Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

ölçüm yaptırmadım tiroide de baktırmadım diyetisyene gitsem neden bu yağları yakmadığım ortaya çıkarmı ki?bide biraz ara versem o yağlar hemen geri geliyor suyumu çok içiyorum sporumuda çok aksatmıyorum düzenli yapıyorum yani gittikçe bunalıma girmeye başladım insan sonuç göremeyince üzülüyor emeğimin boşuna gittiğini düşünüyorum off off

Zeynep nihal, nasıl bir beslenme sistemi uyguladığını veya hangi bölgelere yönelik spor yaptığını bilmeden varsayımlarla fikir yürütmek doğru olmaz.
Eğer bizim yöntemimizi aynen uygulayıp bir yararını görmediysen dediğin gibi diyetisyene gidebilirsin veya buradaki diyet gruplarından birine katılabilirsin. Bizde her şeyden önce kendine inanmak ve moralini bozmamak esastır. Bu olmuyorsa başka bir yöntem deneyeceksin artık. Alternatifler bitmez.a.s
Kolaylıklar diliyorum.

Selamlar,
Konuyu ziyaret etmeyeli uzun zaman olmuş.
Takım arkadaşları nerelerde acep. Neler yapıyorsunuz?
Ben 1 hafta tatildeydim. Dönüşte de yatılı misafirler, bizim misafirliklere gitmemiz derken ne kadar dikkat etmeye çalışsam da beslenme sistemi değişti.:sm_confused:
Tek avantajım sporu hiç bırakmadım.kaydirigubbakcemile2
Açıkçası tartıya çıkmadım ama giysilerimden anladığım kadarıyla değişen bir şey yok gibi.
Dünden itibaren yeniden başladım.
İsteyenler olursa beraber devam edebiliriz.hihoyyyt

