- 12 Temmuz 2022
- 24.886
- 3
- 89.196
- 528
- Konu Sahibi Uyku_huzur
-
Yok siz öyle yapıyorsunuz demedim tabii ki yoksa sormazsınız bile böyle bi soruyu. Ama yapanlar var maalesef, keşke olmasa ama var.Sadece istiyoruz zaten istemek ile kalıyoruz..onun dışında zaten bende belirttim geçim derdi sıkıntı diye.. Aynı fikirdeyiz hemen hemen. Yıpranmak yazmışsınız haklısınız. Ego kısmına gelirsek kesinlikle öyle birşey yok bu bir kıyafet alma pazardan elma armut alma olayı değil yani.. Ego için çocuk yapan varsa ne diyim..
.
Her şey nasip ama sana şunu söyleyim. Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız da fena değil. İşçi değiliz öyle diyim. Çocuk olduğu için zorlanmıyoruz ama o kadar çok bebeğimin masrafı var ki. Dün kaban almaya gittik lcw de bile 500 600 TL bebek kabanları. Ki araba bence en önemli bir şey. Onun kararını siz verin ama çocuk için ekstradan bütçe ayırmak zorundasınız. Yok onu iyi büyüteyim şu oyuncağı alayım derken cidden bütçeyi aşıyor.Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesefah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Oğlum iyi ki var Allah olmayanlara versin. Ama dediğiniz gibi çok ama çok büyük sorumluluk. İyi ki 1 yıl beklemişiz diyorum.İşin maddi boyutundan hariç bebek olduğunda belirli bi süre sosyal hayatın sekteye uğrayacak buna hazır mısın gerçekten hiç acele etme bence çocuk geri dönüşü olmayan bir karar ayrıca ömür boyu sorumluluk.Evliliğinde çok yeni hiç sosyal olmasanız Bile eşinle rahat rahat takılmanız bile çok kıymetli şuan
Bu maaşla çocuğa nasıl yetişeceksiniz ki? Tl borcuna altınları ödemeniz de ayrı bir hata olmuş zaten. Daha yaşınız çok küçük ikinizin de yeni evlisiniz bir de, evlenmek için bile erken yaşlardasınız bana göre, bir işe girin eliniz ekmek tutsun. Kendi ayaklarınızın üstünde durun koca eline bakmayın. Yılbaşından sonra ortalık daha da kaynayacak.Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesefah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?