• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlenmis ayrılmış bir erkekle evlenir misiniz ?

Umarim o iş yerindeki gibi insanlarla bir daha hiç karsilasmazsiniz cocuklarinizla çok güzel gunleriniz olur:) aslında tartışmak falan da değil niyetim. Sadece kendimce yanlış olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mantıklı olan sizin dile getirdikleriniz ama işte şu amalar olmasa keşke hayat sizin dediğiniz gibi olsa. Herşey o kadar güzel olurdu ki. İnşallah olur nesiller değiştikçe.

Ne güzel. allah benim de karşıma inşallah iyi ki diyeceğim birini çıkarır. Çünkü çok yoruldum artık. Ama Kimseye de güvenemiyorum.
Dilerim , çok şükür diyebileceğiniz o kişi çıkar karşınıza. Eşe karşı sorumsuzluklar neyse de çocuğa karşı olanlar kabul edilir değil.
Misal Eşimin kızı bizde şu an. Mahkeme kararına uygun görüşme yoktur bizde .ortalama yılın yarısı annedeyse öteki yarısı bizdedir. Ne zaman ne kadar isterse kalır bizde . Evlendiğimiz yaz bile üçümüz birlikte tatile gittik. Sonraki yaz da gittik yine . Zaten 2 yıl oldu evleneli . Eşimle tanışma sürem kızıyla olandan 2 gün fazla . 5 yıldır birlikteyiz .
Anne - babalar veya 2. Eşler, yetişkin olabilirsek çocuklar daha sağlıklı ortamda büyürler. Bunu sağlayabilmek önemli.

Bu platformda okuduklarımizdan ve reelde gördüğümüz örneklerden anladığımız kadarıyla türk kadını boşanmamak için çok direniyor.

Aldatılan,dayak yiyen, bin türlü hakarete uğrayan, psikolojik şiddetle sindirilen, kaynanası ve kayınpederi tarafından itilip kakılan kadınlar bile boşanmamak için "kocam özünde iyi bir insandır" diyerek kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar.

Şu durumda boşanmış bir adamdan şüphelenirim. Ne yaptı da boşandı acaba diye?

Kiracimizi eşi bin kere aldattı. Boşandılar. Adam kadın için diyor ki sinir hastasıydi o sebepten boşandım. Kadını kendisi sinir hastası etmişti aslinda.

Yani kimse çıkıp da ben şunu şunu yaptım da boşandık demez.

Ha boşanmalarda daima erkek mi suçludur. Hayır. Aksi illaki vardır. Ama yüzde 95 oranında erkekte sorun vardır..

Umarım sevgilin yüzde 5 lik kısımdadır .

Ben ailemin rızasını almadan evlenmezdim. Ve babam da dahil kimseye sonuna kadar güvenmem. Kendime bile.

Boşanmış erkekle evlenip mutluluğu yakalayan kadınlar elbetteki var; ancak bu ender rastlanan bir durum. Hiçbir kadın yuvasını kolay kolay yıkmaz. "Sonuna kadar güveniyorum" diyerek; büyük düşünmeyin, büyük konusmayın. Risk alıp evlenmeye karar verir de, beklemediginiz bir durumla karşılaşırsanız, karşınıza aldığınız ailenize mahçup olmayın. Katiyen ailenizi karşınıza almayın.

İyi de toplumumuzun gerçeği bu ataerkillik ve sonucunda gelen dul kadın kavramı.

Burda boşanıyorum, yeni işyerimden durumu nasıl gizlerim, rahatsız edilmek istemiyorum diyen kadına kim "aaaa çok gerikafalısın böyle şeyler 1950lerde kaldı" yazabildi?? Flört etmek isteyen boşanmış kadınlara medeni durumunu hemen söyleme adamın niyeti belli olsun yazanlar var ya tek laf edemem haklılar.

