- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
Yüz Nakli olanlar nasıl yaşıyordu ya da yaşıyor ya da Berfin nasıl ayakta durabiliyor, hindistan kezzap atılmış yüzlerle dolu, bu kadınlar nasıl nefes alabiliyor... İnsanlar senin dediğin gibi iğrençsin, şöylesin böylesin diyecek kadar acımasız mı oldu ya...Dışından çok içinin ruhunun tedaviye ihtiyacı var, Allah yardımcın olsun.
Önce yüzün yandı falan sandım. Endişelendim ama inan herkes bir gün kendini sevecek birini buluyor. Ayrıca çirkin olduğunu da sanmıyorum. Günümüz güzellik standartlarına uymuyor olabilirsin evet ama belki de farklı bir dünyanın en güzeli sensindir. Benim burnum anormal bir şekildeydi resmen cadı gibi görünüyordum. Hep alay konusu oldum cocukluktan beri. Ama bazı insanlar sizi böyle kabul edip sevebiliyorlar hatta aşık olabiliyorlar bunu fark ettim. 2 ay önce estetik ameliyat oldum. Tabi bir bebek burnu olamadı ama artık göze batmıyor. Saç makyaj yapınca güzel oluyorum ben de ama yine de mutlu değilim. Çünkü kalbimi kıran başka olaylar var. Dünyanın en güzel yüzüne de sahip olsam, insanlar bana imrenerek de baksa ben kendi içimde mutsuzum. Artık yüzümdeki en büyük kusuru da düzelttim her şey yoluna girecek dedim. Şimdi de dişlerimi beğenmiyorum çenemi begenmiyorum. Benim de çenem seninkine benzer. Eminim yüzümün her yerini tadilattan da geçirsem kusur bulacagim yine. Güzel olmak sorunları çözmüyor, ben denedim. İç huzurun olmayınca para da güzellik de kurtarmıyor malesefArtık içimde tutamıyorum. Baş edemiyorum. Birileriyle mutsuzluğumu paylaşmak istiyorum çünkü bu beni öldürüyor. Her geçen gün yaşamdan biraz daha kopuyorum.
Ben anormal bir yüze sahibim. Herkesin bazı kusurları var, güzellik görecelidir. Ama benimki farklı bir durum. Eminim daha önce benimkine benzer bir yüz görmediniz, çünkü yok. Çevremdeki insanlara bakıyorum ve hepsi normaller. Ben neden normal değilim diye düşünerek ağlıyorum her gün. Artık katlanamıyorum bu duruma, yok olmak istiyorum. Şu an yüksek lisans öğrenimi görüyorum ve derslerime odaklanamıyorum çünkü online eğitim ve kamera karşısında kendimi gördüğüm her an kalbime bıçak saplandığını hissediyorum. Ayrıca iş bulamadım, bulsam da çalışacak özgüvenim yok. Kendimden nefret ediyorum, aynaya bakamıyorum.
İşin en kötü kısmı ise, insanlar estetik ameliyatlar ile daha güzel olup kusurlarını bir derece azaltabilirken benim böyle bir imkanım yok. Çünkü benim yüzümü düzeltebilecek bir ameliyat yok. İşte o derece çirkinim ben. Daha önce 2 ameliyat oldum, çok zor süreçlerden geçtim hem maddi hem manevi. Sonuç ne oldu? Bir şey düzeldiyse başka bir şey daha da kötü oldu. Acı çektiğimle kaldım. Yüzüm o kadar yamuk ki... Ayrıca aşırı uzun ve dar bir yüzüm var. Çenem resmen aşağıya doğru sarkıyor ve aşırı uzun. Çene kemiklerim yanlardan o kadar dar ki, yüzüm doritos gibi ters üçgen görünüyor. Hayatımda hiçbir zaman kendimi özgüvenli ve mutlu hissedemedim. Şu an hayata dair hiçbir umudum kalmadı. Doktorlar o kadar umursamaz ki, beni bir paçavraya çevirip yarı yolda bıraktılar. Ailemi çok yıprattım. Aslında bir şey yapmadım, odamda ağladığım için annem sinir krizleri geçiriyor, ailemizi mahvettiğimi söylüyor. Ama ağlamayı durduramıyorum.
