• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

Buraya açılan konunun içeriğinin bir bilet parası olduğunu unutyorsunuz sanırım.
Bilet aldı diye eşine tavır yapmış hanımefendi bu normal mi allah aşkına ?

bılat parası degıl mevzu :)
konu sahıbı arkadas dıyorkı bnm dogum gnum oldgunu blıolardı yanı onuda anlamaya calısmak gerekr esıyle gecırdgı ılk dogum gnu ve annesne yardm etmelerı yuzunden esı ona bırsey alamamıs buda sıkıcı bır durum bence ve eltısıne herseyı yapmıslar fazla fazla bnuda defalarca anlatmıslar konu sahıbıne sızce bu yaptıgı guzelmı kayınvalıdenın herkes ettıgını bıcer ve verdıgı kdr deger gorur goz gore gore ayrımcılık yaparsa eger kaynana gelıne de batar tabı bılet parası

yorumlarınız genelinden bu kanıya vardım çünkü.

eşimin annesi babası yardım etmek zorunda düşüncesi hakim sizde.

çok araştırmaya gerek yok bikaç mesaj geçmişinize bakarsak görürürz değilmi?

Benden geçti artık.. öyle gördüğüm için ben.. Genelde düğünlerde anneler babalar yardım eder evlatlarına.. Bekledim ama olmadı bu saatten sonra ne beklicem ki.

yorumlarınız genelinden bu kanıya vardım çünkü.

eşimin annesi babası yardım etmek zorunda düşüncesi hakim sizde.

çok araştırmaya gerek yok bikaç mesaj geçmişinize bakarsak görürürz değilmi?

kımse kımseye yardım etmek zorunda degıl arkadas bna yardım etmedıler bnden de bırsey ısteyemezler demıstı msjında anlamak ıstedgnız gbı anlamayın lutfen

kayinvalidemin 5000 dolar borcu var ve ben odeyim dedim kadin kabul etmedi..simdi ikna olasini bekliyorum odemeyi yapmak icin..

sen bilet parasina takiliyorsun :52::52::52::52::52::52::52:

bu kadar bencil olmayin bizde gelecegin kayinvalidesi olacagiz empati lutfen :27::27::27::27::27::27::27::27:

hos sanada hak veriyorum bazilarida eline versen kolunu kapacak kadarda futursuz oluyorlar :53::53::53::53::53::53:

böyle insana can kurban bence
ama herşeye mecbur hissettirmelerinden bahsediyor arkadaşlar bence

birde ben arkadaşın derdini şöyle algıladım

hani bileti belki başka bir zaman istese kaynanası sorun etmeyecektı

kredı kartı kullanmadıkları ıcın eşi ılk dogumgununde karısına hedıye yerıne cok hayatı olmayan bır otobus bıletı alacak

buna takılmıs dıye algıladım

kımse kımseye yardım etmek zorunda degıl arkadas bna yardım etmedıler bnden de bırsey ısteyemezler demıstı msjında anlamak ıstedgnız gbı anlamayın lutfen

aynen öyle herkes anlamak istediği gibi anlıyor.

Benim anneminde bankada bi dünya parası var ama babamdan habersiz alamadığı ve ihtiyacı olduğu için benden 100 TL istedi geçenlerde.
Kocama söylemeden verdim hem de bi dünya borçla zor geçindiğimiz halde.Kocam da erkekler kulübüne konu açsın "karımdan annesi para istiyor" diye.
Hatta annemler ben evlenirken kocama hiçbişey de yapmadılar.Damatlığı bile kayınvalidem aldı.
Yani senin durmunun tersi sayılır :)

Sonra benim ihtiyacım vardı annem de bana para verdi.Bundan da eşimin haberi yok.
eee şimdi istemeyelim mi birbirimizden?
Zor günlerde yapıcaz tabi.Ama iyi niyeti suistimal etmemek şartıyla.Sende takma kafana.Eşine de "ona yapmış sana yapmamış" dersen eşin bi süre sonra gaza gelir,
seni de kendi haline bırakır onları da...

aynen öyle herkes anlamak istediği gibi anlıyor.

