• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çok erken farkındayım ama ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum..

Sadece istiyoruz zaten istemek ile kalıyoruz..onun dışında zaten bende belirttim geçim derdi sıkıntı diye.. Aynı fikirdeyiz hemen hemen. Yıpranmak yazmışsınız haklısınız. Ego kısmına gelirsek kesinlikle öyle birşey yok bu bir kıyafet alma pazardan elma armut alma olayı değil yani.. Ego için çocuk yapan varsa ne diyim..

.
Yok siz öyle yapıyorsunuz demedim tabii ki yoksa sormazsınız bile böyle bi soruyu. Ama yapanlar var maalesef, keşke olmasa ama var.

Küçük yerde de kendinize uygun bir iş bulursunuz,önce biraz çalışın daha çok gençsiniz çocuk için erken daha bence.

Henüz çok küçüksünüz evliliğiniz de çok yeni önce birbirinize alışın. Birikim yapmanızı tavisye ederim çünkü çocuk demek masraf demek. Çalışmanız mantıklı olur kasiyerlik filan da mı yapamazsınız. Evli olmak çalışmaya engel değil

3 yıllık evliyim şuan 3. yılımız evliliğimizin en güzel yılı. Ki 3 yıl sevgililik 2 yıl nişanlılıktan sonra evlenmemize rağmen evliliğimizn 3. yılında artık tam anlamıyla herşeyi oturtmuş olduk ve şuan hamileyim 2 aylık bir evlilikte çok çok çok erken çocuk için...
Bende eşimde Asgari ücretin çok üstü maaş alıyoruz. Ona rağmen doğumdan sonra bebeğimle daha fazla vakit geçireyim diye ücretsiz izne ayrılacağım için maddi olarak kendimizi ve bebeğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz her ay kenara iyi bir para koymaya çalışıyoruz.. Kiradayız ama arabamız var altınlarım var ona rağmen stresli bir dönem geçiriyorum ...

Bu ay 25 bine yakın bebek alışverişi yaptık beşiği arabası kıyafeti bütün eksikleri derken...
Yani demek istediğim tek maaşla inanın çok zor...

Herkes belirtmiş zaten, 23-25 yaşlar çocuk için çok erken, hem evlilik için hem maddiyat için. Çocuktan sonra sorumluluklar artıyor, biraz sakinliğin tadını çıkartın. Maddiyat ayrı bir olay, bebeğin o kadar çok masrafı oluyor ki, bir gün e-bebek mağazasını gezin.

İşin maddi boyutundan hariç bebek olduğunda belirli bi süre sosyal hayatın sekteye uğrayacak buna hazır mısın gerçekten hiç acele etme bence çocuk geri dönüşü olmayan bir karar ayrıca ömür boyu sorumluluk.Evliliğinde çok yeni hiç sosyal olmasanız Bile eşinle rahat rahat takılmanız bile çok kıymetli şuan

Evliliğiniz çok yeni yaşlarınız çok küçük. Bebek sorumluluğu almayı geçtim oturmuş evliliklerde bile bebek gelince ortalık savaş meydanına dönüyor.
Önce birbirinizin huyunu suyunu çözün. Gözünden neye ihtiyacın olduğunu çözsün koca kişisi sonra girersiniz bu topa.
Hı işin maddi kısmını ikiz bebek üstünden verebilirim şuan siz onu yarıya bölersiniz.
Aylık 700 TL bez, 1.600 TL mama, aya bölersek ortalama 1.000 ila-1.500 TL giyim harcaması yapıyorum. Ailem kıyafet olayına destek çıkıyor birde sürekli birşeyler alıp yollarlar ona rağmen bu tutar 🤦🏼 Sağlık giderini söylemiyorum bile. Yani ne kadar Sgklı olsakta ciddi rakamlar ödüyoruz. En basitinden devletin karşılamadığı aşıların tanesi 700-900 TL. Asgarinin bir tık üstü karşılayabilir mi bilmemedim siz karar verin bundan sonrasını. Her ay bu kadar kenara atabiliyorsanız neden olmasın 🤦🏼

Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Her şey nasip ama sana şunu söyleyim. Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız da fena değil. İşçi değiliz öyle diyim. Çocuk olduğu için zorlanmıyoruz ama o kadar çok bebeğimin masrafı var ki. Dün kaban almaya gittik lcw de bile 500 600 TL bebek kabanları. Ki araba bence en önemli bir şey. Onun kararını siz verin ama çocuk için ekstradan bütçe ayırmak zorundasınız. Yok onu iyi büyüteyim şu oyuncağı alayım derken cidden bütçeyi aşıyor.

