- 20 Mart 2008
- 140.778
- 211.360
- 60
Alışkın olmayınca demek ki ondan lavaşı yiyemiyorsun,onlara farklı geliyor yani.Açık ekmek dedikleri ince lavaş gibi. Kayınvalidem dolma yapınca bizi de çağırır. Sofrada bana da ekmek uzatırlar. Yok ben yemeyeceğim deyince şaşırıyorlar. HALA.
Z.yağlı demi dolmada.Kuru dolma abla cidden güzel oluyor
Oyyyy nasıl yiyorlar öyle yahuuuEkmeğin içinden yağı akıyor öyle yağlı yapıyorlar.
Lavaşı yerim de dolmayla niye yiyeyim yaa. Hala oturmadı bende o.Alışkın olmayınca demek ki ondan lavaşı yiyemiyorsun,onlara farklı geliyor yani.
Z.yağlı demi dolmada.
Oyyyy nasıl yiyorlar öyle yahuuu
Yok abla çoğunluğu etli ya da yağı fazla olan kıyma ile yapılırAlışkın olmayınca demek ki ondan lavaşı yiyemiyorsun,onlara farklı geliyor yani.
Z.yağlı demi dolmada.
Oyyyy nasıl yiyorlar öyle yahuuu
Aynen dolmanın ne işi var lavaşta demi,şölee arasına katacan tantunileri kebabları filan lappp lapppp götürcenLavaşı yerim de dolmayla niye yiyeyim yaa. Hala oturmadı bende o.
Ya sen nasıl Antep gelinisinLavaşı yerim de dolmayla niye yiyeyim yaa. Hala oturmadı bende o.
Fazla yağ ne yapar yılar sonra al sana damar sertliği yani yüksek kolestrolYok abla çoğunluğu etli ya da yağı fazla olan kıyma ile yapılır
Abla aslında onlar dolmayı çok aşırı içle doldurmuyorlar. Kuru biberin tadı daha baskınAynen dolmanın ne işi var lavaşta demi,şölee arasına katacan tantunileri kebabları filan lappp lapppp götürcen
Ben de olsam yiyemem yaaa nevoşşYa sen nasıl Antep gelinisin
Abla onların kültüründe yağ, salça önemliFazla yağ ne yapar yılar sonra al sana damar sertliği yani yüksek kolestrol
Olsun be nevoş genede çok değişik yani.Abla aslında onlar dolmayı çok aşırı içle doldurmuyorlar. Kuru biberin tadı daha baskın
Hiç benlik değil varya helede tereyağhayatta yiyemem evdede pişmez zatenAbla onların kültüründe yağ, salça önemliZeytinyağı ve tereyağı kullanırlar. Ayçiçek asla kullanılmaz. Bence ondan sağlıklılar.
Abla bunların hepsi kültür mesela sen tereyağı sevmiyorsun. Ama bu taraflarda çok kullanılır.Ben de olsam yiyemem yaaa nevoşşbenim urfada kebab yerken tatlı biber varmı diye sormam hali sjksjksjk
Ben Antep mutfağına hayranım abla hatta bizim kültüre çok yakınOlsun be nevoş genede çok değişik yani.
Bizde tereyağı yoksa pilav yapmayızHiç benlik değil varya helede tereyağhayatta yiyemem evdede pişmez zaten
Abla valla fişek gibiler. Benim çevremde hiç bu şikayetleri olan büyük yok. Sadece etin yağı ve zeytinyağı kullandıkları için mi nedir. Ne de olsa daha doğal.Fazla yağ ne yapar yılar sonra al sana damar sertliği yani yüksek kolestrol
Eşim tarafıda etçidir yani severler,tereyağını zaten kullanırlar hep,rahmetli annemde kulanırdı hep biz varken yasaktı katma diyırdum.Abla bunların hepsi kültür mesela sen tereyağı sevmiyorsun. Ama bu taraflarda çok kullanılır.
Mesela bildiğim kadarıyla batıda tavuk daha çok tüketiliyor. Mesela özel günlerde tavuklu pilav yapılıyor. Ama bizim buralarda et baskındır.
Batıdaki tavuklu pilavı Antep’te bir cenazede, düğünde verseler Bİİİİ ANAM BU NE BÖYLE BEMBEYAZ derler.Abla bunların hepsi kültür mesela sen tereyağı sevmiyorsun. Ama bu taraflarda çok kullanılır.
Mesela bildiğim kadarıyla batıda tavuk daha çok tüketiliyor. Mesela özel günlerde tavuklu pilav yapılıyor. Ama bizim buralarda et baskındır.
Evet antepli aciyi sever.Batıdaki tavuklu pilavı Antep’te bir cenazede, düğünde verseler Bİİİİ ANAM BU NE BÖYLE BEMBEYAZ derler.
Gastronomide bir numara zaten antep mutfağı tescilli birde,bizimkler bu sene gittiler hayran kalmışlar yemeklere.Ben Antep mutfağına hayranım abla hatta bizim kültüre çok yakın
Yaaaaa bizde pişmez z.yağı kullanıyorum pilavda hep.Bizde tereyağı yoksa pilav yapmayız
Canısı birde oralarda doğpal tabi herşey sağlıklı beslenşyorlar,burada et alıyorsun pişmiyor bile.Abla valla fişek gibiler. Benim çevremde hiç bu şikayetleri olan büyük yok. Sadece etin yağı ve zeytinyağı kullandıkları için mi nedir. Ne de olsa daha doğal.
Yokkk artık illa yağlı olacak demii .Batıdaki tavuklu pilavı Antep’te bir cenazede, düğünde verseler Bİİİİ ANAM BU NE BÖYLE BEMBEYAZ derler.