• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayı yolu?

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
Kızlar bu bi dert değil ama aranızda biri bilir veya bi yerde duymuştur diye buraya yazıyorum "dayı yolu" ne demek, yada aranızda duyan var mı?
1.5 ay önce abim nişanlandı ve kız tarafı bizim adetlerde dayı yolu, amca yolu vardır demiş annem sormuş bu ne demek diye ama tam cevap alamamış. Dayı yolu ne demek?

Google'a yazsanız da çıkıyormuş.
Bir elma ile yırtılabilecek bir adet görmedi bu gözler , elma ile gönül alınması mümkün değil ancak "bunu alacağına hiçbişey almasa daha iyiydi" kavgası çıkar :D

Ay çok şükür evlendim de bitti bu teraneler , hiç çekilir yanı Yok ya...

Bir elma ile yırtılabilecek bir adet görmedi bu gözler , elma ile gönül alınması mümkün değil ancak "bunu alacağına hiçbişey almasa daha iyiydi" kavgası çıkar :KK70:

Elmanın k...ina s koymak lazım :) :) aşağısı kesmez :)

Bir elma ile yırtılabilecek bir adet görmedi bu gözler , elma ile gönül alınması mümkün değil ancak "bunu alacağına hiçbişey almasa daha iyiydi" kavgası çıkar :KK70:

Kesinlikle nefret ediyorum bu adetlerden. Çok saçma, hiçbirini de uygulamadık düğünümde (son dakika golleri dışında).

Para verilir sanırım, elma falan eskiden verilirdi sanırım :)

Başlığı görünce torpille işe girmek geldi aklıma ilk :KK53:
Kızı alabilmek için amcaya dayıya bahşiş vermek gibi birşey sanırım :deli:
Kızı aldın bizi de görürsün damathh:KK45:misali:rapci:
Kısmen böyle birşey
Dayıya amcaya hediye hazırlanır
Gömlek kravat falan filan işte
Nişandan sonra ziyarete gidilip verilir

Kizin varsa dayisina amcasina erkek kardesine ve abisine bohca hazirlanacak.

Abimin esi malatyali. Onlarda var adet. Evlenirken kizin ailesi utana sıkıla demisti ki bizde bu adet var yapilmazsa tuhaf bakarlar. Biz alalim size kendiniz yapmis gibi getirin.

Annem de olmaz oyle demisti gidip gomlek falan almisti.
Kehribar tespih
Bambu corap
Parfum

Bunlari hatirliyorum

Kizin varsa dayisina amcasina erkek kardesine ve abisine bohca hazirlanacak.

Abimin esi malatyali. Onlarda var adet. Evlenirken kizin ailesi utana sıkıla demisti ki bizde bu adet var yapilmazsa tuhaf bakarlar. Biz alalim size kendiniz yapmis gibi getirin.

Annem de olmaz oyle demisti gidip gomlek falan almisti.
Kehribar tespih
Bambu corap
Parfum

Bunlari hatirliyorum
Bütün amca ve dayılara mı ?

Back
X