İşin maddi boyutundan hariç bebek olduğunda belirli bi süre sosyal hayatın sekteye uğrayacak buna hazır mısın gerçekten hiç acele etme bence çocuk geri dönüşü olmayan bir karar ayrıca ömür boyu sorumluluk.Evliliğinde çok yeni hiç sosyal olmasanız Bile eşinle rahat rahat takılmanız bile çok kıymetli şuan
Oğlum iyi ki var Allah olmayanlara versin. Ama dediğiniz gibi çok ama çok büyük sorumluluk. İyi ki 1 yıl beklemişiz diyorum.

Bence hayatın ciddiyetini kavrayamamışsınız henüz
Çocuk için en önemli şart bunun olduğunu düşünüyorum
Maddiyatda hemen peşine geliyor
Çocuk sahibi olmak evde anne-baba-bebek evcilik oynamak değil.
Çok çabuk çok kısa sürede büyüyorlar, kendileri ile birlikte hem ihtiyaçları hem sorunları.
En basiti 3 yaşına geldiği zaman kreş yaşı geliyor. Kreş ücretleri asgari ücret kadar olmak üzere sanırım. Ozamana kadar mamayla bezle de bitmiyor tabii.
Bulunduğunuz şehirde iş neden yok? Kime göre neye göre yok yada?
Hangi bölüm mezununuz? Bir bölüm daha okumayı veya başka bir alanda kendinizi geliştirmeyi düşünebileceğiniz güzel bir yaştasınız.
Hepsini geçtim 2 aylık evlilikte ne ara eşler birbirinize doydunuzda bir bebek olsada bizi tamamlasa dediniz?

Ben ve eşim güzel kazanıyoruz yaşlarımız ideal buna rağmen çocuk için en az 40 kez düşündük ona rağmen ben hâla tereddütteyim. Bir anlık hevesle çocuk yapmayın lütfen sonra o psikolojiyi toparlamak kolay olmuyor.

Bu videoyu izlemenizi öneririm kısacık bir shorts videosu zaten. Evliliğe dair çok güzel tavsiyelerde bulunuyor bu hoca. Bence kulak vermelisiniz. 2 ayda çocuk düşüncesi çok yanlış. En az 1 yıl çocuk yapmamalısınız. Biraz evliliğin tadını çıkarın yahu!

23 yaşındaki birisinin anne olmak için yanıp tutusmasini anlamıyorum çünkü yaşınız küçük.esinizinde öyle.kaldi ki daha 2 aylık evlisiniz.biraz evliliğin tadını cikiran, gezin,.anlasiyormuyuz diye biraz bekleyin.kisiyi dışarıda tanımak başka aynı evde tanımak başka.calismiyorsaniz ise girin.

Aslında ilk etapta iş bulamıyorsanız evden bir şeyler yapıp satabilirsiniz ne bileyim mum el işi yada yemek tarzı. İnanın bu devirde elde doğru düzgün para olmadan çocuk bakmak bence imkansız çünkü (ben anne değilim ama etraftan biliyorum) çocuk okul çağına geldiğinde nerdeyse asgari ücret kadar para gidiyor ilk başta. Genç olmanın avantajını kullanın elinizden her iş gelir :KK5:

Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Bu maaşla çocuğa nasıl yetişeceksiniz ki? Tl borcuna altınları ödemeniz de ayrı bir hata olmuş zaten. Daha yaşınız çok küçük ikinizin de yeni evlisiniz bir de, evlenmek için bile erken yaşlardasınız bana göre, bir işe girin eliniz ekmek tutsun. Kendi ayaklarınızın üstünde durun koca eline bakmayın. Yılbaşından sonra ortalık daha da kaynayacak.

Maalesef o kadar kolay değil o işler. 27 yaşımda evlendim. 33 yaşımda çocuk sahibi oldum. Çocuğumuza rahat hayat sunabilmek için biz de gençliğimizin güzel zamanlarını geçim derdiyle geçirmeyelim diye.
23 yaş için fazla karamsarsınız. Tabi ki çalışacaksınız. Evli olunca neden her işte çalışılmıyormuş? Bence 3-4 sene çalışıp hem biraz evliliğin tadını çıkarıp hem de birikim yapmanız lazım.

Bebek ıcın cok erken bence.
Biraz evlılıgınızın tadını çıkarın

Back