- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
sanırım kayışı patlaşmış :) eskiden böyle miydi diye düşündüm ama o zaman cocuktum annemler bu kadın ile pek konuşmazlardı.. mrb mrb dan öteye gecmedi ilişkileri demek bi bildikleri varmış..Delimi ne kendine neymis ayrica.
anlattım da su an anlayacak modda degil :) yarın daha iyi olur... sanırım.. saol.İyi niyetinizden kaynaklanmış resmen. Başkası olsa zaten bu kadar kibarca anlatıp bir de bu kadar sabretmezdi. Kendinizi kötü hissetmeyin bence. Annenize de hassasiyetinizi ve o an duyduklarınızla kabaran öfkenizi anlatırsanız bence size hak verecektir.
Arkandan laf yetiştirmeye çalışması itici tabi de senin sınır olduğunu anladığı için laf vurmuş önceki niyeti iyiyken.sokaktaydık. yol üzeri karılaştık. anca yanlarından cekip gittim.
sanırım konu da belirtmedim : bu kadın bunu sokaktaaa yaptıı.. bunu arkamdan bagırması filan hepsi sokakta..
benim görümcem dogum yaptiginda hayirli olsun diye eltimle ziyaretine gitmistik patavatsiz kaynanasi eltime ve bana bakarak seninle ayni zamanlarda evlenenler ikinciyi dogurdu sen ne zaman doguracan dedi eltimde ücüncüyü planliyoruz deyip gülmeye kalkinca benim sinir sistemlerim öyle bir bozulduki bir kac gun aklıma geldikce agliyordum . simdi düsünüyorumda üzülmeme deymeyen gereksiz insanlar istehaklısın... ısrar eden olurdu ama sonra hayırlısı olsun der susarlardı... bu dogur, olur olur, dogur, bir daha dogur... dedikce gerildim ve gerildim..
allahtan görümcem eltim yok şükür... yazdıgın gibi onlar sana can olacak yerde zarar oluyorlar...benim görümcem dogum yaptiginda hayirli olsun diye eltimle ziyaretine gitmistik patavatsiz kaynanasi eltime ve bana bakarak seninle ayni zamanlarda evlenenler ikinciyi dogurdu sen ne zaman doguracan dedi eltimde ücüncüyü planliyoruz deyip gülmeye kalkinca benim sinir sistemlerim öyle bir bozulduki bir kac gun aklıma geldikce agliyordum . simdi düsünüyorumda üzülmeme deymeyen gereksiz insanlar iste
iyi ki buraya yazdım... şişmiş balon gibiydim.. rahatladım..Arkandan laf yetiştirmeye çalışması itici tabi de senin sınır olduğunu anladığı için laf vurmuş önceki niyeti iyiyken.
inşallah ögrenirler... ama bazıları için cok geç...Gayet haklısınız tepkinizde.. Herkesin bir hassasiyeti, bir hayatı var sonuçta. Hiçbir şey göründüğü gibi değil bunu hep göz önünde bulundurmak lazım. Saygı duymayı, bazı durumlarda biraz sessiz kalıp çok konuşmamayı herkes öğrenebilse keşke.
öyle düşünürlerde 3 - 4 kere olmuyor+ istemiyoruz dedigimde de hee diyip sussaydı iyi olacaktı..Teyzelere gücenmeyin. Onlar tedavilerin detaylarını anlamazlar, bilmezler.
Sen 37 yaşında olduğuna göre annen 55-60 vardır, teyze de öyle. Onların zamanında istemedikleri kadar ve bolca kazayla çocukları oluyordu. Fazla tedavi çeşidi yoktu. Tedavi olan da saklıyordu, uluorta anlatmıyordu. İnternet yok, tv kanalları az, bilgi kısıtlı. Onlara göre bilmemkimin çocuğu olmuyormuş tedavi olmuş, doğurmuş. Olay bu kadar yani. Onun oluyorsa senin de olur mantığıyla düşünürler.
haklısın... bende sen gibi düşünüyorum.bi de bunu yapan yaşça büyük insanlar. daha bilge olmaları gerekmiyor muydu bunların?
hani görmüş geçirmiş falan derler ya.
dünyanın en patavatsız yaşlıları bizim ülkede galiba.
ama bunun da sebebi katıksız yaşlılara hürmet beklenmesi.
herkes benim her kahrımı çekse bi süre sonra ben de cozuturumaklı başında olan üç beş tane işte.
en azından annenize ders oldu, bi daha kimseyle ayaküstü bu konuları uzun uzadıya konuşmaya kalkmaz sizin yanınızda.
