• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumaya git dedim ve....

Akıl var nizam var herkes istediği şeye heran ulaşabiliyor. Gitmenin yada gitmemenin sonuçlarını biliyordur, demekki kabul ettiği düşünce görüş bu yapacak bişeyin yok.
Uyarıların biraz yumuşak ve az miktarda olsun ki gerçekten dediği gibi daha fazla itmeyesin.

Ayrıca onun çalışmayıp tüm gün yatıp sen çalıştığın halde hala senden hizmet beklemesi de büyük bir sorun değilmi:110:

Ben de esimle bu konularda konuşurum.ha ben cok mu iyi muslumanim tabi ki degil.

Ama 1 soylersin 2 soylersin sonrasinda da onu kendine birak.
Kimisini zorlayinca ters tepebiliyor.
Sen senin gorevin oldugu kadarini yap gerisi de onun bilecegi is.

Akıl var nizam var herkes istediği şeye heran ulaşabiliyor. Gitmenin yada gitmemenin sonuçlarını biliyordur, demekki kabul ettiği düşünce görüş bu yapacak bişeyin yok.
Uyarıların biraz yumuşak ve az miktarda olsun ki gerçekten dediği gibi daha fazla itmeyesin.

Ayrıca onun çalışmayıp tüm gün yatıp sen çalıştığın halde hala senden hizmet beklemesi de büyük bir sorun değilmi:110:
Sorun olmazmi hic oyle bir konu acsaydim sanirim burda % 98 kisi ayril bosan diyecekti emin olun :(

Eşinizi asla zorlayamazsınız bu onun kendi kararı yok cumaya git yok Allah korkusu yok illa git bu nedir yahu zaten bir insanın başkasının zoruyla gidip o ibadeti yapacaksa kıymeti yok ki Allah aşkına dinle konularda kimse kimseye yaptırım uygulayamaz evlenmeden önce bilmiyor muydunuz namaz kılmadığını oruç tutmadığını o zaman düşünseydiniz. Yapılan kavgalardan cumaya gitmemesinin alakası nerede?

Benim eşimde oruç tutmaz namaz kılmaz ben tutuyorum namazda kılıyorum bana karışmaz asla bende ona karışmam sonuç iyi bir insan sevdim evlendim o onun kendi kararı yani. Eşiniz haklı siz peki eşiniz kapan derse kapanacak mısınız mesela sende kapan o zaman demiş çok doğru demiş. '' Dinde zorlama yoktur'' yazar kitabımızda.

Sorun olmazmi hic oyle bir konu acsaydim sanirim burda % 98 kisi ayril bosan diyecekti emin olun :KK43:
Dinen anlaşamıyorsunuz, görüş farklılıklarınız var. Ve sende diğer konularda %98 oranda boşanılacak adam karakterinde görüyorsan;

Daha ne için bu çaban??

Konu sahibi bence haklisiniz eşinizin cumaya gitmesini istemekle ki davranişlari belki düzelir huzur bulur huzur yayar diye düşünmüşsünüz ama bunu tatli bir dille söylemeniz gerekir...

Tanıştığınızda bu adamın alnı secdeden kalmıyor muuydu? ya da hep oruç tutuyor muydu ? kendinizi üzmeyin insanlara da baskı yapmayın lütfen

Hayirli ramazanlar canim arkadaslarim

Eşimle geçenlerde kavga ettik.
Bayagi bi siddetliydi kavgamiz daha sonra kendini affettirmek icin ozur diledi ona her cuma cumaya gitmeni istiyorum cunku kalbinde Allah korkusu kalmamis dedim bir daha da boyle birseyle karsilasmak istemiyorum dedim. Söz Cuma'ya gidicem dedi.Tamam dedim
Gectigimiz cuma bir bahane buldu gitmedi bugunde cumaya gitmesi icin mesaj attim gitmiyorum dedi bana
Neden dedim gitmiyorum iste benim dinime karisma dedi
Sen bana söz verdin. Olaylar unutulana kadarmiydi dedim.
Sen beni kandiriyosun dedim

Bana bidaha dini konularda karisirsan bende seninle ugrasirim bak bidaha solemicem senin yuzunden daha cok günaha giriyorum bidahada solemicem diye bir msj atti bana .
Cok biliyorsan kapan sende o zaman
Sana her kim bakiosa onunla zina yapmissin kadarr gunaha giriosun sende
Benim dinimi sınama git önce bi kendine bak diye msj atti.

