Daha Az ile Daha Fazlası

Günaydın Kızlar,

Ağlamalarının altında yatan bir sebep olabilir. Onu sensizlikle cezalandırma.. sebebini anlamaya çalış.. Belliki ağlayarak dikkatinizi çekmeye çalışıyor..
Biz değerliyiz ama evlatlarımızda belli bir yaşa kadar anneye yapışık..
Her istediğini istediği anda karşılayan bir anne isen ondan da mızmızlanıyor olabilir. Sana naz yapıyordur..

Dün eve gittim annemi ve oğlumu aldım.
önce ebebek'e gittik oğluma biraz çorap pantolon v.b aldım kış için.. 1600 TL
Sonra markete girdik.. Onu setcard ile aldığım için cebimden çıkmadı ama 3600 TL
dün öğlen benzin aldım 1600 TL..

Bu arada geçen hafta bir fon araştırmıştım getirisi güzel.. 5000 TL ye günlük ortalama 150-200 TL arasında bir getirisi oldu.. Fon sepetimi değiştirdim.. Diğer fondan buna 50.000 TL daha kaydırdım. Bugün azimut ppz den tamamen çıkıp, bu fona geçeceğim.. çok uzun sürmez bu böyle ama bir süre durup tekrar başka fona geçeceğim..

4000 bin tl de hisse aldım ama bunu yatırım saymalıyım bilmiyorum yükselirse satacağım çünkü.. nakit cebimde duracak..

Evet şimdiye kadar istediği yapılacak birşeyde yapıyoruz eğer yapılamayacak bir şeye yanlışsa vs ağlasa da istese de yapmadık . Ama biraz da kendi oyun oynasın zaman geçirsin istiyoruz sürekli yanında esir gibi oyun oynayamam artık .

fon ile ilgili biraz bilgi alabilirmiyim karlı oluyormu acaba?

Selam günaydın 06:00 da kalktık oğlumun tuvaleti gelmiş kalkınca geri 1 saat uyumadı yatakta öyle yattık . Kahvaltı yaptırdım beslenme hazırladım yatakları örttüm. Okula bıraktım geri dönüşte arkadaşıma 1.5 kg kornişon bize 2.5 kg kornişon biraz acur biraz havuç aldım kg 60 tl kornişonun .Toz deterjanlarım için kutu aldım 2 tane 150 tl ödedim . Kahvaltımı yaptım ütümü yapacağım evi süpürürüm tuvalet temizleyeceğim birde çocukları temizlerim . Bir yandan da storytelden kitap dinliyorum bu ara farkındalıklarım arttı çok mutluyum . Akşamları artık yeniden meditasyon yapacağım yavaş yavaş başlarım . Akşama kuru fasülye pilav yapacağım yarın içinde fazla yapacağım eşim nöbetçi yarın yemekle uğraşmak istemiyorum hiç . Oğlumu okuldan almaya gitmeden hemen turşumu yaparsam süper olacak . Geri dönüşte de etkinlik ve Lego yapacağız . Parka gitmek istiyorum aslında ama o Lego yapmak istiyormuş . Sokaktaki kedilerime mamam kalmadı markette de büyük paket yok canım sıkıldı ona bu arada inşallah Ekim maaşı ile birikim yapmaya başlayacağım yeniden düze çıkıyoruz

Merhaba kızlar

Yoğun bir hafta geçirdim.Çarşamba gecesi oğlumun ateşi çıktı,ilaçla düştü ertesi günde kreşten aradılar izin alıp çıktım ilaç serum yapıldı geldik.Cuma da eşim çok hasta uyandı iş çıkışıda onunla gittik serum yapıldı gelir gelmez uyudu sabah dinlenmiş ve iyileşmiştiJ

Cumartesi annem kayınvalidem bide eşimin teyzesi geldi benim kızkardeşlerim ve eşleriyle beraber yemekte olacaktık kocaman 2 tencere sarma dolma yaptık.Eşim annemleri almaya gitti oğluşlarla kahvaltıdan sonra bende jet hızıyla mutfak toplama,bulaşık mk. Çalıştırma boşaltma,balkonalrı yıkama,ev toplama yerleri silme süpürme yaptım.sarma sarıldıktan sonrada hira tatlısı yaptım çayla yemeye.

