• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

kayinvalidemin 5000 dolar borcu var ve ben odeyim dedim kadin kabul etmedi..simdi ikna olasini bekliyorum odemeyi yapmak icin..

sen bilet parasina takiliyorsun :52::52::52::52::52::52::52:

bu kadar bencil olmayin bizde gelecegin kayinvalidesi olacagiz empati lutfen :27::27::27::27::27::27::27::27:

hos sanada hak veriyorum bazilarida eline versen kolunu kapacak kadarda futursuz oluyorlar :53::53::53::53::53::53:

eşinin bir suçu yok sonuçta annesi istemiş oda almak zorunda kalmış
bence eşinize hemen tepki vermeyin.tamam borçlarınız vardır sıkışıksınız fakat kayınvalideniz bunu alışkanlık haline getirirse ozaman eşinizle bu durumu konusursunuz.
bide doğumgününzya durumunuz ne kadar kötü olursa olsun bi çamsakızıda olsa eşinizdenhediye kabul etseydiniz,bi zaman sonra içinizde ukte kalır diye düşünüyorum

kadıncağız sizin yanınızda niye oğlundan istesin gururu kırılmazmı?
oğluyla yalnızken ona söyler tabiki.

daha dur bıssmıllah evlenelı bır ay olmuş daha ne ımtıhanlarr verıcen bu kayıınvalıde kayınbaba konusunda ne ya sabırlar cekecen bence kafanı erkenden doldurmaya baslama allah beterını vermesın

canım durumları yokmuş size düğün dernek yardım yapamamışlar
ne yapsın insanlar yoksa yoktur
annesine bir bilet parası vermesini çok görmeyin
sizin anneniz istese imkanınız olsa vermeyecek misiniz
evet bir yuva kuruyor aile oluyoruz ama anne babalarımızın evlatlığından çıkmıyoruz
haa iyi niyetinizi suistimal derecesinde maddi yardım isterlerse tamam ama bir anne yıllarca emek verdiği oğlundan bir bilet parası almışsa bunu ona çok görmeyin lütfen

bende oğlumu evlendirirken yardım etmeyi düşünmüyorum.
okuturum. büyütürüm, başı sıkışınca yanında olurum o kadar.
bu forumda yazılanları okuyunca buna karar verdim.
önce bir göreyim gelin hanım nasıl tanıyayım.
insan yaşlanınca zordurumda kalsa gelinlerden maddi manevi destek-yardım görmek çok zorrr
hep kendi aileleri mükemmel, yardımsever, onlara destek falan falan falan( istisnalar kaideyi bozmaz, vicdanlı arkadaşlarımı tenzih ederim)
eşiniz sizden gördüğü ilgiyi ailesinden hiç görmemiş demekki, dur bakalım 23 yılda sizinle yaşasın
sonra duyun bunları eşinizden o zaman sizi tebrik ederim.

insan yaşlanınca zordurumda kalsa gelinlerden maddi manevi destek-yardım görmek çok zorrr
hep kendi aileleri mükemmel, yardımsever, onlara destek falan falan falan( istisnalar kaideyi bozmaz, vicdanlı arkadaşlarımı tenzih ederim)
eşiniz sizden gördüğü ilgiyi ailesinden hiç görmemiş demekki, dur bakalım 23 yılda sizinle yaşasın

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

yok artık bilet parası muhabbeti, bence derdin yok dert arıyosun. bir bilet en fazla nekadar olabilir onuda alamıcaksa yazık o anneye sizden çekeceği var bence kayınvalidenizin.

Empati yapıyorum , bende sizin yanınızda söylemezdim oğluma , ki kayınvalideniz daha önceleri laf arasında söylemiş yanınızda öyle yazmıştınız. Sonuçta bilet parasının istendiğinden haberiniz vardı.

Sizin yerinizde olsam hediye gönderirdim görümceme , ne de olsa çok yenisiniz , temeller sağlam ve saygın olmalı...

kadin sizin yaninizda soylemek istememistir,cekinmistir yani bunda buyutulecek ne var.
bana gore asil sizin esinizle konusma tarziniz hic hos degil.
"abin icin herseyi yapmislar,sana niye yapmiyolar?" demek bence araya nifak sokmaktir.

