:) o yuzden dıyorum kı bu konu sahıbını anlamayan yorumcular bırgun sızde evlenırsenız umarım boyle durumlarla karsılasmazsınız ama eden buluyo kesınlıkle soylemeden gecemıycem
Ben evliyim, evimdeki çay süzgecine dek kendim aldım, hatta evlendiğimizde henüz eşim işe yeni başlamıştı, istersen düğünü erteleyelim ya da kredi çekelim, ben bunca eğitim masrafından sonra babamdan bir de düğün dernek parası isteyemem dediğinde, bankada o zamana kadarki birikmiş paramı koydum ortaya, olduğu kadarını yapalım, gerisini borçla alalım dedim. Nikah sonrası arkadaşlar arası bir yemekti planımız, iki taraf da olmaz, bizim bir çevremiz var dedi, tek o zaman sesimi çıkardım, düğün isteyen masrafını yapar dedim. İki taraf da kendi memleketindeki düğünü yaptı. Benim tek şartım kırmızı kuşak takmamak oldu, geri kalan tüm düğün adetleri k.pederim ve k.validemin istediği gibi, bizim memleketteki de annemle babamın istediği gibi oldu. Biz de düğünden önce arkadaşlarla Ankara'da önce kız kıza, ertesi haftada karma şekilde sabaha kadar eğlendik. Evimin tüm eşyalarını kendim aldım, bu yüzden de gereksiz bulduğum için orta sehpa ve vitrin almadım mesela. Düğünde de k.pederim ve k.validem birer bilezik taktı. Ailem de aynı şekilde. Düğün sonrası takılarıma hiç dokunmadım, 6 ay içinde tüm borcumuzu sıfırlamıştık. Hemen hamile kaldım, işim stresli bir iş olduğu için hamileliğimi gezip tozarak geçirmek istediğimi söyledim ve işimden ayrıldım. Şimdi borç olarak araba kredisi ödüyoruz.
Sizin dediğiniz durumlarla da karşılaşıyoruz, örneğin en son k.validem geldiğinde telefonuna mesaj gelmişti, borcundan dolayı kapanacak diye, ya k.pederim unuttu ya da vakit bulamadı. K.validem eşime söyledi, yatırır mısın diye. 40 liralık telefon faturasını mı sorun edecektim. Haberim olmasa bile olurdu. Kaldı ki ben anneme 2-3 ayda bir bakım kremi alırım, en pahalı markalardan, annemin parası olmadığından mı? Hayır ama alırım ve eşimin de haberi bile olmaz. Geçenlerde kardeşim ağzından kaçırdı, eşim arada bir internete girip fatura öderken kardeşime de para yolluyormuş, öğrenci adam, cebinde bulunsun diye. Kendi kardeşine değil, benim kardeşime. Mecbur mu hayır, ama hoşuma gitti.
Demem o ki, çok stres yapılacak şeyler değil bunlar. Benim k.pederimin de k.validemin de emekli maaşı var, artı eve ekstradan tarla takke gelirleri de giriyor. İyi de bana ne, bana mı kazandılar bunca yıl? Adam doğuda yıllarca görev yapmış, ailesinden uzakta. El kızı gelsin de ona düğün dernek yapayım diye mi?
Ben anneme diyorum valla, kardeşim evlenirken takını takar, kenara çekilirsin , birikimini yaşlılığın için sakla diye. İnsanoğlu bu, yarın ne olacağı belli mi olur.