Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Merhaba arkadaşlar.Oncelikle herkese başarılar diliyorum.

Sanırım gec kaldım ama bende katılabilir miyim aranıza? Ramazana kadar 4 , raamazanda actıgım optikle forumdaki arkadaşlarla beraber 4 kilo vererek 8 kilo verdim.Fakat benim hedefime ulasmam icin 8 kilo olmasada 5 kilo daha vermem gerek.Suan 66 kiloyum arada aç karnına ya da ciddi anlamda tam olarak kacırmadıgım bi günümde 65 oluyorum.Hedefim 60.Her ne kadar herkes boyuna göre iyisin inceciksin, fazlası zarar desede nafile biliiyorum ben kendimi fit değilim yine göbeğim sisiyo ya da istedigim tshirti giydiğimde pürüssüz görünmüyo belim.(Cok sükür yinede eski halinden alaa iyi şükürler olsun da).Fit olmam gerek yani kilo vermek istememin diğer bi nedeni hic kimsenin kilosu garanti değil.Belki kilo verdin ama ileride ne olacagın belli değil değil mi? 60 olmak istemiyorum eğer 60 olursam hic değilse kilo alırsam 1-2 kiloyla kendimi uyarabilirim.Ama 65 kiloda kendimi dikkat etme cercevesindede olsa ilerde kilo alırsam 67-68 olupta vücudumun değişikliğiyle kendimi üzmek istemiyorum.Amaan anladınız iste beni Bayramdan bu yana cok ama cok az dikkat etmeye calışsamda nafile ramazandaki o psikolojim o azmim yok.AMA OLCAK!OLMALI! Bunları sizin yanınızda geri kazanmak istiyorum.Umarım anlamışsınız beni.Bugünde zaten kacırdım ama su saatten itibaren baslıyorum.O eski günlerime dönmek ASLA.Berbat günlerdi tekrar o günlere dönemem.Burda hedefime ulasıp artık 'DİYET BAŞARI HİKAYELERİ'nde yerimi ayırtmak istiyorum.Umarım yardımcı olursunuz kızlar.Hep beraber bol kilo vermeler

canım haklısın sen çok disiplinlisin biz senin gibi yapamıyoruz
senin motivasyonuna kötü destek olmayalım

hoşgeldin canım aramıza nasıl verdin bu 8 kiloyu
spor yaptınmı:44: yaptıklarından biraz bahset istersen

menülerim
sabah 6:30 ballı limonlu ılık su

8 de kahvaltı
az yumurta,peynir,zeytin,1 tatlı kaşığı tereyağ,yarım tatlı kaşığı salça,1 dilim ekmek,1 bardak çay

ara üzüm

öğlen 13:00; 2 kase çorba

ara leblebi

akşam 17:30 da;1 kaşık yağla pişirilmiş domates soslu biber kızartması yanında yoğurt
patlıcan salatası ekmeği biraz fazla yedim

Son düzenleme:
hoşgeldin canım aramıza nasıl verdin bu 8 kiloyu
spor yaptınmı:44: yaptıklarından biraz bahset istersen

Hosbulduk canım.Aranıza katılmaktan dolayı mutluyum.Bugün artık gecti ama yarından itibaren tam gaz devam edeceğime SÖZ veriyorum.
-Kilo verme konusuna gelirsek; Oncelikle ben bu kiloyu oyle kısa bi sürede vermedim.Acıkcası zamana yaydım.Zaten cok kilolu değildim.Sadece belimdeki can simitleri ve bacaklarım biraz kalındı.Acelem yoktu ve bi sekilde vermeliydim.Kilo vermemde etken olayları hedefime ulasınca başarı hikayeme yazarım. Her neyse oncelikle bi yerden baslamam gerekti.Yemek konusunda acele etmedim.Hemen sunlar sunlar sunlar YASAK demedim.-Aslında dedim ama nafile :) -
İlk asama; Günde 3 lt.Mayıstan bu bayrama kadar hic eksiksiz ictim.Bazen misafirliğe gittiğimizde ya da evde olmadıgımda 1 bucuk lt icmekle beraber evde olupta yogun oldugun dönemlerde 1 bucuk litremi asla eksik etmedim.Ama diğer günler genelde 3 litre ictim.-Bu sartım kacırsamda,kacırmasamda diyeti bırakıp bırakmasamda vardı ve uyguladım.-
İkinci Asama; Yediklerimi bilerek yedim. Onceden ne yedigimi hic bilmezdim.Kahvaltımı yapardım hemen 2-3 saat sonra acıkır ekmek arası seyler gece yatana kadar ekmek arasılar, cipsler..Yediklerimin haddi hesabı yoktu.Çöplük gibi kullanırdım midemi ne varsa at.Midem rahatsız olsa bile yerdim.Hala inanamıyorum kendime.Onun icin gün icerisinde tüm yediklerimi bilincli yedim.Kacırdıklarımın sayısına kadar patates diliminin sayısına kadar diyelim.
Ücüncü Asama; Ara öğün; Ara öğünlerim dedigim gibi abur cubur ve ağır seylerle olurdu.Gerçi 'ara öğün' kavramında yemezdim o ayrı da.Ara öğünlerimin icinde genelde yesilcay ya da hafif yiyecekler oldu.'Elma vs vs'
Dördüncü Asama; Dikkat etmem gerekenler! ; Beyaz ekmek, kızartma, abur cubur(sürekli yerdim) tamamen kesmesemde %80 oranda azalttım.
Besinci Asama; Porsiyonlar; ımı kücülttüm.Yettigi kadar yedim.
Altıncı Asama; Son asamamdı.Belli bir spor yapmadım.Diyete basladıgım ilk 2-3 hafta yürüyüş yapmıstım her gün 1 saatlik günde 500 kalori yakıyodum ama artık derman kalmadı.Onun yerine 'oturmama' kuralını getirdim.Evdeyken sürekli ayaktaydım temizlik yapardım 2-3 saat, ordan oraya dolanır dururdum.Dısarı cıktıgımdada sürekli magazaları gezerdim.Hareketliydim ama spor yapmadım işte.