merhaba
tam 3 gündür tüm yorumları okumakla meşguldüm.hiçbir ayrıntıyı kaçırmak istemedim.a.s
işte tam bana göre bir topik dedim başlığı okuduğumdaa.s
binbirrenk sana teşekkürler duygularıma tercüman olduğun ve çözüm bulmaya çalıştığın için........
arkadaşlar ben 1.50 boyundayım. ve şu anda 50-51 kg arası gidip geliyorum.boydan anlaşılacağı üzere kısayım ve 1 kg 3 kg gibi fazla duruyor bende.üstelik yaşım 34 .yaaaniii metabolizma sıfırlara doğru yanaşıyor.:gitme:
2.5 yaşında bir kızım var .hamilelik sırasında tam 20 kg almıştım ve 22 aylığa kadar kızımı emzirdim hiçbirşey yapmadım spor da dahil....doğum sonrası 12 kg 1 sene bende tatil yaptı:1closedeyes: ve onuda 1.5 senede verdim çok şükür.geçen yaz spor yaptım azmettim ve özel bir diyetisyen olmadığı için devlet hastanesindeki bir diyetisyene galeyana gelip gittim.bana listeyi verdi 15 gün içinde 2 kg vereceğimi söyledi.ama ben 500 gr vermiştim .üstelik ömrü hayatımda ilk defa bari bunu uygulayayım diye kendimi sıkmıştım:çok üzgünüm:çünkü hiçbir zaman diyet yapamadım sadece 1 kere denedim ve çektiğim eziyete değmez deyip bir daha hiç yapmamıştım.
kendi vücudumu tanıyorum ve ksıtlamaya girdiğim anda metabolizmama sanki mesaj atıyorlar anında duruyor:umursamaz: üstelikuygulayamıyorum yok kibrit kutusu kadar peynir yok avuç içi kadar ızgara....ben bunları yapamıyorum .ev işleri yok çocuk derken yemem gereken saatte yiyemiyorum.çocuk olunca istediğin saatte yatıp kalkamıyorsun :çok üzgünüm:
neyse diyetisyeni 15 gün dinledikten sonra sadece tabaklarımı küçülttüm ve en azından hangi yiyecekten kaç kaşık yiyebileceğimi öğrendim ve süreklilik olmasa da egzersiz yapmaya alıştırmış oldum kendimi ...daha uzun sürede daha az kilo vererek hamilelik öncesi kiloma döndüm:lepi::lepi::lepi:
amaaaaaaa daha bitmedi şu anda eski kilomdayım ama eski kıyafetlerimi giydiğimde 3 kat göbeğim oluyor oturamıyorum:kedi::kedi::kedi: şimdi diyenler olabilir o kadar kiloyu vermişsin daha ne istiyorsun diye???
inanın o kadar kiloyu verip özlemle 2.5 sene baktığınız o kıyafetlere girip o fışkıran göbeği gördüğünüzde siniriniz bozuluyor.üstelik kızıma bir kardeş daha düşünüyorum ee malum yaşım var ve bu ndan alacağım kilolar çok daha zor gidecek.o yüzden eski yağlarımı eritmem lazım kurtulmam lazımmmmkötükedihüso
ama yapıştılar kaldılar aylardır gram veremiyorum sezeryan olduğum için zaten göbek sorunu mutlaka oluyor ama ben bunun üstesinden de gelmek istiyorum.
bu başlığı sevmemin diğer sebebi ise benim maalesef düzenli beslenme alışkanlığım yok.11- bazen 12 gibi kahvaltı yapabiliyorum ve öğlen öğünü kaçıyor ara öğün kavramım hiç yok meyvaya hiçççç girmiyorum bile arada çikolata atıştırmak işte o an açlığımı bastıracak ne varsa 1-2 kırıntı ondan yiyerek günü geçiriyorum ve akşam çokkk geç yemek yiyorduk eşimden işinden dolayı.benim en büyük sorunum düzenli beslenme alışkanlığımın olmaması.
burda gördüğüm kadarıyla ölçülü ama istenilen herşeyden yemek ve düzenli beslenme alışkanlığına teşvik ediliyor.
birkaç gündür bazı değişiklikler yaptım .akşamları 7 gibi yemek yiyoruz ki yarı aç kalkıyorum 9.30 gibi karışık meyvelerden yiyorumve sonra bitki çayı ve yatarken 1 bardak tarçınlı ılık süt içiyorum.sabah erken kalkmaya başladım nazar değmesin:))) 8 gibi kahvaltıyı yapıyorum.öğlen işlerden ve kızımdan fırsat bulamadıysam ya sütlü gevrek yiyorum 1 kase (içinde keten tohumu ve tarçınlı karışımlı) ya da yemek ne varsa ...arada 1 elma gibi meyve alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum kendime.bol bolllll bitki çayları zencefil ,yeşil çay ,elma suyu(metabolizmayı canlandırıcı karışım)ve ender saraçın tavsiye ettiği yağ yakıcı ve 5 i bir yerde çaylarını dönüşümlü içiyorum.
sizin yazılarınızı okuduktan sonra bu kararları alıp uygulamam daha kolay oldu o yüzden hepinize teşekkürler:sm_cool::sm_cool:
evimde spor aletleri yok olsa da kızım fırsat vermeyeceği için kullanamam zaten.dışarı çıkıp aletlerde çalışmak içinde aynı şey geçerli.bende elimde geçen yazdan kalma bir cd var bugün onu koydum ve kızımla beraber eğlenceli bir şekilde 1 saat yaptım.adı styl gym.tavsiye ederim.birde topikte yazılan nivea nın cd sini istedim 15 güne kadar elimegeçermiş .benim kendimce çarem bu.
ve aldığım bir karar daha var hergün spro yapmayacağımkötükedihüso
çünkü ben hem sporu hemde düzenli beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeyi istiy7orum.hayatım boyunca hergün düzenli spor yapmam imkansız.çünkü ev boş durmuyor çamaşırı ütüsü temizliği yemeği derken yorulan vücuda spor işkence oluyor ya da spordan sonra bu işleri yapmaya halin kalmıyor.bende kendimce gün aşırı spor egzersiz yapma kararı aldım.birgün ev işleri ertesi gün spor (nasıl olsa 1 gün önce işlerimi hallettim spor yaptığım günler bedenime ve keyfime bakacağım:lepi::lepi:)
bence sporuda yaşam biçimi haline getirmek isteyen arkadaşlar:
ruhlarını ve bedenlerini yormamak benim daha önce yaptığım gibi sporadan kaçma noktasına gelmemek için en azından düzenli ve sürekli bir şekilde sporu yaparak hem eğlenir spora küsmez kaçmaz hemde kilolarını verir.opuyorumnanaktan.naçizane önerim.
uzun yazdım hakkınızı helal edin ve LÜTFEN bu güzel topiği yalnız BIRAKMAYIN....nerdeyseniz devam edelim ortaya çıkındelikafaduldendelikafadulden

bende katılmak istiyorum aranıza. 10 gündür diyetteyim ve 1,5 kilo verdim ama bıraksam 3 kilo alacağımdan adım gibi eminim