Kimse tarafından sevilmedim ve hayatım boyunca yalnız yaşayacağım. Ailem bir gün öldüğünde yapayalnız kalacağım. Yüzüm o kadar çirkin ki, bazen araba çarpsa da yok olsam diyorum. Hayatım boyunca türlü hakaretlere uğradım, insanlar bana tipimle sınandığımı söyledi. Akraba evliliği gibi olduğumu, iğrenç olduğumu, asla sevilmeyeceğimi söylediler. Bunlar sadece yüzüm yüzünden söylendi. Her şeyi denedim, saçımı güzel yaptım, vücuduma iyi baktım, temiz ve şık oldum. Ama hayır, ne yaparsanız yapın yüzünüz anormal ise bir paçavradan değerli görünmezsiniz.
Biliyorum bunu kimse okumayacak belki de kimse cevap vermeyecek. Belki de bu da dert mi diyeceksiniz. Aynı insanlar yüzlerinde en ufak bir sivilce çıktığında bile yüzünü gizlemek ister, aynı insanlar kilo vermek için diyet yapar, aynı insanlar dışarı çıkarken ayna karşısında saatlerce süslenir. Kendinizi kandırmayın, herkes güzel olmak ister. Özellikle bir kadınsanız, dünya değerinizi güzelliğinizle orantılı olarak görüyor. Bazen bana benzeyen, benim gibi görünen insanlar arıyorum. Bana biraz bile benzeyen birileri varsa (ki onlar benden iyi durumdalar) görünüşünden dolayı nefret alıyor. Sonra anlıyorum bu dünyada bana huzur yok.
Hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. Ne zaman gülecek olsam, yüzümün iğrenç olduğu aklıma geliyor ve hiçbir şeyi hak etmediğimi düşünüyorum. Yıllarca terapi aldım hiçbir faydası olmadı. Şu an bana yardım edebilecek tek şey aşırı yetenekli ve iyi kalpli bir doktorun yüzümü düzeltebileceğini söylemesi olur. Ama hiç sanmıyorum. Özellikle paranız yoksa zaten imkansız. Ama şu an milyon dolarlarım olsa yine düzelmez yüzüm. O kadar kötü durumda.
Ne istediğimi bilmiyorum. İçimi dökmek ve anlaşılmak istedim. Hiçbir zaman yaşıtlarımın yaptığı aktivitelerden keyif alamadım. Gençliğim öylece yok oldu gitti. Fotoğraflardan hep kaçtım. İlişki muhabbetlerinden hep kaçtım. Ameliyatlara saçtığım para yüzünden gezip eğlenemedim. Umarım birileri beni anlayabilir. Bu dünyadan yok olup gitmeden önce hiç olmazsa birinin bana güzel şeyler söylemesini isterim.
EDIT: Hayır doğuştan böyle değilim, küçükken yüzüm üstüne düştüğüm için yüzümdeki kemikler yanlış kaynadı. Ayrıca psikolojik tedavi görüyorum. Bu tarz çok yorum ve mesaj aldığım için artık belirtmek istedim. Ben sizin sandığınız gibi ay çirkinim ühü diye üzülen biri değilim. Ciddi bir anomaliye sahibim ve fotoğraf paylaşamam bunu kanıtlamak için ama benzer durumda olan vaka görüntülerini paylaşabilirim. Burada yalnızca kendi acımı biraz olsun hafifletmek istedim ama sürekli abartıyorsun, ne dertler var, doktora git tarzı yorumlar yüzünden bu düzenlemeyi yapma ihtiyacı duydum. İçimi dökmek için yaptığım bu paylaşım beni daha çok yaralamaya başladı.