Banada diyenler oluyor yaşlı art niyetle söylenmeyen her sözün başımın üstünde yeri var.yarın ben, aşagıda anlattıgım kadını görünce ne yapayım??? suratına bakmak degil aynı kaldırımda gitmek bile istemiyorum... kaldı ki kadına hala öfkeliyim...
azdan huysuz biriyimdir. ama ölümcül derecede degil. sabırlıyımdır ama tahammül sınırım var. bunu aşan cıkarsa corlarım.
özet geceyim. sonra konuya geleyim...
37 yaşındayım. cocugumuz olmuyor. eşimin globospermia. birlikteligimiz tam 10 yıl oldu. tüp de denedik. başka testler vs.. de yapıldı. embiro gelişimi de eksik oldugundan. biz cocuk defterini kapattık. bundan ötürü de sıkıntım yok. olayı tamamen sindirmiş biriyim. başkası dogursa veya gebe kalsa asla kıskançlık da yapmam. cok da sevinirim.
2 aydan beri de annemlerde istanbul'dayım. 10 yıldır soranlara da sabırla 8000000 kere cocuk neden olmadıgını ve istemedigimizi anlatmışımdır. yılmadan arada üflerdim ama gene de sabırla dediklerine kulak verir dinler peki peki derdim.
takii bugüne kadar....
eski bir tanıdıgımız ile karşılaştık. ilk önce gayet güzel nasılsın, ne yaptın ne ettin bla bla.. iyi bllaa blaa.. cocuk yok mu dedi ? sakince.. yok dedim.. olur dedi. teyze istemiyoruz dedi. aaa olur dedi. benim kız kaç kere tüp denedi olmadı sonra kendiliginden oldu sende dene... teyze denedik. artık istemiyoruz başka sorunlar var. yookk olur lurr bak benim kız bıraktı oldu, yeni dogdu, şöyle böle... ne kadar güzel Allah analı babalı saglıklı büyütmeyi nasip etsin... saol.
ama seninde olur... biz dua edelim sana olsun, diger kızımla dua ediyoruz biz sana da edelim. sadece gülümsedim.
anneme sardı bu sefer, annemde aa evet bende duydum tüpten sonra kendiliginden olanı ( sanki ben bilmiyorum, ben hiç duymadım bu tür hikayeleri- ve annem de bizim sorunumuzu en ince ayrıntısına kadar bilir) annemin de boşluguna geldi.. konuya bodozlama girdi.
sonra baktım konu benim neden cocugum olmadıgına ve nasıl olacagına dönecek... ramak kaldı..
anne sen az sus dedim. aa ben ne dedim ki diye savunmaya gecer gibi oldu.
diger teyze, annelere öyle yapılmaz blaa blaa dedi. deeeeerrriin bir nefes aldım ve teyzeye baktım.
ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
bende ipler koptu... annemi susturdum. kadına da senin zırvalıklarını dinleyemem, seninle bunu konuşacak, anlatacak da degilim' diyip yanlarından ayrıldım.
kadın hala arkamdan bagırarak konuşuyordu... ama sen dogur , annen de annane olur, anne olunca anlarsın kıl tüy demeye devam ettii.. annemde kadına ayıp yaptıgım için agladı... asıl ayıbı bize kadın yaptı. kadın aglasın dedim ama dinlemiyor....
not : biliyorum ki; yeni anane oldugu için cok heyecanlı bir kadındı. mutlu oldugu için , mutlulugun da herkesin bilmesini ve tadmasını istiyor gibiydi ama söylemleri, tavrı, ısrarcı ve arsız halleri acayip sinir bozucuydu. en son sözü ile kaş yapayım derken göz cıkarttı...beni de benden cıkarttı...
öyle düşünürlerde 3 - 4 kere olmuyor+ istemiyoruz dedigimde de hee diyip sussaydı iyi olacaktı..
haklısın... bende sen gibi düşünüyorum.
bazıları 80 yaşında ülke yönettir, kimisi de 2 cümleyi bir araya getirip konuşamıyor.
annem detaylı istesede anlatamaz :) tıbbı detayları unutuyor.. annemin modu ' aa evet haklısın bak kızım sende dene ? belki olur' oldu... hoş olmadı tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?