Dambl...

antrenörcüm selam sana sorabilmek için siteye üye oldum daha önce benim problemime benzer sorular oldu ama net bir cevap göremedim süreklide takipteyim çocukluğumdan beri kalça problemim var yani üçgen denebilir arka kalça var fakat yanlar boş iki çocuk annesiyim doğum falan hiç etkilemedi yani yan kalçalar resmen çukur ve bacak kemiklerim üst tarafa göre daha ince amatörcede olsa spor yapıyorum hatta ağırlık denedim ama nafile eğer bana yapabileceğim bir yol gösterirsen sevaba girersin 37 yaşında hala bununla uğraşıyorum canım inşallah es geçmezsin sevgiler

bu hareketleri spordan sonra mı yapalım yoksa günün herhangi bi saati olabilir mi. bi de hızı konusunda bilgi verebilir misiniz :) ben ağır ağır yapıyorum

antrenörcüm selam sana sorabilmek için siteye üye oldum daha önce benim problemime benzer sorular oldu ama net bir cevap göremedim süreklide takipteyim çocukluğumdan beri kalça problemim var yani üçgen denebilir arka kalça var fakat yanlar boş iki çocuk annesiyim doğum falan hiç etkilemedi yani yan kalçalar resmen çukur ve bacak kemiklerim üst tarafa göre daha ince amatörcede olsa spor yapıyorum hatta ağırlık denedim ama nafile eğer bana yapabileceğim bir yol gösterirsen sevaba girersin 37 yaşında hala bununla uğraşıyorum canım inşallah es geçmezsin sevgiler

Hmm..Moralinizi bozmak istemem ama bu durum tamamen vücut yapısıyla ilgili..
Nasıl insandan insana kilo alan bölge değişiyorsa ve ya kas yapısı farklıysa bu da öyle bir durum.
Şunu deneyin ; yere yan olarak uzanın plates lastiğinin(en incesi) uçlarını birbirine bağlayıp bacaklarınızdan geçirin.
Üstteki bacağı lastik çekimine karşı koyarak yukarı doğru açmaya çalışın.
O noktadaki kasların toparlanmasını ve daha dolgun durmasını sağlayacaktır.
Her iki bacağa da uygulayın.
10 tekrar 3 set halinde.
10 kez yapıp dinlenin-10 kez yapıp dinlenin-ve tekrar 10 kez yapıp diğer bacağa geçin.
Düzenli yapmanız çok önemli çünkü vücut yapınız böyleyse değiştirmek zor olabilir ve vakit alabilir.

bu hareketleri spordan sonra mı yapalım yoksa günün herhangi bi saati olabilir mi. bi de hızı konusunda bilgi verebilir misiniz :) ben ağır ağır yapıyorum

Bu antrenman programı ayrı zamanlarda yapılmalı.
Mesela haftanın 3 gününü sadece bu çalışmalara ayırın.
Diyelim plates yaptınız,koştunuz,aerobik vs... bu çalışmalardan sonra yaparsanız verim alamaz kasları yormuş olursunuz...Önce yaparsanız yine aynı durum söz konusu.
En kötü sabah bir branş yapılır akşam bu çalışma yapılır...Ya da tam tersi..
Hız konusuna gelince ; yaptığınız doğru.
Yavaş yavaş , kaslar hissedilerek yapılmalı...Doğru nefesle beraber.

teşekkürler canım plates lastiği deyilde ağırlıkla yapsam nasıl olur daha önce denedim fakat daha çok erir diye korktum uzun yapmadan bıraktım

Bu antrenman programı ayrı zamanlarda yapılmalı.
Mesela haftanın 3 gününü sadece bu çalışmalara ayırın.
Diyelim plates yaptınız,koştunuz,aerobik vs... bu çalışmalardan sonra yaparsanız verim alamaz kasları yormuş olursunuz...Önce yaparsanız yine aynı durum söz konusu.
En kötü sabah bir branş yapılır akşam bu çalışma yapılır...Ya da tam tersi..
Hız konusuna gelince ; yaptığınız doğru.
Yavaş yavaş , kaslar hissedilerek yapılmalı...Doğru nefesle beraber.

çok teşekkür ederim

Antrenör biliyorum çok soru sordum ama bilen birini bulmak çok güzel:eek: Şimdiki sorum göğüs hareketlerini yaparken sütyeni çıkarmak gerekirmi? Ya da çıkarsak daha mı iyi olur? Bunu da cevaplarsanız minnettar kalırım.