:) o yuzden dıyorum kı bu konu sahıbını anlamayan yorumcular bırgun sızde evlenırsenız umarım boyle durumlarla karsılasmazsınız ama eden buluyo kesınlıkle soylemeden gecemıycem

erkeklerin ilişkileri ne güzel yaa entrika yok sinsi sinsi laf sokma yok kıyın kıyın yanaşma yok...
burda olay para mevzusu değil, yani konu sahibesinden çıktı olay biraz, genel olarak konuşuyo olduk, kadınız hissederiz yapılanlardaki söyleenlerdeki niyeti hemen anlarız, ben kayınvalidemin eşini denediğini hissedersem tavrımı koyarım, nitekim koydumda, benim müstakbel kayınvalidem dominant bi kadın evde 3 erkeğin kraliçesi olarak her dediğini yaptırmış bi kadın ama bende dominantım yapım bu, düğün mekanı bakmaya gittiğimizde baktım aylak aylak yürüyoruz gördüğüm ilk görevliye sordum şurayı arıyoruz diye, ya da insanlarla düğün detaylarını konuşurken biri benim adıma konuşsun diye beklemedim beklentilerimi işime geleni açıkça söyledim, organizatörler numara istediklerinde numaramı verdim, nişanlımın babası tüm bu süreçte oğlunu dürtükledi durdu sen ver numaranı diyo, oğlunu ezdiğimi düşündü heralde, ama durum öyle değil organizatörlerin geneli kadın, yarın arıcaklar tüller ne renk olsun diye nişanlım ne anlar tülden, ama onlara kalsa erkek her fırsatta önde olucak, aynı gün hadi size yemek ısmarlıyım dedim, bekledim hesap gelirken acaba babası gene dürtüklicekmi oğlum sen öde diye, ama hayır dürtükleme kakışlama yok, parasında değilim ama o zihniyetteki bi adamın kızım bu masada nişanlın var ben varım biz ödeyelim demesini beklerdim, erkekler hep önde olcakya...
işin daha garibi oğlunu bu şekilde yarışa sokan adam kendisi karısının sözünden asla çıkmayan bi adam, kendi yapamadığını oğluna yaptırarak egosunu tatmin edecek, benim üzerimden...o kadarınıda yemezler, biz bu işe başlarken omuz omuza gönül gönüle yürücez dedik, ortak hesap ortak kader...

:) o yuzden dıyorum kı bu konu sahıbını anlamayan yorumcular bırgun sızde evlenırsenız umarım boyle durumlarla karsılasmazsınız ama eden buluyo kesınlıkle soylemeden gecemıycem

canım ben 4 yıllık evli bi erkek çocuk annesıyım 1 ay sonrada erkek çocuk daha dunyaya getireceğim allah ızın verırse.

bence sen önce evlen bı çocuk sahıbı ol ondan sonra düşüncelerinde bıraz değişim olur belki.

erkeklerin ilişkileri ne güzel yaa entrika yok sinsi sinsi laf sokma yok kıyın kıyın yanaşma yok...
burda olay para mevzusu değil, yani konu sahibesinden çıktı olay biraz, genel olarak konuşuyo olduk, kadınız hissederiz yapılanlardaki söyleenlerdeki niyeti hemen anlarız, ben kayınvalidemin eşini denediğini hissedersem tavrımı koyarım, nitekim koydumda, benim müstakbel kayınvalidem dominant bi kadın evde 3 erkeğin kraliçesi olarak her dediğini yaptırmış bi kadın ama bende dominantım yapım bu, düğün mekanı bakmaya gittiğimizde baktım aylak aylak yürüyoruz gördüğüm ilk görevliye sordum şurayı arıyoruz diye, ya da insanlarla düğün detaylarını konuşurken biri benim adıma konuşsun diye beklemedim beklentilerimi işime geleni açıkça söyledim, organizatörler numara istediklerinde numaramı verdim, nişanlımın babası tüm bu süreçte oğlunu dürtükledi durdu sen ver numaranı diyo, oğlunu ezdiğimi düşündü heralde, ama durum öyle değil organizatörlerin geneli kadın, yarın arıcaklar tüller ne renk olsun diye nişanlım ne anlar tülden, ama onlara kalsa erkek her fırsatta önde olucak, aynı gün hadi size yemek ısmarlıyım dedim, bekledim hesap gelirken acaba babası gene dürtüklicekmi oğlum sen öde diye, ama hayır dürtükleme kakışlama yok, parasında değilim ama o zihniyetteki bi adamın kızım bu masada nişanlın var ben varım biz ödeyelim demesini beklerdim, erkekler hep önde olcakya...
işin daha garibi oğlunu bu şekilde yarışa sokan adam kendisi karısının sözünden asla çıkmayan bi adam, kendi yapamadığını oğluna yaptırarak egosunu tatmin edecek, benim üzerimden...o kadarınıda yemezler, biz bu işe başlarken omuz omuza gönül gönüle yürücez dedik, ortak hesap ortak kader...

