Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

anladım canım.tabi imkan yoksa çocuğunu kimseye emanet edemiyor insan..benimde arkadaşım olmasa napardım bilmiyorum.çünkü ailem yurt dışında yaşıyor.ailem olsa zaten herşey dahha kolay olurdu yanımda.ne güzel umarım cd ile sende istediğin kiloya gelirsin.evet sıkı tutuyorum sonucu güzel olur diye umut ediyorum.yalnız ben kendimi kilo vereceğim diye şartlandırmıyorum.bu sefer beyin savunmaya geçip metabolizmayı durduruyormuş.nasıı bişeyse artık:)))

merhaba den de size katiliyorum yazdık larını okudum çok beyen dım ve bugun den sonra dıyete başliyorum 75 kg var ve enazı 60 kg olmak istiyorum

Pusulam günde 2 saat spor fazla değil mi?kafamçokkarıştı

İnşallah insan istedikten sonra azimli de olunca başarı zaten gelirhihoyyyt

canım 2 saati sporla geçirmiyoruz.arada molalar dinlenme oluyor benim toplam kaldığım saat diye söylemiştim.2 saat spor evet çok olur ama toplamda 1 saat 15 dk lık bi çalışma oluyor.evet yeterki isteyelim.senin detoks nasıl geçti acıktınmı hiç

Bir de şu var simge hazır ayranlar tuzlu ve yağlı oluyor.
Bu detoksta tuz olmaması gerekiyor.:1no2:

günaydıııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnzemuszemus
evet ben allah tan pirinç lapasında eğitimliyim tuzsuz yemeye.diğer zamalarda az tuzlu yemeye çalışıyorum ama detoksta dikkat ediyorum.sabırla reglimin bitmesini beklyorum dün mercimeğide aldım hazırımopuyorumnanaktan

azönce kahvaltı faslını bitirdim.sabaha kadar yine hiç kilomda oynama olmamış gece yattığımla aynıyım.parmaklarım şişmiş bu ödem çok sıkıntı yapıyor bana.
neyse bende nette ne zaman spor yapmalı diye araştırdım kaç gündür.
kimisi sabah aç karnına kalkınca yapın diyor.en azından metabolizmayı hızlandırmak için yeşil çay içip yapılmasını öneriyorlar.kimisi de sabah 10.00 ve öğleden sonra 15.00 en uygun zamanmış metabolizma açısından.ben 2 haftadır 2. şıkkı yapıyordum.bugün birde aç karnına denemk istedim ama sabah davul gibi kalkınca vazgeçtim canım istemedi:))
pusulam ve binbirrenk siz spor salonuna gidiyorsunuz birşey öğrenmek istiyorum acaba rica etsem hocanıza sorar mısınız?
bir kaç başarı hikayesi okumuştum orda arkadaşlar günlük egzersiz prğramlarının harcinde akıllarına geldikçe alt ve üst karın kaslarını sıkılaştırıcı hareketleri 5-10 dak yaptıklarını yazmışlardı.bana mantıklı gelmedi şu açıdan çünkü yağların 20 dak dan sonra yanmaya başladığını okumuştum.acaba aklımıza geldiği zamanda ısınmadan direkt bu hareketleri yapmak boşuna vücuda eziyet anlamına mı geliyor yoksa gerçekten faydası olur mu?bunu hep merak ediyorum öğrenirseniz sevinirim.birde sizin hocalar bu spor saati konusunda ne öneriyorlar sabah aç karnına mı yeşil çay içerek yoksa kahvaltıdan en az 2 saat sonrası mı uygun veya gün içi?:)))

merhaba den de size katiliyorum yazdık larını okudum çok beyen dım ve bugun den sonra dıyete başliyorum 75 kg var ve enazı 60 kg olmak istiyorum

Merhaba kaydirigubbakcemile5 Çok iyi karar vermişsin. İnsanın kendi kendine yapması ile grupla beraber olması çok farklı canım.
beslenme ve sporda neler yaptığını anlatır mısın? Birbirimize yardımcı olmak adına.buyrunnnnnnnnn

Anladım canım. Yani bir de spor salonunda sen fazla yapsan bile uyarmaları gerekir diye düşündüm. Normalmiş. Kolay gelsin:hulya:

