• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çok erken farkındayım ama ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum..

Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Açıkcası pek bir dert gibi gelmedi :)
Öncelikle 2 aylık bir evlilik şuan cicim aylarınız dilerim hep bal tadında kalsın ama bir kaç sene birbirinizi bı tanıyın derim ...
Bebek bu öyle çok seviyorum cocuklari hemen bizde bı tane yapalım mantığıyla olmuyo biraz büyüyün ikinizde daha kücüksünüz...Araba olmadı ,hayat şartları o zaman hemen bı bebek yapalım ne saçma geldi bana içimde tutamam yani ...

Bu devirde tek maaş ile orta ölçekli geçinmek bile çok sizin sizin çocuk üstüne bir de araba düşünmeniz büyük cesaret. Daha yaşınızın küçük olmasına ek olarak çok yeni evlisiniz. Bekleyin bi evliliğiniz otursun. Kendinize uygun bir iş ararsanız elbet bulursunuz bence, oturduğunuz ildeki tüm kadınlar evde oturmuyordur diye düşünüyorum eğer çalışmak istiyorsanız tabi.

Konu sahibi, ne olur yanlis anlama 23 yasindasin ömür geciyor demişsin.44 yaşındayim ömur bitti mi demeliyim bu durumda?Acelen ne evliligini anla once coook gençsin.

2 3yıl beklemeniz hem sizin hemde çocugun yararına... Evliliğinizin ilk ayları daha maddi manevi bir takım şeyler oturmadan büyük sorumluluk almayın ..... daha ilk yıl içerisinde manevi olarak yıpranır maddiyatta işin içine girerse evliliğiniz çok sallantıda kalır ... Zaman çabuk geçiyor zaten gezin yaşayın iyi kötü zamanlar geçirin evvela...

Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Bence bu devirde tek maaşla ( eğer o maaş çok yüksek değilse) çocuk sahibi olmak çok risk. Maaş yetmese ne yapacaksiniz? Köşedeki 25 bin çocuğun tüm masraflarına asla yetmez. Amh değerinize bir baktırın. Eğer Amh değeriniz yüksekse ben olsam 7 yıl beklerdim. 30 yaşına kadar para biriktirirdim. İşe girerdim. Tuhaf hissedecek bir durum yok ki. Artık çoğunluk 30larda evleniyor. Birkaç yıl bekleyip öyle çocuk sahibi oluyor. Devir değişti ekonomik şartlar değişti alım gücü değişti. Önceki kuşaklar bir maaşla koca aileyi geçindirir üstüne ev araba sahibi olurmus. Şimdi nerede..karı koca çalışıp bir araba bile alınamıyor. Ondan ya evli çiftler tek çocuk sahibi oluyor ya da hiç çocuk sahibi olmuyor. İnsanlar mücadele halinde. Çevremde çocuk planlarını ya durduran ya da 3 4 yıllığına erteleyen çok tanıdık oğlu, kızı var. Sizde hiç gariplik yok. Ayrıca her kadın illa çocuk sahibi olacak diye bir durum yok. Çocuk istememek de çocuk istemek kadar normal bir durum . Çocuk sahibi olma kararını başkalarına bırakmayın. Kendi maddi ve manevi durumunuza göre karar verin.

31haftalik hamileyim cocuk cok guzel bir duygu daha kucağıma almadan bunu hissediyorum ama isin maddi kismi bir o kadar agir hersey cok pahali bu surec dipsiz kuyu bence biraz birikim yapin evliligin tadini cikartin 🤗

23 yaşında birinin de "ömür geçiyor" demesi komik. Yüklü bir birikiminiz yok, araba yok, taze evlilik, tek maaş. Anladığım kadarıyla kiradasınız da. Bu kadar erken yaşta çocuk diye tutturmak niye yaşınız mı geçiyor?

Evliliğin ne olduğunu anlamadan birbirinizle doyasıya ilgilenip vakit geçirmeden çocuk yapmak kadar büyük hata yok. Menapoza daha çok var. "burada iş bulmak zor" diyerek kapıları kendi yüzünüze kapatmayın. Şansınızı deneyin. Şu ekonomik krizde asgari ücretin az üzerinde maaşla gerektiği gibi bebek de bakamazsınız zaten. Tutun ki sütünüz yetmedi mama vermek zorunda kaldınız, mama fiyatlarına baktınız mı hiç. Can sıkıntınızı iş arayarak gidermenizi tavsiye ederim

Back