daha evlenmeden..

Tercih sonuçları belli olduktan sonra konuşmanın anlamı ne?
Van oldu canım geliyor musun gelmiyor musun onu mu konuşacaksınız..

Şu erkek kafasını hiç anlamıyorum ya aklınca erteliyor sorunları,
belki konuşmaya hiç gerek bile kalmayacak diye düşünüyorlar.

Tercihlerde van gelmeme ihtimali cok yuksek zaten, simdiden bos yere yipranmayalim diyor da kaç kişi vani yazar tercihlerine? Ben yazarsa gelir diye düşünüyorum

Evet ileride ne olur hangisi daha hayırlı bilemiyorum, ama van cok korkutucu, ve istediğim hayat degil malesef. uzun uzun konuşup bir karara varmaliyiz onunla.
biz daha bu sabah konuştuk van a gidersek naparız diye. inan evlilik böyle bişi nerde olduğunun önemi yok. kimle ne durumda olduğun önemli bana göre.

Ben Burdur'dan İstanbul'a geldim. Uzaktı ama yaşanacak şehir seviyorum İstanbul'u. Ama Van'a gitmek istemezdim. Yapamam orda bunalırdım. Ayrıca bence de unut üç yıl sonra giderizleri. Ayrıca üç yıllık evliyim hiçte öyle kısa bi süre değil sabredersen ne ala.. Bence tamam aşkla sevgiyle her şey hallolur gibi şeyler düşünme öyle olmuyo gerçek hayat..

Şu gerekçelerle sizin oradan 4 sene sonra ayrılabilmenizin imkanı yok bence. KK'nın bana öğrettiği bu. Yazık etmeyin hem kendinize hem ona ve bitirin. Kolay kolay demem ne kötü evliliklere bile ayrılın demedim ama sonradan iki taraf da daha çok üzülecek gibi göründü bana, henüz bir evlilik yokken bitse daha iyi. İkinizin de kendince geçerli gerekçeleri var o yüzden orta yol bulamazsınız birinizden birinin fedakarlık etmesi gerekir. Siz yapabilir misiniz? Ama 4 sene olarak düşünmeyin. Asla dedikleri olmaz. Bir yakınım var döneriz dediler ve şu an eşi ne diyor biliyor musunuz? Ben belki döneriz demiştim. İşte bu kadar kolay verilen sözden dönmek. O yapmaz demeyin, zamanı gelince anın şartlarına bakar ve kılıfına uydurur, üzülürsünüz. Yapmayın.

Bitirelim diyemiyorum çünkü ikimizin de çok emeği fedakarligi var. Zaten bu ilişki en başından beri öyleydi. Hiç oluru yok mu bilmiyorum ki, inat ederse bitirecegim ama psikolojik olarak da uzun süre cokerim gibime geliyor. Bilmiyorum hayırlısı olsun :KK43:

Ben Burdur'dan İstanbul'a geldim. Uzaktı ama yaşanacak şehir seviyorum İstanbul'u. Ama Van'a gitmek istemezdim. Yapamam orda bunalırdım. Ayrıca bence de unut üç yıl sonra giderizleri. Ayrıca üç yıllık evliyim hiçte öyle kısa bi süre değil sabredersen ne ala.. Bence tamam aşkla sevgiyle her şey hallolur gibi şeyler düşünme öyle olmuyo gerçek hayat..

Hadi ailesi şusu busu olmasa tamam orda da yaşanır bi nebze ama bütün etkenler biraraya gelince asıl boğuyor beni.

Hay o mükemmel anlayışına Gurban oldugum arkadaşın ne anlayışlıymış öyle vanı yazarım vana giderim 3-5 yıl yaşarız ohhh ne ala memleket bi kere oraya gittin mi aşiretmişde aile dönüşü unut!!!!
Ve hiç ama hiç kimse için istemediğin bişeyi yapma!!!!

Hay o mükemmel anlayışına Gurban oldugum arkadaşın ne anlayışlıymış öyle vanı yazarım vana giderim 3-5 yıl yaşarız ohhh ne ala memleket bi kere oraya gittin mi aşiretmişde aile dönüşü unut!!!!
Ve hiç ama hiç kimse için istemediğin bişeyi yapma!!!!

Haklisiniz. Gitmeyi düşünmüyorum zaten bugun acik acik diyeceğim bunu, benim kararım kesin oraya gelmeyi de orada yaşamayı da düşünmüyorum, diyeceğim gerisini o düşünsün. Terchini de planini da ona göre yapsin.

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)

ben olsam vanda yaşamak istemiyorum diye diretirdim, tamam nerde yaşayacağına karar vermek onun hakkı ama bi tercih yapmak durumunda vana giderse ve evlenirseniz senin istemediğin biyerde - ve van gibi biyerde - mutsuz olacaksın. ben vanda yaşamak istemiyorum vana gidersen ayrılırız diyeceksin basit ve net. evlenmeyi düşünüyo mu bu arkadaş seninle ? ve düşünüyorsa neden van yazıyor ?

