• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

Çeneni tut kızım tut dedim ama yine yapamıycam.
Yakın zamanda eşimin kardeşi benim kocişime abi diyorrrrr yada eşimin annesi benim kocacığma oğlum diyorrr gibi konular çıkacak diye korkuyorum.
Burda ki yorumları okudukça abimden ve yengemden soğuyorum. ( Allaha çok şükür melek gibi bir yengem var buradakilere hiç benzemiyor)
Hatta inanın insanlardan soğuyorum.
Ne kadar kötü insanlar var ya.
Ya ne garip insanlar var.
Bir bilet parası dediğin nedir ya 70 tl .
İstemiş de istemiş.
İstesin be istesin.
Sizlerin annesi kocanızın yanında isteyebilecek mi ?
Kadının sizin yanınızda isteme zorunluluğu yok.
Abim evlendi diye ben herşeyi yengemin yanında konuşmak zorunda değilim ki ..
Benim muhattabım abimdir , karısına söylerse buyursun kendi söylesin. Hesapları bir olabilir.
Ben abimle olduğum gibi yengemle olamam ki
Yenge ben abimden para isticem izininle mi demeliyim.
Benim yakınım kimse mevzuyu da onunla konuşurum.
Ablamdan para isteyeceksem eniştemle değil , abimden istiyeceksem yengemle değil , kızımdan isteyeceksem damatdan değil , oğlumdan isteyeceksem de gelinden değil.
Çekinirim arkadaş kimse oğul , kız , abi , kardeş gibi olamaz.
Yapıp yapmaması da önemli değil ayrıca.
Borçsuz evleniyor benim abim. Ama annem babam kredi ödeyecek.
Neden ya mecburmuydular ???
Bende üniversite okuyorum bu arada.
Benim babam zengin değil 800 emekli maaşı var birde nakliyeci olarak çalışıyor 55 yaşında adam.
Hepsini geçtim yok ailesi şunu bunu yapmadı para istiyor diyenler var.
Ozaman sizlere göre de annem babam abimi evlenince sömürme hakkını kazandı :1: Öyle ya yapmayanın hakkı yok yapanın var. :1: :1: :1:
Valla arkadaş evlenmeyi yiyorsa biyerlerin herşeyini de kendin yapacaksın.
Kusura bakmayın ama bir bilet parası yüzünden eşinize tavır yapmanız çingenelik.
Ayıp ya ayıp vallahi...
Ay hemcinslerimden nefret etmeye başladım.
Evlenince insanlığımı kaybedeceksem allah bana nasip etmesin.

alkış....
:46: :46: :46: :46: :46: :46:

ohhhhhh çok mutluyum hanımlar.oğlum 18 yaşındayken işyerini açtık,altına son model arabasını da aldık.inşallah nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağız,bu durumda gönül rahatlığıyla oğluma ve gelinime karışabileceğim.:52:başlarına rahatlıkla ekşiyebileceğim:32::33:

tebrik ederim ablacım...

şimdi sizden iyi k.valide k.peder olamaz...

ne kıymet bılırler böylesi gelinler...

sizi baş tacı yaparlar..

ama yine de siz kötü kaynanalar fesatlık eder bı yol parasını bıle istersiniz...:47:

Benim gözlemlediğim çocuğunu okutmamış para dökmeyen erkek evladını daha çok sömürüyor okutan ,para döken evlatta bir acaip nankör oluyor benim çevremde gördüklerim bunlar

