Merhaba Hanımlar,
Kafamda bir şeyler vardı 2 gündür topikleri de şöyle bir kontrol ettim. Aktif topiklerde aradığım tarzda bulamadım. Benzer bir topik vardı ama oda artık amacı dışında daha çok sohbete dönmüştü.
Aklımda ki fikri yeni bir konu olarak sizlerle paylaşmaya ve birbirimizi teşvik etmeye karar verdim. Umarım topiğimi boş bırakmazsınız
Ben son zamanlarda ciddi anlamda minimalizm felsefesinden çok etkilendim ve sık sık birikim yapma ile ilgili videolar izlemeye başladım. Çünkü bir şeyleri yanlış yaptığımı ve biriktiremediğimi biliyordum. Ve su akarken doldurulmalıydı. Yarının bize ne getireceğini hiç kimse bilmiyor ve hepimizin mutlaka kıyıda köşede bir miktar parası olması gerekiyor.
Araştırmalarım sonucunda şunu keşfettim minimalizm felsefesi ile hayatımızı sadeleştirdikçe aslında hayat daha akışkan bir hale geliyor. Yani şunu demek istiyorum;
İhtiyacımız olan şeyleri daha net görüp fazla olan şeyleri almıyoruz. Almadığımız için paramızı havaya harcamıyoruz. Temizlik kolaylaşıyor. Ev daha ferah görünüyor. Yani aslında sanki bir zincir gibi bir birine bağlanıyor.
Ayrıca rutinleri oluşturup bunu yaptım bunu yaptım diye işaretlemekte beynimizi daha çok dinlendiriyormuş.
Yine bir birikim felsefesi net olarak diyor ki kazancınızın %30 unu birikime koyup kalan %70 ile yaşamayı öğrenin ve hatta mümkünse %70 içerisinden %10'unu ihtiyacı olanlara yardım olarak verin çünkü evren size gönderecek. (İyilik Yap iyilik bul) felsefesi yada Hayrımız olması ile eşit bir anlayış.
Ben kendimde öncelikle sadeleşme ile başladım ve inanın hayatımın enerjisi değişti. İhtiyacım olmayan gereksiz çöp şeyleri attıkça ev ferahladı ev ferahladıkça marketlerde ihtiyacım olmayan şeyleri almamaya ve aldığım şeyleri de çürütmeden yada bozmadan mutlaka değerlendirmeye başladım. Birikim hızım arttı. Para parayı çekti. Ama insan bir yerde teşvik istiyor. Daha ne yapabilirimi teşvik edilmesi insanı daha çok hırslandırıyor sanırım.
Yukarıda ki yazı uzun gelenler için özet:
Az harcıyoruz, biriktiriyoruz ve her gün harcamalarımızı-birikimlerimizi paylaşıp hatta gerekirse kendimizi eleştiriyoruz.
Hayırlı olsun.