• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer görmeyen eş ve bebek olayları...

Keşke kıyafetler ve ihtiyaçlar için hediye çeki gibi birşey yapsanız. Hem kadın beğenip istediğini alır hem de kocası alıp hiç edemez. Düşünceniz de çok hoş tebrik ediyorum, keşke herkes sizin gibi düşünse ❤️

Bebeğin ihtiyaçlarını alırdım. Eltimede korunma yöntemlerini anlatırdım. Böyle adamlara çocuk doğrup kem kendisi hem bebegi rezil etmeye gerek yok. Sert bir düşünce olabilir, ama kadının yok sayıldığı yerde günahsız bebeklerin işi yok aslında. Ne demek doktora gidemiyor. Yok mu orda o öküzün ağzının payını verecek bir baş?
Kesinlikle katılıyorum
Seni insan yerine bile koymayan adama 2.çocuk neden yani
Herif doktora bile karşı
Ya o çocuğun ya da eşin sağlıkla ilgili bi sorunu varsa ve doktora gitmediği için bilinmiyorsa
Bu ne bilinçsizlik ya
Kesinlikle d.k hapı da alınmalı

Hanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.

Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?
Bebeğin ihtiyaçlarını görürdüm. Altın zaten hiç olacakmış. En azından babası yiyemez.

Tabiki de bebegin ihtiyaclari... hatta eltiye bile hic sormam, ihtiyac mı altın mı diye, kocasinin zoruyla altin takin diyebilir çünkü... direk alirim bebeğin ihtiyacını, elalemin diline inat vicdanim rahat otururum..

Bebeğin ihtiyaçları öncelikli olmalı kesinlikle. Altını da anneye gizliden eşi görmeden verebilirsiniz. En azından gizli de olsa canının çektiğini veya çocuğunun ihtiyacını ufakta olsa alır. Böyle adama böyle kadın da çocukta çok ya neyse.

Bebeğin ihtiyaclarini alın el alem ne derse desin boşverin. Yalnız bu kadina hiç sahip çıkan yok mu eşinin ta da kendi ailesinden adama dur diyen yok mu merak ettin

Böyle adamları ikinci kere baba yapmak lazım Allah vermiş gene çok şükür sağlık versinde kıyafet en mantıklısı. Made adamın çeyreği yiyceğini düşünüyorsunuz. Yada gizli verirsiniz başka zaman kocası car cur etmesin

Kesinlikle katılıyorum
Seni insan yerine bile koymayan adama 2.çocuk neden yani
Herif doktora bile karşı
Ya o çocuğun ya da eşin sağlıkla ilgili bi sorunu varsa ve doktora gitmediği için bilinmiyorsa
Bu ne bilinçsizlik ya
Kesinlikle d.k hapı da alınmalı

Aynen öyle. Sonra böyle ortamlarda mutsuz 2,3,4,5 mutsuz çocuk büyüyor. Her doğan bebeğin huzurlu ve mutlu bir ortama doğma hakkı var. Herşey maddiyat da değil. Ama anneleri saygı görmüyor ve basit ihtiyaçlar karşılanmiyor, bebeklere de aynı davranırlar. Ayrıca böyle davranan kocaları da Allah bildiği gibi yapsın. Simdi bir güzel beddua da ederdim, ama ban yerim şimdi yine

Ben olsam bebeğe ve anneye kıyafet alırım. Açıkçası bebeklere hep alınıyor ama annelerin de öyle bir hediyeye hep ihtiyacı oluyor. Onca acıdan sızıdam sonra mutlu olur kadın.

Ben olsam altın takmam. Altını adam alır bozdurur harcar. Kadına kalacağını bilsem altında takardım.
Ayıp zayıp dinlemeyin bebeğe kıyafet alın sadece.
Ha altın kadına bebeğe kalır onlara harcanır diyorsanız bütçeniz kadar mesela 1000 lira mı (1yıllık kıyafet dediğiniz için 1000 dedim belki fazla demişimdir) ayırdınız. bir çeyrek üstüne kalana da kıyafet alabilirsiniz

Altın alırsanız eltinizin eşi harcar onu yüzde yüz harcar hem de.Bebeğe kıyafet ve bez alın bence.

Bence de bebegin ihtiyaclari daha iyi olur. Outlet magazalardan, internet indirimlerinden de yararlanin bence.
Eltinize de bir lohusa takimi alabilirsiniz maddi olarak sizi zorlamayacaksa

Bebeğin ihtiyaclarini alın el alem ne derse desin boşverin. Yalnız bu kadina hiç sahip çıkan yok mu eşinin ta da kendi ailesinden adama dur diyen yok mu merak ettin
İdare ediyorlar diyelim
Yani ortamı yumuşatma vs.
Değişik bir adam işte.
Görsen efendi de Bi tip.

Ben olsam bebeğe ve anneye kıyafet alırım. Açıkçası bebeklere hep alınıyor ama annelerin de öyle bir hediyeye hep ihtiyacı oluyor. Onca acıdan sızıdam sonra mutlu olur kadın.
Zaten şöyle yapalım dedik.
Bebeğe abiye ve anneye alalım.
Abi kıskanabilir zaten alınacak ona da hediye bebekle beraber

Ben olsam altın takmam. Altını adam alır bozdurur harcar. Kadına kalacağını bilsem altında takardım.
Ayıp zayıp dinlemeyin bebeğe kıyafet alın sadece.
Ha altın kadına bebeğe kalır onlara harcanır diyorsanız bütçeniz kadar mesela 1000 lira mı (1yıllık kıyafet dediğiniz için 1000 dedim belki fazla demişimdir) ayırdınız. bir çeyrek üstüne kalana da kıyafet alabilirsiniz
Bu da mantıklı.

Hanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.

Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?
Öncelikle hayırlı olsun. Siz başkasının aile yaşantısına karışmayın. Sadece kıyafet alın. Altın almayın adam onu da yer. Biraz da bez alırsınız

Back