Merhaba simgesimab, ben de çok teşekkür ederim yazdıkların için.
Kendini ne kadar güzel anlatmışsın ve çok yerinde kararlar almışsın.
Valla ben de bırakmayalım hep birlikte birkaç basit kuralı uygulayalım ve yavaş, strese girmeden kilolardan kurtulalım dedim ama topiğin durumu ortada.:hulya:
Fikir alışverişi olmayınca gitmiyor.
Senin sorunun anladığım kadarıyla kilo koruma ve göbek yağları.
Vücudundan memnun değilsen sayısal olarak kilonun az olması bir şey ifade etmiyor.
Dediğin gibi az ve ölçülü yemenin yanında sporsuz olmaz.
Bence herkes zevk aldığı sporu yapmalı, arada değiştirmeli. Göbek sorunu için her fırsatta yarım mekik ağırlıklı yapmanın mutlaka çok yararı olacaktır.
Ev işleri düzensiz hareketler olduğu için form koruma veya kilo vermede bir yararı olmaz.
Zaten öyle olsaydı bütün ev hanımları manken gibi olurdu.a.s
Burada paylaşım yaparak devam edebiliriz.
Hoş geldin canımvereliniortak Kolaylıklar diliyorum.

bende katılmak istiyorum aranıza. 10 gündür diyetteyim ve 1,5 kilo verdim ama bıraksam 3 kilo alacağımdan adım gibi eminim

Hoş geldin canım. vereliniortakYalnız biz diyet yapmıyoruz. Birkaç kuralımız var.
Bıraksam alırım diyorsun ya merak ettim nasıl bir diyet uyguluyorsun.
Paylaşmak istersen biz de düşüncelerimizi yazarız.
Birlikte doğrularımızı ve hatalarımızı gözden geçiririz.buyrunnnnnnnnn

Akupunktur yazını şimdi gördüm. Ben de denemiştim. Her bünyede cevap vermiyor. Benim iştahımı keseceğine daha çok yemek hatırlatıyordu.
Senin hevesini kırmak istemem ama çok da umut bağlamanı istemediğimden yazmak istedim canım.
Kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
kurallarınızı okudum biliyorum. ztn bende o kurallara uymaya çalışıyorum. ama ne yaparsam yapayım bıraktığım yada dikkat etmediğim anda geri alıyorum hatta fazlasıyla. hatta o yüzden bu kiloya kdr çıktımç daha önce 62 kiloydum. sabahları kahvaltımı ediyorum. saat 10 gbi ya bir ssalatalık yada bir elma yiyorum. 12,30 gbi yemek saatimiz iş yerinde olduğum için yemek saati belli. bir çorba içiyorum ana yemek yiyorum yanında da yoğurt yada salata yiyorum ama bunları birer tabak değilde yarım porsiyon şeklinde düşünün. saat 4 gibi yine bir meyve yada salatalık. akşam 6 da evde oluyorum yarım porsiyon yemek yiyorum. bu arada sabah 40 dk akşam da 1 saat olduğum yerde koşuyormuş gibi hareket ediyorum kaydirigubbakcemile3 bu yöntemle 10 günde 1,5 kilo verdim ama bıraksam eminim ki alırım. bu arada günde 3 lt su ve 3 bardakda yeşilçay içiyorum

m.m.m.m uygulaman çok güzel.
Ben de aynı şekilde yapıyorum. Sporu farklı yapıyorum.
yalnız sakın diyet yaptığını düşünme sağlıklı besleniyorum ve zayıflıyorum diye düşün.
Bırakmayacağız zaten ideal kilomuza geldiğimizde de ayda bir kendimize izin vereceğiz.
Hayat boyu sağlıklı beslenmezsek kilolar yine hazır bizi bekliyor olacak.a.s
İzin vermeyelim.hihoyyyt

