Değer görmeyen eş ve bebek olayları...

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.193
78
31
Hanımlar.
Eltim Nisan başı doğuracak inşallah.
Eşi çok kalas bi tip.
Düşünün kadın doktora gidemiyor şu an bırakmıyor ki gitsin.
Bebeğe zerre alışveriş yapılmayacakki zaten ilk çocukları da neredeyse onun bunun kıyafetleri ile büyüdü. Bi bez işte aldığı.
Kadın da aynı şekilde üst baş alınmıyor.
Maddi zorlukları var ama eşinin hesap bilmezliği.
Şimdi bilirsiniz adettir bebek görmeye giderken bçhedşye altın vs götürülür.
Biz eşimle konuştuk bebeğin bir senelik kıyafet olayını halledicez az çok.
Yani iç zıbını alt süt pijaması dışarı çıkarken ki güzel ciciler vs alalım dedik.
Ama burada amca muhakkak altın da takar. En azından çeyrek vs. Bize bir şey takmadı eltimin eşi amca yani ama takılayız bu olaylara. Beklentimiz de yoktu..
Şimdi kıyafet ve altın bizi yorabilir çünkü ben ücretsiz izin kullanıcam ve şubat maaşında sonra maaşım olmayacak tek maaşa düşücez.
E bizde de var bi evlat.
Şimdi ikilemdeyiz acaba gelenek olan altını alıp mı görürsek yoksa kıyafet mi alsak?
Altın hiç olabilir eşi tarafından.
Ama bir yandan da millet kıyafeti görmez bile burada.
Ama bebeğe üzülüyorum. Kıyafet lazım burada da öyle kıyafet alalım adeti pek yok gelen 20 50 TL takar o da 3 5 kişi. Heris bir iki parça kıyafet alır.

Ne yapsak biz ya?
Siz olsanız bebeğin ihtiyaçlarını alıp mı verirsiniz yoksa altın mı?

Ben olsam elaleme takilmam , bebegin ihtiyaclarini alirim , kiyafet , biberon , bir iki oyuncak , hem anne de mutlu olur , altin adamin kullanimina gidecekse , bebege faydasi dokunmayacaksa ne geregi var altin almanin
Ayrica anneye de bir kiyafet alirdim dogum hediyesi , uzuldum kadincagiza

Ben olsam bebeğin ihtiyaçlarını alırım.altin alsanız sözde baba olacak herif onu da kendine yer utanmadan.
Elalem ne der diye altın almayın.yazik bebeğe.
Hayır madem ihtiyaçlarını karşılamayacaksın niye o bebeğin günahına giriyosun.sinir oldum valla

Kocası öyle bi tipse ben olsam bebeğin ihtiyaçlarını alırım çünkü adam altına garanti el koyar bence dışarıdan ne dendiği önemli değil o yavrunun ihtiyaçlarını görerek sevaba girersiniz anneside çok sevinir bence

adamın hiç edemeyeceği şekilde bebeğin direkt ihtiyacına yönelik şeyler alırım.Elalem her zaman konuşacak şey bulur zaten.Bari çocuğun işi görülsün.anneye de doğum hediyesi adında bir iki parça bir şey katabilirseniz süper olur.

Altını eşinizin kardeşi hiç eder. Ne bebeğe faydası olur ne annesine.

Bence 1 yıllık kıyafet ihtiyacı daha elzem bir durum.
Şu elalem ne der diye yaşadığınız hayatlarınızdan bir kurtulamadınız gitti. Elalem diyince siz öyle mi oluyorsunuz ?
Eşiniz kötü bir amcamı oldu sizin gözünüzde elalemin dediğiyle.

Siz biliyorsunuz, eltiniz biliyor, eşiniz biliyor. Daha iyisi Allah biliyor be bacım.

Eltinizin o adama çocuk yapmasına ayar olsamda. Eşiniz amcası sonuçta kanıdır. Duramaz birşey yapmadan. En azından iş görsün yaptığı.

Çocuğuna bir giysi almayan adam o altını çocuğuna bırakmaz, net. Boşverin altını bence. Bir senelik giysi alışverişi fikriniz mükemmel. Çok iyi bir insan mısınız nesiniz ayrıca? Malum devir o bana ne kadar yaptıysa ben de ona o kadar yaparım devri. Çok tatlı geldi şu düşünceleriniz bana.

Bebeğin ihtiyaçlarını alırdım. Eltimede korunma yöntemlerini anlatırdım. Böyle adamlara çocuk doğrup kem kendisi hem bebegi rezil etmeye gerek yok. Sert bir düşünce olabilir, ama kadının yok sayıldığı yerde günahsız bebeklerin işi yok aslında. Ne demek doktora gidemiyor. Yok mu orda o öküzün ağzının payını verecek bir baş?

Elalem kısmı düşünülüyor ise Elalem zaten kim ne taktı nerden bilecek?
Önemli olan bebeğin ihtiyaçları kıyafetleri biraz büyük alırsanız uzun süre de giyer. Büyük olana da küçük birşeyler alırsanız oda mutlu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…