Dayanamadım azdan corladımm...

champagneshimmer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
16.019
5.086
448
yarın ben, aşagıda anlattıgım kadını görünce ne yapayım??? suratına bakmak degil aynı kaldırımda gitmek bile istemiyorum... kaldı ki kadına hala öfkeliyim...
azdan huysuz biriyimdir. ama ölümcül derecede degil. sabırlıyımdır ama tahammül sınırım var. bunu aşan cıkarsa corlarım.
özet geceyim. sonra konuya geleyim...
37 yaşındayım. cocugumuz olmuyor. eşimin globospermia. birlikteligimiz tam 10 yıl oldu. tüp de denedik. başka testler vs.. de yapıldı. embiro gelişimi de eksik oldugundan. biz cocuk defterini kapattık. bundan ötürü de sıkıntım yok. olayı tamamen sindirmiş biriyim. başkası dogursa veya gebe kalsa asla kıskançlık da yapmam. cok da sevinirim.
2 aydan beri de annemlerde istanbul'dayım. 10 yıldır soranlara da sabırla 8000000 kere cocuk neden olmadıgını ve istemedigimizi anlatmışımdır. yılmadan arada üflerdim ama gene de sabırla dediklerine kulak verir dinler peki peki derdim.
takii bugüne kadar....
eski bir tanıdıgımız ile karşılaştık. ilk önce gayet güzel nasılsın, ne yaptın ne ettin bla bla.. iyi bllaa blaa.. cocuk yok mu dedi ? sakince.. yok dedim.. olur dedi. teyze istemiyoruz dedi. aaa olur dedi. benim kız kaç kere tüp denedi olmadı sonra kendiliginden oldu sende dene... teyze denedik. artık istemiyoruz başka sorunlar var. yookk olur lurr bak benim kız bıraktı oldu, yeni dogdu, şöyle böle... ne kadar güzel Allah analı babalı saglıklı büyütmeyi nasip etsin... saol.
ama seninde olur... biz dua edelim sana olsun, diger kızımla dua ediyoruz biz sana da edelim. sadece gülümsedim.
anneme sardı bu sefer, annemde aa evet bende duydum tüpten sonra kendiliginden olanı ( sanki ben bilmiyorum, ben hiç duymadım bu tür hikayeleri- ve annem de bizim sorunumuzu en ince ayrıntısına kadar bilir) annemin de boşluguna geldi.. konuya bodozlama girdi.
sonra baktım konu benim neden cocugum olmadıgına ve nasıl olacagına dönecek... ramak kaldı..
anne sen az sus dedim. aa ben ne dedim ki diye savunmaya gecer gibi oldu.
diger teyze, annelere öyle yapılmaz blaa blaa dedi. deeeeerrriin bir nefes aldım ve teyzeye baktım.
ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
bende ipler koptu... annemi susturdum. kadına da senin zırvalıklarını dinleyemem, seninle bunu konuşacak, anlatacak da degilim' diyip yanlarından ayrıldım.
kadın hala arkamdan bagırarak konuşuyordu... ama sen dogur , annen de annane olur, anne olunca anlarsın kıl tüy demeye devam ettii.. annemde kadına ayıp yaptıgım için agladı... asıl ayıbı bize kadın yaptı. kadın aglasın dedim ama dinlemiyor....
not : biliyorum ki; yeni anane oldugu için cok heyecanlı bir kadındı. mutlu oldugu için , mutlulugun da herkesin bilmesini ve tadmasını istiyor gibiydi ama söylemleri, tavrı, ısrarcı ve arsız halleri acayip sinir bozucuydu. en son sözü ile kaş yapayım derken göz cıkarttı...beni de benden cıkarttı...

bu kadar ısrarcı birinin cidden iyi niyetli olduğunu mu düşünüyorsunuz
siz yazınca şaşırdım, ben mi çok kötü niyetli düşündüm diye
çok kızdım şahsen kadına, koskoca kadına (konu sahibine) o kadar ısrar etmesi yersiz geldi