EDIT 2: Fotoğraf örneği isteyenler için internette yabancı kaynaklarda bazı örnekler buldum ama birebir aynı değil tabi ki bunu bulmam imkansız. Kişilerin yüzünü karaladım çünkü etik bulmuyorum tamamen paylaşmayı. Yüz yapılarına bakabilirsiniz. Ancak bu kişilerin fotoğrafları ameliyat öncesi hali. Benim ise ameliyat sonrası halim malesef bu şekilde. Eki Görüntüle 2745783 Eki Görüntüle 2745784 Eki Görüntüle 2745786
Kimsenin arkadaşın dediği gibi bir cümleyi direkt yüzüne karşı iğrençsin şeklinde kusabildiğini düşünmüyorum... İyimserlik değil, verdiğim örnekteki kişilerin karşısına geçip kaç kişi iğrençsin diyebilir...İnsanlar hakkında gerçekten bu kadar iyimser misiniz?
Ama ozellikle sağdaki burnuni yaptırsa kaşlarını biraz aldırsa dudak falan derken yabi kısaca esteyikle ciddi güzelleşir bunlar doğal halleri :) tuhaf mı bilmem ama beni rahatsız etmiyorYalnız bu modeller güzel oldukları için değil tuhaf göründükleri için gucciyle çalışıyorlar zaten.
Sizin burnunuzda ne var ayrıca konu sahibinin yüZ yapısı sizinki kadar basit bir operasyonla halledilecek birşey değil anladığım kadarıyla saçmalamışsınızKonu sahibi özür dilerim istemsizce güldüm ( doritos) ve bundan sonrasını okuyamadım :) benimde burnum kötü napim ölümmi .her güzelin bı kusuru olur .buda bizim kusurumuz :/
Seni tanımiyorum ki seninke uğraşayımBibibella şuan sana bırakmak istediğim tek şey bu .bikmadjn dimi benimle uğraşmaktan
Ha ben anladım herkez güzel yazmış diye kıskanmissinSeni tanımiyorum ki seninke uğraşayımtamam sen güzelsin iyiki attın burnunu herkes de yazdı güzel oldugunu du bakim kimmişsin çunkü ben seni tanımiyorum baya önemsiyorsunuz kendinizi demek
Üsluba gelHa ben anladım herkez güzel yazmış diye kıskanmissinhemde o kemerli burnumu inanılır gibi değil :) hadi canım bugün benden ekmek yok sna olumsuz çirkef dolu yorumlarıni al ve git
Tamam canım en güzeli sensin :) herzamn bende bı kılıf buluyosun zaten bende hiç havamda değilim . gerçekten kimseyle ugrasasim yok . Bı dahaki konularda bulursun yine bende bişi ama şimdi değil hadi selametleNeyse seni tanımıyorum senin neyini kıskanıcağımı da anlamadımdaha çok yazardım ama 20 gün banlanmak var bende yüzümden şikayetci olsaydım kıskanırdım belki ama işte pp fotosu bilr yapabiliyorum
Yazdıklarınıza katılıyorum kesinlikleÖnce yüzün yandı falan sandım. Endişelendim ama inan herkes bir gün kendini sevecek birini buluyor. Ayrıca çirkin olduğunu da sanmıyorum. Günümüz güzellik standartlarına uymuyor olabilirsin evet ama belki de farklı bir dünyanın en güzeli sensindir. Benim burnum anormal bir şekildeydi resmen cadı gibi görünüyordum. Hep alay konusu oldum cocukluktan beri. Ama bazı insanlar sizi böyle kabul edip sevebiliyorlar hatta aşık olabiliyorlar bunu fark ettim. 2 ay önce estetik ameliyat oldum. Tabi bir bebek burnu olamadı ama artık göze batmıyor. Saç makyaj yapınca güzel oluyorum ben de ama yine de mutlu değilim. Çünkü kalbimi kıran başka olaylar var. Dünyanın en güzel yüzüne de sahip olsam, insanlar bana imrenerek de baksa ben kendi içimde mutsuzum. Artık yüzümdeki en büyük kusuru da düzelttim her şey yoluna girecek dedim. Şimdi de dişlerimi beğenmiyorum çenemi begenmiyorum. Benim de çenem seninkine benzer. Eminim yüzümün her yerini tadilattan da geçirsem kusur bulacagim yine. Güzel olmak sorunları çözmüyor, ben denedim. İç huzurun olmayınca para da güzellik de kurtarmıyor malesef
Seni anliyorum ve uzulme caresj var bence. Doktorunu iyi arastir. Ben cok dr bilmem ama samsun hayati akbaş tv ye de cikiyordu bu dr . Bunla bi konussan. Iyi bi dr arastirirsan sorun cozulur.Artık içimde tutamıyorum. Baş edemiyorum. Birileriyle mutsuzluğumu paylaşmak istiyorum çünkü bu beni öldürüyor. Her geçen gün yaşamdan biraz daha kopuyorum.
