- 17 Eylül 2015
- 686
- 1.452
-
- Konu Sahibi Khalesinil
Teşekkür ederim,İyi geceler herkese,
Sizi takip ederken düşündüm ki benim de makyaj kozmetik vs malzemelerini elden geçirmem gerekiyor. Yılda bir iki kez lazım olup da aldığım onlarca şey var. şu yaşıma geldim cildime en iyi gelen ürünleri yeni fark ettim biraz pahalı oluyor ama az olduğu için az ve öz olmuş oluyor. Artık sadece rutinimdeki ürünleri indirim vs yakalayarak alacağım.
Uzun zaman önce minimalizme kapıldığım bir dönem olmuştu yine ancak son yıllarda şu düşünce beni yavaşlattı bu konuda: Her şey ateş pahası artık ve azaltmak yerine elimde dursun, belki yeniden moda olur, hiçbir şeyi atmayım, vermeyim, çünkü alırken dünya para vermiştim tekrar alıyım desem daha da pahalı.. gibi. Yani artan pahalılık kullanmasam da dursun, saklayım bir gün lazım olur düşüncesini geliştirdi bende. Bir de şunu fark ettim ki minimalist düşündükçe az alıyorum öz alıyorum fikriyle uzun yıllar kullanabilmek adına pahalı alışverişlerden kaçınmıyorum. Bu da kartlarımın şişmesinde önemli etken.
Topiği takipteyim, sevgiler, iyi geceler...
Hahh! Tamda bu.Khalesinil şöyle yazdıklarınıza baktım da alışveriş yaparken kendimize istek mi ihtiyaç mı diye sorsak evde her ne tür olursa olsun bu kadar birikmişlik olmaz
Yıllar ya da aylar sonunda da o birikmişler gözümüze gönlümüze batmaya başlar ve bu kez de kurtulma çabası
Kurtuluruz sıkıntı değil ya çöpe ayarız ya eşya kumbarasına ya da ihtiyacı olan birine veririz
Fakat insanın her gördüğünü başta da dediğim gibi ihtiyaç mı istek mı demeden sahip olma arzusu kazancını yönetememesine hatta çoğu zaman hiç etmesine neden olacaktır
Geçenlerde vehbi koç'un bir videosuna denk gelmiştim lüzumlu olduktan sonra birşeyin fiyatının milyonlar vs olması bu israf değildir ama gerekli değilse birşey isterse fiyatı kuruşlar türünde olsun israftır
Ve bu düşüncede adeta yıllardır para yönetiminde yapmaya çalıştığım fikrimi karşımda gördüm
Bol bereketli birikimler kazançlar ve hayat bizlerin olsun
Bence çok daha zarif bir hareket olurHerkese günaydın
Bugün evdeyim. Bir harcama planım yok.
Sadece yurt dışı çıkış harcı aldım internetten. O da zaten planlı, bütçesi ayrılmış bir ödemeydi.
Akşam arkadaşımıza yemeğe gitmeyi düşünüyoruz. Hediye, tatlı vs almak yerine evden bir şeyler yapıp götürmeyi düşünüyorum. Hem daha şık ve özenli hem daha ekonomik bence. Bir tatlı olmuş 1400/kg
Evet işin özü buHahh! Tamda bu.
evet bir şey ihtiyaç ise fiyatı mühim değil. Alınmalı gerekirse borca girilmeli. Muadili elbette vardır ama bunu severek kullanacağın şekliyle alınmalı..
Ben o yüzden mutfak harici alışverişlerde ilk gördüğüm gün almama kuralı uyguluyorum.
Görüp beğendiğim bir şeyi gerçekten istiyorsam, onunla ilgili uzun soluklu kafamda canlanıyorsa bir şeyler bir sonraki gün gidip alıyorum.
Mutfak alışverişinde de kampanya reyonlarını geziyorum ama kendime ihtiyaç mı evde rutin kullanılan bir şey mi raf ömrü ne kadar, hangi sürede biter soruyorum. Ve mümkünse liste dışına çıkmadan alacaklarımı alıp çıkıyorum.
Dolandırılıyoruz lafı ne kadar doğru ya bende öyle düşünüyorum.Mesela biz şimdi araba değiştireceğiz, arabanın üzerine 200 bin açığımız kalıyor. Krediye baktığımda 170 bine yakın faiz ödüyoruz. Üstelik bu ödemeyi de 12 ayda yada maksimum 24 ayda yapmamız gerekiyor.
Şuanda annemin bir miktar parası var fonda duruyor. fonda ona aylık 5000 tl getirisi var.
Ben kredi çekmek yerine annemden borç alacağım.
Anneme faizsiz 12 ayda parasını taksit taksit ödeyeceğim ve 5 ay boyunca getirecek fon getirisini de 12. ay sonunda hesabına atacağım.
12 ayda 60 bin tlyi bankaya vereceğime anneme veririm. Tüm borçlar bitince de anneme bir teşekkür hediyesi alırım üzerine..
Eskiden böyle şeylere kafa yormazdım resmen dolandırılıyoruz.
170 bin tl faiz ödemekte nedir yahu.. ben kaç ay bedavaya çalışacağım o para için..
Bankalar için tek dediğim "yasal tefeciler "Mesela biz şimdi araba değiştireceğiz, arabanın üzerine 200 bin açığımız kalıyor. Krediye baktığımda 170 bine yakın faiz ödüyoruz. Üstelik bu ödemeyi de 12 ayda yada maksimum 24 ayda yapmamız gerekiyor.
Şuanda annemin bir miktar parası var fonda duruyor. fonda ona aylık 5000 tl getirisi var.
Ben kredi çekmek yerine annemden borç alacağım.
Anneme faizsiz 12 ayda parasını taksit taksit ödeyeceğim ve 5 ay boyunca getirecek fon getirisini de 12. ay sonunda hesabına atacağım.
12 ayda 60 bin tlyi bankaya vereceğime anneme veririm. Tüm borçlar bitince de anneme bir teşekkür hediyesi alırım üzerine..
Eskiden böyle şeylere kafa yormazdım resmen dolandırılıyoruz.
170 bin tl faiz ödemekte nedir yahu.. ben kaç ay bedavaya çalışacağım o para için..
Konuttan birikim meselesi nedir ?Bende bu yüzden araba için kredi almak istemiyorum . Satana kadar biraz daha birikim yapıp direk ödemek istiyorum ya . Konuttan da çıkacağız sanırım bize düzgün bir birikim getirmedi oradan gelen parayı arabaya eklerim . Her ay maaşın üzerine yatan miktarı da ayırıp altın alacağım. Oğlumun hayat sigortası var her ay 40 dolar kesiliyor çok güzel birikti
Tsk da Oyak ve konut adı altında maaşımızdan para kesiliyor 2 şey bin tl sanırım . 7 senede konutta 120 bin birikmiş . Ama mesela oğluma 4 senede 80 bin biriktirdik çok verimsiz geliyor bu durumda.Konuttan birikim meselesi nedir ?
Aylık mı 36 37 fonla ilgili bilgim yok hiç takip etmemiştimKonuttan birikim nedir tam olarak, ben şuanda bu piyasada Fon'u çok mantıklı buldum. Bir aylık yüksek faiz veren vadeli hesap bankalarda var ama sürekli değil ayrıca hem vadesinden önce çıkınca zarar, vadeyi beklesen acil duruma zorluyor.
Benim takip ettiğim ortalama %36-37 getirisi olan fonda bekliyorum.