Şimdi burda aşağılanan, değer görmeyen kadınlar evli olmasalar bile "çok emek verdim ... yıllık ilişki" yazmıyorlar mı? Bu kafada biri şiddet görse bile boşanır mı? Boşanmaz. Buraya açılan konuların %90ında adam ilgisiz, sevgisiz belli ama kadın ya çocuk için katlanıyor ya da adam kendisini sevsin diye kendini paralıyor. Afedersiniz ama toplumumuz kadınları gayet yapışkan. Beni istemeyeni ben hiç istemem diyen kadın çok çok az gördüm. Kaldı ki çocuk varsa kadın çok mücadele ediyor.
Toplumumuzu gerçekleri bunlar. İsveç'te Norveç'te yaşamıyoruz. Aksini iddia eden varsa alıntılasın lütfen.
Ben yazacaktım da üşendim. Ama konuya yaptığım yorumda benzer cümleleri görebilirsin.

Senin ağzına sağlık.

Bu ataerkil toplumda boşanmaların hatasını erkeklerde bulmak ayrıştırmak değil;tespittir.

Çevremize bakalim. Her 10 boşanmanın 9u erkeğin şiddeti, aldatması,ailesi...

Ben cinsiyetçi degilim. Ben realistim. Gördüğümü söylüyorum. Aksini iddia eden akşam haber bültenlerine baksın. Hiç yoksa en azindan 2 kadın cinayeti vardır.

Kizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum:KK64:
Evlenmezdim. Senin için ilk olan herşey onun için hep tekrar olacak kolay olmasa gerek yani

Evlenmezdim eşim benden önce biriyle nişanlanmış ayrılmış şimdiki aklım olsa duyduğum an vazgeçerdim. Çünkü cidden bir kadın bir adamı terkediyorsa altına mutlaka bir sebebi vardır. Şimdi kendi kendime diyorum ‘eski Nişanlısı akıllı kadınmış terketmiş bu malı, bende salak gibi evlendim’ diye.

Evlenirim tabi duruma bağlı, ayrılık sebebine bağlı olarak. Ama senin yaşında değil, kusura bakma. 21 yaşındasın daha hayatın acıklı cilvesiyle de pek karşılaşmamışsın belli, sonuna kadar güvendiğini falan iddia ediyorsun ben bu devirde babama bile sonuna kadar güvenmem ayol.

Zaten iyi olsaydı ilk kadın boşamazdı toplumumuzda bir bayan kolay kolay yuvasını bozmaz erkek kurulmadığı surece

kadınların hepsi sütten çıkmış ak kaşık mı?

aldatan evli kadınlar da var.

benim sevgilim evli bir kadınla aldattı kocası boşandı. sonra da adam başka biriyle evlenmiş. demek ki yamuk olan taraf kadın adam değil mesela bu örnekte.

Yıllar önce yaşlı bir teyze “ asla boşanmış adamla evlenme kızım, kadınlar çok kötü değilse kocalarını bırakmaz” demişti..genelleme yapmak tabiiki doğru değil ama forumda da gördüğüm kadarıyla kadınlar sonuna kadar mücadeleyi bırakmıyor.

Ben aşık olduğumda mantığım devredışı kaldığından evlenirdim :)) fakat şuan ki aklımla daha önce hiç evlenmediysem durup düşünürdüm.

Ailenize kızamadım..sanırım yerlerinde olsam aynı tepkiyi verirdim.

Kizlar aileniz kesinlikle istemese bile sonuna kadar guvendiginiz artık bu dediginiz insan evlenmis ayrılmış olsa ve sirf bu yuzden aileniz istemese yinede onunla evlenir miydinız fikirlerinizi merak ediyorum:KK64:
Neden eşinden ayrıldığına göre değişir bence.