Olaya fazla mı takılıyorum yoksa gerçekten takmakta haklımıyım yardım edin çünkü eşime kötü davranıyorum bu yüzden :(

Eşim ile harika geçen 4 sene flört döneminden sonra 2011 mayıs'ta nişanlandık.Aralık ayın dada evlendik.Eşim gerçekten çok iyi bir insan yardım eder ne istersem yapmaya elinde olduğunca çabalar.Bu zamana kadar ağzından tek bir kelime kötü laf duymadım.Evlendiğimizden beri keşke daha önce evlenseydim dediğim bir insan ancak ailesi araya girince eşime ne kadar üzülsemde kızıyorum.Ailesinin maddi yönden durumları müsait değil kayınpederim emekli 800 tl maaşi var + 700 Tl de şuanda çalıştığı işten alıyor evleride kendilerine ait.Eşimin abisi var ALLAH var abisi çok çok iyi bir insan kendi abimden ayırmam.Kayınvalidem ve Kayınpederim kaynım evlenirken ona hem köyde hem istanbul da düğün yapmışlar işte eltime altınlar almışlar eltim altınları bozdurmuş bir daha almışlar.Sürekli bunu anlatırlardı nişanlılık dönemimde.Bende o zamandan beridir bir türlü eşimin ailesine alışamadım.Kötü insan değiller biliyorum ama işte alışamadım bir türlü.Bizim düğünümüz olurken eşime yalnızca altın konusunda yardımcı oldular.Onun dışında bir tek şeyine yardımcı olmadılar.Eşime abine yapmışlar ama sana yapmıyorlar dediğimde ellerinde yok yapamıyorlar der dururdu.Bunları bir kenarda bırakıp evlendik daha yeni evliyiz düğünden gelen paralarla borcumuzu harcımızı kapatmaya çalıştık çünkü herşeyi eşim ile biz yaptık .Eşimde bende çalışıyoruz.Kayınvalidem biz çalışıyoruz diye sanırım bizi sabancı yerine koyup eşimden antalyaya kızının yanına gitmek için ben yokken !!! eşime bana bilet alır mısın demiş ( bu bana göre bilet bile alamıyorum birde para verr anlamında kendimce bu şekil anlıyorum )eşimde fazla iyi niyetli olduğu için tamam alırım demiş.2 gün önce filan aylığını aldı neyse bir kaç yere taksitimiz vardı onları ödedik doğalgazdı filan derken eşimin aylığından pek fazla bir şey kalmadı.28 ocak'tada benim doğum günüm eşim dün akşam dışardayken sana bir şey alalım dedi bende yok istemiyorum annene ne vericeksin söz vermişssin bekler dedim oda fazla ısrar etmedı eve döndük ancak ağlamamak için kendimi zor tuttum.Sonuçta ben ona açık açık bana şunu bunu al diyemem onun düşünmesi lazım.Son kalan parayıda annesine verdi.aksam tek kelime bir şey konuşmadık.sabah erken çıktım mesaj atıyor seni seviyorum karıcım diye ama cevap atmıyorum atmak istemiyorum kötü bir şey söylerim diye çünkü kendimi tanıyorum en ufak birşeyde parlarım üzeriz birbirimizi.ne olur yardım edin olayı fazlamı büyütüyorum eşime haksızlık mı ediyorum ??

Canım aradaki yorumları okuyamadım ama, bence eşinin ailesine bilet alması sorun olmamalı. Empati kurmak lazım, bizim annemiz ağzıyla istese "durumum yok bilet al kızım dese" almayacak mıyız? Eşimiz tavır yapsa almamıza kıyameti koparmaz mıyız nasıl karışır diye? Yani anne babalar çocuklarını bile isteye sömürmeye çalışmadıkları, bu işleri alışkanlık haline getirmedikleri sürece bence sorun yok. Zaten "bana bilet alır mısın" diyen anneye hangi evlat "hayır alamam" diyebilir biraz vicdanı varsa. Biraz empati kurmak lazım bence yani :26:

