daha evlenmeden..

Bilmiyorum adetlerini, ailesi iyi ama akrabalari cok fena bunu biliyorum. Gitmem diye diretmemin sebebi de bu biraz

Korkuyorum çünkü seviyorum. Güveniyorum da. Hala içimde bi umut var oraya gelmek istemedigimi kesin bi sekilde belirtirsem vandan vazgeçer diye..

Aşk evliliği yapmış biri olarak sana yazdım (Ha bunu neden söylüyorum sevgiden aşktan anlamadığım düşünülmesin diye). Evlenince, Van da oturursanız ve ailesi size karışırsa (ki karışmamaları imkansız, illaki gelmeler gitmeler olacak ve sen kendi aileni belkide aylarca göremeyeceksin), psikolojik olarak çok yıpranırsın ve o yıprandığın anda ben kocamı çok seviyorum cümlesi taaa gerilere en diplere gider. Eğer güveniyorsan al karşına konuş, o da seni seviyorsa ortak yol bulur. Ama yok illa Van diyorsa, otur iki kere düşün derim.

Benim van konusunda düşünecegim bir sey yok daha doğrusu düşünecegimi düşündüm ve kararim kesin. Kk den de aldigim fikirlerle alip karşıma konuşacağım dediginiz gibi bitecekse de bitsin bi şekilde toparlanirim 2 3 yıl kimse olmaz hayatimda ama sonradan alışirim diye düşünüyorum

Ne bilim ewlenince erkeklerin değişme ihtimalleri %99

Yanii ewliliğinde mutsuz da olabilirsin çok uzakta..

Ben olsam gideemezdim sanırım...

Ben olsam gitmezdim... Ben Van'a gittim, 2 hafta kalacaktım ama 1 hafta sorun geri döndüm. Çok sıkıcı bir yer arkadaşım orada görev yapıyordu o da Ankara'lı ve psikolojisi bozulmuştu orada, ve tayinini istedi, Ben öyle bir yerde yapamam, nedenlerini buraya yazamam...
Uyum sağlayabilecek misin, aileni bırakıp gitmen sorun ama bu da sorun, herkesin belli örf ve adetleri var. Bilemiyorum. Kaldı ki ailemde böyle sorunlar varken bırakıp gitmeyi vicdanım kabul etmezdi.

Aynen öyle... Evlilik bu tüm hayatını etkileyecek. Sağlam adımlar atmak çok önemli. Umarım en kısa zamanda çözersiniz.

ne van'ı yaaa
bacım oraları hiç gördün mü bilmiyorum ama gidersen depresyona girme olasılığın yüksek.

"ben batılıyım. van'da yaşayamam" de.
"sizin memleketiniz, dolayısıyla alışkınsınız, ben istemiyorum" de

haa ne olurdu, ikiniz de iş nedeniyle gitmek mecburiyetinde kalırdınız, ikiniz de hekim olurdunuz mesela. mecburi hizmeti bitirmek şart olurdu, o zaman giderdiniz. o da belli süreliğine. sayılı gün.

ama batıda hayat kurma ve ailenden ayrılmama şansın varken gitmeni istemesi saçma.
ayrıca bana pek sonradan batıya dönesi yokmuş gibi geldi.

Doğu'dan, Doğulu'dan uzak durması gerektiği söylenmiş. Nasıl bir bakış açısı ki bu?

Aşireti olabilir, ama herkes de ana baba kuzusu değil. İş erkekte bitiyor. Gerçekten seven adam uzakta nasılsa bırakın ailesini aşiretinin yanında da öyle davranır.

Bu Doğu-Batı olayı değil; erkeğin sahiplenip sahiplenmemesi durumu.

Sen sevgilini daha iyi tanırsın. Seni sahiplenip sahiplenmeyeceğini daha iyi bilirsin. Eğer bu konuda şüphen yoksa korkma bence.

Oturup ayrıntılı konuşup bu konuyu sadece siz çözebilirsiniz. Kafana takılan her detayı sor. Aklına yatmayan şeyleri açıklamasını iste.

Ben de Doğu'luyum. Dayımın eşi aslen Giresun'lu olup Almanya'da büyüdü, okudu; ama evlenince direk memlekete yerleştiler ve şuan 10 senedir orada yaşıyorlar. Zorluk yaşanmıyor mu? Elbette yaşanıyor ama dayım hep sahiplendi yengemi. Yengemin yaptığı fedakarlığın kıymetini bildi. Ezmedi, ezdirmedi. Gerektiğinde annesine karşı bile korudu. Şuan aşkları hala taptaze çok şükür.

Demem o ki, durum sevgilinizle alakalı. Ona olan güveninizle alakalı. Bunu da kendi aranızda konuşarak anlayıp çözebilirsiniz.

Mutluluklar..

Demek ki kendisi de orada olmak istiyor.

Ailesinin karşısında durması bile bir fedakarlık sayılmaz. Fedakarlık ancak yapmak istemediğin bir şeyi yaptığın zaman tam anlamıyla fedakarlık olur. Sizi istiyor ve savaşıyorsa bu fedakarlık yaptığı anlamına gelmez bence, öyle diyeyim, bilemiyorum ne kadar anlatabildim

Onun fedakar olabilmesi için en azından orta yolu bulmaya meyilli olması gerekir ki öyle bir niyeti yok anladığım kadarıyla.

Siz şimdi iyi şeyler duymak istiyorsunuz anlıyorum ama bir kere Van'a giderseniz bir daha asla oradan çıkamayacaksınız bunu lütfen aklınızda bulundurarak atın adımlarınızı.

Bir arkadasim gelin gittide vana. Ailesinin yapamazsin ayak uyduramazsin demesine ragmen. Sonucta mutsuz su an. Kultur farkli cunku. Bence 4 -5 yil degil daha fazla kalacaktir sonra orda kalmak icin bahanelerk olacaktir. Sen de bisey diyemeyeceksindir. Esi her zaman bulursun bence ailenden uzak olma...

demekki sevgilin anlayışlı biri degilmiş. sen daha doğru bir karar verebilirsin bence

Herkese çok teşekkür ediyorum tek tek, gercekten fikirleriniz iyi geldi en azından konuşup kendi kararimin net olduğunu değişmeyecegini soyleyecegim bu akşam. Cesaretim yoktu buna daha dogrusu emin degildim, yanlis mi dusunuyorum diyordum ama simdi kafamda bazi seyler tam manasiyla oturdu. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun, hayırlısı olur inşallah hakkimizda

hayırlısı olsun hakkında.. iyi düşün taşın,

iki gün sonra kararından dönüp de yeni bir konu açma buralarda emi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…