Antrenör biliyorum çok soru sordum ama bilen birini bulmak çok güzel:eek: Şimdiki sorum göğüs hareketlerini yaparken sütyeni çıkarmak gerekirmi? Ya da çıkarsak daha mı iyi olur? Bunu da cevaplarsanız minnettar kalırım.

Rica ederim lütfen,elimden geldiğince yardımcı olurum seve seve.. yerimseniben
Aslında farketmez...
Ama genel olarak spor yaparken rahat sütyen kullanmaya çalışın

teşekkürler canım plates lastiği deyilde ağırlıkla yapsam nasıl olur daha önce denedim fakat daha çok erir diye korktum uzun yapmadan bıraktım

Ağırlığı yere uzanmış halde tek bacağın üstünde sabit tutma gibi bir şansınız var mı?

Antrenorcum, Bir sorum daha olacak lütfen kızma bize :teselli:

Ben göğüs hareketleri yapmaya başladım ayrıca koşuyorum da. 1 hafta oldu.

Ama göğüs yanlarım acımaya başladı bu iyiye mi işaret?

ben yanlış anlattım özr 3 kiloluk kum torbalarım var evde plates lastiği şu an yaşadığım yerde bulmam imkansız ancak şartsa netten getirtebilirim tşk

ben yanlış anlattım özr 3 kiloluk kum torbalarım var evde plates lastiği şu an yaşadığım yerde bulmam imkansız ancak şartsa netten getirtebilirim tşk

O halde sorun yok yerimseniben
Zaten bu çalışmalar ya lastikle ya kum ağırlıklarla yapılır
kaydirigubbakcemile5

bu hareketleri yaptıktan sonra kollarımda üst kısımda ağrı oluyor gerdirince falan normal midir

antrönör ben bu kalça çalışmasını daima 3 kiloylamı devam edeyim yoksa artırmak gerekirmi yada ek hareketler varmı bu arada psikolojikmi bilmiyorum sanki biraz gelişme var gibi en azından kalçam sertleşmeye başladı ama ben daha öncede buna benzer hareketler yapıyordum sanırım o yüzden yoksa bu kadar kısa sürede mümkün deyildir herhalde

antrönör ben bu kalça çalışmasını daima 3 kiloylamı devam edeyim yoksa artırmak gerekirmi yada ek hareketler varmı bu arada psikolojikmi bilmiyorum sanki biraz gelişme var gibi en azından kalçam sertleşmeye başladı ama ben daha öncede buna benzer hareketler yapıyordum sanırım o yüzden yoksa bu kadar kısa sürede mümkün deyildir herhalde

Bir süre aynı kiloyla devam edin..
Siz çalıştıkça kas 3 kiloyla zaman içerisinde zorlanmamaya başlayacaktır .
Mesela 7 dakika sonra bacaklarda yorgunluk hissetmeye başlıyorsunuz diyelim , düzenli çalıştıkça bu süre 10 dakikaya çıkacaktır.
En az 1 ay 3 kiloyla devam edin.
Sonra duruma göre artırılır. yerimseniben
Çalışmaların etkisini göstermesi de tamamen size bağlı.
Düzenli yapılması kadar doğru teknik yapılması da çok önemli.
Kas çalışmaya başladıkça daha kolay gelişecektir,toparlanacaktır
.

Antrenorcum, Bir sorum daha olacak lütfen kızma bize :teselli:

Ben göğüs hareketleri yapmaya başladım ayrıca koşuyorum da. 1 hafta oldu.

Ama göğüs yanlarım acımaya başladı bu iyiye mi işaret?

Ağrı olması çok normal.
Daha önce çalışmayan kaslarınızı düzenli çalıştırmaya başlıyorsunuz çünkü

Yukarıda yazdığım germe hareketleri ağrıları en aza indirecektir yerimseniben

antrenörcüm söylediğin gibi 3 kilo ile yaklaşık 1 aydır devam ediyorum kilo artırma yada yeni hareket ekleme zamanı geldimi başka bir konu başlığında kas geliştirmek için 1 gün hareket 1 gün dinlenme deniyor ben her gün yapıyorum bu konuda ne düşünüyosun canım birde benim söylemiştim bacaklarımda vücuduma göre ince bu hareketlerden sonra sanki dış bacak gelişirken içler eriyor yani diz altında problem yok problemli kısım bel ve diz arası sanki çaplık oluşuyo napabilirim cevaplarsan sevinirim yıllardır bununla amatörce uğraşıyorum bu kez bırakmaya hiç niyetim yok

yazmayı unuttum pardon zaten dışa basıyorum buda daha fazla belirginleştirdi demek istedim yani iç bacak kaslarınıda geliştirecek hareket önerebilirmisin

X