• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayak, pişmanlık, ölüm!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
$dayak-pismanlik-olum--4311302.Jpeg $dayak-pismanlik-olum--4311304.Jpeg $dayak-pismanlik-olum--4311306.Jpeg $dayak-pismanlik-olum--4311308.Jpeg

Koca dayağına dayanamayan Nüştüman Çiçek, eşi oğlunu alıp evden çıkınca 7. kattan atlamaya karar verdi. 22 yaşındaki Çiçek’i eşi son anda fark edip ikna etmeye çalıştı ancak başaramadı...

Dayak, pişmanlık, ölüm!
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Esenyurt Yurt Mahallesi’nde uzun süredir eşinden dayak yiyen ancak çocuğu için şiddete katlanan Nüştüman çiçek (22) kocasının 1,5 yaşındaki oğlunu alıp evden ayrılmasına dayanamayarak kendini oturdukları rezidansın 7’inci katından boşluğa bıraktı. Yurt Mahallesi Hasan Kerim Caddesi üzerinde bulunan Delta Towers’ta oturan 22 yaşındaki Nüştüman Çiçek uzun süredir eşi Yakup Çiçek’ten şiddet görüyordu. Ancak tüm bu koca dayağına 1,5 yaşındaki oğlu için katlanıyordu.

‘Buna dayanamam’
Vatan'dan Şeyma Ulusoy'un haberine göre; Geçtiğimiz cuma günü de Nüştüman Çiçek kendisiyle tartışan kocasına ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine de kocası çocuğunu alıp evden gitti. Kocasının oğlunu alıp evden çıkmasının ardından da genç kadın 7’nci kattan atlayarak intihar etti. Evde yapılan aramalarda da intihar notu bulundu.
Evde bulunan intihar notunda ise genç kadının, “Tüm bu dayaklara çocuğum için katlandım. Onu da alıp gidiyorsun. Oğlum olmadan yaşayamam” yazdığı öğrenildi. İstanbul’da yapılan otopsiden sonra cenazesi ailesi tarafından alınarak Diyarbakır’a götürülen genç kadın Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilirken ailesi kızlarının eşinden gördüğü şiddet sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Annenin isyanı
Nüştüman Çiçek’in Diyarbakır’daki annesi Makbule Karakaş kızının her gün kendisini cep telefonu ile arayarak, kocasıyla yaşadığı sıkıntıları aktardığını anlattı.

Ablama sürekli şiddet uyguluyordu
Barış Karakaş, ablasının intihar etmeden önce dövüldü-ğünü öne sürdü. Ablasının eyaşadığı sıkıntıları kendine anlattığını belirten Barış Karakaş, şunları söyledi: ”Askerden hava değişimine geldiğimde ablamlarda kalmıştım. 23 Nisan’da 02.30’da eniştem Yakup ile ismini bilmediğim amcası eve zil zurna sarhoş geldi. Sabah eniştem işe gitti ama amcası öğlen saat 12.00’ye kadar uyudu. O evde olduğu için ben de kaldım evde. O gittikten sonra ablam, eniştemle yaşadığı sıkıntıları bana aktardı. Ablam, eniştemin her akşam amcasıyla eve alkollü geldiğini ve bu durumdan rahatsız olduğun söyledi. Bu yüzden eniştemle ablam arasında tartışmalar, hatta kavgalar yaşanmış. Hatta bir seferinde eniştem ablamı dövmüş, yumruklamış. Olay yerine polis filan gelmiş. Ablam şikayetçi olmasına rağmen polis onları barıştırdıktan sonra gitmiş.” milliyet

Günah değil mi bu gencecik kadına:50:
22 yaşında gencecik biri, aslında okuyup meslek sahibi olacağı yaşlarda koca dayağına maruz kalmış bir taze:50:

Çok üzüldüm, evladım yaşındaki bir kızın hayatının yitip gitmesi burnumun direğini sızlattı. Şimdi sırf bu kızcağız intihar etti diye o kocanın tüm şiddeti yanına kar kalacak, hiçbir cezai işlem uygulanmayacak, o kızcağız kara toprağa girecek, adam birkaç ay sonra kendine yeni bir eş bulacak:50:

Bebesi annesiz büyüyecek, adam zerre umrumda değil, keşke yaptıkları cezasız kalmasa ama inşaallah o bebe merhamet sahibi bir kadının elinde büyür.

Kızlar,
lütfen hiçbirşeyi gözünüz görmüyorsa bile böyle acı olaylar size ibret olsun:50: önce okul, önce meslek kariyer, eş dediğin bulunuyor, nasılsa evleniyor insan ama önce ayaklarınızın üstüne basmayı, kendinize güvenmeyi öğrenmelisiniz.

Ve çocuğunuz için bile olsa şiddete katlanmayın, çocuğum babasız kalmasın düşüncesiyle yavrunuzu düşündüğünüzü, fedakarlık yaptığınızı zannediyorsunuz fakat yanılıyorsunuz, şiddet ortamında büyüyen çocukların ruh sağlığı bozuluyor, onlara iyilik değil kötülük yapıyorsunuz:50:

Aile biliyor ama değişen bir şey olmuyor . O kadar klasik bir durum ki , nasıl yani diye sorgulamıyoruz bile .

Keşke kendine kıymak yerine , karşına başka çözümler çıkabilseydi , görebilseydi .

Allah rahmet etsin , dilerim yavrusunu güzel bir gelecek bekliyordur .

hergün annesini arayıp söylediği halde neden ailesinin bişey yapmadığına takıldım

ayrıca resmi nikah çocuk olduktan sonra kıyılmış sanırım neden

hata hataları doğurmuş sanırım

ya da başka bişeyler var

22 yasinda ya, 22!!!
Cocugu babasiz kalmasin diye dayaklara katlanip, oglunu annesiz birakmis...
O ailenin duyarsizligi, o kadinin kocasi isterse oglunu alir korkusu, yasinin ufakligi, kendi ayaklari uzerinde duramamasi hepsi hepsi etmen...
Olan o guzeller guzeli kizla, yavrusuna oldu...
Evlilik evlilik diye delirmeyin, once okuyun, meslek edinin, guclu olun...
Eger bu kizcagiz o kocanin elini kolunu sallayarak o cocugu alayamayacigini bilseydi, belki su an yasiyor olurdu, cunku mahkeme o yastaki cocugu tabi ki annesine verirdi, ama kendine guvenemedi...Ne yapacagini bilemedi...
Giden gitti, kalanlara da yaziklar olsun...

Bu haberi BDV'nin en başına sabitlemek lazım.

Back