Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

evet arkadaşlar bugün tartıldım sonuç 2 günlük detoks sonrası tartıda :-800 gr
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
belki bazılarına göre bu az bir kayıp olabilir ama daha öncede yazmıştım .benim gibi metabolizması yavaş olan birine göre 2 günde bu sonuç çok iyi.metabolizma hızımı ölçtürme imkanım yok ama kendimce anlayabildiğim durumlar oluyor.mesela gece yatmadan önce su ve sirkeli su bazen yeşil çay içiyorum sabah wc ye gittiğimde bayağı bi çıkmamam lazım ama ben sabahları kalktığımda bazen gece yattığım kilodan hiç bir fark olmadan ya da sadece 400 gr vermiş olarak kalkıyorum.ee günlük rutin yemelerden sonra o 400 gr arada kaynıyordu.ertesi gün yine aynı sonuç .
bana kilo olarak büyük bir kayıp yaşatmasa da ben memnunum sonuçtan.çünkü düzenli yemek yemeye alışık birisi olmayarak her 2 saatte bir yemeye alışmış oldum .yani bu detoksla yiyerek hemde 2 saatte bir ,kilo kaybı olması harika:)düzenli yemeye alıştım.
bu detoksu denemek isteyenlere mutlaka 2 günü yapmalarını öneririm.ben 2 gün boyunca tartılmadım o yüzden ilk gün ve 2 . gün ne kadar gitti bilemiyorum.çünkü ilk gün tartıda bir değişiklik olmadığını görürsem moralim bozulur ve bırakırım diye tartılmadım.ama şu bir gerçek ilk gün karnımı çok şiş hissediyordum .her nedense 2. gün şişlik falan olmadı.halbuki ne kadar şişkinlik yapacak şey varsa detokstaydı.nohut bulgur mercimek ve ayran dedim herhalde uçarım ben gazdan:)) daha öncede deneyenlerin yorumlarını okumuştum 2. günde çok rahat hissettiklerini yazmışlardı inanmamıştım açıkçası.ama bu gerçekmiş 2. gün alışıyorsunuz ve bu kadar gaz ve şişkinlik yapacak şeyleri yemenize rağmen çok rahat hissediyorasunuz:)
yalnız bir dahaki uygulamada birşeye dikkat edeceğim.
detoksa başlamadan bir gün önce form çayı ya da bağırsakları çalıştıracak çaya başlayacağım.bim de satılan greenwood markasının form çayı var bağırsakları çalıştırmada etkili.ilk gün wc de problem olmadı ama 2. gün çıkamadım.affınıza sığınarak küçük değilde diğeri:)))şu anda da öyleyim.bir daha ki uygulamamda detoksa başlamadan ve detoks süresnce bu çaydan içeceğim ki kabızlık yaşamayayım.
son olarak ben detosk süresinde 5i bir yerde.yeşil çay zencefil çayı ve ödem atıcı çay içtim.iştahım artar pazar kahvaltısında saldırırım zannediyordum ama düşündüğüm gibi olmadı.birde kahvaltıdan önce iştahımı kapatsın diye ılıklimonlu su yeşil çay ve bir bardak su içtim kapandı:))
malzemelerimden 2 kase kadar arttı.onuda arada yemeyi düşünüyorum ve bir dahaki ayı sabırsızlıkla bekleyeceğim:)))
sabah kilom 49.400 dü umarım geri dönüşümü olmaz ve bu kiloyu korurumopuyorumnanaktan
eşim benden önce meraklandı ne kadar vermişsin diyelülülülülülü bana işkence yaptı resmen çerez meyve ve çikolata istekleri bitmedi.halbuki aklına bile gelmez çikolatakötükedihüso ama onun bu istekleri bana aksine gaz verdi:)))

Tebrik ederim simgealkisalkisalkis Senin adına sevindim canım. Bu iyi bir sonuç merak etme almazsın. Yani almamak senin elinde.

