daha evlenmeden..

Lütfen arkadaşlar yanlış anlamasın; sakin sakin sakin doğuya gitme. Ankarali biri nasıl yapar orda? Bende doğulu sayilirim ve sulalecek Ankaraya kactik. Ne olursa olsun dogudan vazgecmiyosa ayrilmalisin. Aşireti de iyi bilirim. Sakin ama sakin.....

Bence biraz daha zamana bırak. Şehir dışında aşiretinden uzak olalım gibi bir düşüncen var, illa ki kültür farklılıkları vardır. Kendi ailenden çıkıp kocanın ailesine girmek çok kötü. Orta bir yerde otursanır kendi ailenden çıkıp kendi yuvanı kurmuş olursun ama... Yani giderse görüşemeyeceğinizi sen biliyorsun ama erkek arkadaşın düşünemiyor mu? Senin onu düşündüğün kadar o seni düşünüyorsa daha batı da bir ili tercih edebilir. Sana ayrıl diyemem ama senin yerinde ben olsam bu ilişkiyi yürütemezdim. Sonuçta huzurlu olmam ruh sağlığımın iyi olması, iyi bir kocadan daha önemli benim için.

Siz çalışıyor musunuz? Eğer sizde memursanız şark görevinizi vanda yaabilirsinz maxsimum 5 yıl kalıp tekrar batıya gelirsiniz. Tabii bunları önceden sevgillinizle konuşun. Mutlu bir ilişkiniz varsa bu nedenle bitirmeyin derim ben.

Yok bende eminim yaşayamam, yasayabiliyor olsam da niye yasayayim ki? Mecbur muyum? Zorlamak zorunda mi? Bencillik olduğuna karar verdim onun bu yaptığının. Kendi babasi gelinini oğlunu yaninda görmek istiyormuş diye inat ediyor. Sanki benim ailem istemez. Her turlu ailemin karsisinda duracagim senin icin diyor ama oraya gitmemeyi goze alamiyor iste.(ailesinin beni istemeyecegini ikimiz de biliyoruz) Yok gercekten sinirim büyüdü içimde iyice.

Memur değilim okuyorum, okulumun bitmesini bekliyorduk evlilik için. Mutluyuz ama mutluluk yetmiyor işte. Bugun tam anlamiyla öğrendim bunu

Sevgiliniz doğulu olduguna göre aşiretler de.. Dogulular % 90ı kendilerinden kız alırlar. Hala kizi amca kizi dayi kizi vs.. kızlar yabancıya gitmez, erkekler de ayni sekilde. Seni istemezler haberin olsun.

Beyefendinin bu konudan kaçmalari sonucu hicbir sey bilmiyorum. Ailesiyle benim aramda kaliyor sürekli ve maesef sececegi taraf belli. Ayrilmaktan hic korkmamistim bu gune kadar doğru düzgün ama şimdi.. belki de zorlamamaliyim

Neden Van?
Neden onun ailesinin yanı?
Ortada bir şehir olsa daha iyi olmaz mı?
Van ile Ankara arasında bir yer gibi?
Bence çok büyütülecek bir konu değil. Sevgilinizin anlayışlı olması lazım.
Ve ben Van'a atandıktan sonra şehir değiştireceğini hiiiiç sanmıyorum.

Sevgiliniz doğulu olduguna göre aşiretler de.. Dogulular % 90ı kendilerinden kız alırlar. Hala kizi amca kizi dayi kizi vs.. kızlar yabancıya gitmez, erkekler de ayni sekilde. Seni istemezler haberin olsun.
Biliyorum onu, biraz da o yüzden istemiyorum. Ama vazgecmek de kolay değil. Niye baglandim bu kadar off

karşısında durucam olayı külliyen yalan problem olacağını biliyo madem seni niye burunlarının dibine sürüklüyo ? bence sen bu adamı boşver kendi kültüründen biriyle birlikte ol. hoş zaten yaşın da daha çok küçük, karşına ne biçim adamlar çıkar ben buna mı baktım dersin.. yaş ilerleyince ufkun açılıyo daha sağlıklı seçimler yapıyosun emin ol onların içinde onlar gibi büyümeyen biri harap olur bize saçma gelen bir sürü adetleri var. sevgilin nasıl bi ailede bilmiyorum gerçi ama mesela babasının yanında kocana gülümsesen terbiyesizlik diyecek tipler var, bizim vanlı komşu vardı kocasının yanına oturamazdı arabada da ön koltukta oturmak saygısızlıkmış kadın asla öne oturamazmış.

Iki sehiri de gormus biri olarak,van size kucuk gelebilir.hele asiret vs dediniz,baya caniniz sikilacaktir bu mevzularda.bide eger bi kere kapagi memleketine attiysa kendisi istese bile ailesinin kolay kolay onu birakacagini sanmiyorum canim

Beyefendinin bu konudan kaçmalari sonucu hicbir sey bilmiyorum. Ailesiyle benim aramda kaliyor sürekli ve maesef sececegi taraf belli. Ayrilmaktan hic korkmamistim bu gune kadar doğru düzgün ama şimdi.. belki de zorlamamaliyim

Arada kalması çok kötü. Yetişkin bir erkek taraf tutmaz ama nerede çalışmak istediğinin nerede yaşamak istediğinin kararını verebilir. Ayrılmaktan korkma neden korkuyorsun ki? İlerde ailesine girdiğinde ailesi seni ezince "ama onlar benim ailem" diye onların tarafını tutmasını mı beklemek istiyorsun?

Bir kere Vana giderse birdaha ordan ayrilacagini sanmiyorum .

Ailenden uzak durma bencede ..

Korkuyorum çünkü seviyorum. Güveniyorum da. Hala içimde bi umut var oraya gelmek istemedigimi kesin bi sekilde belirtirsem vandan vazgeçer diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…