Polyannacılık oyanayan o kadar çok insan var ki.. Yeni evli, Daha 1 aylık evli insandan para istemek çok saçma saçmanın saçması.. Evet utanıcak evet çekinecek.. Ne demek yani ya Onlar 1 ay öncesinde belki çok sıkıntılar çekerken hiç el atmamak 3 4 hafta sonra para istemek.. Neymiş ee büyütmüş.. Bırakın Allah aşkına ya.. Kendini CESUR olarak ilan edip nerdeyse küfür etmediği kalan arkadaşlarda var.. Onlar zaten ayrı bir alem.. Herkes karısından kocasından sorumludur.. Oğlan annesine baksın o zman kızda annesine baksın ihtiyaçlarını karşılasın sonra birde kendi ihtiyaçlarını karşılasınlar sonra görümcenin kardeşin ki.. Herkesin durumu aylık 10 bin kazancak kadar geniş bütçeli değildir.. Benim kayınvalidem eşimden kuruş isteyemez! Evet isteyemez çünkü biz aylık 3500-4000 bin taksit ödüyoruz. 7 ay önce düğünüm oldu bir çöp dahi yapılmadı bana.. Ama gitti kendine yeni yeni tabaklar çanaklar kaşıklar.. Bir takım da bana alabilirdi ?? Kendileri cimrinin pintinin bayrak taşıyanları ama onlar isteyince hemen verilcek. Neden e büyüttü ya. Büyüttü de ne yaptı ? İş mi kurdu iş mi verdi ? Okuttu mu ne yaptı ? E emzirdi. Benim onlara verecek fazladan 10 liram varsa eğer.. Vermem.. Verdirmem. Gider evime şeker alırım, Gider evime çay alırım. Ben pazara çıkmam markete çıkmam yeterki bi an önce borç bitsin diye.. Devamlı annemlerde yeriz..
60 yaşında kadın neymiş yeni yeni çantalar alcakmış. Oğlu para versinmiş .. Git öteki oğlanların versin. Veyaa git kimsenin huzurunu düzenini bozma kocan versin bakalım varsa. Herkes kıt kanaat geçiniyor. Kimisi maaşından 10 lira bile arttıramıyor cebine. Senin kocan sana veremiyorsa aynı maaşı aldığın oğlanların nasıl verecek ya nasıl zihniyet bu. İnsanlar düzenlerini kurmadan,Maddiyatlarını oturtmadan buna müdahele etmek niye yani. 2 genç insan yepyeni bir yola çıkarken zorluklar çekebilir. Herşeyi baştan kuruyorsun çünkü.. Bu yolda niye yardım etmezler.. Kimse düğünün a'sından Z'sine yapsınlar demiyor. YARDIM bakın. Onlar bize zor günümüzde yardım etmicek ( kimse parası yoktur demesin var. ) Benim Tek başına Kadın başına annem elinde ne var ne yoksa zorla vericek. Çocukları üzülmesin darda kalmasın diye.. E ozaman Benide annem tek başına( babam vefat etti) 4 yaşından beri büyütüyo.. 4 sene dersane parası verdi. TEK başına. Evlendirdi bütün çeyizimi yaptı Tek başına. İstenince yapılabiliniyormuş demekki. 2 Karı-koca ne için yapamasın. ? Benim kocamı ne okutmuşlar.. Ne iş sahibi etmişler.. Evet dediğiniz gibi bir büyütmüşler çocuk zaten kendi büyüyor. Eşim herşeyi kendi başına yapmış etmiş. Şimdide onlar faydalanma hakları kalmadı artık. O evde yaşarken yeterince yaşamışlar ama yeter.

Zaten kadınlar ne çekiyorsa iyi eğitim alamamış erkeklerden çekiyor ana zaten ne para harcamış ne eğitimiyle ilgilenmiş meslek desen yok zaten ,dükkan açmamış para dökmemiş anne var anne var benim ilgili annelere saygım var doğurmak marifet değil okula gidip ilgilenmeyenler çok kardeşini yolluyorlar anne evde aman poposu üşümesin!

alkış....
:46: :46: :46: :46: :46: :46:

tebrik ederim ablacım...

şimdi sizden iyi k.valide k.peder olamaz...

ne kıymet bılırler böylesi gelinler...

sizi baş tacı yaparlar..

ama yine de siz kötü kaynanalar fesatlık eder bı yol parasını bıle istersiniz...:47:

birde diyorlar ya ,bekarken hiç ilgilenmezlerdi umursamazlardı,akıllarına bile gelmezdi evlenince kıymetlendi diye.ohhhh o konuda da içim çok rahat:52:ben sürekli ilgilenirim.zaten biz çok ayrı yaşamadık.ayrı kaldığımız gün en fazla 10-15 gündür, o da gezme amaçlıdır.:34:eve gelmemişse gelene kadar uyumam.sürekli nerede olduğunu arar sorarım.kız arkadaşı da şahittir bu durumlara.bak gelinin elinden bu mazereti de aldım.oh oh çok çok güzel:52:

birde diyorlar ya ,bekarken hiç ilgilenmezlerdi umursamazlardı,akıllarına bile gelmezdi evlenince kıymetlendi diye.ohhhh o konuda da içim çok rahat:52:ben sürekli ilgilenirim.zaten biz çok ayrı yaşamadık.ayrı kaldığımız gün en fazla 10-15 gündür, o da gezme amaçlıdır.:34:eve gelmemişse gelene kadar uyumam.sürekli nerede olduğunu arar sorarım.kız arkadaşı da şahittir bu durumlara.bak gelinin elinden bu mazereti de aldım.oh oh çok çok güzel:52:

oh oh süpersın...,,

ilgili ana babasınız siz düşkünsüüz evladınıza..

oyy ama bak bunu unuttuk bu seferde kaynanam sürekli kocamı arayıp nerde olduğunu soruyo sürekli konuşuyolar çok düşkünler diye dert yanarlar

anne kuzusu derler...

nolcek şimdi...tühhh :52: :52: :52:

oh oh süpersın...,,

oyy ama bak bunu unuttuk bu seferde kaynanam sürekli kocamı arayıp nerde olduğunu soruyo sürekli konuşuyolar çok düşkünler diye dert yanarlar

anne kuzusu derler...

:1::1::1:gelin değil mi yaranamazsın işte der mi der:26:

ama oğlumun kız arkadaşı yapyıklarımı görüyor rahatsızsa evlenmesin

Son düzenleme:
:1::1::1:gelin değil mi yaranamazsın işte der mi der:26:

ama oğlumun kız arkadaşı yapyıklarımı görüyor rahatsızsa evlenmesin

öyle ya öyle gerçektende iyi yaparsın ana kuzusu, çok düşkün, paylaşamıyor, kıskanıyor derler

yapmazsın düşüncesiz, yapmadı esirgedi derler...

bi kerede onlar anne baba evladının iyiliğini ister tabi elinde olsa yapardı diyeni okumadım.

ya benmi safım anlamıyorum ben evlenırken eşim 11 kardeş olmasına rağmen (kayınpederim rahmetli)

hiçbir abisi ablası ne yaptınız dıye (maddı anlamda) sormdı herşeyi eşimle ben yaptık ama kımsedende beklemedım.

aksine yapmasınlar dedim herkes gelsin takısını takıp gitsin, misafir gibi...

çünkü yaptıklarında o tarafta beklenti içine giriyor yaptıkta hıç oldu dıye, ne gerek var.

ama kayınpederim sağolsun durumları hıç olmadığı halde eşim askerdeyken biriktirmişti onları bıraktı ölmeden eşime...

allah razı olsun dıyorum bende, yapmazsa yapmazdı buna mecbur değil...

eşimi o yoksullukta bakmış büyütmüş çok fazla okutamasada eğitmişya ahlakını edebini öğretmişya allah razı olsun.

başka bi şekılde eğitse böyle olmazdı hiçbişey ben şikayetçi olur beddua ederdım belkıde...

nasıl evlat yetiştirmişler diye..

bence bundan daha buyuk bı mıras bırakamazdı gelinine ve torunlarına:)[/

keşke bende kayınvalidem kadar, eşimde babası kadar eğitebilsek evlatlarımızı..

bence anneden babadan bunlar beklenmelı herşeyden önce
B]

Son düzenleme:
oh oh süpersın...,,

anne kuzusu derler...

Benim bu forumda okuyup da şok olduklarımdan bir örnek sunayım;

kaynanam ben yokken eşimi arayıp bize gelmiş, birlikte kahvaltı etmişler, benden izin almadan!!!
k.pederin evimde 5 kuruşu yok, bir de evime geliyor yüzsüz yüzsüz, ona hizmet etmem bekleniyor.
kaynanam torununa bir çeyrek taktı utanmadan, şimdi yalancıktan torunum torunum diyor!!!
kaynanam hergün eşimi arıyor telefonla, sinir oluyorum, hiç utanması yok!!

diğer arkadaş için de bunları derler artık.