Hiç bi kadın durduk yere boşamaz adamı diyor bi çok kişi. Hep kadınlar mı boşuyor bu adamları? Tüm kadınlar mükemmel ama onları bu hale getiren erkekler, öyle mi? Yorumları okudukça bu kadar da olmaz diyorum.mesela Kadınlar kötüdür de adamlar artık yapamıyordur da ondan boşanıyorlardır belki de. (Burda konu açan ve şiddetin bir tek türüne dahi maruz kalan kadınların hikayelerini gözardı ederek söylüyorum bunları )

Önemli olan boşanmış olması değil, neden boşandığı. Gidin boşanma dosyasına bakın. Benim kadın-erkek bu durumda olanlara ilk tavsiyem bu. Dosyaya bakın.
Boşanma dosyasına bakmak bir işe yaramaz işinden ötürü ben bana zarar verir korkusuyla anlasmali boşandım ki herşeyi yaşadım şiddet hakaret vs... Aldatma da vardır hatta belki şimdi puzzle parçaları koydugumda ama ispatını yok o konuda hatta kendisi o kadar çok korktuki boşanma davasını anlaşmalı olduğu halde elimdeki delilleri kullanmayim diye 10 binlik avukat tuttu ..ve kendisi açtı..çünkü benim açacak param yok eğer ben açarsan çekişmeli olur delilleri kullanırım dediğim için yani boşanmış biriyle evlenmek büyük risk

Benim enistem daha onceden evlenip bosanmis. 4 yil evli kalmis ve yurumemis. Bu evlilikten cocugu yok. Kizkardesimle de 6 yillik evliler ve gayet mutlular. Enistemin durumunda eski karisinin asiriya kacan luks harcamalari anlasmazliklarin baslamasina sebep olmus. Enistem kadinin her borcunu odemis, okul borclari da dahil. Siddet hakaret olmamis. Kizkardesim evlenip bosanmis deyince bizde bir acaba dedik ama kizkardesimin secimiydi sonucta karismadik. Iyisine durustune denk gelmek lazim ama kadinlar tarafindan da somurulen erkekler var bu da unutulmasin. Her kadin melek degil. Burda oyle yorumlar var ki sanki hep kadinlar hakli. Her bosanmis erkekte kotu degil. Ama iyice dusunmek tartmak lazim, kolay verilecek bir karar degil.

Boşanma dosyasına bakmak bir işe yaramaz işinden ötürü ben bana zarar verir korkusuyla anlasmali boşandım ki herşeyi yaşadım şiddet hakaret vs... Aldatma da vardır hatta belki şimdi puzzle parçaları koydugumda ama ispatını yok o konuda hatta kendisi o kadar çok korktuki boşanma davasını anlaşmalı olduğu halde elimdeki delilleri kullanmayim diye 10 binlik avukat tuttu ..ve kendisi açtı..çünkü benim açacak param yok eğer ben açarsan çekişmeli olur delilleri kullanırım dediğim için yani boşanmış biriyle evlenmek büyük risk
Boşanma dosyası gerçekleri yansıtmayabilir, katiliyorum. Kimbilir hangi psikoloji ile anlasmali yada cekismeli bosanma yasandi.

Hiç bi kadın durduk yere boşamaz adamı diyor bi çok kişi. Hep kadınlar mı boşuyor bu adamları? Tüm kadınlar mükemmel ama onları bu hale getiren erkekler, öyle mi? Yorumları okudukça bu kadar da olmaz diyorum.mesela Kadınlar kötüdür de adamlar artık yapamıyordur da ondan boşanıyorlardır belki de. (Burda konu açan ve şiddetin bir tek türüne dahi maruz kalan kadınların hikayelerini gözardı ederek söylüyorum bunları )

Katılıyorum. Benim ailemde mesela boşanan erkekler var.. Onlarin da bana göre çok geçerli sebebleri vardı.

ailenizi dinleyin..
başka erkek mi kalmadı Allah aşkına!!
kimseye de sonuna kadar güvenmeyin!

Evlendim mutluyum basta tabikide sıkıntısini yasadim bunun ya bilmiyorum simdiki aklim olsa yine yaparmiydim cunku bazen karsidakinin tecrubesi agir gelebiliyo ama zamanla astim yoruldummu yoruldum yinede seviyorum esimi artilarida var cunku kaybetme korkusu var yine ailem yikilmasini dusunuyo farkediyorum yani lafin kisasi evliligin kotu olacaksa ilk evliligini yapmis biriylede evlensen kotu olabilir nasip kismet birazda

Back
X