Dans Ederek Kilo Verme Deneyimlerimiz

LimonluBahce

Kader Gayret’i Sever
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
379
21
Selam Kızlar,

Konuyu biraz acele ile açtım benzer konu açıldı ise araştıramadım ama 2 gündür diyetteyim tabi en kısa süre içerisinde kilo vermek için spor şart. Evde bisikletim var ama çok zorlandım, çok zoraki geldi. Yürüyüş yapmayı düşünüyorum ama bugün google a bakarken bir forumda bayanın dans etmenin (hızlı bir şekilde) yürüyüşten daha etkili olduğunu yazdığı bir makale okudum :26: Güya bu abla, bir ay yürüyüş, sonraki ay bir ay hergün dans etmiş ama dans ettiği ay daha çok kilo vermiş. Bu arada oryantal değil, disko klüp tarzı çalınan hareketli müzikler. Aranızda dans ederek zayıflayan var mı? Hareketin her türlüsü makbul gerçi, yan gelip yatmaya kıyasla ama.. Cidden etkisini görenler varsa; lütfen paylaşsın, sevgiler ....

kesinlikle!! geçen sene 3 ayda 17 kilo verdim ben yaptığım diyet ve günde 1 buçuk saat dansetmekti. o bir buçuk saatin içinde 20 dk oryantal yapıyordum.

bende çok faydasını gördüm kesinlikle hatta sadece o şekilde formumu koruyorum desem yeridir =)

dans ederken vücut eşit derecede kilo veriyo her bölümünden ve toksin atmayada birebir..

ama tabi canla başla dans etmeniz lazım biraz abartarak o zaman faydasını görürsünüz kesinlikle

birde ben bacaklarım kalın diye bacaklarımı streç filme sarıp dans ediyordum kesinlikle bacaklarımdada faydası oldu

kesinlikle!! geçen sene 3 ayda 17 kilo verdim ben yaptığım diyet ve günde 1 buçuk saat dansetmekti. o bir buçuk saatin içinde 20 dk oryantal yapıyordum.

diğer 1 saat 10 dk da hangi dansları yapıyordun canım ? bir de ara ara mı yoksa toptan 1.5 saat mi

Kesinlikle dans etmek zayıflatıyor...Hatta inanılmaz şekle giriyor vücüt..Düğünüme bir ay kala amcamın kızı bize gelmişti ve biz sürekli dans ediyorduk inan hiç birşey yapmadan sadece dans ederek 58 den 53 e düşmüştüm 3 hafta gb bir sürede...

salsa bachata falan çekici danslar ama oryantel clup tarzı danslar hiç bana göre değil ben napcam kursa mı gitsem acaba ama oda cok para ya.

ben de bir dönem her gece 2 saat dans ediyordum evde. mp3 çalarıma latin dans müzikleri atıp kulaklıkları takıp deli gibi dans ederdim. öyle ki su gibi olurdum terden. artık ağrılar girerdi karnıma. ama çok etkisini gördüm. gerçekten zayıflatıyor. ve şekilli oluyor vücudun. kıvrımların ortaya çıkıyor. kesinlikle dans et derim.

bende son 3-4 gündür dans ederek vücudumu sıkılaştırmaya ve şekile sokmaya çalışıyorum
inşallah faydasını görürüm

Latin dansları kursuna 1.5 yıl gittim yeni bıraktım. Haftada 2 gün ders vardı ve 4 gün dans gecesi. Hepsine katıldım. Çok sevdiğim için hiç birini kaçırmıyordum. Dansa başladığımda 79 kiloydum. Şimdi 65 oldum. Sadece dansla kilo verdim. Yani gece yarısı yarım ekmek yediğim günleri bilirim. Ama hiç kaçırmadan takip ettim. Dansı spor olarak görmedim hiç belki o yüzden sevmişimdir. Yoksa hayatta o kadar hareketi yapmazdım. Günde 4 saat dans ettiğim günler oluyordu. Bu arada şöyle bir şey var ki, dans gecesine gideceğim zamanlar az yerdim. Çünkü çok yiyince rahat dans edemiyordum. Mutlaka bunun etkisi vardır. 14 kilo verdim dansla ama şimdi bıraktım. Rejim yapacağım artık belki bir kaç ay sonra tekrar başlarım. Herkese tavsiye ederim.

*Kilo verdim
*Kambur duruşumdan kurtuldum.
*Köy ağası gibi yürüyüşüm kadınsı bir estetik kazandı.