öyle ya öyle gerçektende iyi yaparsın ana kuzusu, çok düşkün, paylaşamıyor, kıskanıyor derler

bi kerede onlar anne baba evladının iyiliğini ister tabi elinde olsa yapardı diyeni okumadım.

ya benmi safım anlamıyorum ben evlenırken eşim 11 kardeş olmasına rağmen (kayınpederim rahmetli)

hiçbir abisi ablası ne yaptınız dıye (maddı anlamda) sormdı herşeyi eşimle ben yaptık ama kımsedende beklemedım.

çünkü yaptıklarında o tarafta beklenti içine giriyor yaptıkta hıç oldu dıye, ne gerek var.

ama kayınpederim sağolsun durumları hıç olmadığı halde eşim askerdeyken biriktirmişti onları bıraktı ölmeden eşime...

eşimi o yoksullukta bakmış büyütmüş çok fazla okutamasada eğitmişya ahlakını edebini öğretmişya allah razı olsun.

başka bi şekılde eğitse böyle olmazdı hiçbişey ben şikayetçi olur beddua ederdım belkıde...

B]

:46::46::46:benim eşimi okutmak istememişller.o zamanlar okumak bu kadar önemli değildi.malum durumlarıda yok ,eşimi ilkokuldan sonra sanayiye çıraklığa vermişler,iş öğrensin 3-5 kuruş para kazansın diye.eşimde okumak istiyormuş.hergün karalara batıp gelmiş ben okuyacağım diye kavga etmiş.öyle böyle ailesini ikna etmiş okula kayıt olmuş.sınava girip liseyi büyük ilde okumuş.ister istemez zor da olsa okutmuşlar.üniversiteyi kazanıp başka ile gitmiş,biraz ailesi birazda kendisi part time çalışarak okumuş.kendini yetiştirmiş.ama eşim hep zor şartlarda geldi bu günlere.yani okumak isteyen zaten okuyor.okutmamışlar diye aileyi suçlamak çok saçma geliyor.diğer kaynımsa okumamış,ilkokulu zorla bitirmiş.bunda ailenin suçu ne:34:

kaynanam ben yokken eşimi arayıp bize gelmiş, birlikte kahvaltı etmişler, benden izin almadan!!!
k.pederin evimde 5 kuruşu yok, bir de evime geliyor yüzsüz yüzsüz, ona hizmet etmem bekleniyor.
kaynanam torununa bir çeyrek taktı utanmadan, şimdi yalancıktan torunum torunum diyor!!!

bende şok olmuştumbu konulara:52::52::52:

ayrı bi ev olduğunu idrak edemeyen bi kadın ya da erkek evlenmesin, ne kadar iyi evlat olduklarını ispatlamak babında çalışıp annelerine babalarına harcasınlar, sırf yatağına partner olsun diye evlenipte ana kuzusu olan tiplere kadın ya da erkek deli oluyorum, o zaman ben kendi anneme veriyim kocam kendi annesine versin ucu ucuna geçinelim sonrada huzursuzluk mutsuzluk kavga gürültü, bi hastalık durumu olur, acil para gerekir içimdeki atlete kadar veriyim tamamda bu nedir yaa??
bu bir bakış açısı kimisi alt tarafı bi bilet lafımı olur der, kimiside mesela benim gibi biride çıkar derki alt tarafı bi bilet yaa onu alacak durumuda mı yok, evleri kendilerinin 1,5 milyar gelirleri var 2 kişiler, yol parası yok mu yani

bunları diyende kadın, bunları dıyende anne olacaktır...

ben herkes ne yaptıysa onu bulacağına inanırım...

ne demek izin almadan evime geldi, k.pederim yardım etmedı evıme geldı ya

1 lira yardım etmeseler bıle analık hakkı babalık hakkı denen şey var...

ben şimdi karnımda taşıdığım, binnbir sıkıntılarla bu halde işe gidip gelip onu büyüteceğim hasta olduğunda ağlamaktan, üzülmekten yataklara düşeceğim

yarın öbürgün evlendiğinde oğlumu aramam, evine bile gitmem kıskançlık, paylaşamamak olacak buna hakkım olmayacak...

tabi söyleyebilir istediklerini gelinler, ama gün gelir devran döner...

ayrıca kımse yanlış anlamasın bakmak, okutmak, büyütmek bunları daha sonra evlattan beklemeye sebep olarak görmüyorum tabiiki oda annenın babanın evladına olan hakkıdır.

ben manevi yardımlardan desteklerden bahsediyorum.

