Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

merhaba şekerim:)
dün gece senin yazdılarını okuyunca bugün spora başlayayım diye niyet ettim ve cd lerimi bulup çıkardım.gece 2 de yatmış olsamda sabah 7 de kalkıp sporumu yapayım dedim.ben çocuklar kalkınca ,kahvaltıdan sonra sporu yapamıyorum ev işlerim aksıyor o zaman.sporu aradan çıkarınca insan yine zinde olup mecburen de olsa ev işlerini yapabiliyor ama tersini yapamıyorum.yaklalık 2 hftadır bu niyeti hangi gece alsam benim ufaklık taş koyuyor tekerime:KK43:
02.20 de yani yattıktan 20 dk sonra bir başladı ağlamaya sabah 07.30 a kadar salonlarda yatak odalarında gezindik.07.30 dan 9.30 a kadar sadece 2 saat uyuduk .11.30 a kadar yatakta yanımda oyalamaya çalıştım kalkamadım bir türlü.kahvaltıyı 12.30 da yaptım .daha yarım saat oldu uyuttum.:KK43:( ne zaman içimden geçirsem spora başlayayım yarın diye o gece felaket geçiyor:)
şimdide hiiçççç halim yok oturdum pc başına:)
ne güzel gece hangi sporları yapsam diye sıraya da koymuştum .link veremiyoruz ama isimlerini yazmamda sorun yok herhalde.allah'tan 2 sene önce arşiv yapmışım kendime:)))
ilk önce 1 hafta boyunca
leslie 2 mill ile başlayıp(yanlış hatırlamıyorsam strech hariç 25 dak sürüyor)
great abs 8 dak kardio yapıp
great strech ile rahatmayı tamamlamayı planladım
toplam 45 dak falan

slim in 6 pack var kardio sanırım o da ya 8 ya 10 dak yerde mekik hareketleri falan ama biraz ilk hafta için zorlayıcı o yüzden onu 2. haftaya bırakıcam

kullanıcağım diğer proğram daha öncede hip hop yapmıştım diye yazmıştım
hip hop abs 1 fat burning cardio 30 dak içinde ısınma ve strech dahil.bunu da 2. haftaya bırakıyorum.leslie nin diğer milleri ile dönüşümlü yapabilirim.leslie nin diğer milleri yok bende onları da arşivime almam lazım.sen hangisini yapıyorsun?bir de leslie nin 500 adım çok kısa akşam yapılan bir videosu var onu da mutlaka 5 dak ekleyeceğim.
püsküütün başarı hikayesinde popo için yanlar ve arkasını duvara vurmayı önerdiğini not almışım.yani herşeyi planlamam lazım yoksa unuturum.bunun içinde günlük açmayı düşünüyorum.bir kere başlasam diğerlerini her şartta yerine getiririmde kağıt üstündekini maalesef icraata geçiremedim:))
sen hangi sporları yapıyorsun?

gelelim bugünkü kiloma .ben her gece yatmadan da tartılırım sabah kadar ne kadar harcamışım diye:KK1:
gece 02 de bir tartıldım 55.800
sabah halbuki 54.700 düm çorbadan sonra
anam dedim sabah kadar hiç uyanmasam deliksiz bir uyku uyusam bile bu 1.100 gr gitmez.heh dedim 500 gr verdin fazlasıyla geri aldın.gece de sabaha kadar hiç uyumadım.işte 2 saat uyuduk ancak.kahvaltıdan önce tartıldım 900 gr gitmiş
yani çorba detoksundan sonraki gün sadece 200 gr almışım.
bugün itibariyle sabah kilom 54.900
aslında 1-2 gün içinde alınıp verilebilir bu kilo yani değişebilir hafta bazında dikkate alıcam haftaya perşembe gününe kadar verdiğimi almazsam işe yarıyor demektir.
birde şu dikkatimi çekti bu çorba diyetini uygularken gün içinde ne yediklerim ne de içtiğim su tartıya hiç yansımadı .2. günü test ettim bunu.sürekli wc ye içtiğim suyu çıkarmaya gidince tutmuyor vücut sanırım.bakliyatlarda kalmıyor demek ki.
amam aynı şekilde dün de su içemeye ve yediklerime dikkat ettim o tarıya yansıyor amam sabaha pek birşey kalmıyor.nasıl bir detokssa enteresan geldi bana.ben bunu en az 4-5 sefer uygulamıştım.2 sene önce daha azdı kilom o zman 800 gr falan gidiyordu.eee artık daha da yaşlandım metabolizma falan derken ondan azalıyor herhalde.
amannnn amma uzattım değil mi kusura bakma.:))