akıllı ol kendini yıprattırma, mesafenı belırle ne içeri girsinler çizginden nede sen onlarınkine ama konu sahibi arkadaş gibide 70 liralık bilet için ne kendi,ni ne eşini nede yuvanın keyfini kaçırma:)

Ben evliyim, evimdeki çay süzgecine dek kendim aldım, hatta evlendiğimizde henüz eşim işe yeni başlamıştı, istersen düğünü erteleyelim ya da kredi çekelim, ben bunca eğitim masrafından sonra babamdan bir de düğün dernek parası isteyemem dediğinde, bankada o zamana kadarki birikmiş paramı koydum ortaya, olduğu kadarını yapalım, gerisini borçla alalım dedim. Nikah sonrası arkadaşlar arası bir yemekti planımız, iki taraf da olmaz, bizim bir çevremiz var dedi, tek o zaman sesimi çıkardım, düğün isteyen masrafını yapar dedim. İki taraf da kendi memleketindeki düğünü yaptı. Benim tek şartım kırmızı kuşak takmamak oldu, geri kalan tüm düğün adetleri k.pederim ve k.validemin istediği gibi, bizim memleketteki de annemle babamın istediği gibi oldu. Biz de düğünden önce arkadaşlarla Ankara'da önce kız kıza, ertesi haftada karma şekilde sabaha kadar eğlendik. Evimin tüm eşyalarını kendim aldım, bu yüzden de gereksiz bulduğum için orta sehpa ve vitrin almadım mesela. Düğünde de k.pederim ve k.validem birer bilezik taktı. Ailem de aynı şekilde. Düğün sonrası takılarıma hiç dokunmadım, 6 ay içinde tüm borcumuzu sıfırlamıştık. Hemen hamile kaldım, işim stresli bir iş olduğu için hamileliğimi gezip tozarak geçirmek istediğimi söyledim ve işimden ayrıldım. Şimdi borç olarak araba kredisi ödüyoruz.

Sizin dediğiniz durumlarla da karşılaşıyoruz, örneğin en son k.validem geldiğinde telefonuna mesaj gelmişti, borcundan dolayı kapanacak diye, ya k.pederim unuttu ya da vakit bulamadı. K.validem eşime söyledi, yatırır mısın diye. 40 liralık telefon faturasını mı sorun edecektim. Haberim olmasa bile olurdu. Kaldı ki ben anneme 2-3 ayda bir bakım kremi alırım, en pahalı markalardan, annemin parası olmadığından mı? Hayır ama alırım ve eşimin de haberi bile olmaz. Geçenlerde kardeşim ağzından kaçırdı, eşim arada bir internete girip fatura öderken kardeşime de para yolluyormuş, öğrenci adam, cebinde bulunsun diye. Kendi kardeşine değil, benim kardeşime. Mecbur mu hayır, ama hoşuma gitti.

Demem o ki, çok stres yapılacak şeyler değil bunlar. Benim k.pederimin de k.validemin de emekli maaşı var, artı eve ekstradan tarla takke gelirleri de giriyor. İyi de bana ne, bana mı kazandılar bunca yıl? Adam doğuda yıllarca görev yapmış, ailesinden uzakta. El kızı gelsin de ona düğün dernek yapayım diye mi?
Ben anneme diyorum valla, kardeşim evlenirken takını takar, kenara çekilirsin , birikimini yaşlılığın için sakla diye. İnsanoğlu bu, yarın ne olacağı belli mi olur.

canım ben 4 yıllık evli bi erkek çocuk annesıyım 1 ay sonrada erkek çocuk daha dunyaya getireceğim allah ızın verırse.

bence sen önce evlen bı çocuk sahıbı ol ondan sonra düşüncelerinde bıraz değişim olur belki.