Bence haksızlık edıyorsun.Durumları yettıgınce ınsanlar yardımcı olmaya calısmıs sıze zaten.Bırde soyle dusun annen senı arayıp bılet parasını ısteseydı sen gondermeyecek mıydın?Bır bılet parası cok degıl uzme kendını boyle kucuk seyler ıcın.Hem zaten sana demıs dogumgunun ıcın sana bırseyler alalım dıye....Bosver kocandan memnunsan kıymetını bıleceksın cnm...

bunları diyende kadın, bunları dıyende anne olacaktır...

ben herkes ne yaptıysa onu bulacağına inanırım...

E belki o kayınvalidelerde yaptığını buluyordur. ?? Madem böyle birşeye inanıyorsunuz. CADI geline denk gelenlerde yaptıklarını buluyordur.. Bilemeyiz..

Olaya fazla mı takılıyorum yoksa gerçekten takmakta haklımıyım yardım edin çünkü eşime kötü davranıyorum bu yüzden :(

Eşim ile harika geçen 4 sene flört döneminden sonra 2011 mayıs'ta nişanlandık.Aralık ayın dada evlendik.Eşim gerçekten çok iyi bir insan yardım eder ne istersem yapmaya elinde olduğunca çabalar.Bu zamana kadar ağzından tek bir kelime kötü laf duymadım.Evlendiğimizden beri keşke daha önce evlenseydim dediğim bir insan ancak ailesi araya girince eşime ne kadar üzülsemde kızıyorum.Ailesinin maddi yönden durumları müsait değil kayınpederim emekli 800 tl maaşi var + 700 Tl de şuanda çalıştığı işten alıyor evleride kendilerine ait.Eşimin abisi var ALLAH var abisi çok çok iyi bir insan kendi abimden ayırmam.Kayınvalidem ve Kayınpederim kaynım evlenirken ona hem köyde hem istanbul da düğün yapmışlar işte eltime altınlar almışlar eltim altınları bozdurmuş bir daha almışlar.Sürekli bunu anlatırlardı nişanlılık dönemimde.Bende o zamandan beridir bir türlü eşimin ailesine alışamadım.Kötü insan değiller biliyorum ama işte alışamadım bir türlü.Bizim düğünümüz olurken eşime yalnızca altın konusunda yardımcı oldular.Onun dışında bir tek şeyine yardımcı olmadılar.Eşime abine yapmışlar ama sana yapmıyorlar dediğimde ellerinde yok yapamıyorlar der dururdu.Bunları bir kenarda bırakıp evlendik daha yeni evliyiz düğünden gelen paralarla borcumuzu harcımızı kapatmaya çalıştık çünkü herşeyi eşim ile biz yaptık .Eşimde bende çalışıyoruz.Kayınvalidem biz çalışıyoruz diye sanırım bizi sabancı yerine koyup eşimden antalyaya kızının yanına gitmek için ben yokken !!! eşime bana bilet alır mısın demiş ( bu bana göre bilet bile alamıyorum birde para verr anlamında kendimce bu şekil anlıyorum )eşimde fazla iyi niyetli olduğu için tamam alırım demiş.2 gün önce filan aylığını aldı neyse bir kaç yere taksitimiz vardı onları ödedik doğalgazdı filan derken eşimin aylığından pek fazla bir şey kalmadı.28 ocak'tada benim doğum günüm eşim dün akşam dışardayken sana bir şey alalım dedi bende yok istemiyorum annene ne vericeksin söz vermişssin bekler dedim oda fazla ısrar etmedı eve döndük ancak ağlamamak için kendimi zor tuttum.Sonuçta ben ona açık açık bana şunu bunu al diyemem onun düşünmesi lazım.Son kalan parayıda annesine verdi.aksam tek kelime bir şey konuşmadık.sabah erken çıktım mesaj atıyor seni seviyorum karıcım diye ama cevap atmıyorum atmak istemiyorum kötü bir şey söylerim diye çünkü kendimi tanıyorum en ufak birşeyde parlarım üzeriz birbirimizi.ne olur yardım edin olayı fazlamı büyütüyorum eşime haksızlık mı ediyorum ??