Yazık edersiniz.
Şehrin yanısıra aranızda büyük bir kültür farkı var zaten. Geleneklerine ayak uyduramayacağınızı kendiniz söylemişsiniz. Tamamdır işte. Aklınızabile gelmeyen, hiç duymadığınız beklentiler ve görevlerle karşılaşabilirsiniz. Te Van'da onların arasında çok yıpranırsınız, ezilirsiniz diye düşünüyorum. Balık baştan kokar. Daha şimdiden başlamış çatışma.

ben olsam vanda yaşamak istemiyorum diye diretirdim, tamam nerde yaşayacağına karar vermek onun hakkı ama bi tercih yapmak durumunda vana giderse ve evlenirseniz senin istemediğin biyerde - ve van gibi biyerde - mutsuz olacaksın. ben vanda yaşamak istemiyorum vana gidersen ayrılırız diyeceksin basit ve net. evlenmeyi düşünüyo mu bu arkadaş seninle ? ve düşünüyorsa neden van yazıyor ?

Vana gidersek ayrılıriz demem onu çok sarsar biliyorum. Yani bu onun için cok cok ağır bi cümle olur, direk demek istemiyordum bu yüzden ama açık açık diyeceğim bu gidişle. Büyük bi tartışma yasayabiliriz ayrılığı nasil ağzına aldın diyecek kesin. Ne olursa olsun vazgecmek yok demiştik çünkü. Neyse kkdan aldığım fikirler her zaman kesin sonuç veriyor ne olacaksa olsun, diyeceğim ben gerisine karar vermek ona kalmış

Yazık edersiniz.
Şehrin yanısıra aranızda büyük bir kültür farkı var zaten. Geleneklerine ayak uyduramayacağınızı kendiniz söylemişsiniz. Tamamdır işte. Aklınızabile gelmeyen, hiç duymadığınız beklentiler ve görevlerle karşılaşabilirsiniz. Te Van'da onların arasında çok yıpranırsınız, ezilirsiniz diye düşünüyorum. Balık baştan kokar. Daha şimdiden başlamış çatışma.

:KK43: :KK43: gün geçtikçe zorlaşıyor her şey. Iliskimizden hic bu kadar umutsuz olmamistim

Vana gidersek ayrılıriz demem onu çok sarsar biliyorum. Yani bu onun için cok cok ağır bi cümle olur, direk demek istemiyordum bu yüzden ama açık açık diyeceğim bu gidişle. Büyük bi tartışma yasayabiliriz ayrılığı nasil ağzına aldın diyecek kesin. Ne olursa olsun vazgecmek yok demiştik çünkü. Neyse kkdan aldığım fikirler her zaman kesin sonuç veriyor ne olacaksa olsun, diyeceğim ben gerisine karar vermek ona kalmış

onun sana dayatmalar yapması 3-4 yıl orda yaşayacağız demesi senin için ağır bi cümle değil mi ? sen bi mal mısın eşya mısın da seni alıp orda oturtacak ? ilk o zaman ben vanda yaşamak istemiyorum demen lazım, sonrasında orta yol bulmaya çalışmazsa ayrılmayı gündeme getirirsin. Seninle evlenecekse vanda ne işi var annesinin sütünü emmeye mi gidiyor koskoca adam. te allahım ya. 1.5 yıllık evliyim eşim bana şimdi ben memleketimi yazıyorum oraya gidiyoruz dese yine gitmem yine gitmem.

:KK43: :KK43: gün geçtikçe zorlaşıyor her şey. Iliskimizden hic bu kadar umutsuz olmamistim

Kültür farkı çok çok önemli bir kavram, benim eşim Gaziantepli ve Türk bir ailenin çocuğu örf ve adetleri hayat tarzları bize daha yakın olmasına rağmen ben onların yaşam tarzlarını göreneklerini çok itici buluyorum. Ki Van kim ne derse desin bunların çok yoğun yaşandığı bir yer. Bence katlanamazsın, şuan sanki sevgi herşeyin önüne geçermiş gibi görünüyor ama evlenince gerçekten çok farklı oluyor.

Bence atama zamanını bekleyin.Belkide atanamaz Van 'a. Yani inşallah oraya atanıp ta ilişkinizi bitirmek zorunda kalmazsınız.

Şimdi atanamazsa bi sonraki tayinde atanır, mesele Vana atanması değil ki arkadaşa sormadan dayatma yaparak ben burayı istiyorum burda yaşayacağız demesi. Hadi Van olmasın Diyarbakır olsun ne farkeder

onun sana dayatmalar yapması 3-4 yıl orda yaşayacağız demesi senin için ağır bi cümle değil mi ? sen bi mal mısın eşya mısın da seni alıp orda oturtacak ? ilk o zaman ben vanda yaşamak istemiyorum demen lazım, sonrasında orta yol bulmaya çalışmazsa ayrılmayı gündeme getirirsin. Seninle evlenecekse vanda ne işi var annesinin sütünü emmeye mi gidiyor koskoca adam. te allahım ya. 1.5 yıllık evliyim eşim bana şimdi ben memleketimi yazıyorum oraya gidiyoruz dese yine gitmem yine gitmem.

Off daraldim yeminle.. vanda yasamayacagimi biliyor ama o zamana bir çözüm bulunur şeklinde bakıyor olaya sanırım. Bilemiyorum konusmaktan kaçıyor sürekli sanırım

Hadi ailesi şusu busu olmasa tamam orda da yaşanır bi nebze ama bütün etkenler biraraya gelince asıl boğuyor beni.

emin ol yaşayamazsın, hele ki o büyükşehirden doğuya gelmek.. ben eşimle geldim 2 yıllığına 1 yılı geçti geleli psikolojim artık götürmüyo burayı ki benim eşim zorunlu geldi seninki gibi ben gidiyorum benle gel dese tövbe gelmezdim.

X