Kısacası dans hayatımda çok önemli bir noktada :)

zumba süper bir dans ben 1 aydır oizikle dans ediyorum fayasınıda ejimleberaber gördüm

Aslında dans etmek bir bakıma gerçekten işe yarıyor zayıflama konusunda.Eğer dansın yanında egzesiz vb.şeyler yapılınca daha etkili oluyor tabikide birazcık yediklerinize dikkat etmelisiniz.Yiyeceklerin hepsini çoğu zaman hiç yağ kullanmadan yaptım karbonhidrat deposu yiyeceklerden de kaçındım hani vücudumda önce harcanacak bir enerji kaynağı yoksa yağlardan yaksın misali.
Benim programımda gündelik egzersiz programımda kendimce kapılıp dans edemediğim için yarım saat aerobik dansını tercih ettim tabiki bu aerobik başlangıç seviyesinde değildi yeterince hızlı bi tutumda hata hareketleri çözümleyemeyip saçma sapan hareketler yaptığımı hatırlıyorum Aslında dans etmek baya eğlendirerek enerji yakmamızı sağlıyor. Yanında eğer pilates yoga(kilo verme amaçlı olanlarından) callanetics vb. egzersizler birde üşenmeden heryere gidin çok fazla yürüyün özelliklede bisiklet sürün daha fazla kalori harcamanızı sağlamakla birlikte eğlendiriyorda. :)
Böyle bir programı bakalım ortalama 8 aydan beri yapıyordum azcık sabır işi gerçi ilk 4 ayda diyete yavaş yavaş alıştım yiyecekleri azalttm özellikle tatlıyı yavaşça kestim öncelerde günde 4-5 çikolata yerken 4 ayda 0'a indirdim.Eğer çok acıkırsanız kendinizi kandıracaksınız mesela koca kupa bardağı yeşil-elma-papatya çayları şekersiz kahve nescafeden denedim canım çektikçe kahve içtim çikolata ihtiyacınızı fena düşürüyor.
onun dışında gerekli meyve aman Allah'ım zayıflatıyor diye düşünmeyin .Meyvenin içinde bulunan fruktoz meyve şekeri karbonhidrat demektir.Porsiyonun dışına çıkmayın. Yatmadan öncede yemeyin
Birde hesap yapın kendi boy kilo oranınıza özellikle hesap ettirdiyseniz bazal metabolizmanıza , bakmadıysanızda hesaplayıcılarla hesap ettiriliyor.Normal oranda mesela günde 1300 kalori yakıyorsunuz hiç aktivite yapmadan.O kaloriyi geçmeyeceksiniz 1300 ise 800 ila 1000 kalorilik yiyecek yemelisiniz.Diyet listesi yapın demiyorum.Yemek yemeden önce tahmininizde mesela 100 gram makarna 330 kalori ise demekki bundan 100 civarı kalori yani 33 gram filan oda 3-4 kaşık gibi oluyor , yemelisiniz.Birde aç kalıcam diye korkup harıl harıl yemeyin mesela yemekten sorna maden suyu içicem dersiniz içtikten sonra yemek yeme istediğiniz olmayacak
Herneyse Konu çok uzadı nerden girdim nerden çıktım.Dans çok faydalı gençler 15 yaşındayım malum okul filan başımız epey dertte.163 cm boyundaym epey kısa olunca bide kilo verdiğiniz anlaşılmıyor beni en uyuz eden noktalardan bir tanesi 8 ay önce 62 kiloydum şuan 48 kiloyum Bakalım 14 kilo vermişim vay arkadaş Yinede az 14 ü 8 e bölünce ayda ortalama 2 kilo vermiş gibi oluyor Ama zaten ilk 4 ayı saymayalım diyet yapıyorum diye çikolata tatlı yutuyodum o ay 2 kilo verdiysem geri kalan 4 ayda 12 kilo diye düşünebilirz.Dedim ya azcık sabır işi cup diye zayıflanmıyor malesef Burdan diyet yapanlara sesleniyorum Allah sizi dilediğiniz kiloya dilediğiniz fiziğe kavuşturur inşallah cümleten kolay gelsin

kilo verip verdirmediğini bilemeem ama sıkılaştırdığı kesin 2 yıl önce 3 ay boyunca haftada 4 gün dans ettim bir saat ve ardından sıkılaştırıcı kremi mi sürdüm bilmiyorum sıkılaştırıcı kremin bi etkisi varmıydı ama dansın kesin vardı

dans etmek gerçekten çok etkili ben bundan 4 sene önce odamda kapımı kitler ayna karşısında saatlerce deli gibi dans ederdim ve 45 kiloydum dans etmeye başladıktan sonra hiç bir diyet yapmamama rağmen hızla kilo verdim.Sonra okul nedeniyle yurtta kalmaya başladım ve dans etmeyi bıraktım(dans ederken birini,n beni görmesinden utanıyorum) tam 68 kilo ya kadar çıktım şuan bu kilolarımı vermeye çalışıyorum.Siz siz olun eğer vaktiniz ve yeriniz varsa mutlaka dansa devam edin.

kesinlikle dans etmek inanılmaz ter attırıyor

ben geçen sene spor salonuna gittim, salonda haftada 1 gün oryantel seansı vardı,

normal günde yaptıgımız spordan daha fazla ter attırıyordu dans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…