• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

E belki o kayınvalidelerde yaptığını buluyordur. ?? Madem böyle birşeye inanıyorsunuz. CADI geline denk gelenlerde yaptıklarını buluyordur.. Bilemeyiz..

evet bunada inanıyorum...

cadı gelini olan kayınvelidelerde zamanında kaynanalarına yamıştır ama zman ve nesıl farklılığınıda düşünmeliyiz demi?

bizim çocuklarımızın zamanında nasıl olacak kimbilir.

allah yardımcımız olsun.

bize şimdi ayıp gelen, olmaması gereken davranışlar o zaman normal karşılanacaktır belki, belki daha farklı şeyler...

evet bunada inanıyorum...

cadı gelini olan kayınvelidelerde zamanında kaynanalarına yamıştır ama zman ve nesıl farklılığınıda düşünmeliyiz demi?

bizim çocuklarımızın zamanında nasıl olacak kimbilir.

allah yardımcımız olsun.

bize şimdi ayıp gelen, olmaması gereken davranışlar o zaman normal karşılanacaktır belki, belki daha farklı şeyler...

zaman farkını idrak edemeyen genelde büyükler olur bizim zamanımızda... diye başlayan cümleleri kim kuruyo?
kendisi kayınvalidesinin yanında konuşamıyomuş diye benden de kedilik bekleyemez kimse,çünkü ben beni ezmeye çalışan herkese karşı gardımı alırım

allah sızın gbılerden esırgesın :20:

:1:yanılıyorsun, okuduğum kadarıyla bu sitede herkes benim gibi kaynana arıyor.okutmuşum,işini kurmuşum,altına arabasını almışım.nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağım eeeee daha ne.burdaki gelinler bundan şikayeçi değil mi.ilgilenmiyorlar,para vermiyorlar,düğünümüzü kendimiz yaptık diye.anlayacağın ben bu sitedeki gelinlerin istediği her şeyi yapıyorum:34:

Ooo o da birşey mi Egem annem abimlerin eve aldığı sakıza bile karışma hakkı kazandı :1: :1: :1: Herşeylerini yaptılar babamla 1 kuruş borçları bilem yok :1: :1: :1:
Annelik babalık bunlara bakıyor sanki.

Evet annelik babalık kısmen buna bakıyor.. Yeni yeni modalar çıkıyor ya. Önceden babalar oğullarının düğünlerini herşeyini yapardı. Şimdi Asortik gelinler AAA biz istemeyiz büyütmüş okutmuş yeter. Diyorlar.

Ooo o da birşey mi Egem annem abimlerin eve aldığı sakıza bile karışma hakkı kazandı :1: :1: :1: Herşeylerini yaptılar babamla 1 kuruş borçları bilem yok :1: :1: :1:

herşeyini almak demek herseye karısma hakkını dogurmuyor.. İnsan birşey yaparken düşünecek Allah korkuusu olmalı kul hakkı diye birşey var.. Benim kayınvalidemm kayınvalidesini anlatır ona hiç ekmek vermediklerini tam doyarak kalkmadıgını ama bilmiyorki bende sofrasında doymuyorumm önumden ekmekleri elmaları topluyor!!

diyeceğim o ki o çekti diye bende cekmek zorunda değilim.. Böyle seyler uzaklastırır nefret ettirir... Sevdirmek varken neden üzesin ki....

evet evet annelik babalık hakkını fazlasıyla kazanıyoruz bunlarla:52:

:1:yanılıyorsun, okuduğum kadarıyla bu sitede herkes benim gibi kaynana arıyor.okutmuşum,işini kurmuşum,altına arabasını almışım.nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağım eeeee daha ne.burdaki gelinler bundan şikayeçi değil mi.ilgilenmiyorlar,para vermiyorlar,düğünümüzü kendimiz yaptık diye.anlayacağın ben bu sitedeki gelinlerin istediği her şeyi yapıyorum:34:

canım bunlardan artı olarak evladını UNUTMAN gerek...

her yardımı yapıp ama evıne gıtmemek, oğlunu aramaman gerek, bi nevi evlatlık vermek gibi....

evet evet annelik babalık hakkını fazlasıyla kazanıyoruz bunlarla:52:

Annelik bbabalık hakkını bunlarla mı kazanıyorsunuz :1:

kazandık diye boğazlarına çöktüğünüzde oğlunuzda gelininizde size rest çektiğinde bakalım o zaman aldıgnız araba kurduggunuz dükkann kimin umrunda olucak :9:

sonuçta insanoğlu malada mülkede doyar ;)

Son düzenleme:
Evet annelik babalık kısmen buna bakıyor.. Yeni yeni modalar çıkıyor ya. Önceden babalar oğullarının düğünlerini herşeyini yapardı. Şimdi Asortik gelinler AAA biz istemeyiz büyütmüş okutmuş yeter. Diyorlar.

