- 2 Ekim 2009
- 1.663
- 135
-
- Konu Sahibi LimonluBahce
ayy canim baya motive oldum... tamam INSAALLAH yarindan itibaren markete gidip yesil cay(ki hayatimda 1 defa ictim),diyet biskuvi falan alcam ve porsiyonlarimi kucultucem ve dansima da daha dikkat edicem. INSAALLAH hedefimiz ayni bu ay (beraber) 6 kilo gelen ay da (yalniz ben)6 kilo verirsem ne ala. gel keyfim gel...
aslinda 55 kilo en iyisi fazla da zayif olmak iyi deyil. canim peki dondurma yemicekmiyiz? mesela ben cekirdeyi,gazli icecekleri cok seviyorum. yemicekmiyim onleri artik?
bende dans ederek çooook kilo verdim spor yaparken sıkıldığım zorlandığım çok olurdu bir gün açtım müziği geçtim aynanın karşısına başladım göbek atmaya hem spor hem rahatladım sinirli günlerede birebir 15 dkda ter içinde kalıyosun spor yapıyorum gibi hissetmiysunda kalkıp spor yapmak zoruna gittiginde iki göbek at tamm:)))hemde müzik ruhun gıdası oluyor:))
diyet bisküvi sevmiyorum aslında canım ben .. tadı tuzu olmuyo. oun yerine bir kase yoğurt yesen hepsinden iyi.
bir de her gün akşam 1 kase yoğurt bel bölgesindeki yağların gitmesine yardımcı oluyormuş gıda müh okuyan bi ark söylemişti ama düzenli olması lazımmış
evet canım fazla zayıflama bence de annem bana şuan 60 iyi daha verme diyor yüzlerin çöker diyor ama ben vermek istiyorum ..
dondurma tabiki yiyeceksin önceden 1 porsiyon yiyorsan( yaklaşık 5 top filan işte) şimdi 2-3 topla bitirmelisin .
ve ne sıklıkla yiyorsan mesela haftada 4 gün mü haftada 1-2 gün yapacaksın kendine ödül gibi düşün.
çekirdeği bence çıkar hayatından. ben 3 ay yemedim ki bende çok severim cildimde sivilceler bile azaldı
şöyle düşün bunu yemek bana ne kazandırıyo. şu ana kadar yedim yedim de ne oldu. bu hale geldim. peki bunu yemezsem ne kaybederim. peki bunu yersem ne kazanırım diye düşün herşeyde.
gazlı içecekleri de tamamen kaldır. ben de dayanamıyorum hele hele sıcak yaz günlerinde.
onun yerine bi maden suyu al içine biraz limon sık onu iç.
doğallarını seç yani.bi nevi sağlıklı yaşam gibi düşün..
ben 30 dk imkanı yok yapamıyorum neden bu kadar cabuk yoruluyorum
20 dkdan sonra gitmiyor kızlar yaa
bölmek istemiyorum çünkü tam yağ yakımına geçtği anlar oluyor
alışırım zannettim ama alışamıyorum yahu ben
1 saat dans edenler nasıl ediyor hangi müzikte ediyor. ben acayip yorulıyorum hopla zıpla
moralim bozuldu
önce yavaş başla, 30. dk dan sonra hızlan canım. ben kendimden örnek vereyim , çiftetelliyle veya daha yavaş oynayabileceğim müziklerle başlıyorum, sonra mezdeke açıyorum, en son da yabancı müzik veya roman havası açıp baya bi hızlanıyorum..
hemen 1 saat dans edecem diye kendini şartlandırma. 30 dk yapmaya çaliş bi kaç hafta. sonra 40 a çıkacak kendiliğinden.. sonra da 1 saati bile geçecek..
canimsin yaa... cok tesekkur ederim canim sagol her sey icin. INSAALLAH dediklerini uyguliycam.
bugun kalktim kepekli 1dilim ekmekle 1 sosis yedim. oglen pataes kizartmasi ama az yagliyidi yaninda da domates falan ekmek yok tabii ki. daha agzima obur cubur atmadim.
haaa bir de bugun yolda giderken tartildim 62 dediler ama inanmadim tabii ki 1kilo 200gr 2-3gune gitmez tabii ki. tartisi dijital deyildi bence yanlis tartdi beni. hep ayni tarti ile tartinmak lazim ki farkli cikmasin. bakalim.
aaa niye canim ya. sen cabucak hoplayib zipliyosan cabuk yoruluyosun. arkadasin dediyi gibi yavas-yavas havaya gir. once isinma haraketleri yap,elini kaldir sal falan boyle seyler,sonra mezdeke ve s. beni odadan cikarmasalar butun gun oynaya bilirim.
mrb canım tebrik ederim..
kaç ayda günde kaç dk dans ederek kaç kilo zayıfladın
biraz garip bi soru sorma tarzı oldu ama olsun
tamam tatlim oyle yaparim artik. sadece annem MASAALLAH patatesi cok guzel kizartiyo diye dayanamadim. patatesi kabugunu soyup hasliycam ki nisastasi da gitsin. eveeet dusununce urete biliyorum qaliba...
teşekkür ederim ama aldım tekrar platese taktım şu sıralarda:))
tam hatırlamıyorum 60 kiloya yakındım bir buçuk, iki ay gibi bir sürede 48 kiloya falan düşmüştüm..ama hrgün düzenli yaparak
Bende bi ara kolbastıyı öğrenmeye çalışırken vermiştim. Yemem içmem gayet yerindeydi ama her gün aynanın karşısına geçip kolbastı öğrenmeye çalıştım. Bi de baktım kilolar gitmiş..Eğer devam etseydim baya bi kilo verebilirdim ama ben hemen pes ettim.
kesinlikleee ..
çok k hidrat içeren besinleri dikkatli tükettiğimiz sürece vereceğiz insallah ..
bak ne buldum tatlım ..
Düşük glisemik indekse sahip besinler (40 ve daha düşük):
Kuru baklagiller, rafine edilmemiş tahıllar, süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler, greyfurt, erik, elma, kayısı, şeftali, portakal, mantar, biber, soğan, brokoli, karnabahar, domates ve kuruyemişler.
Orta düzeyde glisemik indekse sahip besinler (40-60 arası):
Haşlanmış patates, havuç, mısır, bezelye, beyaz unlu yiyecekler, makarna, pirinç, erişte, patlamış mısır, bulgur, üzüm, kivi, mango, muz, incir ve dut.
Yüksek glisemik indekse sahip besinler (60 ve daha yüksek):
Şeker, bal, pekmez, ananas, kavun, muz, patates, pişmiş havuç, tatlı kurabiye, kek ve beyaz ekmek.
bunlara göre ayarlayabilirsin yüksek olanları daha dikkatli tüketmelisin ..
bende bi ara kolbastıyı öğrenmeye çalışırken vermiştim. Yemem içmem gayet yerindeydi ama her gün aynanın karşısına geçip kolbastı öğrenmeye çalıştım. Bi de baktım kilolar gitmiş..Eğer devam etseydim baya bi kilo verebilirdim ama ben hemen pes ettim.
e sevdiyim seyler 40-60 arasi besinler. onlardanmi yesem acaba??? ama 40 ve daha dusuk olanlari tuketsek INSAALLAH daha saglikli oluruz.
a canım nıye dayandırdın kı? Bak ne guzel atmısın kıloları. Egzersızdense dans daha guzel bence. Hadı bızle devam et de yaz kılo kayıplarını.