Dünde baya çamaşır günümdü,2 makine renkliler,1 makine çocukların kıyafeti,1 makinede nevresim pikeleri hallettim.Kurudular dün bu sabah kayınvalidem sağolsun katladı akşam yerleştiririm.sonra önceki günden sarmalar artmıştı yanına mercimek çorba yaptım öyle geçti dün akşamımız.yemekten sonra oğluşları duş aldırdım kendime biraz protez tırnak yaptım ama beceremediklerim oldu akşam gidince düzelticemJ

Merhaba Kızlar günaydın,
bazen telefonu elime alamıyorum, bazen de kk bildirimleri gelmiyor sanırım buraya mesaj geldiğini görmedim. Benimde yazasım olmadığı için fark etme mişim yazdığınızı..
fon ile ilgili biraz bilgi alabilirmiyim karlı oluyormu acaba?

Bende tam bunu soracaktım teşekkür ederim
Forum kuralları içerisinde yatırım önerisi vermek yasak mı ? bilgim yok..
Ama fon takip etmeyi biliyorsanız ip ucu verebilirim yada yasak değil ise fon ismini vere biliirim fakat bu fonlarda da düşme riski var. Örneğin Cuma günü borsa ciddi düşüş yaptı, fon sepeti içerisinde borsa hisseleri de olduğu için cuma cumartesi pazar pazartesi fonda düşüş vardı.
Fakat ben fona attığım parayı borsa gibi kısa vadeli hareketler yapmadığım için illaki borsa düzelecek veya fon sepetinin yatırım brokerleri illaki başka borsa hisselerini trade edip sepeti yine güçlendireceklerdir. Hiçbir banka yatırımcısı başarısız bir fon sepeti trade edemez. Ama karlılıklar değişir.
Örneğin riski düşük olanlar var. Günlük %0.13 karlılık veriyor ama düşmüyor. Çünkü para piyasası fonu. Euro Dolar paritesi ile gidiyor. 10.000 lira için günlük ortalama 13 lira demek buda bir ayda ki getirisi 13*30 390 TL demek.
Ama bunu daha riskli bir fon sepeti ile günlük %0,72 oranlı olanı var. 10.000 TL için 72 TL veriyor gibi yada daha yüksek riskli olanlar vs. fon portföyünde bu oranları takip ederseniz günlük oranlarını kıyaslayabilirsiniz.
Ama burada risk artmış oluyor. Çünkü arbitraj fonları, repo ters repo fonları olduğu için bu kadar yüksek karlılık veriyor. Tabiki de borsa düşünce de düşebiliyor.

En son perşembe yazmışım, Şöyle günleri bir özetleyeyim;
burada aldığım fonda dahil tüm fonlar Cuma günü düşüşteydi. Çok az bir kısmı hariç.
Aldığım hisse ise dibin dibini gördü nakitim olsa şuan yine alırım yani.. Çıkınca satarım nakit cebime geçer dediğim parayı düştüğü için oynatamadım. E tabi öyle olunca altını da alamadım =) borsa bu yüzden çok gıcık.. ama ben sabırlı bir insanım panik satışı yapmam..
Cuma günü oğlumla evi süpürdük, sildik tozları aldık.. Çarşafları değiştirdik.
Cumartesi günü detayını hatırlamıyorum ama akşam avmye gittik. Eşimin doğumgünü hediyesini aldım. 3300 TL çıktı cebimden. Kendime de kotondan bir tshirt bir kot şort aldım 530 TL civarında.. indirimli idi. Akşam arkadaşlarımızın yanına oturmaya gittik. Eğlendik biraz..
Pazar günü tatlı yaptım. Salatalık malzemeleri hazırladım. Akşam misafirlerimiz geleceği için. Banyo tuvalet yıkandı. Çamaşırlar yıkandı asıldı. kaldırıldı. Yemekler hazırlandı.