Son düzenleme:
Yola çıktığım bugün tam 2 ay oldu. toplam 8 kg. verdim ve hedefime ulaşmış bulunuyorum.
Hedefim yılbaşına kadar tamamlamaktı ancak sarkabilirdi de.fisfisfis
Son haftaya kadar kendimi zorlamadım. Son haftaya 1kg. kalınca abartılı gayret gösterdim.
Yerimde bir başkası olsaydı kesin 3kg. verirdi bencedelikafadulden
Dışarda koşu, evde twister aleti ile çalışmaya ağırlık verdim. Yiyeceklerime çok daha dikkat ettim.
Hiçbir yardımcı ürün kullanmadan, ilaç, terapi vs. kullanmadan, sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmeden kilo verebileceğimi kendime kanıtladım.
Şu an 59 kiloyum.:lepi:

Nasıl bir uygulama yaptığımı önceki sayfalarda yazdım. Ancak en önemli iki etken
1- Moralimi genelde yüksek tuttum. ıki hafta hiç veremedim ama umudumu kaybetmedim..
fakat son 2 kg. kaldığında artık gitmez, verdiklerimi korumaya almalıyım yanılgısına düştüm. :sinifsinif:
Simgesimabın yazmaya devam etmelisin uyarısı ile neden olmasın dedim. Buradan arkadaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. a.s.
Önce detoksla 1,5 kilo sonra da 1kg. daha verdim. Yani gitmez dediğim sonra da izin verdiğim kilolar 2 hafta içinde gitti.
2- Buradaki paylaşımların motivasyonu önemli. Destekleyen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.a.s.

Kolay kilo verenler şanslı ama benim gibi zorlananlara önerim, başlangıçtan sonuna kadar olumsuz düşüncelere yer vermemeniz. a.s
Her şey beyinde bitiyor. Unutmayalım ki bedenimize biz hükmediyoruz. Ne zaman artık kilo veremiyorum dersek o andan itibaren kendimizi kitlemiş oluyoruz.
Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın strese girmeden yolunuzu açın ve rahat devam edin derim.:kahve:

Evet 2 aylık maratonum bitti. Artık sakin ve dikkatli yürüme zamanı.

Yeni yılda herkesin bütün hayallerinin gerçekleşmesi dileği ile:enbuyukkk:

Son düzenleme:
Binbirrenk bu güzel paylaşımın çok teşekkürler ve tebrik ediyorum.Hayatın boyunca hep ideal vucut ağırlığında kalmanı diliyorummm...Sevgimle...

Nasıl bir uygulama yaptığımı önceki sayfalarda yazdım. Ancak en önemli iki etken
1- Moralimi genelde yüksek tuttum. İki hafta hiç veremedim ama umudumu kaybetmedim..
fakat son 2 kg. kaldığında artık gitmez, verdiklerimi korumaya almalıyım yanılgısına düştüm. :sinifsinif:
Simgesimabın yazmaya devam etmelisin uyarısı ile neden olmasın dedim. Buradan arkadaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. a.s.
Önce detoksla 1,5 kilo sonra da 1kg. daha verdim. Yani gitmez dediğim sonra da izin verdiğim kilolar 2 hafta içinde gitti.
2- Buradaki paylaşımların motivasyonu önemli. Destekleyen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.a.s.

Kolay kilo verenler şanslı ama benim gibi zorlananlara önerim, başlangıçtan sonuna kadar olumsuz düşüncelere yer vermemeniz. a.s
Her şey beyinde bitiyor. Unutmayalım ki bedenimize biz hükmediyoruz. Ne zaman artık kilo veremiyorum dersek o andan itibaren kendimizi kitlemiş oluyoruz.
Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın strese girmeden yolunuzu açın ve rahat devam edin derim.:kahve:

merhabalarr.......

ilk önce seni tebrik ediyorum azimle istediğini elde ettiğin için:lepi::lepi::lepi:
benim yardımım olduysa ne mutlu ama sen zaten kimse katılmadığı için ara vermeyi düşünüyordun ama ben rahat vermedim sanasırnaşık şey
yeni yılda temennim azminin daha da artması hangi konuda olursa olsun.sen gerçekten başarılı bir örneksin bu konudaalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

1- Moralimi genelde yüksek tuttum. İki hafta hiç veremedim ama umudumu kaybetmedim..