-Bu sayede 73 kilodan 66'ya kadar düştüm.(Sükürler olsun) Ama bu yaptıklarımı bayramdan bu yana pek gerçekleştiremiyodum.Boyle giderse (ALLAH KORUSUN) 67-68-69... derken yazması bile kötü tekrar eski halime dönmekten cok cok cok.. korkuyorum.Suan yesem bile yediklerim bana huzur vermiyo aclıgım dinene kadar.Onun icin hedefime ulasana kadar bana rahat nefes yok.İşte boyle arkadaşım.

canım haklısın sen çok disiplinlisin biz senin gibi yapamıyoruz
senin motivasyonuna kötü destek olmayalım

Öyle düşünme canım herkesin kendine göre öncelikleri işi gücü var tabi
Disiplinli olduğum doğru Kendimi disiplin altına almasam, arasıra gelsem başaramam diye düşünüyorum.
Siz ilk geldiğinizde ben korumada olduğum halde nerdeyse her gün buradaydım.
Kilo verirken daha da beterim
İnşallah hepimiz bir şekilde başarıya ulaşacağız
Buraya da geleceğim yine tabii ki. hatta liste yaparsanız ona da katılırım:79:

Merhaba pufy, çok güzel kilo vermişsin öncelikle tebrik ediyorum:13:
Bundan sonrası için de başarılar diliyorum.
İnşallah başarı öykünü okuruz yakında.

Arkadaşlar kilo vermeye devam ediyorsunuz ama burada yazmayı mı bıraktınız?
Yoksa her ikisini de mi bıraktınız:44:
Bir şey söylemeden gitmişsiniz

Arkadaşlar kilo vermeye devam ediyorsunuz ama burada yazmayı mı bıraktınız?
Yoksa her ikisini de mi bıraktınız:44:
Bir şey söylemeden gitmişsiniz

canım sen olunca sorumluluk hissediyorduk yazıyorduk
sen gidince bi boşluk oldu en azından bende oldu vanilya nerde bilmiyorum
ben haftasonu spor yapmam normalde de ama bugünde yapmadım

yediklerime dikkat etmeye devam

Son düzenleme:
canım sen olunca sorumluluk hissediyorduk yazıyorduk
sen gidince bi boşluk oldu en azından bende oldu vanilya nerde bilmiyorum
ben haftasonu spor yapmam normalde de ama bugünde yapmadım

yediklerime dikkat etmeye devam

Ben de birden nereye kayboldu herkes dedim
Dikkat etmen güzel canım ama yazarak insan daha frenliyor.
Burada artık grup kurulacağını sanmıyorum. İnsanların çoğu kısa zamanda çok kilo verdiren diyetleri tercih ediyor.
Zambak da 40 ı çıkmadan gelmez sanırım.
Vanilya çok yoğunum zamanım olmuyor demişti.
İşine karışmak gibi olmasın ama bence sen de günlük yazabilirsin ya da kilona göre gruplara katılabilirsin.
Böylece daha sıkı tutarsın

inanki kızlar yazmaya hiç fırsatım yok
çocuklar nerdeyse bütün günümü alıyor kendime bakmaya fırsatım olmuyor
yemek bile yapamıyorum
eşimde yanımda olmadığı için sofra konmuyor haliyle düzensiz bi hayat şimdilik
ama yediklerime dikkat etmeye gayret ediyorum.
buraya yazamıyorum ama kilo vermek için çabalıyorum
görüşmek dileğiyle

Allah kolaylık versin canım. Sağlık olsun kendine dikkat et yine görüşürüz inşallah.

Ben buralardayım geldikçe buraya da uğruyorum mutlaka.
Kestaneşekeri bıraktın diyor ama günlük açtıktan sonra bile en çok gelen de benim sanırım
Burayı bırakmak kolay değil 2 yıldır çoook güzel anılarımız var Sizler geldikçe ben de yazarım inşallah.:79:

haklısın canım ama şimdilik düşünmüyorum başka gruba katılmayı
bakalım evde tek başıma yapamazsam katılırım sonra

canım Allah kolaylık versin zor birini götür birini getir hepsinin dersleriyle ayrı ayrı uğraş
bu tempoda daha kolay olur kilo vermen umarım

Son düzenleme:

evet burda çok şey paylaştık :13:
buranın yeri ayrı benim içinde başka kilo verme topiklerine gidip yazmak bile garip geliyo bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…