Ben anormal bir yüze sahibim. Herkesin bazı kusurları var, güzellik görecelidir. Ama benimki farklı bir durum. Eminim daha önce benimkine benzer bir yüz görmediniz, çünkü yok. Çevremdeki insanlara bakıyorum ve hepsi normaller. Ben neden normal değilim diye düşünerek ağlıyorum her gün. Artık katlanamıyorum bu duruma, yok olmak istiyorum. Şu an yüksek lisans öğrenimi görüyorum ve derslerime odaklanamıyorum çünkü online eğitim ve kamera karşısında kendimi gördüğüm her an kalbime bıçak saplandığını hissediyorum. Ayrıca iş bulamadım, bulsam da çalışacak özgüvenim yok. Kendimden nefret ediyorum, aynaya bakamıyorum.
İşin en kötü kısmı ise, insanlar estetik ameliyatlar ile daha güzel olup kusurlarını bir derece azaltabilirken benim böyle bir imkanım yok. Çünkü benim yüzümü düzeltebilecek bir ameliyat yok. İşte o derece çirkinim ben. Daha önce 2 ameliyat oldum, çok zor süreçlerden geçtim hem maddi hem manevi. Sonuç ne oldu? Bir şey düzeldiyse başka bir şey daha da kötü oldu. Acı çektiğimle kaldım. Yüzüm o kadar yamuk ki... Ayrıca aşırı uzun ve dar bir yüzüm var. Çenem resmen aşağıya doğru sarkıyor ve aşırı uzun. Çene kemiklerim yanlardan o kadar dar ki, yüzüm doritos gibi ters üçgen görünüyor. Hayatımda hiçbir zaman kendimi özgüvenli ve mutlu hissedemedim. Şu an hayata dair hiçbir umudum kalmadı. Doktorlar o kadar umursamaz ki, beni bir paçavraya çevirip yarı yolda bıraktılar. Ailemi çok yıprattım. Aslında bir şey yapmadım, odamda ağladığım için annem sinir krizleri geçiriyor, ailemizi mahvettiğimi söylüyor. Ama ağlamayı durduramıyorum.
Kimse tarafından sevilmedim ve hayatım boyunca yalnız yaşayacağım. Ailem bir gün öldüğünde yapayalnız kalacağım. Yüzüm o kadar çirkin ki, bazen araba çarpsa da yok olsam diyorum. Hayatım boyunca türlü hakaretlere uğradım, insanlar bana tipimle sınandığımı söyledi. Akraba evliliği gibi olduğumu, iğrenç olduğumu, asla sevilmeyeceğimi söylediler. Bunlar sadece yüzüm yüzünden söylendi. Her şeyi denedim, saçımı güzel yaptım, vücuduma iyi baktım, temiz ve şık oldum. Ama hayır, ne yaparsanız yapın yüzünüz anormal ise bir paçavradan değerli görünmezsiniz.