Tebrik ederim canima.s.:nazar: guzel yazmissin mutlu yillar

deminki güzel mesajında benim iç karartıcı yorumlarım yer almasın diye ayrı yazmak istedim.
kaç gündür yazdıklarınızı takip ediyorum gerçi yine ben olmayınca hareketlilik azalmış:))
yazıp sonra sildiğin mesajı okudum canım ama her ne kadar sizi takip etsemde elim yazmak istemedi.sanırım sende kırdım mı acaba diye düşünüp sildin mesajıyerimseniben
ama merak etme cevap vermeyişim ruh halimle ilgiliydi elim yazmaya gitmiyordu.
sorunu sorduğunda cevabını bildim zaten bende herşeyi ilk defa bilinçli ve sistemli yapmama rağmen en büyük hatam
MORALİMİ YÜKSEK TUTAMAMAK

son mesajında yazdığın gibi evet ben kendimi kilitledim
ama bıkkınlık geldi artık binbirrenk .yanlış yapıyorum biliyorum ama engel olamıyorum sabrım kalmadı artık beklemeye.ikinci çocuğa şimdiye kadar hamile kalmam lazımdı malum yaş da geçiyor ve zamanım azalıyor.ben bu bölgesel sorunlarımdan kurtulamadan bunu yapmak istemiyorum.birde daha önceki kilolarımı bilinçsizce ama kendimi kasmadan uzun zamanda verdim .bıktım artık 3 senedir eski kıyafetlerimi giyince aynada kendimi gıcık bir yüzle görmektenkötükedihüsokötükedihüso

biliyorum yanlış yapıyorum ama gerçekten son 2 haftadır kendimi kilitledim.dün acayip moralim bozuktu herşeyi tüm doğrulAR bıraktım kendime kızdım.son yaptığım detoksta verdiğim 800 grmı 2 gün sonra 1600 gr olarak geri aldımkötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
bu konuda bir hatam yok kaç kere gözden geçirdim ama yok..düzenli beslenmeye sağlıklı kalorisi düşük şekilde yemeye ve egzersizlerime devam ettim hatta sabah akşam yaptım. su içtim bitki çayları vs vs vs
yazarken bile sinirlendim yine.ama maalesef 2. gün 51 kg dım düşün ruh halimi.:eek:klava::eek:klava::eek:klava:işte o gün tamamen kilitlendim.
senin veremem artık dediğin kiloları verdiğini okuyunca yine gayrete geldim.bugün ruh halim düne göre daha iyi.sabah nescafe içip kahvaltı yapmadan egzersiz yapmayı denedim .oturtabilirsem bu şekilde yapmayı planlıyorum.kahvaltıdan sonra bekleyip yapamıyorum ev ve kızım ihmal oluyor bu sefer.
anlayacağın bu halde olunca yazmak istemedim.burada sen insanlara gerçekleşmesi mümkün umutlar veriyorsun ve sonut bir gerçeksin.onların arasında sinir bozucu şeyler yazmak istemedim.biraz nadasa bıraktım kendimi:eek::eek:

neden böyle oldu binbirrenk bir fikrin var mı?detoks sonrası moralim çok iyiydi ve dediğim gibi aynen ihmalkarık yapmadan tüm yediklerime dikkat ettim ama neden fazlasıyla geri aldım ben yaaaaaaaaaaaaa:eek:klava::eek:klava::eek:klava: hava mı yutuyorum nedir bu şişkinlik bende neden gitmiyor bu uyuz yağlar:eek:klava::eek:klava:

öfff okurken bile içim :eek:klava:karardı.kusura bakmayın benim gibi tıkananlar varsa sakın dikkate almasın yazdıklarımı umutlarını söndürmesin.ben biraz ayrılayım en iyisi sizide etkilemeyeyim yazdıklarımla.binbirrenk in bir sürü emeği var bu topikte.
hepinize binbirrenk gibi amacınıza ulaşabilmenizi temenni ediyoruma.s.

Binbirrenk bu güzel paylaşımın çok teşekkürler ve tebrik ediyorum.Hayatın boyunca hep ideal vucut ağırlığında kalmanı diliyorummm...Sevgimle...