ilk başlangıç için biraz çok geldi 45 dakika bana bence 20 dakika ile başla (çabuk sıkılıp bırakırsın )bir kaç gün leslie 1 mil yap mesela sonra arttır
çok disiplinlisin anladığım kadarıyla maşallah diyorum canım
böyle kendini düzene koyman çok güzel
canım duvara vurma olayı evet çok etkili benim görümcemde yapmıştı çok faydasını gördü ama zararlı olduğu söyleniyor
oradaki kaslar lifler parçalanıyor ve sağlığa zararlı oluyormuş dikkat et derim
bana gelince geçen hafta leslie yapmaya başladım ayrıca bölgesel bazı hareketler yan simitlerim var
niveya bady i yapmıştım zamanında çok incelmiştim ondan aklımda kalan bazı hareketleri yapıyorum
senden sonrada ben de o detoksu yapayım dedim ama daha yapmadım bu hafta içi yapmayı planlıyorum:13:

Selam arkadaşlar gelip gitmişsiniz :KK3: ben bu aralar çok seyrek geldiğimden uzun zaman oldu görüşemedik. Umarım iyisinizdir ve görüşürüz.
kestane şekerim sen sanırım topiğinde yine devam ediyorsun. Kolaylıklar diliyorum. Eski arkadaşlar siteye geldikçe buraya da uğrasınlar
görüşelim özledik herkesi:KK16: Ben de gelmeye çalışacağım.En Büyük KK

Dr. Ayça Kaya: Bir hastam vardı. 50 yaşında sadece tansiyon problemi olan erkek hasta, sigarayı bıraktıktan sonra 20 kilo almış. Zayıflamak için bir diyet merkezine başvurmuş, protein ağırlıklı bir diyetle 3 ayda 25 kilo vermiş. Ama kendini çok halsiz, yorgun hissediyor, kabızlık problemi yaşıyormuş. Bir sabah ayak baş parmağında çok kuvvetli bir ağrı ile uyanınca doktora başvurmuş. Teşhis gut hastalığı… Hasta protein ağırlıklı diyet yapınca kan yağları çok yükselmiş, iki kalp damarında tıkanıklık tespit edilmiş. Bununla birlikte böbrek rezervleri de azalmış. Hasta taburcu olduktan sonra proteinlerden çok korkmuş, günlük protein alımını sıfırlamış. Bu sefer sürekli karbonhidrat yemeye başlamış ve tekrar hızla kilo artışı gerçekleşmiş. Hasta “Şimdi ne yapmalıyım” diye başvurduğunda, yaptığımız incelemeler sonucunda Tip 2 Şeker hastalığı teşhisi koyduk. Sağlıklı beslenme prensipleri ile birlikte hastanın medikal tedavisini düzenledik. Bir yılda yaklaşık 18 kilo verdi ve bu hasta yaklaşık 3 yıldır kilosunu tekrar almadan korumayı başarıyor ve diğer bütün hastalıkları kontrol altında.