akıllı ol kendini yıprattırma, mesafenı belırle ne içeri girsinler çizginden nede sen onlarınkine ama konu sahibi arkadaş gibide 70 liralık bilet için ne kendi,ni ne eşini nede yuvanın keyfini kaçırma:)

dediğim gibi niyete bakarım böyle durumlarda, birinden alıp diğer oğluna verenlerde var, yoksa 70 lira beni fakir karşı tarafı zengin etmez

Olaya fazla mı takılıyorum yoksa gerçekten takmakta haklımıyım yardım edin çünkü eşime kötü davranıyorum bu yüzden :(

Eşim ile harika geçen 4 sene flört döneminden sonra 2011 mayıs'ta nişanlandık.Aralık ayın dada evlendik.Eşim gerçekten çok iyi bir insan yardım eder ne istersem yapmaya elinde olduğunca çabalar.Bu zamana kadar ağzından tek bir kelime kötü laf duymadım.Evlendiğimizden beri keşke daha önce evlenseydim dediğim bir insan ancak ailesi araya girince eşime ne kadar üzülsemde kızıyorum.Ailesinin maddi yönden durumları müsait değil kayınpederim emekli 800 tl maaşi var + 700 Tl de şuanda çalıştığı işten alıyor evleride kendilerine ait.Eşimin abisi var ALLAH var abisi çok çok iyi bir insan kendi abimden ayırmam.Kayınvalidem ve Kayınpederim kaynım evlenirken ona hem köyde hem istanbul da düğün yapmışlar işte eltime altınlar almışlar eltim altınları bozdurmuş bir daha almışlar.Sürekli bunu anlatırlardı nişanlılık dönemimde.Bende o zamandan beridir bir türlü eşimin ailesine alışamadım.Kötü insan değiller biliyorum ama işte alışamadım bir türlü.Bizim düğünümüz olurken eşime yalnızca altın konusunda yardımcı oldular.Onun dışında bir tek şeyine yardımcı olmadılar.Eşime abine yapmışlar ama sana yapmıyorlar dediğimde ellerinde yok yapamıyorlar der dururdu.Bunları bir kenarda bırakıp evlendik daha yeni evliyiz düğünden gelen paralarla borcumuzu harcımızı kapatmaya çalıştık çünkü herşeyi eşim ile biz yaptık .Eşimde bende çalışıyoruz.Kayınvalidem biz çalışıyoruz diye sanırım bizi sabancı yerine koyup eşimden antalyaya kızının yanına gitmek için ben yokken !!! eşime bana bilet alır mısın demiş ( bu bana göre bilet bile alamıyorum birde para verr anlamında kendimce bu şekil anlıyorum )eşimde fazla iyi niyetli olduğu için tamam alırım demiş.2 gün önce filan aylığını aldı neyse bir kaç yere taksitimiz vardı onları ödedik doğalgazdı filan derken eşimin aylığından pek fazla bir şey kalmadı.28 ocak'tada benim doğum günüm eşim dün akşam dışardayken sana bir şey alalım dedi bende yok istemiyorum annene ne vericeksin söz vermişssin bekler dedim oda fazla ısrar etmedı eve döndük ancak ağlamamak için kendimi zor tuttum.Sonuçta ben ona açık açık bana şunu bunu al diyemem onun düşünmesi lazım.Son kalan parayıda annesine verdi.aksam tek kelime bir şey konuşmadık.sabah erken çıktım mesaj atıyor seni seviyorum karıcım diye ama cevap atmıyorum atmak istemiyorum kötü bir şey söylerim diye çünkü kendimi tanıyorum en ufak birşeyde parlarım üzeriz birbirimizi.ne olur yardım edin olayı fazlamı büyütüyorum eşime haksızlık mı ediyorum ??

Haksızsınız.Kadının parası olsa ister mi oğlundan?
Birinde almıştır yardım etmiştir diğerinde edememiştir.Olamaz mı?
Benim annem babam da emekli evimiz olmasa sokaktaydık.Yok işte!
Kadının parası olsa oğluna yardım etmek istemez mi en güzelinden düğün yapmak istemez mi?
Üç günlük dünya için,bir bilet parası için birbirinizi üzmeye değer mi?
Helal olsun deyin gitsin..Siz 5 verirsiniz Allah size 10 verir.
Kocanız insanlık yapıp söylemiş.Söylemese nereden bilecektiniz?Sanki sizin anneniz istese yardım etmeyeceksiniz.
Adam bir de hediye alalım demiş.İstememişsiniz sonra da tavır almışsınız.Hediyeyi sonra da alır eşiniz telafi eder.İş mi bu yani?
''Seni seviyorum karıcığım.'' demiş o kadar arıyor da içi rahat değil.Bu bile yeterdi bana şahsen.Almasa da olur hediye.