bencede büyütüyorsun tatlım boşver umursamayalım kaynanaları eşlerimizle mutlu olmanın yollarını arayalım.. Bir biletten bişi olmaz. Sizinkilerin durumu yokmuşda yapamamışlar bizdede sadece 5 bilezik yaptılar diğer herseyi eşim yaptı. Biz deli gibi para yetiştirmeye çalısırken düğüne meger eşim ailesi 130.000 Tl Lik ev bakıyorlarmış! Biz evlendik 3 ay sonra sıfır ev aldılar alsınlar valla gözum yok ama eşim o kadar sıkıntı oldu 130.000 liralık değilde 120.000 liralık ev alıp 10.000 tl de ogluna yardım edebilirdi.. Ama ben eşime söyledğimde bana sana bana mı verecek birikintisini diyor.

Benim babam olsaydı önce oglunu evlendırırdı 1 kurus harcatmadan kalanıyla kendısıne ev alırdı... Biz böyle gördük ama heerkes öyle değilmiş...

Düşün biz kayseride düğün yaptık altınlar orda kaldı 6ay sonra alalım dedi eşim. Aralıkta gittik altınları da almaya içerisinden 1 takı bileziği eksikti (2 kucuk altında bızım altınlarımızla bırıcık buyuk oglundan olma torununa ve bizden 2 gun sonra evlenen bir ahbabına taktı))

Eşime dedim takı bileziği eksik
Eşim " takı bilezği eksik nerde"
KV " takı bileziğimi hııııı" ve kayınpederimde renk attı
KV" takı bileziği oğluumm biz onu bozdurduk yedikkkkk!!!! sonrada biz evin tapusunu alırken para lazımdı onun için yaniiii "
Eşim (annesini bozuntuya vermıcek yaa ) " hıı anne hatırladım demiştinizzzz!!"

hakkımı helal etmıyorum benım evim yok arabam yok utanmadan bide 3. evini alırken tapu parası olarak harcamışşşşşşşşşşşşşşşşş yazıklar olsunnn ne diyeyim kiiiii

Kızlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapardınız böylee kvalideniz kpederiniz olsaa benim sorunlarım giderek artıyoorr içime batıyor yaptıkları unutmuyoorumm keske unutsaaammm :((((( ( ben konu açmayı bilmiyorum sadece bir kaç yorum yeter arkadasın konusu bu sonucta onunkini mesgul etmek istemiyorm )

Son düzenleme:
ohhhhhh çok mutluyum hanımlar.oğlum 18 yaşındayken işyerini açtık,altına son model arabasını da aldık.inşallah nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağız,bu durumda gönül rahatlığıyla oğluma ve gelinime karışabileceğim.:52:başlarına rahatlıkla ekşiyebileceğim:32::33:

allah sızın gbılerden esırgesın :20:

B]

:46: :46::16: :46: :46: :46: :46:

Sizden ALLAH razı olsun... Her anne bir kaynana adayıdır... Ne oldum demeden ne olacağım diye düşünmek lazım...Bende yeni evli sayılırım... Eşimin annesi hakkında olumsuz şeyler duyarım şöyledir böyledir diye.. Ama asla başkalarının lafıyla yargılamam. Kimin kimin arasında nasıl bir diyolog geçti kulağımla gözümle görmeden inanmam..Eşimin ailesinin fazla bir yardımları olmadı. Maddi durumları olsaydı.. Neden yapmasınlar ki ...Benden bir saygısızlık bir edepsizlik görmediler.. Ama eşimin annesi babası kardeşleri benimde ailemdir.. Yok onun ailesi yok benim ailem diye bir şey yok. Çünkü eşim ve ben bir ''biz'' olduk. Ben diye bir kavram yok olursa aramızda ayrımlar çatışmalar olur. Yeğenleri yaramazlık yaptığı zaman bak görüyor musun benim şu yaramaz yeğeni kırmış dökmüş derim.. O da afallar hangi yeğenin der.Ne zaman geldi .. Aaa az önce gidenler kimdi senin yeğenin benim yeğenim sayılır derim şikayetimi öyle arz ederim... O da Ablasına ben söylemeden kendisi söyler bizim yeğenler çok yaramaz kırmışlar yine der.. Saygılar...

