İyi de toplumumuzun gerçeği bu ataerkillik ve sonucunda gelen dul kadın kavramı.
Burda boşanıyorum, yeni işyerimden durumu nasıl gizlerim, rahatsız edilmek istemiyorum diyen kadına kim "aaaa çok gerikafalısın böyle şeyler 1950lerde kaldı" yazabildi?? Flört etmek isteyen boşanmış kadınlara medeni durumunu hemen söyleme adamın niyeti belli olsun yazanlar var ya tek laf edemem haklılar.
Şimdi burda aşağılanan, değer görmeyen kadınlar evli olmasalar bile "çok emek verdim ... yıllık ilişki" yazmıyorlar mı? Bu kafada biri şiddet görse bile boşanır mı? Boşanmaz. Buraya açılan konuların %90ında adam ilgisiz, sevgisiz belli ama kadın ya çocuk için katlanıyor ya da adam kendisini sevsin diye kendini paralıyor. Afedersiniz ama toplumumuz kadınları gayet yapışkan. Beni istemeyeni ben hiç istemem diyen kadın çok çok az gördüm. Kaldı ki çocuk varsa kadın çok mücadele ediyor.
Toplumumuzu gerçekleri bunlar. İsveç'te Norveç'te yaşamıyoruz. Aksini iddia eden varsa alıntılasın lütfen.
HayırKizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum
Evet Norveç'te yaşamıyoruz. Bizim ülkede disarida, iş hayatında erkekler daha fazla. Dolayısıyla onların bakış açısı nasılsa toplumun düşüncesi de o olmuş. Şimdi onlar boşanmış kadın hakkında bazen ön yargili oluyorlar ve biz buna kızıyoruz ama kadınların olduğu bu forumda da aynısını yapıyoruz.İyi de toplumumuzun gerçeği bu ataerkillik ve sonucunda gelen dul kadın kavramı.
Burda boşanıyorum, yeni işyerimden durumu nasıl gizlerim, rahatsız edilmek istemiyorum diyen kadına kim "aaaa çok gerikafalısın böyle şeyler 1950lerde kaldı" yazabildi?? Flört etmek isteyen boşanmış kadınlara medeni durumunu hemen söyleme adamın niyeti belli olsun yazanlar var ya tek laf edemem haklılar.
Şimdi burda aşağılanan, değer görmeyen kadınlar evli olmasalar bile "çok emek verdim ... yıllık ilişki" yazmıyorlar mı? Bu kafada biri şiddet görse bile boşanır mı? Boşanmaz. Buraya açılan konuların %90ında adam ilgisiz, sevgisiz belli ama kadın ya çocuk için katlanıyor ya da adam kendisini sevsin diye kendini paralıyor. Afedersiniz ama toplumumuz kadınları gayet yapışkan. Beni istemeyeni ben hiç istemem diyen kadın çok çok az gördüm. Kaldı ki çocuk varsa kadın çok mücadele ediyor.
Toplumumuzu gerçekleri bunlar. İsveç'te Norveç'te yaşamıyoruz. Aksini iddia eden varsa alıntılasın lütfen.
Evet Norveç'te yaşamıyoruz. Bizim ülkede disarida, iş hayatında erkekler daha fazla. Dolayısıyla onların bakış açısı nasılsa toplumun düşüncesi de o olmuş. Şimdi onlar boşanmış kadın hakkında bazen ön yargili oluyorlar ve biz buna kızıyoruz ama kadınların olduğu bu forumda da aynısını yapıyoruz.
Hmm boşanmış kadın, kim bilir niye boşandı?
Hmm boşanmış adam, kim bilir ne yaptı da karısı onu boşandı.
İkisi de aynı derece çirkin. 1. ye kızıp 2 yi söylemek tutarlı değil. O da aynısının laciverdi iste.
Boşanmak erkek için de zor. Kurulu düzeni bozmak, çocuğunu akşam işten gelince değil de sadece mahkemenin izin verdiği kadar görebilmek vs.
Burada daha çok mağdur olan kadınlar konu açıyor ama bu demek değil ki, her zaman çabalayan sadece kadınlar ve ya boşanmada kusurlu olan hep erkek.
Ben evlendim. O zamanlar 9 yaşında şimdi 14 yaşında olan bir kızı da var. Ailem ben güvendiğim, mutlu olduğum için olumlu karşıladılar. Ablalarım da evli ama Her konuda eşimi örnek gösterirler.Kizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum
Benim kanım biraz deli akıyor evlenirdim. Boşanma gerekçesini öğrendikten sonra tabii kiKizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum
Valla bırakır, bırakıyor. Zaten o raddeye gelmişse , kadın bırakmak istiyorsa adam da bırakıyor demektir. Eşimin kızının annesi iyiki bırakmış adamı :))) benim karşıma çıktı bu insan. Şükür ki onunla karşılaştım. Ya bi kadının eşim gibi bi erkekle ne derdi olabilir ki diyorum ama karakterlerin uyumu söz konusu. Her iki taraf da çok iyi olsa, olmayınca olmuyor bazı şeyler.Hayır;
Şöyle ki; hiçbir kadın güvenilir sadık evine bağlı kötü alışkanlığı olmayan kocasını bırakmaz. Çok istisnai durumlar hariç. Yani aa evlenmiş ayrılmış ne olacak meselesi değil bu. Önemli olan ayrılma sebebi. Eski eşinden olmasa da en azından tarafsız bir ortak tanıdıklarından öğrenmeye çalışın.
Valla bırakır, bırakıyor. Zaten o raddeye gelmişse , kadın bırakmak istiyorsa adam da bırakıyor demektir. Eşimin kızının annesi iyiki bırakmış adamı :))) benim karşıma çıktı bu insan. Şükür ki onunla karşılaştım. Ya bi kadının eşim gibi bi erkekle ne derdi olabilir ki diyorum ama karakterlerin uyumu söz konusu. Her iki taraf da çok iyi olsa, olmayınca olmuyor bazı şeyler.
Umarim o iş yerindeki gibi insanlarla bir daha hiç karsilasmazsiniz cocuklarinizla çok güzel gunleriniz olur:) aslında tartışmak falan da değil niyetim. Sadece kendimce yanlış olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim.Siz de çok haklısınız düşüncelerinizde. Olması gereken sizin düşündükleriniz. Keşke. Ama maalesef ki hayatın gerçekleri öyle değil. Çok istisnalar hariç erkekler kolay kolay boşanmıyor eşlerinden. Kadınlar da öyle. Ama erkek konforundan vazgeçemediği için boşanmıyor. Kadınlar ise canına tak dediği için boşanma kararı alıyor. Yine belirtiyorum istisnalar hariç. Boşanan kadının toplumdaki yerine girmeyeceğim bile çünkü hiç umrumda değil o çirkin insanların çok çirkin düşünceleri. Ben biri üniversitede biri ilkokulda 5 yıl önce boşanmış ve tek başıma hayat mücadelesi vermekte olan bir anne olarak kim benim için ne düşünmüş bana ne gözle bakmış ağzının payını herkese veririm umursamam. ki en acısını yaşadım önceki işyerimde aldım çantamı çıktım. Ama demem o ki hiçbir kadın iyi kocasını bırakmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?