çok teşekkürler gerçekten sorunumu anladığın için
a.s.
dediğin gibi 1 ya da 2 kg vermek(verebilirsem ne alasırnaşık şey .esneme payı bırakmak istiyorum 2 kg daha vererekdelikafadulden)ve göbek sorunu........aynen katılıyorum bazen tartıdaki kilonun az olması birşey ifade etmiyor bölgesel problem olunca.dolayısıyla benim gibi problemi olanların az ama mutlaka düzenli bölgesel yerlerine odaklı egzersiz yapması ŞART...çünkü göbekteki yağlanmalar en daha doğrusu en sona kalan yağlanmalar yeme düzeniyle gitmiyorkötükedihüso
bende nette araştırdım uzman tv de egzersiz başlığı altında bölgesel problemlere yönelik egzersizlerde kendime küçük bir arşiv yaptım.toplam 10-15 dak sürecek kalça basen alt ve üst kasları çalıştırmaya yönelik.dediğim gibi cd eşliğinde 45-50 dak hareket yapınca ısınma tavan yapmış oluyor:))) ardından da 10 dak bu egzersizleri yapmaya başladım..
kendi kendine ısınma hareketi yapamıyorsun.benim gibi kendini egzersiz yapmaya motive etmek isteyen arkadaşlara öneririm.ister nette indirilebilecek bu konuda cd var ister bir cd kiralama yerine sorun mutlaka böyle cd ler vardır.ya da nivea ücretsiz danışma hattını arayın gönderiyorlar.en azından elinin altında istediğiniz zaman tek başınınza yapmaktan daha zevkli oluyor.
ve yazdıklarında katıldığım bir husus daha var :metabolizmanın gerçekten çok çabuk alışma gibi bir özelliği var.ara sıra yeme de dahil egzersiz de değişiklik yapma gibi hile yapmak gerekiyorkafamçokkarıştı
bu topikte beden ölçüleri verme gibi bir uygulama başlatılmış mıydı?valla diyet yöntemleri başlığında o kadar çok topik okuyorum ki hele burayı 3 gündür aynı anda kaç başlıkla beraber kafam karıştı kafamçokkarıştıkafamçokkarıştısırnaşık şey
eğer bu uygulama varsa bende vermek isterim...
hadi canlanın arkadaşlar:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:
başlangıçtaki azim ve heyecanı yaşatalım lütfenklava:

ınşallah arkadaşlar azim ve kararlı olduktan sonra elimizden kurtulamaz.
Cuma günleri tartı ve ölçülerimizi alıyoruz. Tartı ve bel ölçüsünü burada cumartesi günü liste yapıyoruz.
Bayramda kesintiye uğradı.
Bir not defterine de kendimiz için yazıyoruz. Burada sadece farkı yazıyoruz. kaç günde kaç kg. ve cm. eksildi gibi.
Arka sayfalarda vardır. haftaya cuma yeniden başlarız diyorum.

Unutmadan yarın sabah ölçülerimizi alalım. Haftaya farkı yazarız.
Bu arada neler yaptığımızı da paylaşalım.

tamam canım bende yarın yazarım ölçülerimi.
gerçi tam 1 aydır ölçümde bir değişiklik olmadı ama bundan sonrası için ümitliyim belki artık direnmekten vazgeçer metabolizmam bana itaat eder:sm_cool:

bu arada binbirrenk su çok tüketiyor musun?ben su içme özürlüyüm resmen.1 aydır bunca yaşıma kadar içmediğim kadar su içiyorum:)) ama su ihtiyacı hissettiğimden değil içmek zorunda olduğumu düşündüğümden.yani aklıma bile gelmiyor su içmek.
1 aydır bu konuda kendimi dürtüyorum ve günde 2 lt içmeye çalışıyorum.ihtiyaç hissetmediğimden de aklıma gelince pc başında falan sürahiyi yanıma alıp 4-5 bardak içiyorum.acaba bir anda bu kadar su içmek hazımsızlığa neden olur mu ya da böbreklerde sorun yapar mı bilgin var mı?
birde şunu yaşıyor musunuz*hani dr lar diyor ya sağlık için günde en az 2 lt su tüketin diye.yaw ben o kadar su içince tümgüne yayarak şiş bir karınla geziyorum.tamam wc ye çıkıyorum ama sanki1 lt si gidiyor 1 lt si bende kalıyor hiç inmiyor bu şişkinlik ertesi günde içmeye devam edince bu sirkülasyon devam edip duruyor.o zaman bende isyan ediyorum hay sağlık için su içilecekse başlarım ben böyle sağlıklı ama şiş karınlı yaşama deyip bırakıyordum su içmeyikötükedihüso
ama dediğim gibi 1 aydır elimden geldiğince 8 bardak altına düşmemeye çalışıyorum ama bu durumda sinirimi bozuyor......
siz sayın su içiciler sizde böyle sorun olmuyor mu?bu kadar su içince wc yle akraba oluyorum ben laelaelaelaelaekafamçokkarıştı

