• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çok erken farkındayım ama ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum..

Uyku_huzur

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
80
18
18
25
Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.

Bence bir süre part time bile olsa siz çalışıp kenarınıza birikim yapabilirsiniz.
Maddi sorunları da geçtim evliliğiniz çok yeni.
Çocuk olduktan sonra hayatınızı ona göre şekillendirmeniz gerekir.
Bence 1 sene beklemeniz daha doğru olur. En azindan evliliğinizin oturması için beklenmeli

İsteyebilirsiniz ama çocuğu eğer kendi egonuz için istemiyorsanız çocuğun geleceği sizin isteğinizden daha önemli olmalı. 1 maaşla 2 kişi bile zor geçinirken bi bezin, bi mamanın kaç TL olduğu devirde bir de çocuk çok yıpratıcı olur. Ayrıca daha emeklemeden koşmaya çalışıyorsunuz, daha karı koca olmadan anne baba olmanızı ben tavsiye etmem.

Bence bir süre part time bile olsa siz çalışıp kenarınıza birikim yapabilirsiniz.
Maddi sorunları da geçtim evliliğiniz çok yeni.
Çocuk olduktan sonra hayatınızı ona göre şekillendirmeniz gerekir.
Bence 1 sene beklemeniz daha doğru olur. En azindan evliliğinizin oturması için beklenmeli
Haklısın.. 🥺

İsteyebilirsiniz ama çocuğu eğer kendi egonuz için istemiyorsanız çocuğun geleceği sizin isteğinizden daha önemli olmalı. 1 maaşla 2 kişi bile zor geçinirken bi bezin, bi mamanın kaç TL olduğu devirde bir de çocuk çok yıpratıcı olur. Ayrıca daha emeklemeden koşmaya çalışıyorsunuz, daha karı koca olmadan anne baba olmanızı ben tavsiye etmem.
Sadece istiyoruz zaten istemek ile kalıyoruz..onun dışında zaten bende belirttim geçim derdi sıkıntı diye.. Aynı fikirdeyiz hemen hemen. Yıpranmak yazmışsınız haklısınız. Ego kısmına gelirsek kesinlikle öyle birşey yok bu bir kıyafet alma pazardan elma armut alma olayı değil yani.. Ego için çocuk yapan varsa ne diyim..

.

ben nu yoruma imzamı atarım, kesinlikle cpk dogru

Kızlaaaar kızlar.. Ben iki aylık evliyim. Çok şükür herhangi bir borcumuz yok. Evde bir tek eşim çalışıyor. Borcumuz vardı takılan takılar ile borcu kapattık. (çok az takı takıldı) kenar da 25 bin lira civarı paramız kaldı.. Birikim amaçlı. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama altımız da araba yok birşey yok.. Yani önceliğimiz araba almaktı ama şu devirde çok zor biliyorsunuz eşime de kredi çıkmıyor bana da. Eşim 25 yaşında ben 23.. Çocuk için çok erken biliyorum ama anne olmayı Allah nasip ederse çok istiyorum. Ama korkularım var en büyük korkum geçim derdi.. Eşim asgari ücretten fazla alıyor.. Ama işte bebek girince işin içine değişiyor. Biraz birikim yapayım çalışayım diyorum ama yaşadığımız yer küçük kasaba gibi bir yer iş bulmak o kadar zor ki birde evli olunca ve takdir edersiniz ki bir kadın olunca her önümüze gelen işe giremiyoruz malesef 🥲 ah bu arada.. Eşim benden de çok istiyor çocuğu.. Çalışıp araba alalım desek baya bir çalışıp birikim yapmamız gerekecek.. E çocuk yapalım desek gene birikim yapmamız gerekecek yani hayatımız hep kenara para koymakla geçecek, ömür geçiyor.. Bilmiyorum.. Kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Ne yapmalı, ne etmeli, yanlış mı düşünüyorum hiç bilmiyorum.
Daha evliliginiz oturmamış ve yaşlarının ebeveyn olmak için çok oldukça ufak.En az iki üç sene çocuk fikrini erteleyin ve iyi kötü bir iş bulup çalışmaya başlayın.Geçim derdi başlayınca,birbirinizi yemeye de başlarsınız.Daha cicim aylarındasınız.

ben tek başıma TR şartlarına göre iyi bir maaşla bile geçinmeye zorlanıyorum artık.

tek maaş asgari üstü 2 kişi bir de çocuk çok zor.

bence bir iş bulup çalışmalısınız ne güzel gencecik insanlarsınız, taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız.

Yaşadığınız yerde kadınların hepsi evde mi ? çalışmak bu kadar uzak ihtimal olmamalı, 23 yaş evde olmak için uygun değil

ben tek başıma TR şartlarına göre iyi bir maaşla bile geçinmeye zorlanıyorum artık.

tek maaş asgari üstü 2 kişi bir de çocuk çok zor.

bence bir iş bulup çalışmalısınız ne güzel gencecik insanlarsınız, taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız.
Canımsın, çok tatlı yorum olmuş. Teşekkür ederiz. Erteliyorum çocuk düşüncesini ♥️

Yaşadığınız yerde kadınların hepsi evde mi ? çalışmak bu kadar uzak ihtimal olmamalı, 23 yaş evde olmak için uygun
Kendi yaşadığım şehirden başka bir şehire geldim burayı bilmiyorum ve inanın bana iş ilanlarına her baktığım da bir tane iş bulamıyorum. Bu arada bu şehirde bütün kadınlara soramam siz evde misiniz diye :) biraz tersler gibi yorum olmuş ama gene de teşekkür ederim.

Ömür geçiyor demek için fazla gençsin. 30a kadar yolu var çocuğun, hemen doğurman gerekmiyor, böyle zor koşullarda çocuk yaparsan ona gerekli bakımı nasıl vereceksin çocuk bu istekleri ihtiyaçları olcak nasıl karşılayacaksın? her şeyin en uygununu en dandiğini denkleştirmeye çalışacaksın, çocuk dünyaya bunun için mi gelecek? iyi şartlar altında yaşatamayacaksanız kendiniz çok istiyorsunuz diye bencilce içgüdülerle dünyaya çocuk getirmeyin.

Asgari ücretin biraz fazlası gelir çocuklu aileler için az. Yani siz anne olmayı çok istiyorsunuz diye önünü sonunu düşünmeden çocuk sahibi olmamalısınız. Yaşınız çok küçük. İleri yaşta olsanız ve çocuk sahibi olmak için son şansınız olsa farklı türlü yorum yapardım.

Ama bu koşullarda bence çalışın, birikim yapın. Evli olmak çalışma alanınızı daraltmaz bence.

instagramda çocuk doğurma furyasına kapıldın galiba, boş zamanın çoksa çalış para kazan ye iç gezin.

Yaşınız daha çok küçük. Sizin yerinizde olsam bir süre daha maddi olarak hazır olmayı beklerdim. Çünkü bebek ve doğum süreci ekstra masraflı bir süreç.

Lutfen acele etmeyin hem yasinizda küçükmüş daha biraz evliliginiz otursun. Bulabilirseniz isi bulun en az 2 sene calisin derim araba icinde bebek icinde para gerekli kolayliklar diliyorum sonradan pisman olmayin...

Back