daha evlenmeden..

Yani hic bi zaman anlasamayacagimizi düşünmemiştim ben, kavga etsek hep alttan alan sesini bile yükseltmeyen bi insan. Fevri yada sinirli degil ne bileyim. Yani hayatimda tanıdığım en güven veren insan diyebilirim. Sevmedigim tek bir huyunu bilmiyorum. bu yüzden cok inaniyordum bize. Yani tamam bu konuda anlasamamis olabiliriz, ama sadece bu konu. Onun dışında hakkini yiyemeyecegim kadar yardimci oldu bana, iliskimizde benden daha cok emegi vardir bunu inkar edemem. Yani sizce uzakta olsak ailesinden, halledemeyecegimiz bi mesele mi bu, ustesinden gelmek imkansiz mi :KK43:

Bütün bu inancını yıkmaya çalışıyorum gibi hissettim:KK43: hayatım erk ark sen tanıyosun tabiki sen daha iyi bilirsin. Oralara gitmeme konusunda ikna edebîldîysen zaten bu çok iyi bir durum, bak urfalı bî arkadaş bile yazmış orda yapamazsın o insanlarla diye. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah. Ailenin rızası da varsa artık şartların olgunlaşmasını beklersin bi de o zaman bakarsın duruma canım. Beni. Anlatmaya çalıştığım şuydu. Otu çek köküne bak derler bizim oralarda. Sevgilin eminim çok iyidir ki sen güvenmişsin. Ama bilki ailesi de onun kadar önemli olmalı senin için. Bunları iyi analiz et olur mu? Ailesini tanımaya onlarla ilgili şeyleri öğrenmeye çalış. Hepimiz de sevsek de sevmesek de ailemizin aynasıyız öyle değil mi? Bunu anlatmaya çalışıyorum canım benim.

Eksik yazmisim mesaji kusura bakmayin. Tamamladim tekrar. Bende aynisini dedim zaten ailesine aldigi maasin cogunu gönderiyor durumlari yok gondersin sorun değil. Beni istemedigim bi hayata zorlamasin sadece. Zaten su ortada bir yerlerde fikrine alışmaya başladı ama tercih döneminde belli olacak her şey. Yani van i yazip yazmamasi bağlı. O zamana kadar belirli periyotlarla bu konuyu açmayı düşünüyorum.
Tamam hic icime sinmiyor bir yerlerde onun annesi babasi üzülüyor ama düşündüm bugün koskoca insanlar. 5 tane daha evlatlari var illa benimkinin orda olmasini gerektiren bir sebep yok ki. Fikirleriniz icin tesekkur ediyorum insan bazen yaşadığı icin objektif bakamayabiliyor. Duygular isin içine girince karışıyor hersey. Kk cok faydali bu konuda
Isin zor gulum senin.
Esin en buyuk mu ?
O yuzdenmi kazandigini yolluyor ?
Yollasin bir sey diyemem ama evlenince bu da sorun olucak.
Hele 4 tane daha kardesi varmis.

Biz yurt disindayiz, ailelerimiz birbirine 7 saat uzaklikta TR de. Ilk evlendigimiz zamanlar kv tr ye kesin donus yapmamiz icin zorlardi, bana da devamli evlatlarimin hep yanimda olmasini isterim der dururdu. Kendi yasadiklari sehre gelicekmisisz. Cok sabrettim agzimi acip kalbini kirmiyim diye.sonucta yikda bir goruyordum. Sanki o ana da benim annem kagittan kadin. Onun evlat hasreti yok
Erkek aileleri her zaman daha cok hak iddia ederler unutma. Arada biryerde bile olsaniz hep onun ailesi daha onde gelicek buna hazirla kendini. Kv adayin devamli acitasyon yapiyormus simdiden. Eminim onlarinda plani vardir sonucta senin varligindan haberdarlar. Ogluyla hemen vana gekme olayini konusmuslardir. Senin varligini ve evleniceginizi bildikleri halde acaba gelin ne dusunuyor diye dusunmemislerdir bile.

Isn kolay olmiyacak soyliyeyim.

Bütün bu inancını yıkmaya çalışıyorum gibi hissettim:KK43: hayatım erk ark sen tanıyosun tabiki sen daha iyi bilirsin. Oralara gitmeme konusunda ikna edebîldîysen zaten bu çok iyi bir durum, bak urfalı bî arkadaş bile yazmış orda yapamazsın o insanlarla diye. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah. Ailenin rızası da varsa artık şartların olgunlaşmasını beklersin bi de o zaman bakarsın duruma canım. Beni. Anlatmaya çalıştığım şuydu. Otu çek köküne bak derler bizim oralarda. Sevgilin eminim çok iyidir ki sen güvenmişsin. Ama bilki ailesi de onun kadar önemli olmalı senin için. Bunları iyi analiz et olur mu? Ailesini tanımaya onlarla ilgili şeyleri öğrenmeye çalış. Hepimiz de sevsek de sevmesek de ailemizin aynasıyız öyle değil mi? Bunu anlatmaya çalışıyorum canım benim.
Inancimi yıkmaya çalışmadığınizi biliyorum, tabiki tecrübe apayri birsey siz evlenmiş bu isleri tecrübe etmiş bi insansiniz önerileriniz önemli o yönden benim için. Bircok insan yanlis evlilik yapıp pişman oluyor. Onun ailesinden babası ve kucuk kardesi ile tanıştım babasi gayet iyi bir insandi ama yarim saatte kkmse hakkında gerçekçi bir fikir elde edilemez diye düşünüyorum zaten önümüzde uzun zaman var 2 yil kadar. Askere vs gidecek ikimiz de işleri yoluna koyacağız öyle evlenecegiz ki zaten benim ailem de ancak öyle kabul eder. Bu süreçte onu da daha da iyi tanıyacagima inanıyorum bir de mümkün olursa hic bir söz vs kesilmeden ailesini ziyarete gitmek istiyorum aile ortamini ileride karşılaşacagim seyleri görmek için. Umarim pisman olacağım şeyler degildir bunlar

