Dambl...

Merhaba canım..
Tek yapman gereken çalıştığın kiloyu düşürmek yani 2-3 kilo ile çalışmak.
Az kilo ile çok tekrar yaparak sıkılaştırman mümkün canım.
Düzenli şekilde yaptıkça sıkılaşma meydana gelecektir.
Şuan ki kas yapın daha fazla gelişmez bu şekilde çalışırsan,için rahat olsun yerimseniben

öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim
yalnız ben birşey anlamadım :uhm:
yani ben kollarımı sıkılaştırmayı da istiyorum ama şuanki asıl problemim ön kol bölgemde kas oluşmuş olması..hani erkekler nasıl kollarını sıkarlar da kas çıkarya...işte benim de aynen öyle oluyo..fitness'a başlayıp 2-3 kere kol aleti çalışmadan önce böyle değildi:eek:klava:
3 haftadır ön kol bölgesindeki kasları çalıştıracak hareketleri bıraktım ama hala geçmedi..eğer biraz daha geçmezse bir ortopedi doktoruna gitmeyi düşünüyorum:1no2:
kusura bakmayın sizi de fazla sıktım ama umarım anlatabilmişimdir..tekrar teşekkür ederim

öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim
yalnız ben birşey anlamadım :uhm:
yani ben kollarımı sıkılaştırmayı da istiyorum ama şuanki asıl problemim ön kol bölgemde kas oluşmuş olması..hani erkekler nasıl kollarını sıkarlar da kas çıkarya...işte benim de aynen öyle oluyo..fitness'a başlayıp 2-3 kere kol aleti çalışmadan önce böyle değildi:eek:klava:
3 haftadır ön kol bölgesindeki kasları çalıştıracak hareketleri bıraktım ama hala geçmedi..eğer biraz daha geçmezse bir ortopedi doktoruna gitmeyi düşünüyorum:1no2:
kusura bakmayın sizi de fazla sıktım ama umarım anlatabilmişimdir..tekrar teşekkür ederim

Canım oluşan kas için doktor birşey yapamaz.
Tek yapman gereken daha önce yazdığım gibi kas yapan değil sıkılaştıran programla çalışman.
Merak etme bir süre sonra normale dönecektir,panik yapma tamam mıyerimseniben

Tek yapman gereken daha önce yazdığım gibi kas yapan değil sıkılaştıran programla çalışman.

ayy normale dönecektir dedinizya gerçekten içim rahatladı kaydirigubbakcemile3
çok teşekkür ederim beklemekteyim
eğer geçerse size burdan bildiricem kaydirigubbakcemile2

slm arkadaşlar.bnde kollarımın görüntüsünden hiç hoşlanmıyorum.mafoldumbennapıcağımı şaşırdım açıkcası..
ılk bastakı "antrenör" arkadaşımızın yazdıklarını mutlaka uygulayacagım.bnm kollarım kilo alıp vermekten saldı kendını ayrıca göğüslerimde tabi.şimdide diyetteyım umarım kilo verirken dahada kötü olmazlar zaten moral bozucu dahada kötü olmasını istemiyorum:1no2:
arıca bu hareketlerden başka göğüs ve kol sıkılaşması için yapabiliceğim bişi varsa yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürlera.s.

Benim de dertlerim kollarımdan. Antrenör arkadaşımıza içten teşekkürler sunuyorum. Sevaba girdiniz çok. Dediklerinizi uygulayacağım...

a.s.

benim de kollardaki sıkıntım birtek arka kollarda diyebilirim,ön kısımda sarkma yok incelmesini isterim tabi ama kas olup şişmesindende duruyorum,normal haliyle bile kaslı gibi duruyo bende bazen fitness hocasının gösterdiği bu ön kol hareketlerini yapmıyorum bu arada kollarımda 4 cm incelme var nasıl bu kadar oldu hayret ettim :))

ben 16 yaşındayım ama kollarım vücuduma göre kalım inceltmek istiyorum aslında bu akşam ilk sayfadaki harektleri yaptım ayrıca göğüslerimide küçültmek istiyorum sizce bunları yapmaya devam ediyimmi yoksa kolarım dahamı kalınlaşır? antrenör yardım ederseniz sevinirim.. :)

ilk sayfada kollari sIkIlastirmak icin olan resimleri goremiyorum ben,cikmiyo bende :KK43:

yardimci olur musunuzz lutfennn :KK43:

Peki bu çalışmaları yapmak için en uygun zaman dilimi nedir. Mesela ben gece müsait oluyorum 12 den sonra falan bu saatlerde yapmamın sakıncası varmı acaba. Ben Göğüs sıkılaştırmak için çalışıyorum 2 kg dambıllarla. Önce ellerimi göğüs hizamda birleştirip birbirine doğru itiyorum, 2. olarak ellerimi duvara yaslayıp duvarı itmeye çalışıyomuş gibi yapıyorum, 3. olarak emekler pozisyonda şınav çekiyorum tam şınav çekemiyorum henüz, 4. olarak Yere düz uzanıp dambılları yukarı kaldırıp indiriyorum, indirirken dirseklerimi büküyorum, son olarak yine yerde düz yatıp dumbıllarla daireler çiziyorum sayılarını bilmiyorum yorulana kadar yapıyorum her hareketi. Nefes olayını ise hareketin zor bölümünde alıp kolay bölümünde veriyorum. Acaba doğru mu yapıyorum antrenör veya bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Bende önümüzdeki günlerde göğüs hareketlerine başlayacağım ama dambıllarım 5 kg.'lık başlangıç için çok mu acaba.