(ALINTI)

Obezite ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya: Protein diyetleri yetmiyor, ‘kas yapın’ diye bir de protein tozları pazarlanarak insanlar yanlış yönlendiriliyor. Günümüzde günlük protein tüketimi genel beslenmenin yüzde 15’ini geçmemeli. Sırf protein almak, hiç karbonhidrat almamak çok hızlı kilo kaybına neden olur. Her yıl bununla ilgili değişik isimli (Atkins Diyeti, Dukan Diyeti, Karatay Diyeti gibi) protein diyetleri moda oluyor. Ancak bu diyetlerle vücuda alınan yüksek protein, hızlı kilo kaybı sağlasa da, vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekiyor. Bu da özellikle kadınlarda kemik erimesi yapıyor, kan yağlarını artırıyor, karaciğerde yağlanma yapıyor, kalp hastalıklarına neden olabiliyor, böbrekte bir patoloji varsa böbrek hastalığına gidişi hızlandırıyor. Yüksek proteinli diyetler ve protein tozları ile kısa vadede bir sonuç elde etseniz bile daha sonra normal beslenmeye geçildiğinde çok hızlı geri kilo alımı oluyor.

Bu diyetleri yapanlar kusura bakmasınlar ben dr.dan alıntıladım :13:

:KK3::KK3:kızlarrr ben geldimmm topiğin eski emektarııııııııııııı:)
yeni doğum yapmış biri olarak hadi bana bi akıl verin nasıll gidecek bu kilooo:18::18:
acayip moralim bozukkk:KK5:

yeni doğum yapmış biri olarak hadi bana bi akıl verin nasıll gidecek bu kilooo:18::18:

Selam canım neden moralini bozuyorsun. Senin için daha erken bir 40ını çıkar bakalım:emir_bebek:
Bildiğim kadarıyla çok almamıştın ama sen oldukça disiplinlisin. KK de yardımlaşarak verirsin merak etme :nazar:
Üstelik daha önce başarmış deneyimlisin de:KK34:

Selam arkadaşlar gelip gitmişsiniz :KK3: ben bu aralar çok seyrek geldiğimden uzun zaman oldu görüşemedik. Umarım iyisinizdir ve görüşürüz.
kestane şekerim sen sanırım topiğinde yine devam ediyorsun. Kolaylıklar diliyorum. Eski arkadaşlar siteye geldikçe buraya da uğrasınlar
görüşelim özledik herkesi:KK16: Ben de gelmeye çalışacağım.En Büyük KK

selam canım :KK3:
merak ettim seni uzun zaman oldu gelmedin nasılsın?
sağol canım evet ben devam ediyorum
bende sizleri özledim En Büyük KK:KK54:görüşelim:KK16:

canım hayırlı olsun ne zaman doğum yaptın görüşemedik
kaç kilo aldın hamileliğinde ? bozma moralini sen halledersin tatlım :KK54:

selam canım :KK3:
merak ettim seni uzun zaman oldu gelmedin nasılsın?
sağol canım evet ben devam ediyorum
bende sizleri özledim En Büyük KK:KK54:görüşelim:KK16:

Selam canım, iyiyim sağol umarım sen de iyisindir.:nazar:bir ara her gün burdaydım:KK1: evet uzun zaman oldu uğrayamadım.
İnşallah gelen arkadaşlar buraya da uğrarlar arada da olsa görüşürüz:KK24:

Selam canım neden moralini bozuyorsun. Senin için daha erken bir 40ını çıkar bakalım:emir_bebek:
Bildiğim kadarıyla çok almamıştın ama sen oldukça disiplinlisin. KK de yardımlaşarak verirsin merak etme :nazar:
Üstelik daha önce başarmış deneyimlisin de:KK34:

canım hayırlı olsun ne zaman doğum yaptın görüşemedik
kaç kilo aldın hamileliğinde ? bozma moralini sen halledersin tatlım :KK54:

sormayın valla az almış gibi görünüyordum ama son aylarda yediğim serumlarla toplam 15 kilo aldım bunun sadece 5 kilosu gitti şu ana kadar
10 kilosu kaldı 68 kiloyum ben 60 aa da düşsem razıyım 8 kilo versem yeter
ama emzirirken zor görünüyor:KK43:(

sormayın valla az almış gibi görünüyordum ama son aylarda yediğim serumlarla toplam 15 kilo aldım bunun sadece 5 kilosu gitti şu ana kadar