Hayra duaya da ihtiyacın var canım benim olsun varsın olur o kadar ki bak eşini yetiştirmiş sana .. neler vermediki bunca insan önemli olan iyiliği anlaması karşı tarafın ..Eğer hep bana rabbena derde iş sarpa sararsa bütceniz sarsılırsa gir krediye (bukadar bişeyden büyük seneryo yazdım ama en kötüsüne hazırla kendini ki bu okadar büyütülcek bişi değil) iki yana bakmaya fırsat olmaz hemde mal sahibi olursun.Çiçeğin burnunda doğumgünü gelir sevgililer günü gelir gün bitermi be ya öğretirsin dilini kocana üzme tatlı canını tadını çıkar bu günlerinnn ..

:74::74::74::74::74::74::74::74::74::74:

23 den geçtim..13 yılda olur...bakalım çiftler birbiri hakkında neler neler söyler..görmeyi çok isterdim.

.

Olaya fazla mı takılıyorum yoksa gerçekten takmakta haklımıyım yardım edin çünkü eşime kötü davranıyorum bu yüzden :(

Eşim ile harika geçen 4 sene flört döneminden sonra 2011 mayıs'ta nişanlandık.Aralık ayın dada evlendik.Eşim gerçekten çok iyi bir insan yardım eder ne istersem yapmaya elinde olduğunca çabalar.Bu zamana kadar ağzından tek bir kelime kötü laf duymadım.Evlendiğimizden beri keşke daha önce evlenseydim dediğim bir insan ancak ailesi araya girince eşime ne kadar üzülsemde kızıyorum.Ailesinin maddi yönden durumları müsait değil kayınpederim emekli 800 tl maaşi var + 700 Tl de şuanda çalıştığı işten alıyor evleride kendilerine ait.Eşimin abisi var ALLAH var abisi çok çok iyi bir insan kendi abimden ayırmam.Kayınvalidem ve Kayınpederim kaynım evlenirken ona hem köyde hem istanbul da düğün yapmışlar işte eltime altınlar almışlar eltim altınları bozdurmuş bir daha almışlar.Sürekli bunu anlatırlardı nişanlılık dönemimde.Bende o zamandan beridir bir türlü eşimin ailesine alışamadım.Kötü insan değiller biliyorum ama işte alışamadım bir türlü.Bizim düğünümüz olurken eşime yalnızca altın konusunda yardımcı oldular.Onun dışında bir tek şeyine yardımcı olmadılar.Eşime abine yapmışlar ama sana yapmıyorlar dediğimde ellerinde yok yapamıyorlar der dururdu.Bunları bir kenarda bırakıp evlendik daha yeni evliyiz düğünden gelen paralarla borcumuzu harcımızı kapatmaya çalıştık çünkü herşeyi eşim ile biz yaptık .Eşimde bende çalışıyoruz.Kayınvalidem biz çalışıyoruz diye sanırım bizi sabancı yerine koyup eşimden antalyaya kızının yanına gitmek için ben yokken !!! eşime bana bilet alır mısın demiş ( bu bana göre bilet bile alamıyorum birde para verr anlamında kendimce bu şekil anlıyorum )eşimde fazla iyi niyetli olduğu için tamam alırım demiş.2 gün önce filan aylığını aldı neyse bir kaç yere taksitimiz vardı onları ödedik doğalgazdı filan derken eşimin aylığından pek fazla bir şey kalmadı.28 ocak'tada benim doğum günüm eşim dün akşam dışardayken sana bir şey alalım dedi bende yok istemiyorum annene ne vericeksin söz vermişssin bekler dedim oda fazla ısrar etmedı eve döndük ancak ağlamamak için kendimi zor tuttum.Sonuçta ben ona açık açık bana şunu bunu al diyemem onun düşünmesi lazım.Son kalan parayıda annesine verdi.aksam tek kelime bir şey konuşmadık.sabah erken çıktım mesaj atıyor seni seviyorum karıcım diye ama cevap atmıyorum atmak istemiyorum kötü bir şey söylerim diye çünkü kendimi tanıyorum en ufak birşeyde parlarım üzeriz birbirimizi.ne olur yardım edin olayı fazlamı büyütüyorum eşime haksızlık mı ediyorum ??

