Daralıyorum onları gördüğümde

YİNE DE HABERLİ GELİNMELİ evet evladı ama o evde sadece evladı yaşamıyor.beklenti meselesine gelince evlatsa bu adaletli olunmalı herkese bir şeyler yapılmalı Sadece maddiyattan bahsetmiyorum ben her çocuğun gönlü edilmeye çalışılmali bu da haktır. Ayrıca gözünü sevdiğim Konu Sahibi hiç mi anlamadın adamın ailesine bu kadar bağlı olduğunu evlenmeden?benimki bağlı olmadığı halde Türkiyenin bir ucunda oldukları halde bazen idare ediyorum. ya bu deveyi güt yada çok yıpranmadan yıpratmadan çaresine bak

çat kapı gelinmesinden bende nefret ediyorum.evladının evine de mi haberli gelecek demişler.hayır evin düzenini sağlayıp temizliğini yapmak evladının işiyse ve ayıplayacakları kişi evlatlarıysa tamam çat kapı gelsinler lakin o evin düzeni ve temizliği için ayıplayacakları kişi gelin oluyor ve kişilerde başkaları için yaşayıp aman biri mi gelecek diye evini sürekli düzenli tutmak ve giydiklerine dikkat etmek zorunda değil.

Bak bu kısmına siddetle katılıyorum. Bu ameliyat mevzuu dışında normalde de bunu yapıyor olmaları can sıkıcı bende ayni dertten muzdaribim seninkiler 5dk ya diyorlarmis benimkiler habersiz paldir kuldur gece gündüz sabahın koru farketmez çat kapıda biterler. EE ben kapalı bi bayanim evde sort atlet dolaşırım makyaj yaparım koku surerim her dk ka eşarpla cilbapla gezmek zorunda miyim. Ev dağınık meselesi de öyle canım sıkkın olur is yapasim gelmez yatasim olur ama çat gelirler mecburum sanki sizi bu konuda çok iyi anlıyorum Allah dayanma gücü versin

Ben sizi anlıyorum oglunun evide olsa haber verilir bi tek oglu yaşamıyo o evde benim kocamda cok sevinir ailesi geldi mi hizmet eder benim için sorun değil bu ama para konusu eşin onlara para veremez cünkü evlisiniz üstelik borcunuz var aynı durumun beterini ben yaşadım kaynım için ev satıp düğün yapmışlar bir sürü altın takmışlar ama benim eşime bir kuruç yardım etmediler üstelik düğün kredisinden eşim annesine babasına abisine harclıklar dağıttı resmen düğün takılarımı bile annesi aldı kendine bilezik yaptı resmen takı takılırken başımızı beklediler daha bir sürü rezillik sonuç krediyi hala eşimle ben ödüyoz sıkıntıyı ben cektim resmen üstelik eşimin ailesinin durumuda iyi hiç ihtiyacları yok hala bizden isterler ac gözlüler resmen offf sinir geldi tepeme para konusunda taviz verme bence sen yinede saygıda kusur etme ailesini de konuşma eşine ters teper mazallah derslerine ver kafayı mesleğini al eline sonrada istediğin yere taşın

Evlenirken cok kardes olduklarini filan sakladilar galiba sizden; size sonradan kazik atilmis gibi bahsettiginize gore?
Ne bu siddet bu celal ya? Cok buyuk sorunlar, rencideler yasanmamissa, bu kadar tahammul edilmeyecek, gergin gergin yasayacak bisey yok.. Nefret kusmaya hic gerek yok.. Bu kadar igrendiyseniz ayrilin o zaman??
Simdi 'ben neler yasadim' diye baslamayin lutfen; ne yazdiysaniz onu yorumluyoruz..

Allah bildiği gibi yapsın diyeyim bol bol dua et sizden bişey istemesinler diye.eşinin ailesi yamukta olsa bi söz desen kıymetli olurlar.

sizin eşinizi çok sevdiğiniz kadar eşinizde sizi çok sevse bunlar olmazdı. eşin tüm parasını annesine vermeden yuvasını düşünürdü. tabikide bu ana kuzusuyla aynı çatı altında kalma. resmen sana işkence ediyo. seni sanki hizmetçi gibi almış her hafta köye gidelim ne demek. atanınca kocanı bir güzel boşayıp kapı dışarı edersin aklı başına gelir. birde kaynananın habersiz gelmesine karşı bir yöntem var çatlatmaya birebir. kaynananlar aradığında etrafı dahada dağıt üstünde açık ķıyafetler varsa hiç değiştirme. kaynanan bu ne hal derse sende bir iki saat önceden haber verseniz hazırlanırdım de. ayrı odaya gir ders çalış yani her seferinde bir iki saat önceden haber verseydiniz düzenimi değiştiremem sınav çok önemli de. boşuna umutlanma senin koca olacak sünepe seni ailesine iyice hizmetçi yapar.