Ve bu sekilde kavga etmeye basladik ne oruc tutuyorsun ne cumaya gidiyorsun Allah icin napiyorsun dedim saydirmaya basladim

Cok agir kelimeler etti bana ve bu mubarek gunde orucluyken basladim aglamaya.
Beni rahat birak deyip duruyor. Hicbirseyine karismiyorum. Ama yine beni rahat birak diyor. Butun gun evde (suan calismiyor) surekli sigara ve elinde telefon. Hersey onune gelsin gitsin istiyor ve ben bayan halimle calisiyorum. Ve en cok zoruma giden sirf Cuma'ya git dedim doye kavga etti benimle.
Canım aynı şeyleri ben de yaşadım. Çok kavgalarımız küskünlüklerimiz oldu. Bana senin isteğinle ibadet yapsam ne hükmü kalacak dedi eşim. Uzun bir süre hiç karışmadım. Sadece onun yanında kendi maneviyatımla ilgilendim. Çok dua ettim. Ne kadar üstüne gitsen o kadar ters teper ve istemediğimiz şeyleri duyarız. Daha sonra kalbine merhamet gelmiş olacak ki şimdi elhamdulillah benim uyarmama gerek bile kalmıyor. Ki ayeti kerime de eşler birbirlerinin dini üzeredirler. Farzlarda birbirlerini uyarmalılar şeklinde belirtiliyor. Tam anlamıyla yazmış olamayabilirim. Ama bizim yapmamız gereken uygun dille uyarıp hakkında dua etmek. Hidayet Allah'ın elindedir. Kırıp dökmeye gerek Yok. Netice eşin ve ömrün onunla geçicek. Dua en büyük silahtır. Kullanmasını bilene

Sizi anlıyorum fakat evlenirken böyle hassasiyetleri olan biriyle evlenseydiniz keşke. Bende olsam çok üzülürdüm. Buradaki hanımlar seni ne ilgilendirir diyip duruyor ama pek tabii ilgilendirir.

Sadece çocuk azarlar gibi dayatmayin. Dua edin onun için en güzel şeyi yapmış olursunuz bence.

Hep bir bahaneyle islerden cikip helip evde oturuyor ben kadin halimle calisiyorum evimin kirasini evimi gecindiriyorum

O zaman şuan ki hedefiniz namazı olmasın ki zaten öyle değil bence.
Boş kaldıkça , siz oruçlu halinizle çalıştıkça sinirlerinize dokunuyor sanırım..
Bu yüzden bahane ediyorsunuz.
Bırakın bu konuda kendi haline.

Siz çalışmasına odaklanın ki o da asıl meseleyi unutmasın.
Sakin kişisel ihtiyaclarinizdan , keyfi ihtiyaclarinizdan fazla ödün vermeyin.
Ev işleri yapmayın sürekli.
Ona da çaktırmadan, kavga etmeden sorumluluklar verin.

Sizi kahvesini yapmış , keyfiyle kitap okurken görsün.
Istekleriniz olsun. Söyleyin mesela , buna sahip olmak istiyorum , şunu istiyorum şeklinde empoze edin.