Haftasonu yoğundu. Bugünde maaş günü.. bakalım ödemelerden sonra elimize ne kalacak.

Tünaydın birazdan geliyorum okuyacağım sabah burayı düşündüm

Buda ara arka araya misafir davet ettim okula koş eve koş alışveriş hazırlık çocuklarla ilgilen derken ben Pert

Merhabalar,
hafta sonumuz yoğun geçti, perdeleri yıkadık camları sildik, merdivenlerdeki halılar yıkandı.. Birazda eş dost arkadaş buluşmaları yaptık..
Evimize gelen arkadaşımızın benim oğlumdan 7 ay küçük oğlu vardı, oğlumun oyuncaklarından artık oynamadıklarını onlara ayırdım verdim. Bir tane uyku tulumu ayırdım verdim. birde oğlumun pijama pantolonu vardı onu da ayırdım verdim.
bu hafta hiç yemek yapasım yok dolapta da yemeklik malzeme yok.. hastayım böyle olunca hiçbir şey yapmakta istemiyorum.

Merhaba kızlar

Haftasonu mutfak dolaplarının içini sildim buzluğa biraz biber domates doğrayıp koydum,

Balkon yıkadım çamaşırlarımı bitirdim

Çocukların odasını toparladım yazın sıcak oluyor diye salonda uyuyorlardı

Tüm odaları süpürdüm

Oğlumun doğum günüydü Cumartesi kayınvalidem eşim kız kardeşlerim ve eşleriyle ufak bir kutlama yaptık

Yemek konusunu halledemiyorum ya

Cuma günü yufka almıştım börek yapar buzluğa atarım diye

Yapamadım bozuldumu yufkalar bilmiyorum

Türlü yapmıştım Pazar dün akşamda onu yedik akşama ne yapalım bilmiyorum plansızım

Ben de geldim hanımlar. Bu aralar fazla ödememiz var. Mobilya falan aldık. Gereksiz harcamaları en aza indirmiştim hayatımda. Mesela kozmetik ürünlerim tamamen bitmeden yenisini almıyorum. Ayakkabı ve çanta, olanlarla idare ediyorum. Alacağım zaman kaliteli bir markadan paraya kıyıp 1 kere alıyorum. Altın hariç asla takı almıyorum. Kıyafeti de yine kaliteli bir markadan az ve öz alıyorum.
Geçen senelerde çok stok yapardım. Ama bunun bir karı olmadığını ve bağımlılık olduğunu gördüm. Artık sadece evde biten şeyleri alıyorum. İnanın daha az harcanıyor böyle.
Ev ve mutfak eşyası almıyorum, olanlar yetiyor. Beğendiğim bir şey olursa, alışverişi erteliyorum. Hevesim geçmiş oluyor sonra.
Haftada bir dışarda yemek yiyoruz. Ama onu da azaltmak istiyorum. Hem gereksiz pahalı, hem de eskisi gibi lezzetli değil. Hijyen konusunda güvenim de kalmadı açıkçası.
Param artarsa ajda bilezik almaya çalışıyorum. Hem takı olarak zarif, hem de yatırım amaçlı.
Devir ekonomi devri

Bu aralar ev yine üzerime gelmeye başladı.. Böyle evin her yeri sanki dokununca bozulacakmış gibi hissediyorum. Tam böyle zamanlarda kolum kanadım kalkmıyor işte..
Bana bir motivasyonn... Hay hakk... =)

Hoşgeldiniz..

Evet malesef dışarıdan gıda hele de bu dönemde tüketilmemeli.. gerçekten içerikler çok kötü..
Her zaman yediğim ve sevdiğim bir pizza vardı bir markaya ait. geçenlerde yine ondan sipariş verdik canımız çektii..
Ne hamuru hamur.. ne malzemesi malzeme.. malzeme yok zaten bildiğiniz kuru ekmek olmuş.. orta boy pizzanın boyu küçülmüş bit kadar kalmış.. içindeki malzemeleri parmağımla saymaya utandım..
Pizzaın malzemesi gözle görünüyor.. gözümüzle görmediklerimizin içinde kim bilir neler var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…