• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumaya git dedim ve....

Ya gerçekten çok merak ediyorum konu sahibi 5 vakit namazını kiliyormusn kapali misin sonuçta bunlarda dinimzce olması gerekenler cidden meraktan soruyorum
Kilmiyorum kapali degilimsenin derdin ne ? Sendemi yargiliycaksin sen yapmiyosun adama ne soyluyodun diye

Hayır din özgürlüktür.
adama cumaya git diye dikte etmek ile adamların kadınları zorla kapatması ikisinin hiç farkı yok.
Allahın soracağı hesap bu size bu hakkı kim verdi acaba?

Hep bir bahaneyle islerden cikip helip evde oturuyor ben kadin halimle calisiyorum evimin kirasini evimi gecindiriyorum
Ev gecindirme konusunda haklısınız. Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda.
Dini gorever konusunda baskı yapmanız doğru değil. Söylemek görevim diyorsunuz ama yaptığınız baskı. Öyle bir eş istiyorsanız evlenmeden önce şartlarınızı sunacaktiniz. Bu işler zorla olmaz. Sizinle aynı düşüncede olmayan arkadaslara yargılıyorsunuz diye sitem etmişsiniz ama fikir almak için konu açıyorsunuz, herkes sizinle aynı düşüncede olamaz. Olumlu olumsuz tüm düşüncelere açık olmalısınız konu aciyorsaniz.

Bi burda okuyorum böyle ilginç şeyleri.
Yahu adamın cumaya gitmesi ya da ibadetini yapıp yapmaması seni ne ilgilendirir ki.
Dinde zorlama yoktur.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Adam haklı sen bunu dersen o da sana kapan der.
Düz mantık madem dinine düşkünsün sende onu yap der.
Haklı da.

bence sizin evliğinizin sıkıntısı onun sorumsulukları... Belki cumaya gitse ibadet etse daha vicdanlı sorumluluk sahibi olur diye düşünüyorsun ama canım nafile cabaların.. O istemedikçe değişmez, o yapmadıkça sen yaptıramazsın...
Allah sabır versin, belliki evliğinde eşin sorumsuz davranıyor gecici olduğunu umarak, düzelmesini diliyorum....
ama konu yani sorunun onun namazı orucu değil be canım...

dinde zorlama yoktur.
senin zorunla gittigi cuma ona hayir getirmez
cumaya gittigi icin herkes hayirlimi oluyor oda yok maalesef buda bir gercek.
allah dogru yolu gostersin yolundan şaşırtmasın insallah

Niyetiniz iyi evet.
Ama adam hakli.
Oda size kapan der bak boyle.
Evlenmeden once sartlariniza uygun kocayi secicektiniz

bence sizin evliğinizin sıkıntısı onun sorumsulukları... Belki cumaya gitse ibadet etse daha vicdanlı sorumluluk sahibi olur diye düşünüyorsun ama canım nafile cabaların.. O istemedikçe değişmez, o yapmadıkça sen yaptıramazsın...
Allah sabır versin, belliki evliğinde eşin sorumsuz davranıyor gecici olduğunu umarak, düzelmesini diliyorum....
ama konu yani sorunun onun namazı orucu değil be canım...
Beni burda en iyi anlayan sendin ablacim. Allah razi olsun benim anlatmak istedigim bu iste.

Senin zorunla gitmesi sana ne kazandirirki o sirf soz verdigi icin yapmis olucak kendi icinden geldigi icin degil yani. Bencede karisma bosver herkes kendi gunahindan sorumlu. Hersey onume gelsin gitsin konusunda haklisin tabikide.

Eşiniz çok haklı.
Konuyu geçtim hep böyle emir kipiyle mi konuşursunuz?

Beni burda en iyi anlayan sendin ablacim. Allah razi olsun benim anlatmak istedigim bu iste.

canım allah sende de razı olsun ama yöntemin hatalı... bir kere din konusu baskı ile olmaz... Yada cumaya senin zorunla gidince onun hatalarını düzelteceğine inanman biraz cocukca... bırak kendi haline tabi din konusunda...
Ama çalışmaması sorumluklarını yerine getirmemesi nezamandan beri var?

Back