- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.893
- 158
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Kesinlikle katılıyorumBebeğin ihtiyaçlarını alırdım. Eltimede korunma yöntemlerini anlatırdım. Böyle adamlara çocuk doğrup kem kendisi hem bebegi rezil etmeye gerek yok. Sert bir düşünce olabilir, ama kadının yok sayıldığı yerde günahsız bebeklerin işi yok aslında. Ne demek doktora gidemiyor. Yok mu orda o öküzün ağzının payını verecek bir baş?
Bebeğin ihtiyaçlarını görürdüm. Altın zaten hiç olacakmış. En azından babası yiyemez.Hanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.
Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?
Kesinlikle katılıyorum
Seni insan yerine bile koymayan adama 2.çocuk neden yani
Herif doktora bile karşı
Ya o çocuğun ya da eşin sağlıkla ilgili bi sorunu varsa ve doktora gitmediği için bilinmiyorsa
Bu ne bilinçsizlik ya
Kesinlikle d.k hapı da alınmalı
İdare ediyorlar diyelimBebeğin ihtiyaclarini alın el alem ne derse desin boşverin. Yalnız bu kadina hiç sahip çıkan yok mu eşinin ta da kendi ailesinden adama dur diyen yok mu merak ettin
Zaten şöyle yapalım dedik.Ben olsam bebeğe ve anneye kıyafet alırım. Açıkçası bebeklere hep alınıyor ama annelerin de öyle bir hediyeye hep ihtiyacı oluyor. Onca acıdan sızıdam sonra mutlu olur kadın.
Bu da mantıklı.Ben olsam altın takmam. Altını adam alır bozdurur harcar. Kadına kalacağını bilsem altında takardım.
Ayıp zayıp dinlemeyin bebeğe kıyafet alın sadece.
Ha altın kadına bebeğe kalır onlara harcanır diyorsanız bütçeniz kadar mesela 1000 lira mı (1yıllık kıyafet dediğiniz için 1000 dedim belki fazla demişimdir) ayırdınız. bir çeyrek üstüne kalana da kıyafet alabilirsiniz
Utangaç ya.Bebeğin annesine sorun O ne istiyorsa onu alın
Şahsen ben olsam ya para vereyim sen istediğini al ya da liste yap eksiğini alayım derdim. Belki kıyafet yerine bebek arabası ister ya da ne bileyim beşik falan. Karar sizinUtangaç ya.
Demez şuyum eksik.
Öncelikle hayırlı olsun. Siz başkasının aile yaşantısına karışmayın. Sadece kıyafet alın. Altın almayın adam onu da yer. Biraz da bez alırsınızHanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.
Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?