çok klasik olacak ama evlenirken eşimin ailesinin bir çöpünü görmedim. evet abartmıyorum görmedim.
kayınvalidem nikahıma gelmedi . açıklaması da benim bildiğim şu. o dönem paramız yok biraz toparlanalım diye nikaha 22 gün kala annesi ertelemek istedi, kayınpederim eşim 9 yaşında iken ölmüş.
zaten 11 aylık nişanlıydık,o zamana kadar hazırlık ne ise yapması lazımdı, ertelemek için çok geçti artık herkes biliyordu nikah gününü.ben ve annem karşı çıktı ertelettirmedik. eşime ya bu nikah o gün olacak ya nişanı atarım demek zorunda kaldım.çünkü o dönem annemin görüşmediği öz teyzem bile sazanla nişanlısı ayrılmış diye dedikodu çıkarmıştı.
o ara annesi de rahatsızmış eşime anne nikah olacak diyememiş annesi de ertelendi diye düşünmüş en azından eşim böyle dedi. belki de kadın bilerek gelmedi bilmiyorum günahı boynuna..
eşimin ailesinden sadece ablası geldi oda tuta tuta geldi bi çeyreği bırak 50 TL bile takmadı. o dönem eşi işten ayrılmıştı ama insan 50 TL yi bulabilir diye düşünüyorum. neyse görümcemin yediği naneler bununla sınırlı değil bu başka bir konu.. ama oda gelir evime surat etmem çayına çorbasına da kusur etmem o benim büyüklüğüm.
bu durumda benim k. valdemi de görümcemi de evime sokmamam hatta kovmam lazım değil mi ?
ama hayır k valdemin analık hakkı var. bu sene geldi 20 gün bende kaldı bana bi zararı da olmadı faydası da olmadı ama eşim mutlu oldu. çok korkuyordu tepki veririm diye ama ben olgunlukla karşıladım. 73 yaşındaki kadının kalbini kırsam ben kaybederim ama anacığım sagolsun o hep böyle ögretti bana. ben de zaten bişi diyemezdim vicdanım acırdı. benim annem de olaiblirdi onun yerinde... Allah bize daha çok verir diye düşünüyorum. ne oldum dememeli ne olacam demeli..
Diyeceğim o ki biraz vicdan sahibi olursanız siz kazanırsınız. benim kadar iyi niyetli olmak zorunda değilsiniz, içinizde bana enayi diyenler de çıkabilir
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
ama kayınvalidem şimdi çok pişman. iyi olan kazanır arkadaşlar, ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir..