D VİTAMİNİ

Kızlar merhaba. Konu sahibi arkadaşım gerçekten çok güzel bir konu olmuş. Sana ve diğer yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Çok güzel bilgiler vermişsiniz.
Ben de ölçüm yaptırmak istiyorum. Devlet veya araştırma hastanelerinde yapılıyor mu ? Bir de hangi bölüme gitmek gerekir ?

Canım birkaç yerde daha okudum da dahiliyeye gidebilirsin yazmışlar hep. Acaba hangisi ?
Direk d vitamini ölçümü mü yaptırmak istiyorum demeliyim? Bir de yanında başka ne gibi tahliller istemeli ki ? Gidiyorsun doktora bir sey yok deyip geri gönderiyorlar iyi de ben kendimi iyi hissetmiyorum.
Bende bi de sinir var en ufak şeye sinirlenip ağlıyorum çıldırıyorum resmen. Bir saat geçince normale dönüyorum ama bu beni yıpratıyor. Psikolojik danışma merkezine de gittim bi çözüm bulamadık bende devam etmedim aslında ona da devam etsem iyi olacak.

Canı öncelikle geçmiş olsun eğer Ayrıntılı bir tahlil isterseniz, endkronoloji ye başvurun her türlü tetkik tahlil yapılsın, belki tsh (Tiroid ) ile ilgili Sıkıntılar da mevcuttur. Kadın doğum uzmanımdan ben istedim yapmasını, tabi hemen bakalım dedi. Dahiliye servisi de pek çok tahlil isteyebilir endkronoloji enzim bazında daha Ayrıntılı olur diye tavsiye ediyorum.

Öfke Kontrolü için öfke anlarında esnemeyi ihmal etmeyin, hayat bütün yağmura rağmen çok güzel lütfen bol bol gülümseyin.

Canım peki endokrinolojiye gidince tam olarak ne demeli hangi tahlilleri istemeliyim tsh d vitamini ya da vitamin tahlili filan mi her türlü derken mesela başka neler var ? Doktorlardan hastanelerden korkuyorum da gitmişken hepsi bitsin istiyorum da :)

Son düzenleme:
Öfke Kontrolü için öfke anlarında esnemeyi ihmal etmeyin, hayat bütün yağmura rağmen çok güzel lütfen bol bol gülümseyin.
Güzel diyorsun canım da beceremiyorum malesef çok sıkıntılı bi insanım. Bi ise girmeye cesaret bile edemiyorum çünkü çok çabuk sinirleniyorum kendimi telkin edemiyorum. Çok çabuk dağılıyorum hemen ümitsizliğe kapılıyorum bunları da asmam lazım hep iyi şeyler olsun istiyorum ama hayatta böyle şeyler olması gayet normal bunları biliyorum ama uygulamaya geçirmekte zorlanıyorum. En iyisi ben tahlillerimi yaptırayim hem de psikolojik danışmanlığa devam edeyim.

Tam idrar tahlili, tam hemogram , homa-ır indeksi, D vitamini, tsh, eğer arzu ederseniz Kadınlık harmanlarına da baktıranilirsinizzz. MikroBiyokimya tetkiklerinin tamamı

canım ben dahiliyeye yaptırdım devlette
özelde ise 40-50 tlymiş sanırım gerek yok bence devlet iyi:)
ben d vitaminimi ölçürtmek istiyorum de bir genel tahlil de check up yaptırın deyip duruyorlar check up işte dersiniz sorarsa :)

Canım doktordan hastaneden korkuyorum hastaneye girince iyiysem de hasta olarak çıkanlardanim. Kan tutuyor bir de beni. Tahliller için giderken birinin yanımda olması gerek. Bakim kim gelebilir de eşim kardeşim annem ona göre randevu alıp gideceğim inşallah. Bir de mesela benim bünyem çok zayıf. En ufak birşeyde hasta oluyorum. Acaba bunun için ne yapmalıyım ?

arkadaşlar nacizhane bende bilgilerimiz paylaşayım sizinle.
hocaların hocası Canan Karatay özellikle d vitamini hakkında uzun yıllar çalışma yapmış ve 30 denilen değerin aslında çok düşük olduğunu bunun değişmesi gerektiğini hep vurgulamıştır. bende 4 5 ay önce öğrendiğim bu bilgiyi kendim uyguluyorum yaz kış türbanlı olduğum için kullanıyorum ilk ay 15 günde bir daha sonra ayda 1 ampül olmak üzere zeytinyağıyla birlikte içiyorum. 8 yaşında kızım var onada ayda 1 kere yarım ampul veriyorum... vücut zaten bunu kendi üretemiyor güneş ışınlarıda tam dik gelmediği için bizim ülkemizde tam faydalanamıyoruz.
d vitamini kanser başta olmak üzere bağışıklık sitemi ile ilgili hastalıklarda koruyucu bir vitamin aslında...
ve fazlası vücutte depolanmıyor diye biliyorum okuduklarımda zaten o kadar ihtiyaç varki depolanmaya fırsat kalmadan vücut bunu tüketiyor.

Kızlar Medicana'dan Selda hanım D vitamini eksikliği ve meme kanseri ilişkisini ve dikkat edilmesi gerekenleri ayrıntıları ile anlatmış.Beslenme önemli rol oynuyormuş. Beslenmemize dikkat edelim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bu konu güncel kalsın en müsait anımda okuyacağım inşallah
benim de 6,48 falandı
d-vit içtim 4 ampul ve yediklerime dikkat ediyorum
3 ay sonra kontrolde 58 cıktı

türkiyede birçok kadında eksiklik varmış ama farkında bile değilmiş kadınlar... ((

merhaba geç gördüm çok afedersiniz
mutlaka yaptırın tüm tahlillerinizi çok hasta oluyorsanız bağışıklık sisteminizi etkileyen bir şeyler azdır kesin...
ve c vitamini özellikle şu dönemde aksatmayın taze yeşillik içeren salatalar ve mandalina portakal bunlardan alabilirsiniz.
c vitamininde en önemli şey düzenli tüketmektir yoksa ayda bir yiyip de bi kg yemenin anlamı olmuyor maalesef vücut hemen atıyor çünkü

Canım ben de gittim doktora. Tahlillerimi yaptırdım herşey normal şükür idrar kan vs. Bi D vitamini eksik çıktı ilaç verdi onu kullanıyorum bittikten sonra tekrar kontrole gideceğim Devlette yaptırdım dahiliyeye gittim ama pek ilgili değildi açıkçası doktorum böyle böyleymis onun için geldim Dvitaminine baktırmak istiyorum dedim him bakalım o zaman filan dedi öyle yani. Ama D vitamini kullanmaya başladıktan sonra ben kabız değil ama çok sık tuvalete çıkan biri değildim. Şimdi düzene girdi o konuda bana çok yaradı nedense bir de ben çok sırt omuz kemik ağrısı çekerdim şimdi daha iyiyim vücudum sanki daha dinç. Bana çok yararı oldu. Sana da çok teşekkür ederim güzel bilgilerin için :)

Ne demek çok sevindim olumlu gelişmeler için

Doktorunuza sordunuz mu?
Ne dedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…