Çoksağol canım. vereliniortak Sizlerin verdiği moral sayesinde elimden geleni yaptım.
Allah sağlık verdiği sürece almamaya çalışacağım.
Ben de sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruma.s.

merhabalarr.......

ilk önce seni tebrik ediyorum azimle istediğini elde ettiğin için:lepi::lepi::lepi:
benim yardımım olduysa ne mutlu ama sen zaten kimse katılmadığı için ara vermeyi düşünüyordun ama ben rahat vermedim sanasırnaşık şey
yeni yılda temennim azminin daha da artması hangi konuda olursa olsun.sen gerçekten başarılı bir örneksin bu konudaalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Çok teşekkürler canımvereliniortak
katılım konusunda haklısın ama zaten baştan beri düzenli bir katılım olmadı. Sen vardın, uğrayıp iyi dileklerini iletenler vardı.
Bunlar yeterliydi ama doğrusu son kiloların uzun süre gitmeyeceğini düşündüğümden yazmak istemedim. Son ana kadar yanımdaydın. Ben de elimden geldiğince deneyimlerime dayanarak her zaman yardımcı olmaya çalışırım istediğin zamana.s

2. yazdığında neden böyle oldu ben de merak ettim. Sen bize moral verirken bu bıkkınlık nerden çıktı.:1no2:
Acaba sporu severek yapmıyor musun veya sevmediğin yiyecekleri sağlıklı diye zoraki mi yiyorsun?:uhm:
Diyet psikolojisine girdiysen onun da etkisi olur. Sevdiğin kalorili yiyeceklerden bir lokma kendine izin ver.
Stresten kaynaklanan şişkinlik de olabilir. Zaten kilo vermeye değil fazlalık bölgeni eritmeye çalışsan kilo kendiliğinden gider.
yaptığın sporu sevmediysen seveceğin alternatifler bulabilirsin.
Örn: Tempolu yürüyüş yapabilirsin. Dışarda yaptığın spor endorfin salgılattığından evde yapılandan daha yararlı.
Dediğin gibi moralini yüksek tut gerisi gelir.a.s.

binbirrenkciim super baslik acmissin ben allaha sukur yavas da olsa kilo verebiliyorum gecen hafta basladim bugun rejimi bozdum ama yani utanmasam meraya gidip otliycakim artik o kadar cok yedim simdi valla dun gece katil olmusum gibi uzuluyorum, yilbasi icin kuzenime geldik sabah da bizi yemege goturucekmis artik allah kerim bogazimin kolesi oldum bu iki gun ama c.tesi ona hadini bildirmeye basliycam. gecen haftaki rejim biraz popoma yaradi bu hafta teletabi gobegimi indirmek istiyorum artik kocluk yaparsin sekerim :1hug:

Örn: Tempolu yürüyüş yapabilirsin. Dışarda yaptığın spor endorfin salgılattığından evde yapılandan daha yararlı.

ya cok haklisin ben gecen kis rejim yaptim bir haftacik neden bir hafta diye sorarsan rejimin son gunu tartildigimda sok gecirmistim.yarabbim bi hafta dilim yerde dolastim insan bi yuz gram bile vermez mi. hic oynamamis. sonra kendi kendime haci yerim boyle rejimi patates kizartiyim da kendime geliyim dedim.

neyse bu seferki rejimimdeyse her gun ucbucuk km yuruyebildigim kadar hizli yurudum bu sefer ise yaradi.

bir de gobek eritmek icin mekikden baska hareket varmi ya mekik cekerken boynum cok agriyo boyun kaslarim cok zayifmis benim sanirim

ya kizlar mesajlari okudum da baiz arkadaslari gorunce uzuldum yani cok zor irade var ama sonuc yok. hormonlariniza baktirdiniz mi kizlar guatr vs. sorunlardan da kaynaklaniyo kilo verememek

tatlı krizini hiç sorma ben çikolata bağımlısıyımlülülülülülü
öyle bir anda bir gofreti yada kare çikolatayı yiyemem.gidip gelip ağzıma bir tablet alıcam ya da bir ısırık ama mutlaka aklıma düştüğünde bir parça almam lazım.hemen yemekten sonra özellikle canım çekiyor normal mi acaba? kaç gündür eve çikolata girmiyor almak istemiyorum ama tırım tırım aranıyorum dün bayramdan kalma çikolataya dadandım hazine bulmuş misalidelikafaduldendelikafadulden ama 2 taneden fazla yemedim.
evde yemekten ziyade pasta kurabiye üretimine geçerdim nerdeyse kışın.ama 1 aydır evde pasta yapmak istemiyorum bütün mazlemeleri görmemezlikten geliyorum benim için bir hobi bunları yapmak hoşuma gidiyor o zevktende mahrum kaldım.ya ben bu kadar inat ediyorum feragat ediyorum zevklerimden ama sonuç alamayınca sinirim bozuluyor cıvıtıyorum.yarın ölçü alacağız değil mi ama inan bende yine tık yoktur gayet eminim.artık tartıya çıkmadan ne kadar aldığımı verdiğimi tahmin eebiliyorum ölçülerimi de aynen