bazı arkadaşlar konu sahibi arkadaşı sert eleştirmişler. annesi vermek zorunda gibilerinden. o zaman o annede tüm çocuklarına eşit davranmak zorunda. birine yapıp diğerine yapmazsan sonrada bunu gelinin yanında ballandıra ballandıra anlatırsan. kimse kusura bakmasın ama istediği miktar nekadar küçük olsada o gelinin gözüne batar. kaldıki daha yeni evliler borç ödüyolar. düğün yapmak ev kurmak kolay işler değil. madem başka çocuklarıda var onlardanda isteyebilir.

Çeneni tut kızım tut dedim ama yine yapamıycam.
Yakın zamanda eşimin kardeşi benim kocişime abi diyorrrrr yada eşimin annesi benim kocacığma oğlum diyorrr gibi konular çıkacak diye korkuyorum.
Burda ki yorumları okudukça abimden ve yengemden soğuyorum. ( Allaha çok şükür melek gibi bir yengem var buradakilere hiç benzemiyor)
Hatta inanın insanlardan soğuyorum.
Ne kadar kötü insanlar var ya.
Ya ne garip insanlar var.
Bir bilet parası dediğin nedir ya 70 tl .
İstemiş de istemiş.
İstesin be istesin.
Sizlerin annesi kocanızın yanında isteyebilecek mi ?
Kadının sizin yanınızda isteme zorunluluğu yok.
Abim evlendi diye ben herşeyi yengemin yanında konuşmak zorunda değilim ki ..
Benim muhattabım abimdir , karısına söylerse buyursun kendi söylesin. Hesapları bir olabilir.
Ben abimle olduğum gibi yengemle olamam ki
Yenge ben abimden para isticem izininle mi demeliyim.
Benim yakınım kimse mevzuyu da onunla konuşurum.
Ablamdan para isteyeceksem eniştemle değil , abimden istiyeceksem yengemle değil , kızımdan isteyeceksem damatdan değil , oğlumdan isteyeceksem de gelinden değil.
Çekinirim arkadaş kimse oğul , kız , abi , kardeş gibi olamaz.
Yapıp yapmaması da önemli değil ayrıca.
Borçsuz evleniyor benim abim. Ama annem babam kredi ödeyecek.
Neden ya mecburmuydular ???
Bende üniversite okuyorum bu arada.
Benim babam zengin değil 800 emekli maaşı var birde nakliyeci olarak çalışıyor 55 yaşında adam.
Hepsini geçtim yok ailesi şunu bunu yapmadı para istiyor diyenler var.
Ozaman sizlere göre de annem babam abimi evlenince sömürme hakkını kazandı :1: Öyle ya yapmayanın hakkı yok yapanın var. :1: :1: :1:
Valla arkadaş evlenmeyi yiyorsa biyerlerin herşeyini de kendin yapacaksın.
Kusura bakmayın ama bir bilet parası yüzünden eşinize tavır yapmanız çingenelik.
Ayıp ya ayıp vallahi...
Ay hemcinslerimden nefret etmeye başladım.
Evlenince insanlığımı kaybedeceksem allah bana nasip etmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çeneni tut kızım tut dedim ama yine yapamıycam.
Yakın zamanda eşimin kardeşi benim kocişime abi diyorrrrr yada eşimin annesi benim kocacığma oğlum diyorrr gibi konular çıkacak diye korkuyorum.
Burda ki yorumları okudukça abimden ve yengemden soğuyorum. ( Allaha çok şükür melek gibi bir yengem var buradakilere hiç benzemiyor)
Hatta inanın insanlardan soğuyorum.
Ne kadar kötü insanlar var ya.
Ya ne garip insanlar var.
Bir bilet parası dediğin nedir ya 70 tl .
İstemiş de istemiş.
İstesin be istesin.
Sizlerin annesi kocanızın yanında isteyebilecek mi ?
Kadının sizin yanınızda isteme zorunluluğu yok.
Abim evlendi diye ben herşeyi yengemin yanında konuşmak zorunda değilim ki ..
Benim muhattabım abimdir , karısına söylerse buyursun kendi söylesin. Hesapları bir olabilir.
Ben abimle olduğum gibi yengemle olamam ki
Yenge ben abimden para isticem izininle mi demeliyim.
Benim yakınım kimse mevzuyu da onunla konuşurum.
Ablamdan para isteyeceksem eniştemle değil , abimden istiyeceksem yengemle değil , kızımdan isteyeceksem damatdan değil , oğlumdan isteyeceksem de gelinden değil.
Çekinirim arkadaş kimse oğul , kız , abi , kardeş gibi olamaz.
Yapıp yapmaması da önemli değil ayrıca.
Borçsuz evleniyor benim abim. Ama annem babam kredi ödeyecek.
Neden ya mecburmuydular ???
Bende üniversite okuyorum bu arada.
Benim babam zengin değil 800 emekli maaşı var birde nakliyeci olarak çalışıyor 55 yaşında adam.
Hepsini geçtim yok ailesi şunu bunu yapmadı para istiyor diyenler var.
Ozaman sizlere göre de annem babam abimi evlenince sömürme hakkını kazandı :1: Öyle ya yapmayanın hakkı yok yapanın var. :1: :1: :1:
Valla arkadaş evlenmeyi yiyorsa biyerlerin herşeyini de kendin yapacaksın.
Kusura bakmayın ama bir bilet parası yüzünden eşinize tavır yapmanız çingenelik.
Ayıp ya ayıp vallahi...
Ay hemcinslerimden nefret etmeye başladım.
Evlenince insanlığımı kaybedeceksem allah bana nasip etmesin.