Çok iyi demişsiniz ağzınıza sağlık. Keşke anneniz ağlayacağına sen benim kızımı nasıl üzersin deseydi kadına. Bence görmezden gelin selam verirse alırsınız o kadar.
ben bu kadar arsız ısrarcı bir kadın görmedim... susacagın yeri bil degil mi ? 55-60 yaşlarındasın bana destek olup, sırtımı sıvazla olsun kızım bunda da bir hayır vardır de... sus. damarıma basma...
annem diyemez öyle. pasiftir. ve cevreye önem verir. rezil olduk filan kafasındadır...
haklsıın en iyisi böyle yapmak... selam verirse almasam olur mu ?

Yani şu şekilde,bence ısrar değil de konu sahibini motive etmeye çalışmış ama anlayamadığı için üstüne gitmiş bulunmuş.. Bilmiyorum,ben mi fazla iyi niyetli bakıyorum olaya..

ben bu kadar empati yapabiliyorken bir zahmet susup gülümsedigimde o da sussaymış. bu tepkiyi görmezdi.
yaşı başı derken haklısın hoş olmadı ama kendimi daha tuttamadım...

O hastalik gibi bir sey bence. Bozuk plak gibi tekrarliyorlar. Tabi teyzecim cok haklisin teyzecim, senin bildigin dogru teyzecim gibi tepki alana kadar pes etmemeye programlilar.

ben bu kadar empati yapabiliyorken bir zahmet susup gülümsedigimde o da sussaymış. bu tepkiyi görmezdi.
yaşı başı derken haklısın hoş olmadı ama kendimi daha tuttamadım...
Belki de haklısınız.. Bilmiyorum gerçekten herkesin kızdığını okuyunca dedim demek ki bende gereksiz bir iyi niyet var..

Boyle teyze cok ben hic sasirmadim sahsen tepki de vermezdim muhtemelen ama sorularina da cevap vermezdim. Annenin 3. kisilere ne kadar ayrinti verecegini ayarlamasi lazim. Bazen annelerin de bazi seyleri bilmemesi buyuk rahatlik.
yanlış anladım. annem kadına ayrıntı vermedi.
bu bebek aşamalarında ne oldugu vb.. şeyleri ben anneme anlattım. bunu başkaları ile konuşmaz.
bu sefer ki - evet evet seninde olur bak olmuş onun kızının gibisinden... olaya bodozlama girdi..

iyi niyetli olsa bile tavrı bence cok cirkindi ve iticiydi... bu yaşa gelmiş bir teyzenin artık cümlelerini secmeyi ögrenmiş olmasını isterdim...

Böylesi teyzelerden banada gina geldi.bosver kendini ne üzmeye nede stres etmeye deymez.
haklısın... ısrar eden olurdu ama sonra hayırlısı olsun der susarlardı... bu dogur, olur olur, dogur, bir daha dogur... dedikce gerildim ve gerildim..

Israrla her konunuzda, nerdeyse her cevabınızda eşinizin rahatsızlığını dile getiriyorsunuz.

Anlaşıldı, siz sağlıklısınız, eşinizin başka durumu var, çocuk olmuyor.

Öte yandan, hayırlısı diyip, baştan odayı terk etseydiniz keşke.

Laf anlatmak, hatta anlatamamak çok yorucu,
Ben böyle olduğunda artık, nasılsa anlamayacak, hiç cevap vermeyeyim, konuşsun sussun diye bekliyorum

O hastalik gibi bir sey bence. Bozuk plak gibi tekrarliyorlar. Tabi teyzecim cok haklisin teyzecim, senin bildigin dogru teyzecim gibi tepki alana kadar pes etmemeye programlilar.
agzına saglık dogru yazdın... o programı bende error verdi :)
dayanamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…