daralıyorsun çünkü maddi anlamda sömürülüyorsunuz!
daralıyorsun çünkü görgü kurallarına uymuyorlar!
daralıyorsun çünkü ailenle kıyaslıyorsun!
daralıyorsun çünkü ailesiyle ortamdaki mutluluğunu, ikiniz başbaşayken göremiyorsun!
daralıyorsun çünkü eşinin onlara zaafı olduğunu düşünüp,bu zaafı çok güzel kullandıklarını düşünüyorsun
bu çünküler uzar gider............Ama şunu anlaman gerekiyor onlar ailesi ve ne olursa olsun asla kötü yanlarını görselerde kabul etmezler,bu hemen hemen hepimizin kabul edemediği bir durum olsada..........bazı durumları ufak kurnazlıklarla aslında çözümlendirebilirsin,mesela evin dağınık kalsın toplama,mesela hep borcunuz olduğunu her ortamda yerli yersiz belirt resmen ağla,ailenle kıyaslama unutma herkesin yaşantısı aynı koşullarda değil tecrübeler çok farklı,aynı ortamdayken sende eşinle mutlu görün ,asla ona ailecisin vurgusu yapma bu onlara daha çok iter,küsme özelliklede ailesi geleceği zaman....
hep söylüyorum aslında birazda bizlerde var kabahat, ne kadar çok ailesini kafaya takarsan o kadar çok değerleri artıyor eşte....

Abartıyorsunuz. Aile kalabalık, siz evlenirken de kalabalıktı, sizinle anlayışları farklı. Eşiniz ameliyat olmuş, haberleri varken ameliyattan, gelirken haber vermelerine lüzum yok, zaten geleceklerini tahmin etmeliydiniz. Görümce ve eltilerle hep komşuyuz, ve ben çok sakin bir aileden geliyorum, alışmak zor oldu evet bunu anlıyorum. bunun çözümü eşine söylemen. uygun bir anda anne yola çıkmadan bir alo deyin, haberimiz olsun. evde ders çalışıyoruz, uygun olmayabiliyoruz demesi. ama her dakika kapınızda değiller. İnsanın üstü başını toplaması çok büyük bir şey değil, üzerine uygun bir şey giyip çıkarsın. Anladığım kadarıyla sen ailesini istemediğini eşine kabul ettirme çalışıyorsun.

Haberli gelmek bizimkilere de öğretemediğim bir şey, yani yapmayabilirler ama bununla eşini mutsuz etme bence.

Bu kadar uzun mesajda size hak verdiğim tek nokta, araba alım satım işi. Bencede hiç bulaşmasın.
Onun haricinde ise çok iticisiniz ve bencilsiniz yok her hareketleri batıyormuş. Madem batıyor oğullarıyla evlenmeseydiniz.

Evladınızın tek başına yaşadığı bir ev değil ama orası. Dolayısıyla sizin de eviniz değil ve evet siz de misafirsiniz. Yani benim evime kendi annem de kayınvalidemde en azından bir kaç saat hatta mümkünse bir gün önce haber verip gelmeli.
Yoksa ben de cidden rahatsız olurum.
Başka misafirim olabilir, başka işim olabilir, ev dağınık olabilir vb. Ama annem babam da olsa bana önceden haber vermeli. Ayrıca ben annem babam da olsa bir şeyler ikram edebilmek isterim evde hiç bir şey olmayadabilir. Mutfakta bulaşık yığılı da olabilir. Yani benim dağınıklığımı yada özelimi hiç kimseye açma mecburiyetim yok.
Benim anneannem aynı şehirde bir sokak arayla otururdu. Anneannem arardı annemi ben size geleceğim akşama doğru kızım simit de alırım çay koy yeter derdi. Biz de ona göre ayarlardık her şeyimizi. Bana göre doğrusu bu.
Yani evlatlarınızın artık ayrı aileleri olduğunu da kabul etmek lazım yoksa gelinler kayınvalidelerle anlaşamıyor. Benim de evim sözü herkesi sinirlendirecek bir laf. Hayır o ev sadece karı koca varsa çocuklarınındır, nineler ve dedeler misafirdir aynı evde yaşamıyorlarsa.

Tavsiyen için sağol ama 'sünepe' kelimesi hiç olmadı canım

Maalesef bunu kavramış değiller.
Kaynanamla konuşmayı düşünüyorum.Aynen her şeyi söylicem böyle.haber vermeden gelmesinler bi daha

Sizin bu yaklasiminiz nedir peki? Milleti (yani bizi) elestirmek? Nicin? Sizle ayni dusunmedik ve hatasini soyledik diye mi?? Emin olun onun ve esinin iyiligi icin burdaki elestiriler.. Bu sekilde devam ederse kendi mutsuz olacak en basta.. Ama hatasini görmek yerine, aksi fikir bildiren herkese saldirmis ne guzel..
"Sen onlari bosver" tavriniz hos degil; yeniden belirteyim.. Varsa fikriniz, soyler cekilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…