olmaz annem olmaz gideriz tabi ki derler o zaman hiç gelmez.oturur kalırsın mabadının üstüne.tecrübeyle sabit.sen gitme hayalleri kurarken adam yerini sağlamlaştırır.demem o ki iyi düşün gidince dönüşü zor..

Yani hic bi zaman anlasamayacagimizi düşünmemiştim ben, kavga etsek hep alttan alan sesini bile yükseltmeyen bi insan. Fevri yada sinirli degil ne bileyim. Yani hayatimda tanıdığım en güven veren insan diyebilirim. Sevmedigim tek bir huyunu bilmiyorum. bu yüzden cok inaniyordum bize. Yani tamam bu konuda anlasamamis olabiliriz, ama sadece bu konu. Onun dışında hakkini yiyemeyecegim kadar yardimci oldu bana, iliskimizde benden daha cok emegi vardir bunu inkar edemem. Yani sizce uzakta olsak ailesinden, halledemeyecegimiz bi mesele mi bu, ustesinden gelmek imkansiz mi :KK43:
ailesinin tutumu önemli canım
çok uzakta da olsalar telefonla ulaşıp huzurunuzu kaçırabilirler
annesi oğlum yeterki mutlu olsun da bizden uzakta olsun diyebilen birimi?

Erkek çok söz verir herşey kızı kandırana kadar evlendimi köprüyü geçtimi tamam,sonra ankara'yı rüyanda görürsün ,
aşkta biter

Suan bulundugunuz sehirde birak esimin ailesini iki ailede yok ama şarktan sonra vınnnn annem nerdeyse biz ordayiz..olmuyo anam böle uzak uzak..
Bazen ole anlar oluyo ki..eve misafir gelecegi zamn bile annemi istiyorm yanimda ..ve itiraf ediyorm ben ailemi cok ozledim...:KK43:

Sadece ilk mesajınızı okudum.
Van'a yerleştikten sonra siz ankarayı unutun bence.
imkanı yok.Devlet kurumlarında taşradan merkeze gelmek çok zordur.
Eş durumu dışında imkansızdır neredeyse.
Evlenir Van'a gidersiniz.Şimdiden anne babası üzülüyor diye
oraya tayin istiyorsa,4 sene sonra burdan gitmek istiyorum diyeceğini
hiç sanmıyorum.Evlenene kadar ister evlendikten sonra da oraya tam yerleşirsiniz.
Bunları bilerek gidin.Sizin için sorunsa da bir kez daha düşünün.

Inancimi yıkmaya çalışmadığınizi biliyorum, tabiki tecrübe apayri birsey siz evlenmiş bu isleri tecrübe etmiş bi insansiniz önerileriniz önemli o yönden benim için. Bircok insan yanlis evlilik yapıp pişman oluyor. Onun ailesinden babası ve kucuk kardesi ile tanıştım babasi gayet iyi bir insandi ama yarim saatte kkmse hakkında gerçekçi bir fikir elde edilemez diye düşünüyorum zaten önümüzde uzun zaman var 2 yil kadar. Askere vs gidecek ikimiz de işleri yoluna koyacağız öyle evlenecegiz ki zaten benim ailem de ancak öyle kabul eder. Bu süreçte onu da daha da iyi tanıyacagima inanıyorum bir de mümkün olursa hic bir söz vs kesilmeden ailesini ziyarete gitmek istiyorum aile ortamini ileride karşılaşacagim seyleri görmek için. Umarim pisman olacağım şeyler degildir bunlar

Çok iyi düşünmüşsün canım, resmiyet olmaksızın gitmek çoook iyi fikir veriyor insana. Bak bizde mesela önce ailelertanıştırılır yani erkeğin ailesi gelir ağırlanır. Kısa zaman sonra da kızın ailesi erkeğin ailesini ziyaret eder. Sonuçta fikirler her türlü olumluysa söz kesilir 3. Buluşmada. Bu bizim ailede hep böyle oldu adet değil ama çook faydasını gördük. Ablamın yürümeyecek evliliğini annem o ziyarette anlamıştı mesela ama ablam mutlu olacağına inandığı için kimse fazla bişey söyleyemedi. Nitekim geçen yıl bitti. Rabbim sizin için en hayırlı olanı en hayırlı şekilde nasip etsin bitanem dua et allahtan dinin ve dünyan için hayırlı olanı önce O'nun rızası sonra ailenin ve senin rızanız ile en güzel şekilde nasip etmesi için. Bu dualar kabul oluyor. Rabbim neyi istersen onu veriyor gerçekten.

X