Polyannacılık oyanayan o kadar çok insan var ki.. Yeni evli, Daha 1 aylık evli insandan para istemek çok saçma saçmanın saçması.. Evet utanıcak evet çekinecek.. Ne demek yani ya Onlar 1 ay öncesinde belki çok sıkıntılar çekerken hiç el atmamak 3 4 hafta sonra para istemek.. Neymiş ee büyütmüş.. Bırakın Allah aşkına ya.. Kendini CESUR olarak ilan edip nerdeyse küfür etmediği kalan arkadaşlarda var.. Onlar zaten ayrı bir alem.. Herkes karısından kocasından sorumludur.. Oğlan annesine baksın o zman kızda annesine baksın ihtiyaçlarını karşılasın sonra birde kendi ihtiyaçlarını karşılasınlar sonra görümcenin kardeşin ki.. Herkesin durumu aylık 10 bin kazancak kadar geniş bütçeli değildir.. Benim kayınvalidem eşimden kuruş isteyemez! Evet isteyemez çünkü biz aylık 3500-4000 bin taksit ödüyoruz. 7 ay önce düğünüm oldu bir çöp dahi yapılmadı bana.. Ama gitti kendine yeni yeni tabaklar çanaklar kaşıklar.. Bir takım da bana alabilirdi ?? Kendileri cimrinin pintinin bayrak taşıyanları ama onlar isteyince hemen verilcek. Neden e büyüttü ya. Büyüttü de ne yaptı ? İş mi kurdu iş mi verdi ? Okuttu mu ne yaptı ? E emzirdi. Benim onlara verecek fazladan 10 liram varsa eğer.. Vermem.. Verdirmem. Gider evime şeker alırım, Gider evime çay alırım. Ben pazara çıkmam markete çıkmam yeterki bi an önce borç bitsin diye.. Devamlı annemlerde yeriz..
60 yaşında kadın neymiş yeni yeni çantalar alcakmış. Oğlu para versinmiş .. Git öteki oğlanların versin. Veyaa git kimsenin huzurunu düzenini bozma kocan versin bakalım varsa. Herkes kıt kanaat geçiniyor. Kimisi maaşından 10 lira bile arttıramıyor cebine. Senin kocan sana veremiyorsa aynı maaşı aldığın oğlanların nasıl verecek ya nasıl zihniyet bu. İnsanlar düzenlerini kurmadan,Maddiyatlarını oturtmadan buna müdahele etmek niye yani. 2 genç insan yepyeni bir yola çıkarken zorluklar çekebilir. Herşeyi baştan kuruyorsun çünkü.. Bu yolda niye yardım etmezler.. Kimse düğünün a'sından Z'sine yapsınlar demiyor. YARDIM bakın. Onlar bize zor günümüzde yardım etmicek ( kimse parası yoktur demesin var. ) Benim Tek başına Kadın başına annem elinde ne var ne yoksa zorla vericek. Çocukları üzülmesin darda kalmasın diye.. E ozaman Benide annem tek başına( babam vefat etti) 4 yaşından beri büyütüyo.. 4 sene dersane parası verdi. TEK başına. Evlendirdi bütün çeyizimi yaptı Tek başına. İstenince yapılabiliniyormuş demekki. 2 Karı-koca ne için yapamasın. ? Benim kocamı ne okutmuşlar.. Ne iş sahibi etmişler.. Evet dediğiniz gibi bir büyütmüşler çocuk zaten kendi büyüyor. Eşim herşeyi kendi başına yapmış etmiş. Şimdide onlar faydalanma hakları kalmadı artık. O evde yaşarken yeterince yaşamışlar ama yeter.

nur sana sonuna kdr katılıyorum ama bnce bosuna anlatmıssın canım anlamak ıstemıyor bazı bayanlar

Ooo o da birşey mi Egem annem abimlerin eve aldığı sakıza bile karışma hakkı kazandı :1: :1: :1: Herşeylerini yaptılar babamla 1 kuruş borçları bilem yok :1: :1: :1:
Annelik babalık bunlara bakıyor sanki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back