• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

Oho daha yolun başındasın biz kaynananın emekli olması için toplu para verdik,bulaşık makinesine para yardımında bulunduk,balkon demirleri için para yardımında bulunduk kaynana ve kayınbaba emeli aylık alıyorlar, kalktılar 60 yaşından sonra müstakil ev yapmaya bu yıl evin taksidi bitiyor geçen eşime diyorlar ki yayladan yer alıp ev yapacağız çimento kiremit sizden olacak ayrıca kayınbabanın bu yaşıma kadar bir hediyesi yok evimde ay yazacak çnk şey var yani diyeceğim haline şükret

Evet haksızlık ediyorsunuz..

Son zamanlarda bunu sürekli ayzmaya başladım.. '' Evlenince eşimin ailesi yardım etmedi, şimdide etmiyorlar'' diyen hanımlar ne çokmuş..

Çevremde ne duydum ne gördüm böyle birşey.

Yardım etmek zorunda değiller.. Üstelik annesi-babası-ailesine para verince eşler bir tuhaf oluyorlar.Bunu hele hiç idrak edemiyorum..
Çok ayıp geliyor bana bunu zihninden bile geçirmek.

Benim eşim ailesine maddi anlamda yardım etmezse, özellikle annesine gözümden düşer.. Nankörlük yapmış olur bana göre.

....

Ailesi kötü değilmiş, eşiniz çok iyiymiş; herşey bu kadar güzelken bu söylediklerinizle, maddi konular yüzünden yuvanıza bu huzursuzluğu vermeniz anlamsız..
Yazık edersiniz.

Haksızlık ediyorsunuz hem kendinize,hem eşinize, hem ailesine hemde yuvanıza.

Değmez inanın değmez.

Ya haklısın ben etmesin demiyorum benim kızdıgım nokta benım olmadığım bi anda ondan istemesi zaten ben vermesin etmesin demiyorum versin ama bunu açık açık istemesini hoş karşılamıyorum ben problem bu yani ben olmadığım bi anda benden habersiz yapılması :)

bir yol parası vermiş nolcakki yaa
bir evlat nasıl büyüyor
bir anne daha neleri neleri hakediyor
bunu ancak anne olunca daha iyi anlıyor insan:))
bence de hiiç lafını edip eşinin kalbini kırma

Oho daha yolun başındasın biz kaynananın emekli olması için toplu para verdik,bulaşık makinesine para yardımında bulunduk,balkon demirleri için para yardımında bulunduk kaynana ve kayınbaba emeli aylık alıyorlar, kalktılar 60 yaşından sonra müstakil ev yapmaya bu yıl evin taksidi bitiyor geçen eşime diyorlar ki yayladan yer alıp ev yapacağız çimento kiremit sizden olacak ayrıca kayınbabanın bu yaşıma kadar bir hediyesi yok evimde ay yazacak çnk şey var yani diyeceğim haline şükret[/QUOS

Sende haklısın beterin beteri vardır ama işte ben böyle bi durumla ilk defa karşı karşıya geldim bu yuzden bana biraz ters düşüyor :)

bir yol parası vermiş nolcakki yaa
bir evlat nasıl büyüyor
bir anne daha neleri neleri hakediyor
bunu ancak anne olunca daha iyi anlıyor insan:))
bence de hiiç lafını edip eşinin kalbini kırma

Tabiki annesi ama eşimin bana evlendiğimiz de dediği bir laf var ' görmediğim ilgiyi şevkati sende gördüm buldum ' Annesi iyi biri ancak benim eşime ilgili alakalı biri değildi.