Sizin baskınızla eşinizin yaptığı ibadet sizce ibadet midir?
Zamanında teyzemin bana zorla sevap diye 100 rekat namaz kıldırmasını hatırladım. Yalan dolanla tamamlamıştım. 2 kılıp 10 kıldım diye yalan söylemiştim. Ne oldu? Beni günaha soktu.
Dinde zorlama yoktur. Bunu bilin. Eşiniz namaz kılmak istemiyorsa kılmasın. Oruç tutmak istemiyorsa tutmasın.
Bu sizi rahatsız mı ediyor. Peki bu adamla evlendiğinizde adam 5 vakit namaz kılan biri miydi? Sonradan mı değişti?
Neden bu zorlama anlamıyorum.
Siz kapalı bir bayan olsaydınız eşiniz açıl diye tepenize binseydi ne yapardınız?
Lütfen biraz anlayışlı olun. İstemiyorsanız boşanırsınız biter.

olay cumadan çok,"boş boş duruyorsun bari cumaya git" sanırım.
size onun çalışmaması batıyor ve bu konuda sonuna kadar haklısınız.

Bu arada insan tutamayacagi sözü vermemeli. Eşiniz çok hatalı.
Cuma namazının karşılığı da başörtüsü değildir.
Eğer kadın namazını kilıyorsa, orucunu tutuyorsa bunu eşinden de isteme hakkına sahiptir.
Eğer evlenmeden öncede böyleyse tabi hiç baskı yapmadan uyarı şeklinde olmalı bu.
Eğer yapmıyorsa zorlamamak lazım.
Çünkü , özellikle ibadet konusu inada çabuk biner. Kaş yaparken göz çıkarmak gibi bir şey olur.

Son düzenleme:
adam senin zorunla cumaya gidince, içinde Allah korkusu olcakmı. içinde yok işte naparsan yap gitmez. zorla yapılan şey ibadet olmaz zaten, herkesle bir yatar kalkar onun adı namazmı olur. sen onun için dua et, başka yapabileceğin bişey yok

Hayirli ramazanlar canim arkadaslarim

Eşimle geçenlerde kavga ettik.
Bayagi bi siddetliydi kavgamiz daha sonra kendini affettirmek icin ozur diledi ona her cuma cumaya gitmeni istiyorum cunku kalbinde Allah korkusu kalmamis dedim bir daha da boyle birseyle karsilasmak istemiyorum dedim. Söz Cuma'ya gidicem dedi.Tamam dedim
Gectigimiz cuma bir bahane buldu gitmedi bugunde cumaya gitmesi icin mesaj attim gitmiyorum dedi bana
Neden dedim gitmiyorum iste benim dinime karisma dedi
Sen bana söz verdin. Olaylar unutulana kadarmiydi dedim.
Sen beni kandiriyosun dedim

Bana bidaha dini konularda karisirsan bende seninle ugrasirim bak bidaha solemicem senin yuzunden daha cok günaha giriyorum bidahada solemicem diye bir msj atti bana .
Cok biliyorsan kapan sende o zaman
Sana her kim bakiosa onunla zina yapmissin kadarr gunaha giriosun sende
Benim dinimi sınama git önce bi kendine bak diye msj atti.

Ve bu sekilde kavga etmeye basladik ne oruc tutuyorsun ne cumaya gidiyorsun Allah icin napiyorsun dedim saydirmaya basladim

Cok agir kelimeler etti bana ve bu mubarek gunde orucluyken basladim aglamaya.
Beni rahat birak deyip duruyor. Hicbirseyine karismiyorum. Ama yine beni rahat birak diyor. Butun gun evde (suan calismiyor) surekli sigara ve elinde telefon. Hersey onune gelsin gitsin istiyor ve ben bayan halimle calisiyorum. Ve en cok zoruma giden sirf Cuma'ya git dedim doye kavga etti benimle.
Sadece cumaya gidip oruc tutmakla olsaydi bu is ohooo.erkekler bu konularda daha agresif oluyorlar.siz evlendiginizde bu sekilde degilmiydi kocaniz?eger bu sekilde ise ve bunu bilerek evlendiyseniz baska bisey beklemek manasiz.kimsenin namazindan orucundan baska kimseye fayda gelmez.ki peygamberimiz dinin gereklerini anlatmis ama sizin yaptiginiz gibi kilmazsan soyle boyle gibi tehditlerde bulunmamis.onun neler yaptigini bi okuyun nacizane tavsiyem belki o yontemlerle bi yol bulabilirsiniz.

Back