Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Bir sabah kalkıp da 'aa 10 kilo almışım' demediğimize göre, nasıl yavaş yavaş aldıysak öyle hiç kendimizi bunaltmadan verelim kilolarımızı. Hiç telaşa kapılmaya gerek yok.
Gidişatımız iyi.
Spora da mümkün olduğu kadar ağırlık verelim.
Ben 3kg. verdim ama spor yaptığımdan 5-6kg. vermiş gibi sıkılaştım ve inceldim.
Artık çok sonralardan giyerim dediğim giysilerimi şimdiden rahat giymeye başladım. Övünmek için söylemiyorum ama sonucunu gördüğüm için örnek olsun istiyorum.
Sporu hiç bırakmamıştım ama bu sefer daha yoğunlaştırdım.
Günlük su miktarını 3lt. ye çıkardım.
Uygulamalarımızı, olumlu olumsuz gidişatımızı her zaman paylaşalım.
Benim 7 kilom kaldı. Kendim nasılsa devam ederim.kaydirigubbakcemile2
Bu konuyu birbirimize destek olmak için açtım. Birçok kişi ben varım deyip de katılım olmazsa yürümez.:1no2: Devam etmesini istiyorsak yazalım lütfen.
Herkese sağlıklı bir hafta diliyorum.hihoyyyt

Son düzenleme:
sana yazdıkların konusunda cogunlukla hak v erıyorum
binbirenk gene haklısın bu kıloları bır gecede almadık,
bende varım burada.....
ben bu hafta kılomu ve ölculerımı bıldırmedım ama
işlerim cok yogundu olcemdeım
cuma mı veryım olcumu yoksa yarın mı olcum yazayım
şimdi işteyim de...

kaç gündür nete giremiyorum dünde cok hastaydım k. bakmayın arkadaslar. kilomu yazmamıştım. sanırım 400 gr verdim bende

sana yazdıkların konusunda cogunlukla hak v erıyorum
binbirenk gene haklısın bu kıloları bır gecede almadık,
bende varım burada.....
ben bu hafta kılomu ve ölculerımı bıldırmedım ama
işlerim cok yogundu olcemdeım
cuma mı veryım olcumu yoksa yarın mı olcum yazayım
şimdi işteyim de...

Nasıl istersen öyle yap canım. Geçen hafta ölçülerini aldıysan yarın tekrar alıp, kaç günde ne kadar fark olduğunu yazabilirsin ekleriz. Kolaylıklar diliyorum.a.s

kaç gündür nete giremiyorum dünde cok hastaydım k. bakmayın arkadaslar. kilomu yazmamıştım. sanırım 400 gr verdim bende

Geçmiş olsun canım.a.s. Umarım daha iyisindir. Kusura bakılacak bir şey yok.
Hastalığın şakası yok. Hepimizin başına gelebilir. Aman kendine iyi bak.

Üç öğün yemek yiyelim, miktarını azaltalım, doymadan kalkalım dedik. Ama bununla kalırsak metabolizma yavaşlar. :kahve:
Onun için su içmeye önem verelim, salatayı bol tutalım, bitki çaylarını ve meyveyi ihmal etmeyelim. Meyvenin kalorisini yakmak daha kolay. Salatalık fln. da ara öğün olabilir.
Ben 2-3 fincan yeşil çay tercih ediyorum. Ayrıca gripten korunmak için ıhlamurlu karışım içiyorum (ama tabi o konumuzun dışında.):hulya:

Son düzenleme:
Bugün ölçüleri bildirme günüydü. Kimse uğramamış.
Ben bıraktım diyen de yok, devam ediyorum diyen de:hulya:

Devam eden yok gibi ama konuyu açan olduğum için açtı da yarım bıraktı olmasın diye son kez sorayım dedim.a.s

bırakmak yok arkadaşlar.. benim bu haftam çok yoğundu. üç sınavım bir projem vardı o yüzden ölçülerimi çok takip edemedim ama sanırım bu hafta 300 gr gibi bişey verdim geçen hafta güzel vermiştim ama bu hafta o kadar olmadı neyse her zaman aynı olacak diye bişey yok moral bozmak yok yola devam:dance::dance: sizler ne alemdesiniz?sositososito

anca girme fırsatı buldum. bu hafta 3 cm incelme ve 1500 gr vermişim daha ne olsun :) bırakmak yok son gaz devam :KK70:

Tamam siz varsanız ben de burdayım.
Listeyi yapalım yazan olursa ekleriz.

majun:------1.5kg.------3cm.

forelaine:------300gr.------?

binbirrenk:------1.1kg.------2cm.

Tebrik ederim arkadaşlara.s.
Bir sonraki ölçümleri bayramdan sonraki cuma günü (4 Aralık) yazalım.
Bayramda da kendimizi dikkatli olmaya hazırlayalım. Veremezsek bile en azından almamaya çalışalım.
Başarıların devamını diliyorum.:nazar:

mesajın için teşekkürler binbirrenk buradan cevap veriyim bari dedim. an itibariyle de kimseciklere mesaj atamadığımı öğrendimakannehir bırakanların canı sağolsun biz devam ederiz ben buradaki insanların verdiği kiloları duydukça onlar adına sevinirken kendi adıma motive oluyorum. başta sen olmak üzere buradaki herkese teşekkürleralkisalkisalkis başarılı haftalar

walla çok gerçekçi bi topik olmuş,en azından normal beslenme tarzımıza uyuyo. çok güzel sonuçlar almış arkadaşlar,nasıl besleniyorlar merak ettim. günde 3 öğün mü mesela? ben 6 yapamam :)