Haksızsınız.Kadının parası olsa ister mi oğlundan?
Birinde almıştır yardım etmiştir diğerinde edememiştir.Olamaz mı?
Benim annem babam da emekli evimiz olmasa sokaktaydık.Yok işte!
Kadının parası olsa oğluna yardım etmek istemez mi en güzelinden düğün yapmak istemez mi?
Üç günlük dünya için,bir bilet parası için birbirinizi üzmeye değer mi?
Helal olsun deyin gitsin..Siz 5 verirsiniz Allah size 10 verir.
Kocanız insanlık yapıp söylemiş.Söylemese nereden bilecektiniz?Sanki sizin anneniz istese yardım etmeyeceksiniz.
Adam bir de hediye alalım demiş.İstememişsiniz sonra da tavır almışsınız.Hediyeyi sonra da alır eşiniz telafi eder.İş mi bu yani?
''Seni seviyorum karıcığım.'' demiş o kadar arıyor da içi rahat değil.Bu bile yeterdi bana şahsen.Almasa da olur hediye.

ilk sorunuzun cevabı, evet isteyebilir, burda niyet önemli, konu sahibeside bunu anlıcaktır gerçekten ihtiyaç varsa verilir yok eğer ki ordan alıp diğer oğluna takviye yapıyosa kusura bakmasın kimse kimsenin ırgatı değil

ilk sorunuzun cevabı, evet isteyebilir, burda niyet önemli, konu sahibeside bunu anlıcaktır gerçekten ihtiyaç varsa verilir yok eğer ki ordan alıp diğer oğluna takviye yapıyosa kusura bakmasın kimse kimsenin ırgatı değil

Kızının yanına gitmek için diye okumuştum O'na göre yorum yaptım.

Kızının yanına gitmek için diye okumuştum O'na göre yorum yaptım.

genel bi yorum yaptım canım, konu sahibesi yaşadığını en iyi kendi bilir, yani eğer bu kayınvalide böyle şeyleri adet haline getirmemişse tabiki sıkıntı yok, ama oğlum evde su yok damacana yolla, oğlum yengenin boyası bitmiş 5 lira yolla falan diyenleri biliyorum ben

kusura bakmayın ama okurken sinir oldum,kocanızın nekadar iyi olduğundan bahsediyorsunuz,esınızın aılesı yardım etmedı dıyorsunuz,altın almıslar.buzamanda ınsanı sarsan en buyuk sey altın dugun yaparken,kı yardım etmek ıstemeyen ınsan altınıda almazdı.sız kotu gormemıssınız.esınızde anlayıslı anlattıgınız kadar,sızınkı gercekten şımarıklıktan baska bırsey degıl,bır bılet yanı,yazık valla...

ona yaptılar bana yapmadılar olayına hiç takılmayın çoğu kişi bu gibi şeylere takılıyor eltisiylede arasını bozuyor. insanların durumu hep aynı kalmıyor o zaman varmış yapmışlar, bence bunları takmayın bütcenizi sarmadığı sürece
her iki tarafta ailesine yardım edebilir. bakarsınız onlarda dahasonra size yardım eder. aile arasında paranın çok lafı olmasın. eğer iş sömürücülüğe gitmiyorsa kocanızı boşuna üzmeyin. bunuda şimdiden anlayamassınız biraz vakit
tanıyın bundan sonraki gidişata göre tavrınızı netleştirirsiniz. sabancı olabilmek bir bilet kadar kolay olabilse keşke.