Sporu ne aç ne de tokken yapacaksın canım. İkisinin ortası olacak. İkisi de riskli. Kim söylediyse bilinçsiz atmışkaydirigubbakcemile3
Isınmadan hiçbir hareket yapılmaz. Basit gördüğümüz egzersiz hareketleri bile.
Allah korusun sakatlanma durumu olabilir.
Bir de yazın ter atıyoruz ama kışın atamıyoruz. Spor yaparken bunu dikkate almalıyız. Yani ter atana kadar çalışmalıyız. Sen ısındıktan sonra yarım mekik düz ve çapraz mekik ağırlıklı çalışmalısın. kaydirigubbakcemile2

İki günlük detoksum bitti. Tarifteki gibi yaptım. 8 de kahvaltıdan sonra saat 10 da başlayıp akşam 8 e kadar 6 kase yedim.
Yeşil çay ve sudan başka bir şey yemedim ve içmedim. Spora devam ettim.
Sonuç 1.5 kg. Tartıda düz 60 rakamını gördüm. süprizzzzz
İnsan hem hafifliyor hem de moral veriyor.hihoyyyt
Tadını da sevdim.delikafadulden Her ay yapmaya karar verdim.

çok sevindim senin adına canım:lepi::lepi::lepi:
asıl şimdi önemli olan verilen ödemi tekrar almamak.bu yüzden bir kaç gün sende değişiklik olacak mı görmek istiyorum..genelde ben daha önce dediğim gibi pirinç lapasından sonra verdiğim suyu birkaç gün sonra dikkat etmeme rağmen alıyordum.en çokda tek tip 2 gün beslendikten sonra normal yeme düzeyine geçince artı olarak geri dönüyor mu deneyeceğiz.sanırım topikte okuduğumda 1 kişide öyle olmuştu umarım istisna olur:)

BEN GELDıııMMMMM
günlük 40 dak egzersizi bitirdim duşumu aldım kızımı uyuttum ohhh şimdi benim keyif zamanım:)))))
bugün yoruldum ama temizlikte yaptım .ama içim huzurlu sporumuda yaptım aç da bırakmadım kendimi:)
arkadaşlar ben düzenli beslenme işinde kendime göre bir değişiklik yaptım çünkü ancak bu şekli bana uyuyor.1 haftadır deneye deney en sonunda bu şekil uygun oldu.:)
sabah 7.30 kalkış
8.00-8.30 kahvaltı
saat 10 a kadar arada bitki çayı zencefil yeşil çay
10.30 egzersiz 40 dak
egzersiz sonrası greyfurt suyu içerek meyve ara öğünümü tamamladığımı düşünüyorum yanlış mı uygulamam bilmiyorum
işte bu kısımda değişiklik yaptım
saat 13.00 bazen 14.00 arası hazırda yemekte ne varsa sadece 1 çeşit yiyebiliyorum
çorba varsa 1 kase çorba yeşillikle beraber ekmeksiz
yemek varsa 1 küçük tabak ondan yiyorum dün z.yağlı pırasa yedim ekmeksiz
yani öğlen öğününü oturup çorbaydı salataydı veya ana yemek şeklinde hepsini bir zaman diliminde yiyemiyorum.hem duyduğumdan hepsini bir anda yiyemiyorum hem de 2 ye bölerek böyle kendimi daha rahat hissediyorum.
o yüzden öğlen saati 2 ye hatta 3 e bölünmüş oluyor ve ara öğün yapamıyorum.yani meyve veya yoğurt vs
zaten yemeğin yanında yoğurt yemeye çalışıyorum 3-4 yemek kaşığı.o yüzden arada gerekli olmuyor benim için.
acaba ana öğünü bölerek yanlış mı yapıyorum?bir yandan da düşünüyorum maksat 2-3 saatte bir birşeyler yiyerek metabolizmayı canladırmak değil mi?hem aç bırakmamak.böyle düşününce uygulamam bana mantıklı geliyor ama bilemiyorum sizin fikrinizi alayım dedim
akşam öğünü de bu şekilde en son 19.30 da bitiriyorum ama 21.00 gibi meyve o zaman yiyoruz.ben meyve öğününü sadece akşamları bu şekilde uygulayabiliyorum.

Son düzenleme:

Teşekkürler canımkaydirigubbakcemile5 En azından insanı rahatlatıyor. Böyle yağdan da verebilsek ne güzel olurdu.zemuszemus
Yağ oranı aynı duruyor. gram gram gidecek artık o da.akannehir
Bir de en son giden bel yağları oluyor. Senin göbek olduğu için daha çabuk vereceksin bence.
Evet bakalım o görünen kilo ne kadar kalacak.

Senin uygulaman 5 öğün yemek 2 öğün meyve yanlış anlamadıysam. Bu olmazlmaz:
Bizim yöntemi uygulayacaksan 3 öğün yemek 2-3 öğün meyva.
Doydum onun için böldüm olmaz. :umursamaz:
Yiyeceklerin hepsini bir öğünde yemeye çalış. Fazla geliyorsa az az hepsinden ye.
Ekmeği öğünlerinde pilav, makarna, patates vs. karbonhidratlı besinler yoksa kesme.
Her öğününde yemeye çalış. Ekmeği keserek kilo verilir ama başka sorunlar çıkar.

Yazdığın iyi oldu simge. Uygulamalarımızda çelişkiye düştüğümüzde birbirimize yardımcı olalım.
Ben şimdi zamanım yok ama yarın bir ara uygulamalarımdan örnekler yazarım.
Sizler de yazarsınız fikir alışverişi yaparız.:hulya:

evet fikir alış verişi iyi oluyor.bak ben mantığıma yattı dedim ama maalesef yanlış düşünmüşüm bunu da paylaşmasam bilemeyecektim
evet evet sen örnekler yazarsan daha iyi olur .kendimi aynen yeni yemek yemeye başlamış bebek gibi hissediyorum yemek yemeyi öğreniyorum resmen yaaa:dance::dance:
tamam canım müsait olunca paylaşırsan sevinirimhihoyyyt

Evet yarın dedim ama şimdi geldim
Kendi uygulamamdan örnekler yazıyorum. Uzun okunması sıkar diye parça parça yazacağım.

Sabah kalkınca: 2 günkurusu kayısı, 2 bardak ılık su

kahvaltı seçenekleri (8.00-9.00)
1- 2 şer kaşık nesfit, yulaf ezmesi, prebiyotik müsli, 2ceviz süte karıştırıyorum.
2- Klasik peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık, 1 tat. kaş. bal veya reçel, süt (çay sevmediğimden)yerimseniben
3-Simit, ayran, kaşar peyniri
4- tost, ayrancokacimcoook

Ara
Az şekerli kahve 1 yeşil elma

12.00- 13.00 spor merkezine gittiğim günler spor saatim:dance:

Son düzenleme:
Öğlen seçeneklerim (13.00-14.00)
1- Çorba, sebze yem.,yoğurt, 1 dl. esmer ekmek
2- Çorba, kurubaklagillerden biri, sütlaç( çok az şekerli)
3- Makarna(hafif soslu), yoğurt
4- Çorba, pilav, cacık.

Ara
2-3 bardak yeşil çay, 2 mandalina veya 1 portakal vs.:hulya:

15.00- 16.00 hava yağışlı ise evde spor saatim.kaydirigubbakcemile2

Akşam (18.30)
1- Izgara balık veya tavuk, salata, 1 dl. esm. ekmek
2- Çorba, sebze yem.,yoğurt veya cacık, 1 dl. esm.ekmek
3- Tavuklu sebze yem, yoğurt, 1 dl. esmer ekmek

21.00- 22.00 yağış yoksa dışarda yürüyüş ve koşu.hihoyyyt
Gece çok acıkırsam birkaç beyaz ve sarı leblebi.
Gün boyu 3lt. ılık sugamyoncuiremsu

Sporda yazdığım seçeneklerden birini uyguluyorum. Yani günde 1 saat. Bir gün biri ise yarın diğer seçenek. Yanlış anlaşılmasın.

Bütün öğünlerde doymadan kalkıyoruz.
ılk sayfadaki kurallarımızı tekrar okuyalım lütfen.yerimseniben
Sonra demeyin ki binbirrenk bir konu açtı kimseye hayrı dokunmadı.kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
canım parça parça yazmayı çok iyi düşünmüşsün.ayrıntılardaki soruları fırsat bulunca soracağım merak etme:)
yalnız birşey dikkatimi çekti
eğer hava koşulları müsait olursa günde 3 kere mi spor yapıyorsun?

ekmek tüm öğünlerde mutlaka yiyor musun diye soracaktım tekrar baktım bazı seçeneklerde ekmek yok bunu hangi yiyeceğe göre ayarlıyorsun?yani yemekte ne varsa ekmek yemiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…