Bu topigin basligi "DİYETSİZ HAYAT OHH NE RAHAT" olsun.Başından beri okudum Binbirrenk canım seni en içten duygulatımla kutluyorum çok güzel bir iş başarıyorsun..Aynı 3 yıl önceki halimi gördüm sende :)Bende aynen senin yaptığın gibi zayıfladım diyesiz her istediğimi istediğim zaman yeme özgürlüğüm vardı ama vucudumu dinleyerek açlığımı tokluğumu kontrol ederek çok güzel gidiyorsun maşallah sana bu en kesin en ideal yol!Şok diyetler ilaçlar hepsi geçici önemli olan HAYAT TARZı hatamız boyunca uygulayacağımız şekilde kilo vermek diyetler kısıtlamalar belli bir süre etkili oluyor tabiki kilo veriliyor ya sonra ya sonrası var işte O yüzden Dşyetsiz kalıcı zayıflamak istiyorsak kendimizi kısıtlamadan en doğallığımızda vucut zaten biliyor neyi ne zaman ne kadar isteyeceğini biraz doğal besinlerle beslenmeye başladığımızda vucudumuzda bizi ödüllendiriyor tartıda..
Tekrar tekrar tebrikler ve teşekkğrler...

mesajın için teşekkürler binbirrenk buradan cevap veriyim bari dedim. an itibariyle de kimseciklere mesaj atamadığımı öğrendimakannehir bırakanların canı sağolsun biz devam ederiz ben buradaki insanların verdiği kiloları duydukça onlar adına sevinirken kendi adıma motive oluyorum. başta sen olmak üzere buradaki herkese teşekkürleralkisalkisalkis başarılı haftalar

Evet yanlış hatırlamıyorsam 50 mesajı doldurmak gerekiyor. Bence doğru bir uygulama.
Dediğin gibi canım kaç kişi olursa olsun motivasyon çok önemli. Hep beraber başardıkça mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Umarım Allah sağlık verdikçe hedefimize kadar paylaşıma devam ederiz. Ben de destekleriniz için çok teşekkür ediyoruma.s.

ooff offf az yiyorum öz yiyorum dikkat ediyorum bende tık yok valla fıttıracam :KK43:

walla çok gerçekçi bi topik olmuş,en azından normal beslenme tarzımıza uyuyo. çok güzel sonuçlar almış arkadaşlar,nasıl besleniyorlar merak ettim. günde 3 öğün mü mesela? ben 6 yapamam :)

Teşekkürler canım.a.s. Beslenme tarzında bir yasaklama yok ama ağır yağlı, tatlı vs. de kısıtlama var. Bunlar doyumluk değil, tadımlık diyoruz.
3 öğün şart ve doymadan kalkmak kuralımız. Ara öğünlerde ben 2 kez meyve yiyorum. Yani 5 öğün yapıyorum. Akşam 19 dan sonra hiçbir şey yemiyorum. Spor ve 3lt. su.
Benimki bu şekilde. Herkes kendi beslenme sistemini kendi belirliyor. Amacımız kısa sürede çok kilo vermek değil, elimizden geldiğince yavaş, kalıcı ve sağlıklı kilo verme:kahve:

Bu topigin basligi "DİYETSİZ HAYAT OHH NE RAHAT" olsun.Başından beri okudum Binbirrenk canım seni en içten duygulatımla kutluyorum çok güzel bir iş başarıyorsun..Aynı 3 yıl önceki halimi gördüm sende :)Bende aynen senin yaptığın gibi zayıfladım diyesiz her istediğimi istediğim zaman yeme özgürlüğüm vardı ama vucudumu dinleyerek açlığımı tokluğumu kontrol ederek çok güzel gidiyorsun maşallah sana bu en kesin en ideal yol!Şok diyetler ilaçlar hepsi geçici önemli olan HAYAT TARZı hatamız boyunca uygulayacağımız şekilde kilo vermek diyetler kısıtlamalar belli bir süre etkili oluyor tabiki kilo veriliyor ya sonra ya sonrası var işte O yüzden Dşyetsiz kalıcı zayıflamak istiyorsak kendimizi kısıtlamadan en doğallığımızda vucut zaten biliyor neyi ne zaman ne kadar isteyeceğini biraz doğal besinlerle beslenmeye başladığımızda vucudumuzda bizi ödüllendiriyor tartıda..
Tekrar tekrar tebrikler ve teşekkğrler...

Ben de başta aynen öyle düşündüm deyerimseniben buranın ana başlığı diyet olduğu için olmaz dedim sonra. Ya diyet listen olacak ya da kuralların. Biz de kurallarla yola çıktık. Çok şükür arkadaşların desteği ile, sizlerin uğrayıp motive etmenizle iyi gidiyor şimdilik tam istediğimiz gibi. Dediğin gibi bir süre diyet yapıp tekrar eskisi gibi yiyeceksek bir yararı yok. Hatta sürekli kilo alıp vermek, aynı kiloda kalmaktan daha zararlı.:1no2:
Çok güzel açıklamalar yapmışsın canım.alkisalkisalkis Hepsine katılıyorum.
İyi dileklerin, desteğin için çok teşekkürler.vereliniortak

ooff offf az yiyorum öz yiyorum dikkat ediyorum bende tık yok valla fıttıracam :KK43:

Bence kendini rahat bırak biraz. Çok strese girme.kaydirigubbakcemile2 Önce bir nedenini anlamaya bak.
Spora ve bol su içmeye gayret et canım. Belki yağ oranın azdır ve vücut direniyordur. Hiç ölçüm yaptın mı?
Tiroid testi yaptırdın mı? Bunlar da nedeni olabilir.:sm_confused:

X