- 11 Kasım 2009
- 110
- 0
-
- Konu Sahibi BinbirRenk
dikkatli okumazsan hemen boşuna soru sorarsın diye kendime kızdım .tamam anladım
kurubaklagil makarna pilav patates olduğunda ekmeğe gerek yok:)
canım bir de ilk sayfalardaki kuralları özet olarak yazarsan hem bize hatırlatma babında hem de yeni katılanlara tekrar etme açısından faydalı olur diye düşündüm:=)
bu düşünce tarzına katılıyorum ve ben de aynen boyle yapıyorum(the secret okurları kendını bellı edıyo:)
ben de bı kac yıl kadar once yasam ve yemek tarzımı degıstırdım.... ve gercekten daha sağlıklı olduguma ınanıyorum şimdi...az tuzlu,az yağlı ve az salçalı yapıyorum yemekleri....kola vs. cok cok az içiyorum...yerıne ayran.soda vs. içiyorum.....aksam az yıyorum.... meyve ve sebze cok tuketıyorum....et bana cok kılo aldırıyo bunu bılıyorum.... bu yuzden etten uzak duruyorum.....sabahları kalktıgımda mutlaka sarmısaklı cevızlı burdan okudugum tarifi yapıyorum...evde cevız yoksa ılık su içiyorum.....
günde 1,5-2 lt su içmeye calışıyorum ve düzenli olarak spor yapıyorum,bi spor merkezıne kaydoldum....
boyuum 170 ,kilom 65...5 kılo fazlam olabılır ama gercekten sorun degıl.....giydiklerimi kendıme yakıstırıyorum ve kendımı sevıyorumm
hem ben 65 kıloda degılım kı...olmak ıstedıgım kıloda yanı 60 kılodayım......ve buna ınanıyorum......
bu yonteme ınanın kızlar,,,,,uygulayın....ınanmak cok cok onemlı....alkisalkisalkis
* Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
* Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
* Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
* Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.
* Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.
* Bristol Üniversitesi doktorlarından Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.
* Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.
* Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.
* Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye enerji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.
* Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca var.
Bu tat her derde deva
* Kahve içmek yerine çikolata yemek çok daha yararlı, çünkü çikolata kahveye oranla çok daha az kafein içeriyor.
* Çikolata diğer tatlılara oranla diş sağlığı açısından daha zararsızdır; çünkü sütlü çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat içerir. Bu maddeler de diş minesini koruyor.
* Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmuyor
Bu da çikolata sevenlere...
Küçük bir parça yemek şartıyla:icecream:
oldu mu şimdi canım?çikolata yiyemediğim bir günde en çok sevdiğim şeyi ballandıra ballandıra yazılır mı?
mafoldumbenmafoldumben
bu maddelerin hepsini yaşıyorum diye özetleyebilirim.çikolata özellikle bitter olanları yedikçe mutlu oluyorum enerjik oluyorum herşeyi oluyorum:lepi:
ama 2 gün yiyemeyeceğim.bugün %100 detoksa başladım .reglim bittikten 2 gün sonra başladım.sabah tartıldım ve 2 gün çıkmayacağım tartımdan uzak kalacağımlmaz: lmaz:
ayrandan dolayı karnım şişiyor ama nedense kendimi tok hissetmiyorum valla ilk defa 2 saati sayıyorum yemek için:)inşallah bende faydasını görürüm ne kadar ödem fazlam varsa gider kendimi olumlu düşünmeye sevk ediyorum:lepi::lepi:
bu arada binbirrenk detokstan sonra bir değişme oldu mu aldın mı geriye?bitince ertesi gün insanın herşeye saldırası geliyor mu?gerçi sen bu konuda talimlisin:roflol::roflol:
ertesi gün normal beslenme tarıza mı döndün canım ne yedin?
ben de ben de...
an itibariyle grubunuza katılabilirmiyim... 4 kilo vermek istiyorum, bi de 7den sonra bişeyler yememem için motivasyona ve yardıma/hatırlatmaya ihtiyacım var:)
ayrıca su içmeyi unutan biriyim. kapıma bütün bunları not olarak yazsam kardeşimin dalga konusu olurum ama
bu sefer başarıcam :Saruboceq:
geçen sene bu zamanlarda 54 kiloydum ve şuan itibariyle 64 kiloyum!!
Motivasyonum sıfır durumda yemek yemememe rağmen kilo alıyorum devamlı. Metabolizma hızımı da ölçtürdüm ve normal çıktı. Bubün itibariyle diyete ve eczacımın tavsiye ettiği bi gıda takviyesine başladım.
Umarım burdaki tavsiyelerle birlikte istediğim kiloya ulaşıcam ve yaşadıklarımı burda paylaşıcam:)
Not:30 yaşındayım ve bu seneye kadar kilo problemim olmamıştı ve şimdi kilo probleminin ne demek olduğunu ve kilolu olan insanları çok iyi anlıyorum..
Katıldın bile canımkaydirigubbakcemile5 Önce kendine güvenmek sonra da biraz gayretle olacak tabii ki.yerimseniben
Madem o 4 kilo rahatsız ediyor verdiğinde ne kadar güzel görüneceğini ve istediğin her şeyi giyebileceğini düşün. Biraz yediklerinden kısarak biraz da sporla amacına ulaşmak zor değil.hihoyyyt
7 den sonra yemek konusunda ilk hafta biraz zorlanırsın. Kendine yeme işini unutturacak meşgaleler bulmaya çalış. Meyva yiyebilirsin veya yağ oranı az olduğundan birkaç badem veya leblebi atıştırabilirsin.
Suyunu şişeye koyup yanında taşırsan unutmazsın.
neler yaptığını veya neler düşündüğünü, zorlandıklarını paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırız.
Kolaylıklar diliyorum.a.s
simgesimab, bu 2 günlük detoks nasıl oluyoo??
teşekkür ediyorum, çok sempatik bi destek olmuş mutlu oldummm :1hug:
bu kez olucak.
bacaklarım hiç esnek değil, dizlerimi kırıp yukarı bile kaldıramam genelde. ama artık basen egzersizleri de yapıcam gün içinde. martta doğumgünümde kendi mutluluğum bana hediye olacak bu kez.
akşam yemeğinden sonra acıkırsam meyvee!!:dance:
valla ben ne diyet ne detoks yapabildim yapamıyorum.hani şu sırf meyve ve sebze sularından olan detokslara hiç gelemem.
ama bunu çok kolay yaptım çünkü yemek yiyor gibisin ayranlı çorba bir nevi.amaç 2 saatte bir metabolizmayı canlandırmak ve ödem atmak.topikte bu gidenlerin yağ olduğu söyleniyor ama bu konuda tam emi,n değilim gidenin yağ olduğundan.ama obez sınırnda değilsen ayda 1 kez yapman gerekiyor yok obezsen ayda 2 kere yapabilirsin.ben ayda 1 deneyeceğim sonuç alırsam çünkü bünyem hemen alışıyor
yarın sabah sonucu paylaşırım.giden ister yağ ister su olsun tartıda bana eksi olarak dönsünde moralim yerine gelsin biraz:)))