Verirsin canım dert etme ama emzirirken zaten verilir diyorlar:26:

Bir sürü diyet yaptım veremedim veya verdim aldım verdim aldım diyenler
Ben ne yapsam kilo veremiyorum soyaçekimin etkisi var
Liste diyetleri yapamıyorum, yasaklamalara gelemiyorum
Kilo vermek için acelem yok, yavaş ve kalıcı olsun istiyorum
Eve spor aletleri, sauna eşofman filan aldım bir köşede duruyor diyenler
Nerdesiniz?
Gelin beraber verelim kiloları. Bu yöntemde yasaklar yok yalnız birkaç kural var.
Ben başladığım yarın 1 hafta olacak. 2 kilo verdim.
Birlikte yapmak isteyenler, destekle daha iyi motive oluruz diye düşünüyorum. Ben varım diyen olursa yazmaya devam edeceğim. Yoksa kendim devam edeceğim yazmayacağım.
İlk kuralı aşağıda yazıyorum. Bugün başlangıç için yapmamız gereken bu zaten.:hulya:

sanırım bana en uygun yer burası :)) :KK34:

Verirsin canım dert etme ama emzirirken zaten verilir diyorlar:26:

aslında tam olarak beni emmiyor bebeğim.sütüm az sadece beni emse zayıflamama yardımcı olacak..en çok mama yiyor bende sür artsın diye herşeyi yiyorum.ama artacağıda yokk
.gittiği yere kadar:)emzirmeyi bıraktığım gün diyete başlayacağım.ilk aylar emzirebildiğim kadar emzirmeye çalışacağım.

aslında tam olarak beni emmiyor bebeğim.sütüm az sadece beni emse zayıflamama yardımcı olacak..en çok mama yiyor bende sür artsın diye herşeyi yiyorum.ama artacağıda yokk
.gittiği yere kadar:)emzirmeyi bıraktığım gün diyete başlayacağım.ilk aylar emzirebildiğim kadar emzirmeye çalışacağım.

ASLINDA KİLO VERMEYİ DÜŞÜNMENİZ İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN.BEBEĞİNİZ ÇOK KÜÇÜK HENÜZ 5 AY OLMUŞ DOĞUM YAPALI.UNUTMAYIN Kİ HAMİLELİK 9 AYDIR VE SİZ BU KİLOLARI 9 AYDA ALDINIZ.BİRAZ KENDİNİZE ZAMAN TANIYIN 9 AYDA ALDIĞINIZ BU KİLOLAR YAKLAŞIK 12 AYDA VERİLİYOR.2 DOĞUM YAPMIŞ TECRÜBELİ BİR ANNE OLARAK SÖYLÜYORUM BUNU J.BEBEĞİNİZİ BOL BOL EMZİRİN SİZE MÜTHİŞ KALORİ YAKTIRACAKTIR.BESLENMEDE BİRAZ KARBONHİDRAT VE YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN BOL BOL SIVI TÜKETİN(BU SÜTÜNÜZÜDE ARTTIRACAKTIR).BU DÖNEMDE KİLOLARIZI SORUN HALİNE GETİRMEYİN BEBEĞİNİZ İLE BU DÖNEMİN KEYFİNİ ÇIKARIN.BEBEĞİNİZİ 9 AY MUTLAKA EMZİRİN (Alıntı)

Canım bu yazıyı bugün tesadüfen gördüm senin yazını da okuyunca alıntılamak istedim. Gerçi sen de biliyorsundur bunları ama tecrübeli bir anne soran bir anneye cevap vermiş başka bir sitede. Umarım senin de zamanla artar ve bu sayede kilolarının çoğunu verirsin.:KK16:

canım senin önceliğin bebeğin o emdiği sürece takma kafanı
sonra ne zaman bırakır gel buraya ben sana arkadaş :KK19: olurum tatlım sonra sporlar düzenli yemeyle halledersin sen ilk mezunumuzsun sen bizim :KK54:

X