Konuyu okuyunca başlangıç için 2 kg.' lık dambıllardan mı almalıyım diye kararsız kaldım açıkçası.fisfisfis

Bende önümüzdeki günlerde göğüs hareketlerine başlayacağım ama dambıllarım 5 kg.'lık başlangıç için çok mu acaba.

Konuyu okuyunca başlangıç için 2 kg.' lık dambıllardan mı almalıyım diye kararsız kaldım açıkçası.fisfisfis

5 kilo başlangıç için fazla olur , 2 kilo ideal yerimseniben

Peki bu çalışmaları yapmak için en uygun zaman dilimi nedir. Mesela ben gece müsait oluyorum 12 den sonra falan bu saatlerde yapmamın sakıncası varmı acaba. Ben Göğüs sıkılaştırmak için çalışıyorum 2 kg dambıllarla. Önce ellerimi göğüs hizamda birleştirip birbirine doğru itiyorum, 2. olarak ellerimi duvara yaslayıp duvarı itmeye çalışıyomuş gibi yapıyorum, 3. olarak emekler pozisyonda şınav çekiyorum tam şınav çekemiyorum henüz, 4. olarak Yere düz uzanıp dambılları yukarı kaldırıp indiriyorum, indirirken dirseklerimi büküyorum, son olarak yine yerde düz yatıp dumbıllarla daireler çiziyorum sayılarını bilmiyorum yorulana kadar yapıyorum her hareketi. Nefes olayını ise hareketin zor bölümünde alıp kolay bölümünde veriyorum. Acaba doğru mu yapıyorum antrenör veya bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Yeter ki egzersiz yapın saati önemli değil ..
Nefes tam tersi olmalı.
Kolay bölümde nefes alınır ve zorlanılan bölümde nefes verilir
yerimseniben
Mesela yere yatıp dumbelları yukarı indirip kaldırıyorum demişsiniz ya yukarı kaldırırken nefes vermeli indirirken nefes almalısınız

Yeter ki egzersiz yapın saati önemli değil ..
Nefes tam tersi olmalı.
Kolay bölümde nefes alınır ve zorlanılan bölümde nefes verilir
yerimseniben
Mesela yere yatıp dumbelları yukarı indirip kaldırıyorum demişsiniz ya yukarı kaldırırken nefes vermeli indirirken nefes almalısınız

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Bakalım düzenli olarak çalışıyorum inşallah 1 beden de olsa küçültebilirim bu göğüsleri. kaydirigubbakcemile5

ben 2 kglik aldım ve antrenör arkadaşımzn dediklerini bugün uyguladım :) ellerim titredi bazen yaparken acaba başlangıç için çok mu aldım, zamanla bu yağlar kas olmasın sonra erimez de dedim içimden :) ama başlangıç için 2 kg ideal demiş antrenörümz. bakalım, ilerleyen günlerde göreceğiz, her gün bu tekrarları yapmaya dikkat edicem ben de. bu arada yaşım da 21 yani gelişim dönemini geçmiş bulunuyorum herhalde bir sorun çıkmaz. her gün mü yapsam bir gün dinlenip mi bi fikri olan var mı..

ben 2 kglik aldım ve antrenör arkadaşımzn dediklerini bugün uyguladım :) ellerim titredi bazen yaparken acaba başlangıç için çok mu aldım, zamanla bu yağlar kas olmasın sonra erimez de dedim içimden :) ama başlangıç için 2 kg ideal demiş antrenörümz. bakalım, ilerleyen günlerde göreceğiz, her gün bu tekrarları yapmaya dikkat edicem ben de. bu arada yaşım da 21 yani gelişim dönemini geçmiş bulunuyorum herhalde bir sorun çıkmaz. her gün mü yapsam bir gün dinlenip mi bi fikri olan var mı..

Titreme normal
haftanın 3 günü yeterli.
1 gün yapıp ertesi gün dinlenin....
Örneğin ; Sadece Pzt-Çarş.-Cuma yapabilirsiniz
Yaşınızda sorun yok
yerimseniben

Sevgili Antrenor, sana sorum olacak izninlen.
Benim de göğüs problemim var ve koşu ile toparlamabileceğini duydum. streçle sardım dün göğsümü sardım ve koştum dışarıda. akşam vakti epeyce soğuk oluyor hiç terlemedim ve terlemeden acaba mümkün olur mu?
Ya da sen ne önerirsin?
:uhm:

Göğüs toparlanınca 1 beden filan küçülür mü???

Bayanlar için göğüsü toparlamanın en iyi yolu butturfly diğer adıyla polaris dediğimiz çalışmadır.
butterfly2.jpg

Bu alet olmadan diğerlerini parklardaki aletlerde çalışıyorum. Artık göğüs kaslarımı daha çok hissediyorum...

Sanırım spora yazılmam lazım gene :S

X