Biliyorum bunu kimse okumayacak belki de kimse cevap vermeyecek. Belki de bu da dert mi diyeceksiniz. Aynı insanlar yüzlerinde en ufak bir sivilce çıktığında bile yüzünü gizlemek ister, aynı insanlar kilo vermek için diyet yapar, aynı insanlar dışarı çıkarken ayna karşısında saatlerce süslenir. Kendinizi kandırmayın, herkes güzel olmak ister. Özellikle bir kadınsanız, dünya değerinizi güzelliğinizle orantılı olarak görüyor. Bazen bana benzeyen, benim gibi görünen insanlar arıyorum. Bana biraz bile benzeyen birileri varsa (ki onlar benden iyi durumdalar) görünüşünden dolayı nefret alıyor. Sonra anlıyorum bu dünyada bana huzur yok.
Hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. Ne zaman gülecek olsam, yüzümün iğrenç olduğu aklıma geliyor ve hiçbir şeyi hak etmediğimi düşünüyorum. Yıllarca terapi aldım hiçbir faydası olmadı. Şu an bana yardım edebilecek tek şey aşırı yetenekli ve iyi kalpli bir doktorun yüzümü düzeltebileceğini söylemesi olur. Ama hiç sanmıyorum. Özellikle paranız yoksa zaten imkansız. Ama şu an milyon dolarlarım olsa yine düzelmez yüzüm. O kadar kötü durumda.
Ne istediğimi bilmiyorum. İçimi dökmek ve anlaşılmak istedim. Hiçbir zaman yaşıtlarımın yaptığı aktivitelerden keyif alamadım. Gençliğim öylece yok oldu gitti. Fotoğraflardan hep kaçtım. İlişki muhabbetlerinden hep kaçtım. Ameliyatlara saçtığım para yüzünden gezip eğlenemedim. Umarım birileri beni anlayabilir. Bu dünyadan yok olup gitmeden önce hiç olmazsa birinin bana güzel şeyler söylemesini isterim.
EDIT: Hayır doğuştan böyle değilim, küçükken yüzüm üstüne düştüğüm için yüzümdeki kemikler yanlış kaynadı. Ayrıca psikolojik tedavi görüyorum. Bu tarz çok yorum ve mesaj aldığım için artık belirtmek istedim. Ben sizin sandığınız gibi ay çirkinim ühü diye üzülen biri değilim. Ciddi bir anomaliye sahibim ve fotoğraf paylaşamam bunu kanıtlamak için ama benzer durumda olan vaka görüntülerini paylaşabilirim. Burada yalnızca kendi acımı biraz olsun hafifletmek istedim ama sürekli abartıyorsun, ne dertler var, doktora git tarzı yorumlar yüzünden bu düzenlemeyi yapma ihtiyacı duydum. İçimi dökmek için yaptığım bu paylaşım beni daha çok yaralamaya başladı.
EDIT 2: Fotoğraf örneği isteyenler için internette yabancı kaynaklarda bazı örnekler buldum ama birebir aynı değil tabi ki bunu bulmam imkansız. Kişilerin yüzünü karaladım çünkü etik bulmuyorum tamamen paylaşmayı. Yüz yapılarına bakabilirsiniz. Ancak bu kişilerin fotoğrafları ameliyat öncesi hali. Benim ise ameliyat sonrası halim malesef bu şekilde. Eki Görüntüle 2745783 Eki Görüntüle 2745784 Eki Görüntüle 2745786
Buraya kadar okudum ve burda dur dedim afedersiniz ama bunu söyleyen insanlarin beynindedir asıl sorun yuh olsun.Akraba evliliği gibi olduğumu, iğrenç olduğumu, asla sevilmeyeceğimi söylediler. Bunlar sadece yüzüm yüzünden söylendi
Artık içimde tutamıyorum. Baş edemiyorum. Birileriyle mutsuzluğumu paylaşmak istiyorum çünkü bu beni öldürüyor. Her geçen gün yaşamdan biraz daha kopuyorum.