canim sana bi tavsiye veriyim cikolata da ye tabi ki ama tatli ihtiyacini meyve ve baldan almaya bak. rejim icin degil de genel konusuyorum.simdi bu cikolatalarda keklerde vs. kullanilan toz seker vucudun ihtiyaci olan seker degil ve aslinda inanilmaz zararliymis. asil seker meyve ve baldaki saf sekermis.gerci sana soyluyorum kendim goturuyorum ama olsun bilmis ol yine de :kedi:

binbirrenkciim super baslik acmissin ben allaha sukur yavas da olsa kilo verebiliyorum gecen hafta basladim bugun rejimi bozdum ama yani utanmasam meraya gidip otliycakim artik o kadar cok yedim simdi valla dun gece katil olmusum gibi uzuluyorum, yilbasi icin kuzenime geldik sabah da bizi yemege goturucekmis artik allah kerim bogazimin kolesi oldum bu iki gun ama c.tesi ona hadini bildirmeye basliycam. gecen haftaki rejim biraz popoma yaradi bu hafta teletabi gobegimi indirmek istiyorum artik kocluk yaparsin sekerim :1hug:

Çok teşekkürler canımkaydirigubbakcemile5 Tabii ki yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.a.s
Her ne kadar da dikkat etsek yılbaşı gibi özel günlerde kendimize izin vermemiz doğal.
Bunun için suçluluk duymaya gerek yok. :kedi: bir iki günde telafi edilir.
Anladığım kadarıyla senin kilodan çok göbek sorunun var. Yani tartıdan çok mezuraya ihtiyacın var. şutarafagitti

Göbek için bildiğim kadarıyla en iyi yöntem mekik. Isınma hareketlerinden sonra ve doğru bir şekilde yaparsan ağrı olmaması gerekir. Örn: Sadece başını kaldırırsan boynunu zorlarsın. Omuzlarla birlikte vücudunu kaldırmalısın. Tek acıyan yer karın bölgesi olmalı. Yani başlangıçta. Daha sonra o da geçer.Doğru yapıyorsan ama boyun kasların zayıfsa kuvvetlendirmek için basit bir hareket var. istersen yazarım.
Koşu veya yürüyüşle de hangi bölgede yağlanma varsa orada etkili olur ama daha fazla zaman alır tabii ki.a.s

Her şeyi DENEMEYE ÇALIŞTIM.ama kolay pes ettim.ama yinede 1 yılda 10 kilo verdim.burdada her konuya yazdım nerdeyse :) takımlara katıldım,elma diyetine karar verdim ama olmadı.22 ocağa kadar kilo vermem gerek.20 günde 5 kilo falan vermek istiyorum.inşallah bu sefer olur.ben yine sabırsızlık yapacağımı düşünüyorum ama öyle yapacağım zamanlar aklıma ertelenen iş yapılmaz sözünü getircem.20 gün sabretmezsem bidaha zor kilo veririm.20 günde veremezsem yine sabırsızlık yaparsam nisanda tekrar yapıcam.yine veremezsem bilemiyorum.alt tarafı 5 kilo.niye bu kadar zor geliyo bu kilolardan kurtulmak..

ya cok haklisin ben gecen kis rejim yaptim bir haftacik neden bir hafta diye sorarsan rejimin son gunu tartildigimda sok gecirmistim.yarabbim bi hafta dilim yerde dolastim insan bi yuz gram bile vermez mi. hic oynamamis. sonra kendi kendime haci yerim boyle rejimi patates kizartiyim da kendime geliyim dedim.

neyse bu seferki rejimimdeyse her gun ucbucuk km yuruyebildigim kadar hizli yurudum bu sefer ise yaradi.

bir de gobek eritmek icin mekikden baska hareket varmi ya mekik cekerken boynum cok agriyo boyun kaslarim cok zayifmis benim sanirim

Böyle bahanelerle bozmak doğru değil. hemen bir haftada sonuç beklememek,
sabır gerekir. O kiloyu bir haftada yaptıysan belki olabilir.fisfisfis

X