- 26 Ekim 2015
- 8.401
- 20.267
- 348
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
Resmen suursuz.insanlari artik kazanmak bile tatmin etmiyor baskalarinin kaybettigini de gormek istiyorlar.uzulsun kirilsin herkes bit ben ve cocuklarim mutlu olsun kafasindalar ve igrenclersokaktaydık. yol üzeri karılaştık. anca yanlarından cekip gittim.
sanırım konu da belirtmedim : bu kadın bunu sokaktaaa yaptıı.. bunu arkamdan bagırması filan hepsi sokakta..
Ay ben nedense hepsini kadına da anlattınız zannettim tekrar okudum konuyu yok 2 kelimeden fazla etmemişsiniz. Aman böyle işte insanlar en keyifli anımda ne bileyim mesela tayinimiz çıktı senelerdir gitmek istediğim şehre , çocuk konusu aklımın ucundan geçmiyor , tayinin müjdesini veriyorum tutup bunu bile çocuğa bağlayıp bütün tadımı kaçırdıkları oldu. "Ay hadi inşallah orda bebeğiniz de olur " diyerek yahu ne alaka??? Ama böyle çalışıyor insanların kafası. Ayyyy nasıl mutlu oldum sen benim muzdarip olduğum konuyu iteleyince müjdeme!kadına ayrıntı vermedik ki... sızın okuduklarınız sızlere durumu-kendimi izah etmek için yazılmış acıklama idi. kadına dediğim: olmadı , denedik, istemiyoruz! seni dinleyemem bla bla kısmı..
bu kısım bardagı taşıran son damla oldu.. hiç motive edici degil."zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur" cümlesinin motive ettiğini sanmıyorum.
onca zamandır cocugum olmadıgını da ona birşey dedigimizden degil beni gördügünde anlamıştır diye düşünüyorum. öyle onca yıl yanımda cocuk yok birşey yok.. gelip gidiyorum. öyle sık konuştugumuz bir kadın degil. rast gelirsek konuşurduk. annemin de öyle samimi ark. degil.iyi niyet falan görmüyorum ben. 10 yıl olmuş işte, olmadığını biliyosun bu konuda tek bi kelime bile etmemesi lazım. 10 yıl boyunca insan her yolu dener zaten, kimsenin tavsiyesine ihtiyacı yoktur. bu kadar burnunu sokma haddini nerden buluyo. benimde olmadığı için, kendi başıma gelmiş gibi sinirleniyorum. az bile yapmışsın, ağzına sağlık
erkeklerin sorması ayrı terbiyesizlik... bence tepkisiz kaldıkca daha cok bıdıbdı ediyorlar...Sizinle ayni durumdayiz.Ve inanin komsu teyzeleri birakin mahallenin terzisi(erkek)bile durumu sorguladi. Evlimisinden baslayip,cocuk varmi ile devam ediyorlar, sonra yas kaç? aaaaaaa neden yok?gibi tum aptal sorulari ard arda sorup isin vahh tuhhh kismina geliyorlar.ve 10 yildir ayni senaryo.Gercekten iyi niyetleri yerin dibine batsin!! Bende artik tepki veriyorum varsin terbiyesiz desinler bence terbiyesizlik degil bikkinlik!!!
Ben sizi hakli buldum ama anlamadığım tek şey: bu kadin tip mezunumu? Kesinlikle değil. Eee... zaten 10 yildir bu tip insanlarin nabzini ögrenemedinizmi? Bence öğrendiniz. Kisa kesip.. olmuyor rahimin yok demek en kolayı.
Aslan pencesinden tutup soğan suyunun faydasi duymamak istiyorsaniz bence rahimin yok deyin bitsin.
Bu insanlar insani kanser etme kapasitesine sahip çünkü. Benim nişanlım sedef hastasi... gecende bir teyze nişanlıma bebek dışkısı yedirmeye çalışdı. Geçermiş. Bir tanıdığı yemiş geçmiş. Olay bebek dışkısına kadar gelebiliyor yani.
sadece dua edelim dese ' iyi edin' diyebilirdim. olur, oluyor, dene ,olur oluyor,dene ,benimkinin öyle oldu, sende dene... babaanne, anneanne kısmı da son nokta zaten...bence azarlayacak bi durum yok ortada. türk milleti bu kadar düşünceli değil zaten ama kötü niyetle de dememiş. illaki olur dua edelim demiş. hani tıptan anladığı yok ki.
