• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer görmeyen eş ve bebek olayları...

Aman hayırsız babası altın taksanız dahi alıp yiyip bitirecek. Ben olsam sadece bebek esyası alırım. Alınmısı cope atacak halı yok ya. Asla altın takmazdım. Al ye demek altın takmak. Bebegın ve annenın ıhtıyacını gorun derım

Altın taksanız belli bu baba onu iç edecek, yazık bebeğin ihtiyaçlarını görün. Elalem de görmezse görmesin.

Bebeğe kiyafet alın derim

Ebebekte çok güzel indirimler var bu ara internetten bi bakın isterseniz herşey inanilmaz ucuz

Hanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.

Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?
ya cok tatlısınız cok ıyısınız banane deyıp koseye cekılmeyen bırseyler yapmaya calısan ınsanları cok sevıyorum
demın bır konudan geldım içim karardı burda ıcım acıldı
bence kıyafetler alın sırf amca altın takmalı dıye altın takarsanız dedıgınız gıbı esı tarafından hıc olur
altın takacaklar zaten olacaktır
eger aranızda samımıyet varsa eltınıze altın taksam o altın sana yar olur mu amacım senın ısıne yarasın altın mı alalım kıyafet mı anne olarak sen soyle dıye sorabılırsınız bunu dusunebılecek kadar yakın oldugunuza gore :)
en azından eltıyle bır onden boyle fıkır alma seklınde gorusme olursa neden altın takılmadı dıye yanlıs da anlamaz hoduk esın ne dusunecegını bosverın burda onemlı olan anne ve bebek cunku

Altin alin ama adam harcarsa filan o da var. Gunahini aldiysam allah affetsin anlattiklarinizdan sonuç cikardim. Gram altin alip kiyafet alin. Kiyafet birden hepsini almayin. Arada lcw den filan gidip 100 liralik alsaniz giyer. Hem zaten gelisimine de bağli

Reis altını enişte catir çutur yer o yüzden al bebek kıyafeti Allah sevabını kabul etsin inşallah

Altın her türlü hiç olur. Bebeğin ne eksiği varsa onu alın. Millet konuşmayı çok sever biraz da sizin altın takmadiginizi konuşsun boşver

Hanımlar.
Eşi çok kalas bi tip.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.

Ne yapsak biz ya?
Ben olsam anne için güzel bir pijama takımı alırdım loğusa döneminde ya da hastanede giymelik, bebeğede bir hastane çıkışı ve birkaç zıbın çorap vs alırdım. Birkaç pakette bez götürürdüm ilk aylar çok lazım oluyor . Gerisini kendileri halleder artık bir şekilde ..

Elalem ne bilecek ki kim ne taktı. Bebeğime kimin ne taktığını annem dahi bilmez.
Burada bilinir.
Değişik bi toplum.
Ben de ilk kez bu kadar altın konuşulan bir insan topluluğunda yaşıyorum.
Yani gelip dayısı ne taktı anneannesi ne takmış ki diye baya soruşturuluyor.
Neyseki takılmayız eşimle bu tür meselelere
Tek çekincemiz kayınvalidem kızın anne tarafında laf olur diyor.
Yani onu mahçup etmemek için altın meselesi.
Kızın anne tarafı eşimin teyzesi 🤷‍♀️🤷‍♀️

Hanımlar.
Eşi çok kalas bi tip.
E bizde de var bi evlat.

Ne yapsak biz ya?
Kiyafet alin tabi ki.Anladigim kadariyla baba o altini yer.Bebek kiyafetsiz kalir kadincagiz da kiyafete mutlu olur.Anne cocugunu guzel guzel giydirmek ister ve o altinin bebek icin harcanmayacagini da biliodur

Millet dediğiniz, kapılar kapatılınca dışarıda kalıp boş lakırdı yapan güruh mu? Yoksa bebeğin ailesi mi?
Altın ailesine değer vermeyen eş/baba tarafından hiç edilecekse ki öyle görünüyor bebeğe kıyafet almanız daha makbüle geçer.

Burada bilinir.
Değişik bi toplum.
Ben de ilk kez bu kadar altın konuşulan bir insan topluluğunda yaşıyorum.
Yani gelip dayısı ne taktı anneannesi ne takmış ki diye baya soruşturuluyor.
Neyseki takılmayız eşimle bu tür meselelere
Tek çekincemiz kayınvalidem kızın anne tarafında laf olur diyor.
Yani onu mahçup etmemek için altın meselesi.
Kızın anne tarafı eşimin teyzesi 🤷‍♀️🤷‍♀️
Çok ilginç gerçekten. Kayınvalide ve kardeşi ne takıldı dert edeceğine, kaynınız evine, çocuğuna baksa diye dert etse, sizde çocuk ne giyecek diye dert etmezdiniz.

bir iki kıyafet olur da bir yıllık kıyafet çok olmaz mı

sizin de varmış çocuğunuz zaten gerekirse ondan kalanları da kullansın iyi olup küçülenleri

bir de yıllar önce eltimin kızı doğduğunda hastane çıkışı almıştım bir küçük altın parası idi

yani öyle bir yıllık kıyafet hediye olarak bana çok fazla geldi

benim çocuğum büyüdü ama geçen bir hediye alayım dedim avuç içi kadar yelek üzerinde 60 tl etiket vardı ki pahalı marka vs değildi

Back