Son düzenleme:
ona yaptılar bana yapmadılar olayına hiç takılmayın çoğu kişi bu gibi şeylere takılıyor eltisiylede arasını bozuyor. insanların durumu hep aynı kalmıyor o zaman varmış yapmışlar, bence bunları takmayın bütcenizi sarmadığı sürece
her iki tarafta ailesine yardım edebilir. bakarsınız onlarda dahasonra size yardım eder. aile arasında paranın çok lafı olmasın. eğer iş sömürücülüğe gitmiyorsa kocanızı boşuna üzmeyin. bunuda şimdiden anlayamassınız biraz vakit
tanıyın bundan sonraki gidişata göre tavrınızı netleştirirsiniz. sabancı olabilmek bir bilet kadar kolay olabilse keşke.

eltim evlendi diyelim ona 3 bilezik taktılar durumları kötüydü, aradan bikaç yıl geçti ben evlendim bana 5 taktılar durumları iyiydi, o zaman benden 1 bileziği alıp eltime versinler 4-4 eşitlenelim isterim, onada desinlerki kızım o zaman durumumuz yoktu al bunu dar bi zamanda derdinize derman olur, adil olunmalı

bayanlar ben her zaman esıtlıkten yanayım karsımdakı ınsan annem babam dahı olsa bna yanlıs yapmıssa bnde ona gore davranırım bu durum kaynana kayınpeder ıcınde gecerlı benım mesajıma yorum yapan arkadaslar okuyup anlamadan yazmasınlar ben aılelere yardım etmeyın vs demıyorum ama eger karsı tarafın bı ıyılıgı dokunmamıssa zararıda dokunmasın kaldıkı bu konusahıbı arkadasın durumu oyle zaten bastan bı haksızlık yapılmıs ne dıye bazı beklentıler ıcıne grılıyo bunlardan anlamıs degılım sonucta yenı evlı borcu olan ınsanlar
bazı arkadaslar dedıkı erkek aılesıne yardım edebılır kadına sormasına gerek yok fılan falan neden aıle oldular o zmn yıne soyluyorum bn edemez demedm ama aıleler bıraz anlayıslı olsunlar bu konuda bunu anlatmaya calısıyorum ha aılenın durumu yoktur bısey yapamaz bu tamamen farklı bır durum ama durumu varsa ve gozgore gore ayrımcılık yapılıyorsa o aıle 1 lırayı bıle hakemez

çok klasik olacak ama evlenirken eşimin ailesinin bir çöpünü görmedim. evet abartmıyorum görmedim.
kayınvalidem nikahıma gelmedi . açıklaması da benim bildiğim şu. o dönem paramız yok biraz toparlanalım diye nikaha 22 gün kala annesi ertelemek istedi, kayınpederim eşim 9 yaşında iken ölmüş.
zaten 11 aylık nişanlıydık,o zamana kadar hazırlık ne ise yapması lazımdı, ertelemek için çok geçti artık herkes biliyordu nikah gününü.ben ve annem karşı çıktı ertelettirmedik. eşime ya bu nikah o gün olacak ya nişanı atarım demek zorunda kaldım.çünkü o dönem annemin görüşmediği öz teyzem bile sazanla nişanlısı ayrılmış diye dedikodu çıkarmıştı.
o ara annesi de rahatsızmış eşime anne nikah olacak diyememiş annesi de ertelendi diye düşünmüş en azından eşim böyle dedi. belki de kadın bilerek gelmedi bilmiyorum günahı boynuna..
eşimin ailesinden sadece ablası geldi oda tuta tuta geldi bi çeyreği bırak 50 TL bile takmadı. o dönem eşi işten ayrılmıştı ama insan 50 TL yi bulabilir diye düşünüyorum. neyse görümcemin yediği naneler bununla sınırlı değil bu başka bir konu.. ama oda gelir evime surat etmem çayına çorbasına da kusur etmem o benim büyüklüğüm.

bu durumda benim k. valdemi de görümcemi de evime sokmamam hatta kovmam lazım değil mi ?
ama hayır k valdemin analık hakkı var. bu sene geldi 20 gün bende kaldı bana bi zararı da olmadı faydası da olmadı ama eşim mutlu oldu. çok korkuyordu tepki veririm diye ama ben olgunlukla karşıladım. 73 yaşındaki kadının kalbini kırsam ben kaybederim ama anacığım sagolsun o hep böyle ögretti bana. ben de zaten bişi diyemezdim vicdanım acırdı. benim annem de olaiblirdi onun yerinde... Allah bize daha çok verir diye düşünüyorum. ne oldum dememeli ne olacam demeli..
Diyeceğim o ki biraz vicdan sahibi olursanız siz kazanırsınız. benim kadar iyi niyetli olmak zorunda değilsiniz, içinizde bana enayi diyenler de çıkabilir :52: ama kayınvalidem şimdi çok pişman. iyi olan kazanır arkadaşlar, ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir..
:34:

Back