda yediğim serumlarla toplam 15 kilo aldım bunun sadece 5 kilosu gitti şu ana kadar
10 kilosu kaldı 68 kiloyum ben 60 aa da düşsem razıyım 8 kilo versem yeter
ama emzirirken zor görünüyor(

Verirsin canım dert etme ama emzirirken zaten verilir diyorlar:26:

sanırım bana en uygun yer burası :))

Verirsin canım dert etme ama emzirirken zaten verilir diyorlar:26:

aslında tam olarak beni emmiyor bebeğim.sütüm az sadece beni emse zayıflamama yardımcı olacak..en çok mama yiyor bende sür artsın diye herşeyi yiyorum.ama artacağıda yokk
.gittiği yere kadar:)emzirmeyi bıraktığım gün diyete başlayacağım.ilk aylar emzirebildiğim kadar emzirmeye çalışacağım.

ASLINDA KİLO VERMEYİ DÜŞÜNMENİZ İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN.BEBEĞİNİZ ÇOK KÜÇÜK HENÜZ 5 AY OLMUŞ DOĞUM YAPALI.UNUTMAYIN Kİ HAMİLELİK 9 AYDIR VE SİZ BU KİLOLARI 9 AYDA ALDINIZ.BİRAZ KENDİNİZE ZAMAN TANIYIN 9 AYDA ALDIĞINIZ BU KİLOLAR YAKLAŞIK 12 AYDA VERİLİYOR.2 DOĞUM YAPMIŞ TECRÜBELİ BİR ANNE OLARAK SÖYLÜYORUM BUNU J.BEBEĞİNİZİ BOL BOL EMZİRİN SİZE MÜTHİŞ KALORİ YAKTIRACAKTIR.BESLENMEDE BİRAZ KARBONHİDRAT VE YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN BOL BOL SIVI TÜKETİN(BU SÜTÜNÜZÜDE ARTTIRACAKTIR).BU DÖNEMDE KİLOLARIZI SORUN HALİNE GETİRMEYİN BEBEĞİNİZ İLE BU DÖNEMİN KEYFİNİ ÇIKARIN.BEBEĞİNİZİ 9 AY MUTLAKA EMZİRİN (Alıntı)

Canım bu yazıyı bugün tesadüfen gördüm senin yazını da okuyunca alıntılamak istedim. Gerçi sen de biliyorsundur bunları ama tecrübeli bir anne soran bir anneye cevap vermiş başka bir sitede. Umarım senin de zamanla artar ve bu sayede kilolarının çoğunu verirsin.

canım senin önceliğin bebeğin o emdiği sürece takma kafanı
sonra ne zaman bırakır gel buraya ben sana arkadaş olurum tatlım sonra sporlar düzenli yemeyle halledersin sen ilk mezunumuzsun sen bizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…