Ozaman sizin deyiminizle abimin herşeyini yapmış anne baba olarak annem babam her hakka sahip :D

kazandık diye boğazlarına çöktüğünüzde oğlunuzda gelininizde size rest çektiğinde bakalım o zaman aldıgnız araba kurduggunuz dükkann kimin umrunda olucak :9:

siz anlamak istediğiniz gibi anlayın:51:

zaman farkını idrak edemeyen genelde büyükler olur bizim zamanımızda... diye başlayan cümleleri kim kuruyo?
kendisi kayınvalidesinin yanında konuşamıyomuş diye benden de kedilik bekleyemez kimse,çünkü ben beni ezmeye çalışan herkese karşı gardımı alırım

o cümleleri kayınvalideler kuruyor...

neden? çünkü, yaşamış, tecrübeli, görmüş geçirmiş, yaşça büyük olan o.

senden kedilik bekleyenlere karşı gardını değilde tatlı dilini çalıştırısan emın olkı karşındakı kişide, eşinde çok daha memnun olacak ve memnun etmek için çalışacaktır.

tabııkı gelin ne kadar ıyı olursa olsun kötüük eden kayınvalideler vardır buda bi gerçek.

ama benım bahsettiğim sırf "kayınvalide" diye eşinin "annesi babası" diye çok fazla beklenti içine girip kendinide evinide mutsuz eden kadınlardır.

siz o zaman kayınpederinizin ilk sıfatını babalıktan değilde, oğlunu evlendıren maddı yardım yapmak zorunda olan adam olarak değerlendiriyorsunuz.

peki umarım eşinizde, sizde evlatlarınıza sizin beklediğiniz kadar güzel bi hayat sunabilirsiniz.

insanların ikiyüzlü davranmamalrından yanayım, bazı kayınvalideler sırf oğlum hanım köylümü oldu diye denemek için para istiyo başka talepleri oluyo acaba yapacak mı diye bi ego tatmini yarışı bu, buna kızarım deliririm, dediğim gibi bi hastalık olur tabiki atadır destek olunur gerekirse altını temizlersin evladız, ama bunu acaba yapacak mı diye deneyenler var benim babannem bana ağda yaptırcak mesela ben kabul etsem, yaşlı kadının mahrem yerlerinde ne kadar kıl olur zaten ilaçlardan dökülmüş (bi kere yaptım ordan biliyorum), eli ayağı tutuyo yemesi içmesi çenesi o biçim ama hep acaba istesem yaparmı diye bi haleti ruhiye içinde...
ama Egem ablayada (abla dememe kızmayacağını umuyorum) katılmıyo değilim gelinlerinde kendilerine şunu sormaları gerekiyo herşeyimizi onlar yapsa evime karışmalarına katlanabilir miyim, bence katlanamazlar, ben kendi adıma ne Şam'ın şekeri ne arabın yüzü diyenlerdenim, ben her haltımı kendim yaparım her zorluğu kendim çekerim, evime tabiki gelecekler tabiki kalacaklar ama herşeye karışmakmış beni ezmeye çalışmakmış çekemem, annemide çekemem babamıda çifte standart yok bu konuda, bi laf vardır: iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...

senden kedilik bekleyenlere karşı gardını değilde tatlı dilini çalıştırısan emın olkı karşındakı kişide, eşinde çok daha memnun olacak ve memnun etmek için çalışacaktır.

tabııkı gelin ne kadar ıyı olursa olsun kötüük eden kayınvalideler vardır buda bi gerçek.

ama benım bahsettiğim sırf "kayınvalide" diye eşinin "annesi babası" diye çok fazla beklenti içine girip kendinide evinide mutsuz eden kadınlardır.

siz o zaman kayınpederinizin ilk sıfatını babalıktan değilde, oğlunu evlendıren maddı yardım yapmak zorunda olan adam olarak değerlendiriyorsunuz.

peki umarım eşinizde, sizde evlatlarınıza sizin beklediğiniz kadar güzel bi hayat sunabilirsiniz.

tatlı dille bi yere varılmaz, sırtına binen çok olur, bu da benim naçizane hayat tecrübem 26 yaşındayım annemden teyzelerimden babannemden etrafımdaki kadınlardan harmanladığım şey bu

Kim kimin üzerinde her hakka sahip olabilir ki ?

Ne güzel de dediniz sağolun , bunu biliyor olmanız güzel.
Ozaman kadının da koca üstünde her hakka sahip olmadığını biliyor olmalısınız.
Birde hiç bişey yapmadı hiç bişey isteyemezler demeyeceksiniz kusura bakmayın.

herseyı yapıyor olabılırsın evladına elınden geldıgı kadar yardım etmelı aıleler bence ama bu degıldır kı onların hakkında herseye sız karar vereceksınız

sonuçta insanoğlu malada mülkede doyar ;)

ama bazı arkadaşlar analık babalık yardım edınce olur görüşünü savunuyor.

bu seferde ne oluyor bılıyomusun anne baba çocuğa her imkanı sunmuşsa "zaten yapmak zorundaydı" denıyor önce.

sonra "yapmasa bız kendımız sahıp olabılır yapardık" denıyor,

sonrada "yaptıda noooldu" oluyor.

anne baba çocuğun evıne bıle gitse laf oluyor.

bu arada: yaşlanarak değil yaşanarak öğrenilir,zaman insanları değil armutları olgunlaştırır diye bi söz vardır, bu lafım genel kayınvalideler temelinde söylemiyorum herkes için geçerli

Back