gerildikce bazen teller kopuyormuş ya...Sizi anlıyorum aslında kadın kötü niyetli değil, iyi niyetle söylemiş sana moral vermek istemiş ama bu tedavileri görmeyenler bilmiyorlar imkansız ne demek olur sanıyorlar işte çok yargılamamak lazım içinde olmayınca bilinmiyor. Ben de tüp tedavisi görüyorum normal yolla olamayacak bir sorunumuz var bana da sürekli tedavi gördüğümü bile bile çocuk yok mu, yok işte normal yolla olur bakarsın deyip örnekler veren çok oluyor bende bunalıyorum ama anlayamıyorlar işte anlamalarını beklemiyorum hayırlısı deyip geçiyorum kötü bir niyet yok çünkü ortada. Toplum bir kadının çocuğu olmadan da hayatın sürdürebileceğin kabul edemiyor ben çok insanla karşılaştım gerildim ama tartışmadım
kimisi biliyor ya hak yemeyim :) benim karşılaştıgım en en ısrarcısı bu idi.Ben anlamıyorum, biz surekli birilerine haddini bildirmek zorunda miyiz? Biraz da insanlar bana ne, beni ilgilendirmez demeyi öğrensin. Hayret bir sey.
rica ederim :)Ben anlamıyorum, biz surekli birilerine haddini bildirmek zorunda miyiz? Biraz da insanlar bana ne, beni ilgilendirmez demeyi öğrensin. Hayret bir sey.
Edit: ayrica kadinin agzinin payini vererek biz konu takipcilerini rahatlattiginiz icin de tesekkur ederiz
6 yıldır bebek isteyen elde edemeyen biri olarak bu tarz yaklaşımlara tek cevabım "hayırlısı"yarın ben, aşagıda anlattıgım kadını görünce ne yapayım??? suratına bakmak degil aynı kaldırımda gitmek bile istemiyorum... kaldı ki kadına hala öfkeliyim...
azdan huysuz biriyimdir. ama ölümcül derecede degil. sabırlıyımdır ama tahammül sınırım var. bunu aşan cıkarsa corlarım.
özet geceyim. sonra konuya geleyim...
37 yaşındayım. cocugumuz olmuyor. eşimin globospermia. birlikteligimiz tam 10 yıl oldu. tüp de denedik. başka testler vs.. de yapıldı. embiro gelişimi de eksik oldugundan. biz cocuk defterini kapattık. bundan ötürü de sıkıntım yok. olayı tamamen sindirmiş biriyim. başkası dogursa veya gebe kalsa asla kıskançlık da yapmam. cok da sevinirim.
2 aydan beri de annemlerde istanbul'dayım. 10 yıldır soranlara da sabırla 8000000 kere cocuk neden olmadıgını ve istemedigimizi anlatmışımdır. yılmadan arada üflerdim ama gene de sabırla dediklerine kulak verir dinler peki peki derdim.
takii bugüne kadar....
eski bir tanıdıgımız ile karşılaştık. ilk önce gayet güzel nasılsın, ne yaptın ne ettin bla bla.. iyi bllaa blaa.. cocuk yok mu dedi ? sakince.. yok dedim.. olur dedi. teyze istemiyoruz dedi. aaa olur dedi. benim kız kaç kere tüp denedi olmadı sonra kendiliginden oldu sende dene... teyze denedik. artık istemiyoruz başka sorunlar var. yookk olur lurr bak benim kız bıraktı oldu, yeni dogdu, şöyle böle... ne kadar güzel Allah analı babalı saglıklı büyütmeyi nasip etsin... saol.
ama seninde olur... biz dua edelim sana olsun, diger kızımla dua ediyoruz biz sana da edelim. sadece gülümsedim.
anneme sardı bu sefer, annemde aa evet bende duydum tüpten sonra kendiliginden olanı ( sanki ben bilmiyorum, ben hiç duymadım bu tür hikayeleri- ve annem de bizim sorunumuzu en ince ayrıntısına kadar bilir) annemin de boşluguna geldi.. konuya bodozlama girdi.
sonra baktım konu benim neden cocugum olmadıgına ve nasıl olacagına dönecek... ramak kaldı..
anne sen az sus dedim. aa ben ne dedim ki diye savunmaya gecer gibi oldu.
diger teyze, annelere öyle yapılmaz blaa blaa dedi. deeeeerrriin bir nefes aldım ve teyzeye baktım.
ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
bende ipler koptu... annemi susturdum. kadına da senin zırvalıklarını dinleyemem, seninle bunu konuşacak, anlatacak da degilim' diyip yanlarından ayrıldım.
kadın hala arkamdan bagırarak konuşuyordu... ama sen dogur , annen de annane olur, anne olunca anlarsın kıl tüy demeye devam ettii.. annemde kadına ayıp yaptıgım için agladı... asıl ayıbı bize kadın yaptı. kadın aglasın dedim ama dinlemiyor....
not : biliyorum ki; yeni anane oldugu için cok heyecanlı bir kadındı. mutlu oldugu için , mutlulugun da herkesin bilmesini ve tadmasını istiyor gibiydi ama söylemleri, tavrı, ısrarcı ve arsız halleri acayip sinir bozucuydu. en son sözü ile kaş yapayım derken göz cıkarttı...beni de benden cıkarttı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?