Simge ben 3lt. içiyorum ama şişkinlik hissetmiyorum. 1 den 1,5- 2- 2,5- 3 şeklinde yavaş yavaş arttırdım.
Birden değil de haftadan haftaya arttırsan sorun olmaz sanırım.
Yarısını atamıyorum diyorsun. Eğer yediklerinde tuz oranı fazlaysa atamazsın.
Ben bir tencere yemeğe yarım tatlı kaşığı tuz atıyorum ve sofraya tuzluk getirmiyorum.
Bir de hazır yiyeceklerde tuz oranı fazla onları tüketmemeye çalışıyorum.a.s
Tuzu da yavaş yavaş azalttım.
Suyun bana sağladığı yararları düşünüp aklıma geldikçe içiyorum.
Toksinlerin atılması, vücudun ihtiyacı, cildin kurumaması, tok tutması, metabolizmanın çalışması vs. saymakla bitmez.
Bazen susadığımızda acıkmış gibi sinyal alıyormuşuz. Su içince açlık duygusu gidiyor gerçekten çoğu zaman. Sana fazla geliyorsa o kadar içme derim.
Bazı uzmanlar yeterince meyve sebze yiyorsanız, bitki çayları içiyorsanız o kadar gerek yok diyorlar.
Ben günde 1 saat ter atacak şekilde spor yaptığımdan belki daha çok ihtiyaç duyuyorum.

Bu arada bugün ölçülerimi aldım tahmin ettiğim gibi değişen bir şey yok.
İnşallah haftaya kadar umudumuzun gayretimizin sonucunu alırız.:teytey:

Merhaba Arkadalar
ben cok mutsusdum hersey denemistim mayalanmis hamura dönmüstüm beslenmeme dikat etdim spor yaptim bu sene tesadüfen bir arkadastan dugdum bir diät paket aldim 10 günde 5 kilo diyor ve aldim

kulanma brosürü okudum hic bir yan etkisi yok beslenmemi deyistirdim ve spor yaptim 10 gün icinde 5 kilo verdim tüm arkadaslarim ve esim farketti kendimi cok dinc hisediyorum cok mutluyum ve bunu sizlerle paylasmak istiyorum yasamak cok güzel.

bu diät paketi sene basinda ilkdefa basladim ve ara verib üc kere kulandim.

baslangic 85 kilodum simdi sene sonunda 65 kiloyum biraz spor yaptim icin sarkma yok
cooook mutluyum :lepi:

evet canım ben hem 2 lt su içmeye çalışıyorum hemde günde 2 bardak dönem dönem değiştirerek içtiğim karışım bitki çayları(yağ yakmaya ve ödem için).2 fincan yeşil çay.1 fincan zencefil çayı falan derken 1 lt de bitki çayları tutuyor nerdeysedelikafadulden yazarken anladım ne kadar çok bitki çayı içiyormuşumnaniknanik.demek ki benim bünyeme bu kadar sıvı fazla geliyor.ben su içme ihtiyacını sadece ve sadece türk kahvesi içerken hissediyorumsositososito günde 1 kerede onu içerim.
tuz olayına gelince evet bende azalttım ve aynen senin gibi akşamları sofradan alıyorum tuzluğu:lepi: çünkü eşim tadına hiççç bakmadan atma gibi bir huyu var.ben 1 senedir tuzu azalttım.ama bunca ödem çayı yok tuz azaltma yok su içme girişimlerime rağmen bir sonuç alamıyorum .sanırım benim rahatsızlığımla ilgili bir sorun.bende polikistik over sendromu ve premenstrüel sendrom var.ne sendromlu kadınım yaaaadelikafaduldendelikafadulden.bu rahatsızlıklara ne ilaç ne de başka bir çözüm var.dr um çözümünü bulamadığımız rahatsızlıklara sendrom diyoruz demişti:)) tek beni rahatlatan şey egzersiz yapmak.onu da bu haftadan itibaren tekrar evde yapmaya başladım.bu sefer egzersizi yaşamımın bir parçası haline getireceğim:lepi: birde yeme düzenimi yoluna koyarsam tamam:roflol:

bende ölçülerimi bugün sabah aldım yazayım ve resmi bir hale gelsin bu ölçülerimmirmirmirmir.geçtiğimiz bir aydan bu yana bir değişiklik yok ama ben geçen bir ayı siliyorum ve bugünü incelme miladım ilan ediyorum:lepi:
boy:1.50
kilo:50-50.5 arası değişiyor
bel:70cm
göbek:80cm
kalça:90:lepi::lepi:
bacak:52 cm(bacak ölçüleri nerden alınıyor bilemedim bende baldır kısmının en kalın yerinden aldım doğrumu?:))) )

şu anda incelme ,sıkılaşma ve selülite yardımcı bir kaç şey uyguluyorum sonuç alırsam egzersiz ve düzenli beslenmeye takviye olarak bunları sizinle paylaşırım.bu yüzden sonuç alırsam yazacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…