Ayy Allahım çok şükür...:13::13::13::13::13::13:cesur birileri de varmış.Bende insanlardan nefret edecek hale gelmiştim...bu kadar mı bencil..bukadar mı fesat oldu insanlar diye...ARTIK GİDİP UYUYABİLİRİM. :1:

.

Uzun oldugu icin yorumun tamamini alintilamadim, ama size katiliyorum.
Ben kayinvalide degil, olsa olsa gelin olacak yastayim, yasim 22. Yani tarafli degilim yazacagim yorumda. Millet nasil kizlarla oglunu evlendiriyor, ben burda okudugum konularla kayinvalidelere aciyorum vallahi. Bir yorumcu etraf kurtlar sofrasi olmus, oglumuzu nasil evlendircez gibi bir yorum yazmisti bir konuya. Hakkatten oyle ya. Erkeklerin de kayinvalidelerin de isi zor. Su sorun edilen meselelere bakar misiniz... icler acisi. Allah herkese vicdan sahibi, huzur veren bir gelin ya da es nasip eylesin ne diyim.

bayanlar neden herseyı anlamak ıstedgnız gbı anlıyorsunuz ?
o zman kaynanayada kızın dıger gelıne herseyı yapmıs bu kıza pek bırsey yapmamıslar bırde ustune ona soyle soyle yaptık dıye anlatmıslar
sızın basınıza gelseydı emın olun sızde kızardınız elbettekı konu bılet parası degıl ama bu ısler boyledır annen baban bıle olsa hakettıgı kdr deger vereceksın bana gore
konu sahıbı arkadasın dogum gunu tabıkı hedıye beklemekte haklı boyle sert yorumlar yapmayın lutfen basınıza gelmıs olsa aynı tepkıyı sızde verırsınız
ayrıca ben arkadasın bılet parasından gocundugunu dusunmuyorum ona karsı olan davranıslara ıcerlemıs olay bu

yorumları okumadım ama sen haklısın kaynananın kocası yokmu parası yokmu nıe sızden ıstıo sız yenı ewlısnz ne bu ?
yanı bıde o gezecek dıe sana dogm gununde hedıye bıle almıcak hmde ılk basbasa dgumgunu.
gezmeyıversın

:46::46::46::46::46:

ohhhhhh çok mutluyum hanımlar.oğlum 18 yaşındayken işyerini açtık,altına son model arabasını da aldık.inşallah nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağız,bu durumda gönül rahatlığıyla oğluma ve gelinime karışabileceğim.:52:başlarına rahatlıkla ekşiyebileceğim:32::33:

Back