benim eşimde evlendiğimizde aynı şeyi dedi bana
hala da annesinin beğenmediği huyları vardır
ama anne annedirr .kimse anasına laf ettirmek istemez yinede
tabi çok çok farklı durumlar oluyor onlar ayrı .burda okuduğum şeylere bazen ağzım açık kalıyor.
zaten herkes büyüklerini illaki beğenmiyor
taaki onları yaşına gelene kadar:))
bende herşeyi kendim yaptım kendim ödedim
kendim derken eşimle beraber yani
altınlarını taktılar o kadar
zengin insan değillerki beklentim olsun
ne yapsınlar yani boğazlarından kısıp bana eşya mı alcaklardı
benim annem de eşya almadı
niye alsınki hem ya
bu yaşa getirmişlerr afedersiniz ama evlencek kadar olmuşsak
eşyamızı da alalım yani
hem ev bütçesi ortak olur
ben maaşı aldığım gibi eşime veririm
güvenirim o gerekeni yapar gerisine karışmam
ailesine de verdiği olur arada
lazım olur gerekir annnesi gelir gider yanımıza
biletini alırız hep bence gayet normal

Tabiki annesi ama eşimin bana evlendiğimiz de dediği bir laf var ' görmediğim ilgiyi şevkati sende gördüm buldum ' Annesi iyi biri ancak benim eşime ilgili alakalı biri değildi.

erkeklerimiz biraz boş boğazlık yapıp,eşine yada nişanlısına ailesi ile ilgili birşeylker anlatıyor,kızlarımızın da hoşuna gidiyor o tarafın açıklarını duymak ama hep öyle devam etmiyor.iyide olsa kötüde olsa herkesin annesi-babasıdır:34:

benim eşimde evlendiğimizde aynı şeyi dedi bana
hala da annesinin beğenmediği huyları vardır
ama anne annedirr .kimse anasına laf ettirmek istemez yinede
tabi çok çok farklı durumlar oluyor onlar ayrı .burda okuduğum şeylere bazen ağzım açık kalıyor.
zaten herkes büyüklerini illaki beğenmiyor
taaki onları yaşına gelene kadar:))
bende herşeyi kendim yaptım kendim ödedim
kendim derken eşimle beraber yani
altınlarını taktılar o kadar
zengin insan değillerki beklentim olsun
ne yapsınlar yani boğazlarından kısıp bana eşya mı alcaklardı
benim annem de eşya almadı
niye alsınki hem ya
bu yaşa getirmişlerr afedersiniz ama evlencek kadar olmuşsak
eşyamızı da alalım yani
hem ev bütçesi ortak olur
ben maaşı aldığım gibi eşime veririm
güvenirim o gerekeni yapar gerisine karışmam
ailesine de verdiği olur arada
lazım olur gerekir annnesi gelir gider yanımıza
biletini alırız hep bence gayet normal

Ben zaten eşime bişe diyemiyorum sonuçta annesidir verir eder karışamam ama anlatamıyorum ki derdimi tam anlamıyla :) ben mutfaga bir şey almaya gidiyorum o arada çekip söylüyor yani olayı benden gizliyor allahtan eşim bana söyledi ben ver dedim asla verme demedim ama benden neden gizliyo kayınvalidem yani amacı ne ben ona kızıyorum :)

Ben zaten eşime bişe diyemiyorum sonuçta annesidir verir eder karışamam ama anlatamıyorum ki derdimi tam anlamıyla :) ben mutfaga bir şey almaya gidiyorum o arada çekip söylüyor yani olayı benden gizliyor allahtan eşim bana söyledi ben ver dedim asla verme demedim ama benden neden gizliyo kayınvalidem yani amacı ne ben ona kızıyorum :)

belki senin ne tepki vereceğini bilmediği için sen yokken söylüyordur.gizliliken rahatsızsan kaynananla konuş.para meselelerini benden saklamanıza gerek yok.bizim cebimiz ortak.nasılsa eşim bana söyleyecek.bir daha hep birlikte konuşalım,de:34:

Yok hayır görümcemi tanımıyorum tanımadığım birine ne sebeple kızabilirim ki ?

Kayınvalideme kızıyorum e ona kızıncada eşimede kızıyorum :)

yanlış anlamayın sakın beni:) ben sadece acaba dedim ki benim düğünüme bile gelmeyen insanın yanına giden kayınvalideme niye eşim para versin olabilirmi?o yüzden böyle bişey yazdım.çünkü bazen bilinçaltı çok önemli rol oynar bu gibi durumlarda;)

belki senin ne tepki vereceğini bilmediği için sen yokken söylüyordur.gizliliken rahatsızsan kaynananla konuş.para meselelerini benden saklamanıza gerek yok.bizim cebimiz ortak.nasılsa eşim bana söyleyecek.bir daha hep birlikte konuşalım,de:34:

Valla ben kayınvalidemle o şekil konuşamam şimdi bana alınır filan daha başka problem oluşur aramızda :)

yanlış anlamayın sakın beni:) ben sadece acaba dedim ki benim düğünüme bile gelmeyen insanın yanına giden kayınvalideme niye eşim para versin olabilirmi?o yüzden böyle bişey yazdım.çünkü bazen bilinçaltı çok önemli rol oynar bu gibi durumlarda;)

Yok yok yanlış anlamıyorum :) Tabi gelmedi çocukları yüzünden aramadıda ben onu dert etmiyorum kendi bilir sonuçta herşey insanlar için ;)

Valla ben kayınvalidemle o şekil konuşamam şimdi bana alınır filan daha başka problem oluşur aramızda :)

cümlelerinizi düzgün seçerseniz alınmadan sorununuzu çözebilirsiniz veya eşiniz annesiyle konuşsun:34:

cümlelerinizi düzgün seçerseniz alınmadan sorununuzu çözebilirsiniz veya eşiniz annesiyle konuşsun:34:

Ya şimdi ne kadar düzgün konuşmaya çalışsamda sonuçta yaşlı biri bana her ne kadar düzgün anlatsamda eşimde anlatsa alınır biliyorum der yani oğlumun parasını benden mi gizliyo filan gibi o yuzden konuşmamak en iyisi :)

Yok yok yanlış anlamıyorum :) Tabi gelmedi çocukları yüzünden aramadıda ben onu dert etmiyorum kendi bilir sonuçta herşey insanlar için ;)

bence bu sorunu büyütmeyin kafanızda derim;)belki bir ikincisi olmayacaktır.ama çok sıkıntı yapıyorsanız eşinizle uygun bir dille konuşabilirsiniz.eğer sizi anlarsa ikinci defa yaşanırsa bu durum daha farklı davranabilir eşinizde.hayata bir kere geliyosunuz dert etmeyin böyle şeyleri.mutlaka sizi rahatsız etmiş bu durum ki yazma gereği hissetmişsiniz ama derim ki çok büyümesin.ailelerde genelde hep bir çocuğa yüklenirler.bu da genelde yardımda bulunulmayan çocuktur:)çözülmeyecek birşey olmadığını düşünüyorum.üzmeyin kendinizi.

bence bu sorunu büyütmeyin kafanızda derim;)belki bir ikincisi olmayacaktır.ama çok sıkıntı yapıyorsanız eşinizle uygun bir dille konuşabilirsiniz.eğer sizi anlarsa ikinci defa yaşanırsa bu durum daha farklı davranabilir eşinizde.hayata bir kere geliyosunuz dert etmeyin böyle şeyleri.mutlaka sizi rahatsız etmiş bu durum ki yazma gereği hissetmişsiniz ama derim ki çok büyümesin.ailelerde genelde hep bir çocuğa yüklenirler.bu da genelde yardımda bulunulmayan çocuktur:)çözülmeyecek birşey olmadığını düşünüyorum.üzmeyin kendinizi.

Haklısın:) yardımda bulunulmayan çocuğa yükleniyorlar :) Eşimle konuşcam umarım derdimi anlatabilirim kırmadan.bunun ikincisi olmaz o zaman daha büyük bir problem olur aramızda

Bu arada Diyorsunuz ya Eşini okutmuşlar bu yaşa getirmişler iş güç sahibi etmişler.. Bir çocuk zaten kendiside büyür onu geçiyorum. Benim eşimi okutmuşlar desem yok. İş güç sahibi etmiş desem yok. Hiç bir yardım etmemişler. Eşim kuaför babası açmamış dükkan ne açıcam ben babama bile güvenmem demiş biraz ukaladır. Sonra paralar gani gani gelince hemen dükkanın başına geçme çabaları olmuş vs. O zman benim eşimin yarddım etmesini istemezsem haklıyım öylemi yani? çünkü okutmamışlar iş güç vermemişler?

Back